Dodaj do ulubionych

legalizacja marihuany

27.05.13, 02:17
Tak sobie pomyślałam (bo jakby nie było jest to forum o uzależnieniach) że prawie wszystkie wpisy na forum są o alkoholu, który jest ogólnie dostępny, a jak wpisałam słowo marihuana to wyskoczył mi temat z 2006 roku:/ a podobno ona tak uzależnia!! no i przecież nie jest legalna!! czemu nie piszą ludzie, że palą marihuane i są uzależnieni? może psychicznie tak, bo znam takich którzy uwielbiają zapalić bo sie czują super, ale nie znam takich którzy twierdzą że nie mogą życ bez niej tak jak po alkoholu! że życie się im pieprzy bo zle sie po niej zachowują, bo są agresywni!! dlaczego alkohol jest legalny, a marihuana nie??? nie palę, jestem żoną, matką odpowiedzialna, mam dobrą pracę i na prawdę nie palę! zdarza mi się raz na rok, dwa... ale czemu ten temat? bo kiedyś paliłam często, prawie codziennie, na każdej imprezie ale nagle musiałam wyjechać z rodzinnego miasteczka nie mając dostępu do maryhy poprostu o niej zapomniałam!! Nikt mi nie powie, że uzależnia nie ma takiej opcji!!! osoba która musi palić codziennie ma zaburzenia psychiczne i radzi sobie z nimi maryską bo poprostu czymś musi
Obserwuj wątek
    • deoand Re: legalizacja marihuany 27.05.13, 12:46
      Każdy narkotyk jest uzależniajacy i tyle ale nie każdy musi się uzależnić ale procent osób uzależniajacych sie od narkotyków jest zdecydowanie większy niz od alkoholu .. Od alkoholu uzależnia się tylko 15 % a reszta ludzi odpowiedzialnych i normalnych pije go od czasu do czasu i tyle . Nie ma powodu aby polska była krajem alfonsów d. dziwek - to w nawiązaniu do marszu szmat i wypowiedzi p. Pawłowicz i do tego ćpunów i wszelkiej masci innych wykolejeńców . Nie już lepiej będzie krajem trzeźwych alkoholików -z dwojga złego .
      • aaugustw Po wymianie komputera... 27.05.13, 16:55
        deoand napisał:
        >.. Od alkoholu uzależnia się tylko 15 % a reszta ludzi odpowiedzialnych i normalnych pije go od czasu do czasu i tyle ...
        - - - - - - - - - -
      • wolfbreslau Re: legalizacja marihuany 01.10.14, 10:10
        deoand napisał:

> Każdy narkotyk jest uzależniajacy i tyle ale nie każdy musi się uzależnić ale p
        > rocent osób uzależniajacych sie od narkotyków jest zdecydowanie większy niz od
        > alkoholu .. Od alkoholu uzależnia się tylko 15 % a reszta ludzi odpowiedzialnyc
        > h i normalnych pije go od czasu do czasu i tyle .

a sa jakies miarodajne dane jak to jest w przypadku tak zwanych narkotykow?
        bo mam takie jakies przekonanie ,ze obecnie bardzo duza grupa statystycznie mlodych ludzi, miala, miewa, bedzie miala kontakt z narkotykami na roznego rodzaju imprezach, itp....a mimo to nie widuje na ulicach tabunow permanentnie nacpanych i td?
        wiec, moze to jest tak samo jak w przypadku alkoholu....kilka procent sie uzalezni,a pozostala wiekszosc , nie.

