bananarama-live 11.05.14, 19:40 Jak chlałem, NIGDY nie dostałem alkoholu jako podziękowanie . Od czasu absty, juz kolejny /ok10/ podzięk w płynnej postaci :-] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaugustw Re: Paradoks 11.05.14, 20:10 bananarama-live napisał: > Jak chlałem, NIGDY nie dostałem alkoholu jako podziękowanie . > Od czasu absty, juz kolejny /ok10/ podzięk w płynnej postaci :-] ______________. Tez tak mam...! ;-) A... Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: Paradoks 11.05.14, 20:18 Bardziej bym sie ucieszył z torcika lodowego, no ale nie ma co wybrzydzać. Mam przynajmniej prezent dla innej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Paradoks 11.05.14, 20:22 bananarama-live napisał: > ... Mam przynajmniej prezent dla innej osoby. ______________________________________. To samo i ja robie, mowiac przy tym zartobliwie to slynne powiedzenie AA; "Podaj dalej"...! ;-) A... Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: Paradoks 11.05.14, 20:31 Podzięki sa głównie od kobit . "... no bo jak to facetowi kupić torcik lodowy, czy bombonierkę - obrazi się " :-] Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Paradoks 11.05.14, 20:39 Ja nie mam z tym problemu , potrafie odmówić przyjęcia takiego podziękowania, stwierdzajac ze nie pije alkoholu ,a co ktoś pomyśli ,jego problem nie mój! Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: Paradoks 11.05.14, 20:46 To nie ładnie z twojej strony. Jesli cukierków nie jesz, też odmówisz - nie jadam ? Nie róbmy cyrku z powodu naszej abstynencji. Nikt nie kaze ci ustawiac butelek na regale. Bierzesz, oddajesz i po problemie Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Paradoks 11.05.14, 21:12 Wiesz ja sie w zyciu nie bawię w ładnie ,nie ładnie mam swoje zdanie na ten temat , a ty pozostań przy swoim ! Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: Paradoks 11.05.14, 21:16 Oczywiście. Świat pełen jest ćwoków i chamów. Nie ma w tym nic dziwnego. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Paradoks 12.05.14, 11:40 bananarama-live napisał: > Oczywiście. > Świat pełen jest ćwoków i chamów. > Nie ma w tym nic dziwnego. ______________________________. Oczywiście. Ale ten Świat ma takze druga strone medalu... I nie ma w tym nic dziwnego. A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Paradoks 12.05.14, 11:45 iskram napisała (do banana): > Wiesz ja sie w zyciu nie bawię w ładnie ,nie ładnie mam swoje zdanie na ten te > mat , a ty pozostań przy swoim ! _________________________________________. A moje zdanie w tym temacie jest takie: Jak daja to brac, a jak bija to uciekac...! A... Ps. Nowicjusze (tacy jak banan) powinni odmawiac, albo brac i mnie przysylac...! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Paradoks 12.05.14, 18:30 Mnie też tak nauczono , ze jak daja to brać a jak bija to uciekać , tylko co sie tyczy alkoholu ,nie dotykam reką tu byłam na krawedzi i już nie zblizam się (bez zadnego lęku) jest to moje Nie i basta ! Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Paradoks 13.05.14, 12:33 iskram napisała: > Mnie mogą przysyłać korkowe! ______________. Dobry pomysl...! ;-) A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Paradoks 13.05.14, 12:32 iskram napisała: > Mnie też tak nauczono , ze jak daja to brać a jak bija to uciekać , tylko co si > e tyczy alkoholu ,nie dotykam reką tu byłam na krawedzi i już nie zblizam się > (bez zadnego lęku) jest to moje Nie i basta ! _____________________________________. Alkoholu tez nie tykam, nawet szkla nie, tylko to ladne opakowanie kartonowe i daje dalej...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Paradoks 12.05.14, 22:28 Jesli alkoholik nie zaakceptuje i nie przepracuje tego programu a pije, to jest największym frajerem na swiecie , bo to działa ! a co niektórzy myślą ze to jest frajerstwo ,a tak na marginesie co lepiej wybrać zycie czy picie? Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Paradoks 13.05.14, 12:33 bananarama-live napisał: > Banan nie frajer :-P _________________________. Kto ci takich glupot nagadal...!? A... Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Paradoks 13.05.14, 13:02 bananarama-live napisał: > > Banan nie frajer :-P > _________________________. iskram napisała; wielu jest jeszcze na wstecznym biegu ! Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: Paradoks 11.05.14, 20:52 W bagazniku auta woziłem przez ok 2 mc flaszkę Zapomniałem o niej. Po przypomnieniu sobie o niej, oddałem , żeby nie robić sobie niepotrzebnie apetytu. Chociaż wódki wyjatkowo nie lubiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