www.youtube.com/watch?v=u3nk4bWALDw
        moja milosc :-)
    • aaugustw Re: legalizacja marihuany 27.05.13, 17:00
      vanilia_cz napisała:
      > ... czemu nie piszą ludzie, że palą marihuane i są uzależnieni?
      > ... nie palę, ...na prawdę nie palę!
      > zdarza mi się raz na rok, dwa... ale czemu ten temat? bo kiedyś paliłam często,
      ale nagle musiałam wyjechać ...nie mając dostępu do maryhy poprostu o niej zapomniałam!!
      ___________________________________________________________.
      Maryche porownuja pod wzgledem szkodliwosci do palenia papierosow... -
      Zaprzestanie palenia nie powoduje zadnych ubocznych objawow, jak to ma
      miejsce w nalogowym piciu...!
      Byly palacz: A...
      • vanilia_cz do aaugustw 29.05.13, 01:42
        porównują, ale pod względem możliwości odstawienia. sama rzuciłam papierochy po 10 latach, skutki uboczne - zadnych po przeczytaniu książki Allena Carra, zresztą nie ja pierwsza i nie ostatnia ( mam na swoim koncie wyciągnięcie nałogowego palacza 20 lat po paczce dziennie właśnie po pożyczeniu mu tej książki i kazaniu;) przeczytać i chłop dziekuje mi za kazdym razem kiedy mnie widzi) ale nie o tym chciałam pisać. Przypominam marihuana to nie chemiczny narkotyk! a no własnie zależy z jakiego zródła! jestem za legalizacją mimo że nie pale bo nie chce żeby moje dziecko kiedyś tam zapaliło jakieś świństwo, jeśli już chce niech idzie do apteki i pali zdrowo na wesoło!! noo a ile państwo na tym zyska!!
        • vanilia_cz do deoand 29.05.13, 01:54
          A czemu nie nazywamy alkoholu narkotykiem? a czytałeś kiedyś choć jedną książkę o powiązaniach rządu (wcześniejszych bo o terazniejszych nie czytałam) z mafią jesli chodzi o alkohol? Jesli nie, poczytaj! Nie ma ani jednego śmiertelnego przypadku na świecie po przedawkowaniu marihuany! a ilu ludzi umiera po alkoholu? I znów się pytam, czemu na forum o uzależnieniach nie ma postów od ludzi UZALEŻNIONYCH od zioła? czemu maryha nie jest legalna? takie logiczne:) To PROPAGANDA!!
          • aaugustw Re: do deoand 29.05.13, 11:00
            vanilia_cz napisała (do Deo...):
            > A czemu nie nazywamy alkoholu narkotykiem?
            > ... I znów się pytam, czemu na forum o uzależnieniach nie ma postów od ludzi UZA
            > LEŻNIONYCH od zioła? czemu maryha nie jest legalna? takie logiczne:) To PROPAGA
            > NDA!!
            _______________________________________.
            Alkohol jest narkotykiem...! (jezeli na Mityngu AA
            ktos przedstawia sie; jestem alkoholikiem i narkomanem,
            mowi "Maslo maslane", albo chce podkreslic swoja "oryginalnosc"...(!?).
            Europe zalewaja ostatnio sztucznie wyprodukowane narkotyki,
            a ten ktory probuje marychy ma duze szanse poprobowac i tego...
            Po co wiec legalizowac jakiekolwiek "uzalezniajace swinstwa"... !?
            A...
            Ps. Niech to pozostanie dalej domena Azji
          • wolfbreslau Re: do deoand 01.10.14, 06:53
            vanilia_cz napisała:

> A czemu nie nazywamy alkoholu narkotykiem?
            wlasnie nazywamy...bo alkohol jest narkotykiem.
            to zreszta tylko kwestia nzwy, nie zmienia to istoty sprawy.
            alkohol jest dostepny powszechnie, "narkotyki" nie...czy do dobrze, czy nie?
            nie wiem.....ale kiedys doszedlem do wniosku, ze legalizacja narkotykow przynajmniej w jednym bylaby pozytywna....nie zajmowaliby sie nimy gangsterzy, bandyci, produkcja bylaby jak w przypadku alkoholu oficjalna i w miare "uczciwa" technologicznie...i podatki trafialyby do skarbu panstwa.
            hey
        • aaugustw Re: do aaugustw 29.05.13, 10:55
          vanilia_cz napisała (do A...):
          > ... Przypominam marihuana to nie chemiczny narkotyk! a no wła
          > snie zależy z jakiego zródła! jestem za legalizacją mimo że nie pale bo nie chc
          > e żeby moje dziecko kiedyś tam zapaliło jakieś świństwo, jeśli już chce niech i
          > dzie do apteki i pali zdrowo na wesoło!! noo a ile państwo na tym zyska!!
          ________________________________________________________________.
          A ja nie chcialbym aby moje dziecko wogole palilo, i chyba "panstwo" z takiego
          samego zalozenia wychodzi...(!?). Po co jeszcze jedno legalne swinstwo...!? :-(
          A...
          • vanilia_cz Re: do aaugustw 01.06.13, 02:10
            nie chcieć to możesz ale zdaj sobie sprawę, że będzie. a czemu byś nie chciała?? paliłaś kiedyś? na pewno nie! albo zapaliłaś jakieś świństwo i masz o tym takie wyobrażenie. w czasach "dzieci kwiatów" zioło było palone prosto "z krzaka" i wtedy substancji THC zawierało kilka procent (3-5%) natomiast zioło, które tezaz palą dzieci ze szkół zawiera ponad 60% THC!! Gdyby była legalizacja można by było sadzić swoje konopie bez dodatków chemicznych pod domkiem w ogródku i to powodowałoby tylko dobry humor (tak jak alkohol z jedną "małą" różnicą - od tego się nie uzależnisz).
            Zawsze słyszę ten argument ze narkomani zaczynają od palenia marihuany, zgadzam się bo czlowiek boi sie ZAWSZE skoczyć na głęboką wodę. zaczynamy od tego czego próbują nasi koledzy, rówiesnicy w szkole, a wiadomo nie zaczną od twardych narkotyków! to tak jak z alkoholem, zaczyna się od piwa... a kończy na alkoholach niekonsumpcyjnych! (może nie zawsze ale czasem tak bywa). Szczerze? wolałabym żeby mój brat który już nie żyje bo zmarł z przepojenia alkoholowego, i moja siostra która nie liczy się z niczym nawet ze swoim dzieckiem, chodzi po ulicy, nie ma gdzie spać, co jeść bo pije i woli takie życie - palili marihuane! Na prawde nie pale, nie zrozumcie mnie zle, chodzi mi o porównanie. czy widzieliscie kiedyś czlowieka uzależnionego od marihuany wyrzuconego z domu bez nadziei na przyszłosc? NIGDY!!! wiec dlaczego alkohol jest legalny, a marihuana nie?? Ile korzyści dla budrzetu Państwa z jej legalizacji, ile kasy!! Dziwne:/ Tak jak juz wczesniej wspominałam o powiązaniach rządu z alkoholem tak teraz to samo przychodzi mi na myśl, ale z marihuaną:)
            • aaugustw Re: do aaugustw 01.06.13, 16:46
              vanilia_cz napisała:
              > ... wiec dlaczego alkohol jest legalny, a marihuana nie?? Ile
              > korzyści dla budrzetu Państwa z jej legalizacji, ile kasy!! Dziwne:/ Tak jak j
              > uz wczesniej wspominałam o powiązaniach rządu z alkoholem tak teraz to samo prz
              > ychodzi mi na myśl, ale z marihuaną:)
              _____________________________________________________________.
              Bo taka jest juz tradycja w Europie, a w Azji tradycja jest cpanie, wiec
              dlaczego mielibysmy przyjmowac ich tradycje i zamulac jeszcze wiecej ludzi...!?
              Przeciez to chore, aby wprowadzac do zycia mlodych jeszcze wiecej swinstw
              zmieniajacych swiadomosc...!
              A...
              Ps. Na zachodzie kolejny rok zmniejszenia spozywania alkoholu i papierosow,
              bo sa podejmowane odpowiedne kroki rzadowe, (np zabraniajace palenia
              w miejscach publicznych...!).
    • baduszkowa Re: legalizacja marihuany 30.09.14, 20:21
      LEGALIZUJEMY KONOPIE
      WYSLIJ Z NAMI PETYCJĘ
      ZALEGALIZUJMY JĄ RAZEM
    • alkodarek Re: legalizacja marihuany 01.10.14, 08:48
      vanilia_cz napisała:

> Tak sobie pomyślałam (bo jakby nie było jest to forum o uzależnieniach) że prawie wszystkie wpisy na forum są o alkoholu, który jest ogólnie dostępny, a jak w pisałam słowo marihuana to wyskoczył mi temat z 2006 roku:/<

Mało tego, że FU zostało opanowane przez alkoholików, dodatkowo rozpycha i panoszy się tu sekciarsko-dewocyjny nurt pseudo-aowski. Wszyscy zdroworozsądkowi forumowicze, poza nielicznymi przypadkami, poznawszy agresywny fanatyzm fałszywych aowców czmychają stąd czym prędzej.
      Umysły sformatowane terapeutycznymi pseudonaukowymi banialukami, fałszywie pojętą metodologią AA podlaną około kruchtowym dyskursem, nie są w stanie dopuścić możliwości, że natura oferuje człowiekowi lekarstwa produkowane na nasze potrzeby przez rośliny. Pod sztandarami polityczno-korporacyjnych zakazów kroczą niczym Ślepcy Bruegla.
      Nie ma sensu zasklepione w swej ciasnocie umysły przekonywać, że nie można 90% ciężko uzależnionych narkomanów zostawiać w katuszach powolnego umierania, można im pomóc stosując leczenie naturalnym składnikiem zawartym w korzeniu Tabernanthe iboga.
      Nigdy nie dopuszczą do wypaczonej świadomości faktów że marihuana pomaga chorym na stwardnienie rozsiane, parkinsona, astmę, spastyczność mięśni i wiele innych. Tutaj nawet baclofen, lekarstwo dostępne na receptę, uznawany jest za szatański pomiot, bo nie jest aowskim mitingiem.
      Pisać prawdę trzeba i wart to czynić. Dla otwartego umysłu będzie to wskazówka do poszukiwań, jednak dyskutować z aalibami nie warto, zachowują się jak zombie, bezwolnie pląsając w oparach pseudo-terapeutycznych absurdów i kościelnych zabobonów.
      Prawdy nie widzą nie dlatego, że jej nie znają, ale dlatego, że jej istnienie zagraża ich bytom.
      Całe szczęście, po miliardach dolarów wydanych na "walkę z narkotykami" w USA proces legalizacji zioła sukcesywnie ogarnia kolejne stany a prezydent Urugwaju okazał się rozsądnym i nieugiętym przywódcą o zdroworozsądkowym podejściu do prawa. Kolejni powoli dojrzewają.
      Tylko legalny dostęp do kontrolowanej przez służby farmaceutyczne marihuany daje szansę na spadek liczby osób uzależnionych od narkotyków.
      • wolfbreslau Re: legalizacja marihuany 01.10.14, 10:07
        alkodarek napisał:

> Całe szczęście, po miliardach dolarów wydanych na "walkę z narkotykami" w USA p
        > roces legalizacji zioła sukcesywnie ogarnia kolejne stany a prezydent Urugwaju
        > okazał się rozsądnym i nieugiętym przywódcą o zdroworozsądkowym podejściu do pr
        > awa. Kolejni powoli dojrzewają.
        > Tylko legalny dostęp do kontrolowanej przez służby farmaceutyczne marihuany daj
        > e szansę na spadek liczby osób uzależnionych od narkotyków.