e4ska Re: Paradoks 12.05.14, 23:07 Czy alkoholicy po terapii muszą, ach! muszą zajmować się takimi głupotami? Bardziej interesujące jest, dlaczego ktoś wręcza ci taki prezent. W dowód wdzięczności czy chce coś osiągnąć? ugrać? Czyżbyś był wziętym lekarzem? Czemu nie - ale wtedy cały bagażnik zawaliłbyś trunkami... no i kopertkami z kasą na stosowną przekąskę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Paradoks 13.05.14, 12:35 e4ska napisała (do banana): > Czyżbyś był wziętym lekarzem? Czemu nie - ale wtedy cały bagażnik zawaliłbyś trunkami... :-) _________________________________. Nie zdaza go zawalic, wczesniej wypija...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: Paradoks 13.05.14, 13:47 e4ska napisała: > Bardziej interesujące jest, dlaczego ktoś wręcza ci taki prezent. W dowód wdzię > czności czy chce coś osiągnąć? ugrać? przeciez napisal. dostal gorzaly 10 flaszek jako podziekowanie ;-) ja nie jestem lekarz i od swoich pasazerow po zakonczonej wycieczce 11 dniowej tez dostalem kilka razy w kopercie 50 euro i kilka litrow wina z francji. no, ale to byli cudzoziemcy i fajnie sie z nimi jezdzilo po Polsce. ciekawi jak dzieci i sympatyczni ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Paradoks 13.05.14, 14:22 wolfbreslau napisał: > ... to byli cudzoziemcy i fajnie sie z nimi jezdzilo po Polsce. ciekawi jak dzieci i sympatyczni ;-) ____________________. Bylo komu imponowac...! :-\ A... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: Paradoks 13.05.14, 20:31 aaugustw napisał: > Bylo komu imponowac...! :-\ zebym ja jeszcze wiedzial o co Ci chodzi ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Paradoks 14.05.14, 09:21 aaugustw napisał (do wolfa): Bylo komu imponowac...! :-\ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - wolfbreslau odpisał (do A...): > zebym ja jeszcze wiedzial o co Ci chodzi ? :-) ______________________. Wiesz... - Wiesz dobrze...! ;-) A... Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: Paradoks 13.05.14, 14:53 Czy ja się czymś zajmuję? Napisałem kilka słów na forum i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Paradoks 13.05.14, 18:55 bananarama-live napisał: > Czy ja się czymś zajmuję? Napisałem kilka słów na forum i to wszystko. ______________________________________________. Cale nasze zycie to takze tylko kilka slow i to wszystko...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Paradoks 13.05.14, 19:50 aaugustw napisał: > Cale nasze zycie to takze tylko kilka slow i to wszystko...! > A... >>iskram napisała; >> no może jeszcze fotografi i pozostawienie potomstwa po sobie , warto zyć ! Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: Paradoks 13.05.14, 20:37 bananarama-live napisał: > Czy ja się czymś zajmuję? Napisałem kilka słów na forum i to wszystko. a kto to czyta, gdy pisujemy cos sensownego? tutaj uwaga skupia sie na pie...ch, dyrdymalach, podskokach, wyskokach i samochwalebnej trzexwosci duchowoinnej....i tyle. no chyba, zebys napisal na przyklad ,ze jestes sutenerem....od razu zyskalbys w oczach Iskram i samego jej protektora Augusta.. pierdu pierdu...to najciekawsze tutejsze tematy. zero literatury, teatru, nauki,sportu,zainteresowan,muzyki,hobby rodzinnosci...trzezwosc tutejsza i rzekomy rozwój , to jalowe jan pierrr doloenie o szopenie i upajanie sie wlasna glupota jako miernikami czlowieczenstwa .. jaki czlowiek, taka trzexwosc Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: Paradoks 