na prohibicje tez wydali miliony....a jaki tego efekt. wiadomo.
        choc zawsze gdy o tym mysle, rodzi sie we mnie taka obawa: jakby hera byla dostepna latwo i w sklepie?.....stala by sie plaga ktora zabije ludzkosc, czy jak alkohol, uposledzilaby tylko kilka procent ?
        ot takie tam dywagacje
      • grazkavita Re: legalizacja marihuany 01.10.14, 10:14
        Darku, przecież legalny dostęp kontrolowany przez służby farmaceutyczne cały czas jest. Jak lekarz stwierdzi, ze ci potrzebny lek w postaci narkotyku to go dostaniesz.Nie ma tylko przyzwolenia na swobodny handel i wcale nie jestem przekonana czy powinien byc....Narkotyki to rodzaj mody, kiedyś modne było palenie papierosów, dziś nowoczesny człowiek nie pali. Narkotyki to też relikt mody, kojarzący się z degeneratami...Myślę , że świat idzie w dobrym kierunku.W szkole wnuka nie jada się słodyczy na 2 śniadanie...Szkoda tylko tych dzieciaków , które jeszcze nie wiedza, że palenie i ćpanie to relikt historii i sięgają za namową dilerów po coś co wcale nie jest ani kluczem do ekstazy ani wejściem w dorosły świat...A co do tej "kruchty" to życze ci tylko takich kłopotów jak iść czy nie iść do kościoła...Jedno mogę ci powiedzieć na pewno, epoka średniowiecza i świętej inkwizycji już nie wróci...
        • wolfbreslau Re: legalizacja marihuany 01.10.14, 10:22
          grazkavita napisała:

>.Jedno mogę ci powiedzieć na pewno, epoka średniowiecza i ś
          > więtej inkwizycji już nie wróci...
          moze i szkoda...to koncu najabrdziej tworczy okres w dziejach europy . i najbardziej kolorowy
          a co sie tyczy mody...nie wydaje mi sie , by alkohol, narkotyki , papierosy byly kwestia mody .ludzie pija alkohol i stosuja narkotyki od zarania dziejow niemal.
          nie wiem, czy wiesz Grazko, ze takim reliktem otumaniania sie narkotykami jest "kadzidlo" uzywane na codzien ,w liturgiach roznych religii...nie tylko chrzescijanstwa.
          • aaugustw Re: legalizacja marihuany 01.10.14, 16:55
            wolfbreslau napisał:
            > ... nie wiem, czy wiesz Grazko, ze takim reliktem otumaniania sie narkotykami jest
            > "kadzidlo" uzywane na codzien ,w liturgiach roznych religii...nie tylko chrzes
            > cijanstwa.
            _____________________________________.
            Nie boj zaby, ty jestes imun...!
            A...
            Ps. Kadzidło wytwarzane z żywic kadzidłowców działa leczniczo, zawiera bowiem seskwiterpeny zwiększające utlenowanie mózgowia, co niektorym pilnie potrzebne...!
            • iskram Re: legalizacja marihuany 02.10.14, 08:48
              Kumare!
              • wolfbreslau Re: legalizacja marihuany 02.10.14, 08:53
                pojecia nie mam o co biega...ale skladam to na karb nieodwracalnych zmian w centralnym ukladzie nerwowym. teraz tylko nalezy zadac pytanie: twoim, czy moim :-)
                • iskram Re: legalizacja marihuany 02.10.14, 08:57
                  Ci co wiedza nie mówią !
                  • wolfbreslau Re: legalizacja marihuany 02.10.14, 09:06
                    iskram napisała:

> Ci co wiedza nie mówią !

no widzisz :-)
                    a ty tu gadasz caly czas ;-0
    • wolfbreslau Re: legalizacja marihuany 02.10.14, 06:37
      "...Kadzidło wytwarzane z żywic kadzidłowców działa leczniczo, zawiera bowiem seskwiterpeny zwiększające utlenowanie mózgowia,..."
      co nie zmienia faktu ,ze dziala podobnie jak marichuana, alkohol, koka i kilka innych gadzetów liturgicznych uzywanych od tysiecy lat przez roznych szamanow, kaplanow, lekarzy itp.dlatego trzymajmy sie faktów....ja napisalem ,ze to relikt pewnej obyczajowosci liturgicznej. nic wiecej..ty zas jak zwykle nic nie zrozumiales i napisales bez sensu.
      jak to pijany.
    • przemoaj5 Re: legalizacja marihuany 02.10.14, 16:30
      Zaczynałem od ogrodów, obecnie plantacja, w efekcie powstały produkty na bazie konopi z liściem marihuany. Zapraszam na
      www.indiacosmetics.pl
      Przemysław Jakubowski
      • aaugustw Re: legalizacja marihuany 02.10.14, 16:55
        przemoaj5 napisał:
        > Zaczynałem od ogrodów, obecnie plantacja, w efekcie powstały produkty na bazie
        > konopi z liściem marihuany. Zapraszam na
        > www.indiacosmetics.pl
        > Przemysław Jakubowski
        ________________.
        Pomyliles ogrodki...!
        A...
        • iskram Re: legalizacja marihuany 02.10.14, 19:43
          :-))))) paranoja - dawaj Go namierzany!
          • wolfbreslau Re: legalizacja marihuany 03.10.14, 06:35
            skoro alkohol jest legalny. to logiczne jest ,ze marycha tez powinna byc.
            skoro legalne sa samochody i armia, to czemu nie hera ?
            skoro eutanazja i aoborcja stanowia o istocie rozwoju spolecznego, to czemu nie legalna koka w aptece?
            skoro wolnosc osobista stoi w pierwszej kolejnosci , przed obowiazkiem plemiennym, to czemu amfetamina, mialaby byc zabroniona?
            itd etc :-)))
            • iskram Re: legalizacja marihuany 03.10.14, 19:47
              Kto pyta dlaczego - znaczy sie nie dorósł!
              • aaugustw Re: legalizacja marihuany 04.10.14, 00:15
                iskram napisała:
                > Kto pyta dlaczego - znaczy sie nie dorósł!
                ___________________________________.
                W tym przypadku; nie dorosl do trzezwosci!
                A...
              • alkodarek Re: legalizacja marihuany 06.10.14, 14:09
                iskram napisała:

> Kto pyta dlaczego - znaczy sie nie dorósł!

ifotos.pl/zobacz/Yodajpg_eqwnnnh.jpg/
                • aaugustw Re: legalizacja marihuany 06.10.14, 14:35
                  alkodarek przytoczył:
                  > ifotos.pl/zobacz/Yodajpg_eqwnnnh.jpg/
                  _______________________________________________.
                  Czy tak wygladaja pacjenci po terapii baclofenowej...!? :-o
                  A...
                • iskram Re: legalizacja marihuany 16.10.14, 10:42
                  No własnie i tak wygladasz teraz - zastanów się czy było warto !? :-)
    • druglord Re: legalizacja marihuany 15.10.14, 00:51
      tutaj na portalu supertrawka.pl jest sporo info na temat marihuany i legalizacji
      • wolfbreslau Re: legalizacja marihuany 16.10.14, 11:58
        oboje Iskram zyjemy w tym samym swiecie: zgadzasz sie zapewne na auta na drogach, na istnienie armii, byc moze wiesz ,ze aborcja jest doposzuczalna w pewnych sytujach; itd etc
        zatem moje pytanie : skoro"- nie jest bezprzedmiotowe.skoro i Ty i Ja zagadzamy sie na istnienie wiekszosci tych rzeczy tu i teraz...to czemu nie marycha w aptece ?
        • wolfbreslau Re: legalizacja marihuany 16.10.14, 12:02
          nie znosze osobiscie "w połowie swietych" :-)
          na gó... uniwersalne sie godza codziennie, ale na gówna poszczególne juz nie :-)
          zadziwiajace :-)
          -jem mięso-ale...kocham ziwerzeta
          -nie jem mięsa- ale .....zgadzam sie ,ze inni jedzą
          -mam swiety spokoj w domu przed telewiziorem- ale ....nie wyrazam zgody na wypadki w kopalniach z powodu zysku ponad wszystko.
          -nie jestem głodny/a- ale ...protesuje przeciw glodowi w afryce.
          oczywiscie wszystkie te protesty w wyobraźni :-0
        • iskram Re: legalizacja marihuany 16.10.14, 12:20
          Proste - szanuję życie .
          • wolfbreslau Re: legalizacja marihuany 16.10.14, 13:48
            iskram napisala:
            Proste - szanuję życie .