13.05.14, 20:48 :-D Nic dodać ,nic ująć. Wydaje mi się,ze się zgrywają. Oni nie mogą byc tak popier,,,ni :-D Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Paradoks 14.05.14, 07:55 bananarama-live napisał: > :-D Nic dodać ,nic ująć. Wydaje mi się,ze się zgrywają. Oni nie mogą byc tak po > pier,,,ni :-D >>iskram napisała; >> Mogą nie mogą ! jakie to ma znaczenie ? Najważniejsze ze zostali uwolnieni z nałogu a zapewniam Cie jest takich dużo , żyja i maja sie niezle... pozdrawiam ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Paradoks 14.05.14, 09:40 bananarama-live napisał: > :-D Nic dodać ,nic ująć. Wydaje mi się,ze się zgrywają. Oni nie mogą byc tak po > pier,,,ni :-D _________________________________________________. Jakie to fajne, kiedy ktos pisze takie rzeczy pokazujac palcem na innych a potem czujac sie juz dostatecznie wywyzszony smieje sie sam do siebie ze swej mundrosci...! ;-) Ale ja ciebie rozumiem bananie, choc ty mnie (i nas trzezwych) nie rozumiesz, (jak i sam przyznajesz sie wyzej do tego), dlatego my (trzezwi) opowiadajac sobie nasze doswiadczenia i nasze zmartwychwstanie mowimy; gdybysmy to opowiadali na ulicy tym, tzw. "normalnym" zadzwoniliby od razu po pogotowie, bo mysleli by tacy, ze to oni dalej sa przebudzeni, a ten tu taki zwariowal...! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: Paradoks nie tylko banana 14.05.14, 14:41 obawiam sie Banan, ze trzexwosc jako taka, jest synonimem kretynizmu ....zatem trzymam sie od niej jak najdalej...a jacy Oni sa?.....no , dokladnie tacy jakimi sie, przedstawiaja na forum...:-) trudno w to uwierzyc? ....e , tam...sa wieksze problemy niż kilkoro popapranych dawnych pijaków...hey Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: 14.05.14, 15:10 Nie ma dziwne. Wóda robi syfon z mózgu. Dochodzi starcza demencja i mamy efekty. To nie jest śmieszne. Nie chce myśleć jak mi się moze na starość po pieprzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: 14.05.14, 15:34 > To nie jest śmieszne. Nie chce myśleć jak mi się moze na starość po pieprzyć. iskram napisała; Ciebie juz przed urodzeniem spieprzyli , tak że nie masz się czego obawiac!?;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: 14.05.14, 16:05 iskram napisała (o bananie): Ciebie juz przed urodzeniem spieprzyli , tak że nie masz się czego obawiac!?;-))))) ___________________________________. Mogli w tym czasie (np.) drzewa narabac...! :-( A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: 14.05.14, 15:40 bananarama-live napisał do wolfa przytakujaco: > Nie ma dziwne. Wóda robi syfon z mózgu. Dochodzi starcza demencja i mamy efekty. > To nie jest śmieszne. Nie chce myśleć jak mi się moze na starość po pieprzyć. __________________________________________________________. Nie baranie, to nie jest smieszne... - To jest pijane zachowanie twoje...! Demencja to choroba, ktora nie podlega ocenie moralnej, wiec piszac do wilka nie wywoluj tego wilka z lasu dla siebie...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: 15.05.14, 18:05 > bananarama-live napisał do wolfa przytakujaco: > > Nie ma dziwne. Wóda robi syfon z mózgu. Dochodzi starcza demencja i mamy > efekty. > > To nie jest śmieszne. Nie chce myśleć jak mi się moze na starość po piepr > zyć. > __________________________________________________________. >>iskram napisała; >> Wiesz kazdy ma swój czas i uwierz ze każdy człowiek może go wykorzystać jak najlepiej dla siebie ,a oceniajac tracisz czas i rozwój ,aha jak nie chcesz sie starzeć to wiesz co możesz zrobić , ocena twoja to ucieczka i dowartościowanie siebie ,kosztem drugich ,a pokaż co Ty sam potrafisz? Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: 15.05.14, 18:32 Wczoraj nareperowałem w żony aucie fotel. Może być ? Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: 15.05.14, 18:40 bananarama-live napisał: > Wczoraj nareperowałem w żony aucie fotel. > Może być ? __________________________________________. Teraz znowu o zonie, zamiast o sobie...! ;-) A co z twoim siodelkiem do roweru, juz go masz...!? A co z ta brakujaca komorka, (ale nie w kieszeni)...? A... Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: 15.05.14, 18:56 Mówię kiedy chcę i o kim chcę. Ty patrzysz w zeszyt , ściągawkę. Ja żyję zwyczajnie, ty masz jakieś fijoły w głowie :-D Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: 17.05.14, 09:47 bananarama-live napisał: > Wczoraj nareperowałem w żony aucie fotel. to sie nazywa: trzezwe dzialanie na rzecz konsolidacji mniejszosci i zachowania parytetu emocjonalnego w zwiazku :-) a nie jakies refleksje codzienne aa....bo wyniku ich czytania, to co najwyzej mozna wymonowac fotel z auta zony i zrobic z niego klecznik modlitewno erotyczny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zdzislaw50 Re: 17.05.14, 10:25 To jest właśnie to , o co chodzi w trzeźwieniu, pozdrawiam :D Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: 17.05.14, 14:55 zdzislaw50 napisał: > To jest właśnie to , o co chodzi w trzeźwieniu, pozdrawiam :D _____________. To znaczy co...!? A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: 17.05.14, 15:30 bananarama-live napisał: > Jajco. _______________. Jak twoja glowa...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: 17.05.14, 14:55 wolfbreslau napisał: > to sie nazywa: trzezwe dzialanie na rzecz konsolidacji mniejszosci i zachowania > parytetu emocjonalnego w zwiazku :-) > a nie jakies refleksje codzienne aa....bo wyniku ich czytania, to co najwyzej m > ozna wymonowac fotel z auta zony i zrobic z niego klecznik modlitewno erotyczny _________________________________________________________________. Urodziles sie conajmniej 40 laz za pozno... - Przypominasz mi ta gadka kacyka...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: 17.05.14, 15:30 > Urodziles sie conajmniej 40 laz za pozno... - Przypominasz mi ta gadka kacyka.. > .! > A. >>iskram napisała; >> co niektórzy poza jajcem nic nie widza! >> a to ze pozostaną w wiekszosci w tyle to juz nie moja i twoja sprawa ! Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: 17.05.14, 15:35 iskram napisała: co niektórzy poza jajcem nic nie widza! _______________________________. Bo znajduja sie w jego wnetrzu...! :-( A... Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: 17.05.14, 17:43 Myslisz ,że chrzaniąc takie pierdy doznasz nirwany? Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Do narwanca...! 17.05.14, 17:50 bananarama-live napisał: > Myslisz ,że chrzaniąc takie pierdy doznasz nirwany? ___________________________. Bangladesz...? A... Ps. Nie badz taki narwany...! ;-) Ale pytasz, wiec odpowiadam: Ja nie mysle, ja to wiem i czuje...! Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Do narwanca...! 17.05.14, 21:40 bananarama-live napisał: > Jak kazdy nawiedzony :-] >>iskram napisała; >> A Kto to taki? Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Do narwanca...! 18.05.14, 10:15 Czy jak czegoś nie rozumiesz ,to pochopnie oceniasz? Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: Do narwanca...! 18.05.14, 12:18 Od paru lat bełkoczecie na ta samą nutę. Juz mi sie nie chce was rozumieć. Mam ciekawsze zajecia ,niz rozgryzanie co macie na mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Do narwanca...! 18.05.14, 12:23 Jesli czegos nie pojmujesz ,to zawsze możesz zapytać ,a nie rozgryzać. " AA" to nie podziemnie, zrozum że ja tez nie wiem wszystkiego ! Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: Do narwanca...! 18.05.14, 13:13 Z twoim i guciowym podejściem nie po drodze mi. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Do narwanca...! 18.05.14, 13:20 bananarama-live napisał: > Z twoim i guciowym podejściem nie po drodze mi. __________________________________________. To widac juz chocby po tym, jak pilnie nas czytac...! :-l A... Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: Do narwanca...! 18.05.14, 14:04 Jestem na kilku forach. Jesli na jednym cisza, odpowiadam wam - a czy pilnie ? Zwyczajnie,jak to na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Do narwanca...! 