skoro tak.... to wysil sie choc na trzy zdania wiecej
            szanujesz zycie? ok
            zatem czemu zgadzasz sie na produkcje aut co maja powyzej 130 koni, czemu nie dewastujesz systemu NFZ jak Eska.....to sa realne zagrozenia dla zycia
            a nie pierdoly o marichuanie
            nie jest zagrozeniem granat sam w sobie
            zagrozeniem jest cep. ktorym wymachuja sołtys po pijanemu
        • aabroniewski Re: legalizacja marihuany 16.10.14, 12:43
          Świat się psuje.
          Zamiast starać się zaszyć tę dziurę mamy ją jeszcze bardziej powiększać?
          • wolfbreslau Re: legalizacja marihuany 16.10.14, 13:44
            cos Wam powiem obojgu.
            szanuje Wasze poglady.choc niekiedy je wykpiwam.
            ale nie za poglady, lecz za forme ich gloszenia.
            Iskram co tam odpisala, Majakowski takze:....co?
            banały
            -jak bylo spotkanie w UW Warszawskim z Pania Sroda...ktorej pogladow fanatycznie niemal nie znosze...poszedłem tam.
            wszedlem w polemike na koniec spotkania...kosztowalo mnie to pokonanie wielu oporów i tak zwanego wstydu "wystepu publicznego"--ale to zrobilem.
            jak zwał tak zwał....:-)
            marichuana legalna-jest moim zdaniem, jednym z miej istotnych zagrozen , ktore obecnie wystepuja oficjalnie.
            w polsce dopuszcza sie isnienie agencji towarzyskich....a na mysl o normalnym legalnym burdelu, ktory by placil podatki...to "bogobojne" od prawicy po lewice i poprzez palikotowe oszolomy....woda w usta i cocho sza nad ta trumna ;-)))
            kraj kabotynów, hipokrytów i połowicznych misjonarzy z pielgrzymek, co to nie maja odwagi byc tymi kim byc by chcieli....dlatego moze blizej mi do OJCARYDZYKOWYCH sympozjów, niz tchórzliwych wałachów tolerancji ...chyba ze chodzi o tecze w wrszawie....oj wtedy to protestja jak by im odebrano wolnosc...ale byle pijany zul w autobusie nocnym potrafi ich wystraszyc na ameen i siedza cicho jak ciecwierze :-))
            • aabroniewski Re: legalizacja marihuany 16.10.14, 15:49
              To nie są banały - Wolf.
              Niech się Tobie nie wydaje, że w tym wymiarze nie istnieją pewne zasady.
              Nie wszystko rejestrujemy, a to, co stanowi ogólne przyzwolenie niekoniecznie musi być zdrowe.

O marihuanie nakręcono dokument,z którego jasno wynika, że doprowadziła sporo osób do schizofrenii.

Duża część społeczeństwa ma zadatki na upadek i z tego, między innymi,
              kapitalizm czerpie korzyści.
              Kogo to obchodzi, że ktoś wpadnie w narkomanię czy ku...two skoro można czerpać z tego dochody.
              Pobrudzić można się stosunkowo szybko, ale z czyszczeniem jest już gorzej.
              • aaugustw Re: legalizacja marihuany 16.10.14, 16:20
                aabroniewski napisał (do wolfa):
                > To nie są banały - Wolf.
                > Niech się Tobie nie wydaje, że w tym wymiarze nie istnieją pewne zasady.
                > Nie wszystko rejestrujemy, a to, co stanowi ogólne przyzwolenie niekoniecznie m
                > usi być zdrowe.
                > O marihuanie nakręcono dokument,z którego jasno wynika, że doprowadziła sporo o
                > sób do schizofrenii.
                > Duża część społeczeństwa ma zadatki na upadek i z tego, między innymi,
                > kapitalizm czerpie korzyści.
                > Kogo to obchodzi, że ktoś wpadnie w narkomanię czy ku...two skoro można czerpać
                > z tego dochody.
                > Pobrudzić można się stosunkowo szybko, ale z czyszczeniem jest już gorzej.
                _____________________________________________________________________.
                Spotkalem ludzi, ktorzy czekaja na taka legalizacje, czuliby sie swojo, wsrod swoich...!
                A...
        • aaugustw legalizacja marihuany, albo; malo to juz glupich 16.10.14, 13:50
          wolfbreslau zapytał iskram (bez odpowiedzi):
          > zatem moje pytanie : ... .skoro i Ty i Ja zagadzamy sie na istnienie
          wiekszosci tych rzeczy tu i teraz...to czemu nie marycha w aptece ?
          _______________________________________________________.
          Bo wszystkie uzywki zmieniajace swiadomosc czlowieka powinny byc
          zakazane i nie mozna w tym miejscu podpierac sie alkoholem, bo to
          juz stalo sie chora tradycja, ktorej wyplenic nie da rady (prohibicja w
          USA), wiec aby nie "rozchorowac" tego swiata jeszcze wiecej, nie ma
          co ludzi przyzwyczajac do nowych trucizn... - To jest moje zdanie w
          tym temacie i daje sobie prawo do pomylki...!
          A...
    • wolfbreslau Re: legalizacja marihuany 16.10.14, 13:51