18.05.14, 14:10 bananarama-live napisał: > Jestem na kilku forach... _____________________. To mi wyjasnia ten twoj bigos (w tych dwoch komorkach..!) :-( A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Do narwanca...! 18.05.14, 14:51 iskram napisała: > Kierujesz się ogólnikam! _____________________. Detale trudno dostrzec...! ;-) A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Do dwukomorkowca...! 18.05.14, 13:20 bananarama-live napisał: > Od paru lat bełkoczecie na ta samą nutę. Juz mi sie nie chce was rozumieć... ________________________________________________________________. Wytrzymaj jeszcze pare lat, moze jednak jakies zdanie od nas pokumasz...!? :-\ A... Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: 18.05.14, 14:06 Ja nie ma złego zdania o was. Po prostu chrzanicie i tyle :] Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re, re: 18.05.14, 14:15 bananarama-live napisał: > Ja nie ma złego zdania o was. Po prostu chrzanicie i tyle :] _________________________________________________. Dziekuje za tak wspanialy, trzezwy komplement "rozkroczny"! I te wspaniala, mundra, godna prawdziwego fachowca ocene A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Re, re: 18.05.14, 14:36 (A...) napisal do banana: Dziekuje za tak wspanialy, ... komplement "rozkroczny"! - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - bananarama-live odpisał: > Drobiazg :-) ____________. W rozkroku...!? A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: 15.05.14, 18:35 iskram napisała (do banana): > ... oceniajac tracisz czas i rozwój ,aha jak nie chcesz sie starzeć to wiesz co możesz zrobić , ocena twoja to ucieczka i dowartościowanie siebie , kosztem drugich ,a pokaż co Ty sam potrafisz? _____________________________________. on wlasnie caly czas to pokazuje co on potrafi...! ;-) A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: 15.05.14, 20:06 bananarama-live napisał (do A...): A ty sie popisujesz... __________________________________. Tak, ja se pisuje (nie tylko po, ale i przed) A... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: 15.05.14, 20:15 bananarama-live napisał: > PiSuj ,PiSuj :-P ______________. ????????????? :-( A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: 15.05.14, 20:25 bananarama-live napisał: > Zapytaj iskram :-] ________________________. Juz nie zdaze, za 5 min. mecz Do jutra: A... Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: 15.05.14, 20:12 > A ty sie popisujesz - bleeeeeeee >> iskram napisał; >> krótkie spodenki! Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: 15.05.14, 06:42 bananarama-live napisał: Wóda robi syfon z mózgu. jak urzadzenie kiepskie , to zepsuc je bardzo latwo i raz na zawsze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Paradoks nie tylko banana 14.05.14, 15:30 wolfbreslau napisał (do banana na Forum ogolnym, abysmy i my poczytali): > obawiam sie Banan, ze trzexwosc jako taka, jest synonimem kretynizmu .... ________________________________________________________________. Nie obawiaj sie wolfie niczego; kretynizm ponoc nie boli...! A z tego co piszesz wynika, ze ci nie-alkoholicy, czyli tzw; trzezwi - to kretyni...! A z kolei ci dotknieci choroba alkoholowa i przebudzeni duchowo, to madrale..? A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Paradoks 14.05.14, 09:30 wolfbreslau napisał: > pierdu pierdu...to najciekawsze tutejsze tematy. > zero literatury, teatru, nauki,sportu,zainteresowan,muzyki,hobby rodzinnosci... > trzezwosc tutejsza i rzekomy rozwój , to jalowe jan pierrr doloenie o szopeni > e i upajanie sie wlasna glupota jako miernikami czlowieczenstwa .. > jaki czlowiek, taka trzexwosc ___________________________________________________________. Czytajac powyzszy tekst (na Forum Uzaleznien - [sic]...!) tryska z niego taka trzezwoscia, ze mozna sie z miejsca nim upic, (wraz z jego autorem) A... Ps. Chcesz literatury, poczytaj dzisiejsza Refleksje AA, w niej dowiesz sie (m.in.), ze nie musisz byc wcale najmadrzejszy, ani wcale najglupszy, aby trzezwiec...! :-\ Odpowiedz Link Zgłoś