• aaugustw Re: legalizacja marihuany 16.10.14, 13:55
        wolfbreslau napisał o gownie:
        > .... nie zadowalamy sie nazywania gówna :"substancja pachnąca inaczej"
        gó... -to gó... !
        _____________________________________________________________.
        To ze sie nie zadowalacie z eska nazywania gowna inaczej, to jeszcze malo,
        ty to gowno zmodyfikowane genami od dawna juz jesz - przeklinaj je dalej...
        A...
      • wolfbreslau Re: legalizacja marihuany 16.10.14, 13:57
        ty to gowno zmodyfikowane genami od dawna juz jesz - przeklinaj je dalej...

wytlumacz mi zatem, czemu gdy za kazdym razem je spozywam wedlug ciebie, zaraz sie pojawisz i usiliujesz wyrwac mi choc kawałek kęsa ?
        • aaugustw Re: legalizacja marihuany 16.10.14, 14:02
          wolfbreslau zapytał (A...):
          > wytlumacz mi zatem, czemu gdy za kazdym razem je spozywam wedlug ciebie, zaraz
          > sie pojawisz i usiliujesz wyrwac mi choc kawałek kęsa ?
          ______________________________________________________________________.
          Bo ja nie cierpie pruderii i nie-pokory i balamuctwa i samooszukiwania sie i falszu itd...
          A...
        • wolfbreslau Re: legalizacja marihuany 16.10.14, 14:33
          poczytaj wpierw co to jest pruderia Auguscie :-)
          • wolfbreslau Re: legalizacja marihuany 16.10.14, 14:34
            po krótce wygląda pruderia tak :
            -och , jak pani hrabina pieknie gra tego chopina
            -oj nie trzeba, nie trzeba,,tak sobie czasem popie...m palcyma po pianinie :-)
            • iskram Re: legalizacja marihuany 16.10.14, 15:13
              :-)
              • aaugustw Re: legalizacja marihuany 16.10.14, 16:17
                iskram odpisała (wolfikowi):
                > :-)
                _________________________________.
                O przepraszam, zapomnialem o iskram...! :-\
                A...
            • aaugustw Re: legalizacja marihuany 16.10.14, 16:16
              wolfbreslau napisał:
              > po krótce wygląda pruderia tak :
              > -och , jak pani hrabina pieknie gra tego chopina
              > -oj nie trzeba, nie trzeba,,tak sobie czasem popie...m palcyma po pianinie :-)
              ____________________________________________________________.
              Znam takich, ktorzy opowiadaja kawaly, a potem sami sie z tego smieja...! :-(
              A...
          • aaugustw Re: legalizacja marihuany 16.10.14, 16:15
            wolfbreslau napisał (do A...):
            > poczytaj wpierw co to jest pruderia Auguscie :-)
            _____________________________________.
            Po co mam o niej czytac, kiedy jej nie lubie...! ;-)
            A...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka