Dodaj do ulubionych

Zmiana myślenia

26.09.14, 17:45
Wróciłem dzisiaj ze szpitala . Problemy z zatokami mam od zawsze , dwie operacje , kilkanaście punkcji , naświetlania , farmakologia i jakoś się do tego przyzwyczaiłem . Teraz już za bardzo bolało , napuchłem i znalazłem się na laryngologii . Wczoraj leżąc na stole w znieczuleniu miejscowym (tak , że miałem świadomość ) słyszę słowa lekarza który dostał się do zatoki , jak mówi do drugiego jest guz . Moja pierwsza reakcja to przerażenie i myślenie o najgorszym . Po zabiegu pytam , czy mam być przygotowany na najgorsze , odpowiedziano mi , że dają wycinek do badań . Niech sobie mówią , ja wiem swoje . Po pewnym czasie , gdy doszedłem do siebie zacząłem myśleć . Scenariuszy już nie będę pisał , bo źle na nich wychodziłem i okazywały się nieprawdziwe .Zadzwoniłem do Przyjaciół i po rozmowach byłem już bardzo spokojny . Nie po to dostałem nowe życie , aby je samemu psuć , dręczyć się . Wierzę , że moja Siła Wyższa , Bóg jakkolwiek Go pojmuję nie opuści mnie i będzie dobrze . Takie myślenie , zgodę na to abym godził się z tym , czego nie mogę zmienić dała mi Wspólnota AA i jej Program i za to jestem wdzięczny tej mojej Wspólnocie .
Obserwuj wątek
    • 7zahir Re: Zmiana myślenia 26.09.14, 18:38
      To pewnie włókniak - jak zwykle w tych okolicach.
      Badanie histopatologiczne wycinka - to normalna procedura.
      Nie martw się - będzie dobrze.
    • thomi73pl Re: Zmiana myślenia 26.09.14, 21:33
      DZIEKUJE

Dziękuje Ci Boja za ten wpis.,
      Zaczerpnąłem właśnie z niego mądrość i siłe
      - Mnie dopadło juz po raz drugi od jakiegoś miesiąca przeziębienie..
      i jakies głupie przeziębienie jest nawet daje mi powód do głupkowatych myśli..
      .. a co za tym idzie do pisania scenariuszy... ,
      dzieki Twojemu postowi nie pozwalam sobie na takowe. ;)

A Tobie zycze kolejnych 24 H w zdrowiu i dobrym samopoczuciu.
      Pogody Ducha.

wierze tak jak TY ze "Gora " wie lepiej i na pewno chce tylko dobrego.
      Wystarczy odpuścić i zaufać.

Dzieki jeszcze raz

☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★
      Powyższy post wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym.
      • ol_e Re: Zmiana myślenia 27.09.14, 10:44
        Przesyłam Ci dobre myśli! Zdrowia i pogody ducha :) Będzie dobrze.
    • aabroniewski Re: Zmiana myślenia 27.09.14, 17:07
      "Najgorsze, co dal nam diabeł, to wyobraźnia."
      Simone Weil
    • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 29.09.14, 07:18
      cokolwiek napisze, bedzie w zasadzie banalne.
      trzymaj sie BoJA. nie zatruwaj sobie mysli i uczuc wyobrazeniami . nie wiem czemu , ale one w takich chwilach zawsze jawia sie w czarnych kolorach. nic tylko umierac i płakać.
      wiesz co?
      ja sobie swego czasu, by odmienic kierunek myslenia w podobnej sytuacji , zaczalem wymyslac najglupsze i najbardziej zlosliwe epitafium jakie chcialbym miec na urnie , coby było durnie...o ile dzieci by mnie raczyly wysluchac i spelnic moja wole. no i tak sobie myslelam, myslalem, az dostalem napadu oczyszczajacego smiechu. z absrudalnosci moich "wysilkow".
      co ma byc bedzie a w najlepszym wypadku szybciej bym sie dowiedzial co tam jednak jest ?
      bo moze jednak cos jest.....byle nie takie jak sobie sam wyobrazam :-)))
      -wilczy raj, dwóch klusowników, 4 wadery dziewice, 7 szczeniat, 1 weterynarz, orkiestra dęta, czołg do remontu, telewizor lampowy czarnobiały, kilka flaszek zawsze pełnych, brak uzaleznień, baclofen jako napoj energetyczny w puszce, internet na kartki, meczet z proboszczem rabinem, wycieczki paralotnia tylko w dół, kapusta kiszona i groch z frędzlami jak o deser po polowaniu wegetarianskim :-)
      powodzenia Boja
      to nie żaden guz, tylko guzik....od koszuli, cos go kiedys po pijaku wciagnął nosem :-)
      hey
      • boja55 Re: Zmiana myślenia 29.09.14, 08:33
        Tak Wilku , czarne kolory się pojawiły , zaistniały i ustąpiły . Teraz jest już pewność , że nie po to dostałem nowe życie które mi się bardzo podoba , aby to swoje życie psuć katastroficznym myśleniem . To jeszcze nie wyrok tak jak pisze Zahir , a gdyby nawet , to z tym się żyje długo . Napisałem o tym dlatego , że parę lat wcześniej dla mnie byłby to koniec świata , zadręczał bym się myślami , że już koniec . Mój dobry Bóg mnie kocha i tego się trzymam , w to wierzę .
        Ps . Teraz będzie prywata . Na priva wysłałem Ci jakiś czas temu maila , czy doszedł ?
        • zdzislaw50 Re: Zmiana myślenia 29.09.14, 09:50
          Kilka lat temu, kiedy zachorował mój brat, tez miałem czarne myśli a okazało się ze można żyć pomimo choroby , tak jak żyjemy z choroba alkoholowa.
          Głowa do góry boja55, musi być dobrze, pozdrawiam :)
          • aaugustw Re: Zmiana myślenia 29.09.14, 11:50
            zdzislaw50 napisał (do Boja55):
            > ... Głowa do góry boja55, musi być dobrze, pozdrawiam :)
            _________________________________________________.
            Glowe do gory niech podnosza ci, ktorym woda siega do szyi.
            Boja55 stoi w srodowisku osuszonym, wg. Programu AA..! ;-)
            A...
            Ps. Wszystko co nas dotyka (ten "palec Bozy") kryje w sobie
            cos tajemniczego i dobrego, cos co my nigdy nie zwietrzymy,
            inaczej sami bylibysmy Bogiem...! ;-)
            • zdzislaw50 Re: Zmiana myślenia 30.09.14, 14:50
              aaugustw napisał:

> zdzislaw50 napisał (do Boja55):
              > > ... Głowa do góry boja55, musi być dobrze, pozdrawiam :)
              > _________________________________________________.
              > Glowe do gory niech podnosza ci, ktorym woda siega do szyi.
              > Boja55 stoi w srodowisku osuszonym, wg. Programu AA..! ;-)
              > A...
              > Ps. Wszystko co nas dotyka (ten "palec Bozy") kryje w sobie
              > cos tajemniczego i dobrego, cos co my nigdy nie zwietrzymy,
              > inaczej sami bylibysmy Bogiem...! ;-)

Tak się zastanawiam , jakim trzeba być dziwolągiem, żeby o prostych słowach którymi chciałem wesprzeć boję55 pisać takie zdania?
              • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 30.09.14, 17:09
                zdzislaw50 napisał:

......
                > rymi chciałem wesprzeć boję55 pisać takie zdania?

poprostu ....:-)
                ten typ tak ma
                • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 01.10.14, 07:10
                  jakies dwa lata temu, moja mama poddala sie biopsji...bo zachodzilo jakies podejrzenie...itd etc. przed dwa tygodnie byla wlasciwie spokojna, dopiero pod koniec tego okresu, gdy nadchodzil czas odbioru wyniku stala sie dziwnie cicha, nic nie mowila, ..taka nieobecna..az okazalo sie ,ze wszystko jest ok....nastapil wybuch radosci mojej mamy. podobnie teraz zachowywala sie moja przyjaciolka, z tym ,ze zamiast cicha i nieobecna Ona z kolei zrobila sie nieznosna, agresywna, napastliwa....to wszystko wyobraznia, strach...normalne ludzkie zachowania..ale póki nie jestesmy sami z tym, tylko dzielimy sie swoimi obawami i zyciem z innymi ludzmi...jest dobrze. a niektorzy potrafia dzielic to jeszcze ze swoim Bogiem....najtrudniej jest bys samemu .a duza czesc z z nas ucieka wlasnie wtedy w samotnosc...bynajmniej ja tak wlasnie mam.:-(
              • aaugustw Re: Zmiana myślenia 01.10.14, 16:45
                zdzislaw50 napisał (do A...):
                > ...Tak się zastanawiam , jakim trzeba być dziwolągiem, żeby o prostych
                słowach którymi chciałem wesprzeć boję55 pisać takie zdania?
                ___________________________________________________________.
                A z kolei ja zastanawiam sie; jakim trzeba byc egocentrykiem, aby az tak
                patrzec na siebie, kiedy chciałem wesprzeć boję55...! :-(
                A...
          • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 29.09.14, 19:28
            powiem Wam tak....
            nie wiem , po co zyje.....ale nadal zyje ;-)
            a "teoretycznie " nie powinienem od lat 20 :-)
            allah akhbar
            • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 29.09.14, 19:36
              a teraz coś osobistego :
              ja - to mój Bóg.
              mój Bóg - nie jest inny ode mnie .
              a reszta?.....to pielgrzymka przez życie z jedną niewiadomą
              • aaugustw Re: Zmiana myślenia 29.09.14, 20:27
                wolfbreslau napisał:
                > a teraz coś osobistego :
                > ja - to mój Bóg.
                > mój Bóg - nie jest inny ode mnie .
                > a reszta?.....to pielgrzymka przez życie z jedną niewiadomą
                _________________________________________________.
                To wyglada, jakby walec po tym przejechal, takie to splycone!
                Splycil Boga
                do czworonoga...
                A...
            • aaugustw Re: Zmiana myślenia 29.09.14, 20:25
              wolfbreslau napisał:
              > powiem Wam tak....
              > nie wiem , po co zyje.....ale nadal zyje ;-)
              > a "teoretycznie " nie powinienem od lat 20 :-)
              > allah akhbar
              _____________________________________________.
              Ty nie wiesz ani po co, ani dlaczego... - Sa i tacy...!
              Ich motto: "Jakim mnie stworzyles, takim mnie masz"...!
              Szanuj swe zycie nalezycie,
              bo jak umrzesz stracisz zycie...!
              A...
              • iskram Re: Zmiana myślenia 29.09.14, 22:51
                O Boże.........
        • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 30.09.14, 13:00
          boja55 napisał:

> Ps . Teraz będzie prywata . Na priva wysłałem Ci jakiś czas temu maila , czy do
          > szedł ?

o ile wiem, nie...ja nie rozrozniam funkcji priv od poczty...moze cos pomyslilem w ustawieniach :-)
    • wolfbreslau Re: Priv Boja 30.09.14, 13:19
      wszedlem na Twoj profil i wyslalem posta technicznego :-)
    • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 01.10.14, 07:41
      skoro sam jestem niedoskonaly, zatem moja wiez z bogiem, jakkolwiek go pojmuje, lub nie pojmuje tez jest niedoskonala. skoro ja, jako ja , jestem jaki jestem, zatem i moje zrozumienie zamiarow boskich jest takie, jakie jest. jesli na tym forum jest ktos, kto rozumie plany boskie. ktos kto w odroznieniu od samego siebie potrafi z bogiem rozmawiac nie swoimi slowami, uczuciami, itd etc.....to ok.
      moge takiemu komus, co najwyzej wspolczuc ;-
      • grazkavita Re: Zmiana myślenia 01.10.14, 10:25
        To prawda:człowiek jest niedoskonały, ale Bóg tak i wystarczy Go do siebie zaprosić, żeby go poczuć i być wolnym, ale niekoniecznie zgodnie z naszą wolą tylko...Jego. Pojąć Go to niemożliwe, ale spotkać się z Nim i przyjąć Jego wolę na pewno możliwe, choć też nie łatwe.
        • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 01.10.14, 10:29
          grazkavita napisała:

ale Bóg tak i wystarczy Go do siebie zapr
          > osić, żeby go poczuć i być wolnym,

to kwestia dyskusyjna..bo ilu ludzi, tyle odczuc, rozumien, emocji, watpliwosci....itd etc
          dlatego napisalem ,ze "moj" bog jest nieodmienny ode mnie :-
          to nie zadna pycha, lub kpina, tylko wniosek logiczny :-)
          • aaugustw Re: Zmiana myślenia 01.10.14, 16:50
            wolfbreslau napisał:
            > dlatego napisalem ,ze "moj" bog jest nieodmienny ode mnie :-
            > to nie zadna pycha, lub kpina, tylko wniosek logiczny :-)
            _____________________________________________.
            Taaaak, logicznie to ty z taka logika w spodnie robisz...!
            A...
            • thomi73pl Re: Zmiana myślenia 01.10.14, 18:20
              Mam pewnie zbyt mało pokory żeby sie nie odezwać :) ...
              . więc się odezwę..
              ale tylko cytatem który nasunął mi się na myśl kiedy czytam te gadki o Bogu i o tym ( bo to raczej o tym chyba ) , jak to należy Boga postrzegać.

cyt: "Co ty na to? Naprawdę ulegasz złudzeniu. Czego się wyrzekasz? Ilekroć wyrzekasz się czegoś, wiążesz się z tym na zawsze. Pewien guru z Indii twierdzi, że kiedy przychodzi do niego prostytutka, mówi wyłącznie o Bogu. - Mam dość życia, które wiodę - mówi. - Chcę Boga. I zawsze, kiedy odwiedza go ksiądz, mówi jedynie o seksie"..
              - Fr. z " Przebudznia A. De Mello

Pokornie niepokorny..

w pokornym ukorzeniu ..

Thomi :)
              • aaugustw Re: Zmiana myślenia 01.10.14, 19:35
                thomi73pl napisał:
                > Pokornie niepokorny..
                > w pokornym ukorzeniu ..
                _______________________________________.
                Chcesz mowic o pokorze...!? - Nie masz szans...
                W tym temacie przebijam wszystkich...! :-\
                A...
                • thomi73pl Re: Zmiana myślenia 01.10.14, 21:02
                  aaugustw napisał:

> thomi73pl napisał:
                  > > Pokornie niepokorny..
                  > > w pokornym ukorzeniu ..
                  > _______________________________________.
                  > Chcesz mowic o pokorze...!? - Nie masz szans...
                  > W tym temacie przebijam wszystkich...! :-\
                  > A...

- to niezłe stwierdzenie..
                  wezme je na wesoło :P
                  Powyższy post wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może być on wykorzystywany przeciwko mnie, kopiowany oraz powielany bez mojej zgody, za wyjątkiem cytowania postu przy odniesieniu się do niego z zastrzeżeniem , że odniesienie nie zawiera złośliwych uwag, oraz pospolitej głupoty.
                  Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany zdania, bez podawania przyczyny.
                  Nie biorę odpowiedzialności za wpłynięcia na zmiany poglądów innych I pojawiających się przy tym odczuciach czytających moje wypowiedzi.
                • iskram Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 08:05
                  Baju ,baju i do raju !? :-))))
              • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 06:19
                thomi73pl napisał:

> cyt: "Co ty na to? Naprawdę ulegasz złudzeniu. Czego się wyrzekasz? Ilekroć w
                > yrzekasz się czegoś, wiążesz się z tym na zawsze. Pewien guru z Indii twierdzi,
                > że kiedy przychodzi do niego prostytutka, mówi wyłącznie o Bogu. - Mam dość ży
                > cia, które wiodę - mówi. - Chcę Boga. I zawsze, kiedy odwiedza go ksiądz, mówi
                > jedynie o seksie"..
                > - Fr. z " Przebudznia A. De Mello

skoro juz zacytowales fragment "przebudzenia"...to byc moze pamietasz co zasugerowal pozniej de mello...ze swiadome dążenie do pokory i swietosci, to nic innego jak nasz egoizm i prózność :-))0
                • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 08:10
                  aju ,baju i do raju !? :-))))
                  twierdzilas jaks czas temu, ze juz sie tam znajdujesz ....zatem dobrze znasz droge ;-)
                  • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 08:18
                    napisz cos Iskram, o swojej" zmianie myslenia" . jak jest w temacie wątku...a nie tylko czytasz i czytasz innych i jak ten pasozyt bierzesz, nic nie dając w zamian :-)
                    • iskram Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 08:29
                      Doswiadczenia:-)))
                      • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 09:02
                        iskram napisała:

> Doswiadczenia:-)))

gdyby to byla prawda?.....wybaczylbym ci wszystko, przytulil do piersi, obdarzyl medaalem za wiernosc i zyczliwosc i doswiadczal wraz z toba rozwoju duchowego na tylnym siedzeniu taxowki ;-))
                        • iskram Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 09:11
                          A co to jest prawda?
                          • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 09:17
                            iskram napisała:

> A co to jest prawda?

to juz zalezy od Ciebie.....czy biorac z stad jakiekolwiek doswiadczenia, wykorzystasz to potem , czy nie ;-0
                            to nie moja sprawa Twoja prawda :-)
                            • iskram Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 09:20
                              Nie papuguj po innych !
                              • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 09:26
                                iskram napisała:

> Nie papuguj po innych !

napisalem tylko ,ze jest mi wszystko jedno jak wykorzystasz cudze doswiadczenia....a nie ,ze bedziesz mnie nasladowac....bo to niemozliwe, bys osiagnela moj poziom trzezwosci dydaktycznej bez uzycia ch...ow mujow, dzikich wezy, bluzgow i kilku innych pieprznych dowcipow ak to masz w zwyczaju :-0
                                • iskram Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 09:28
                                  I tu popełniasz błedy niedorosłosci i niedorozwoju !
                                  • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 09:39
                                    iskram napisała:

> I tu popełniasz błedy niedorosłosci i niedorozwoju !
                                    nie jestem doskonaly , ani do takiego nie aspiruje....gdyby tak bylo, nigdy bym sie wczesniej nie uzaleznil .to proste jak drut.
                                    hey
                                    • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 09:42
                                      alkodraek zosta przez ciebie nazwanyl: ch...em w 3 osobie
                                      jakas sie Onailes tam: zostala nazwana korytem, ryjem i czyms podobnym
                                      to Twoja wykladnia doroslosci i rozwoju Iskram ? :-)
                                      • iskram Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 09:51
                                        Ty masz dobra pamieć ,tylko kierunki Ci sie pomyliły - zapamiętaj patrz i czytaj drogowskazy!
                                        • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 09:54
                                          iskram napisała:

> Ty masz dobra pamieć ,tylko kierunki Ci sie pomyliły - zapamiętaj patrz i czyt
                                          > aj drogowskazy!
                                          swoich jasnowidzeniach to pogadaj z broniewskim :-)
                                          on sie na tym zna...nie takie zwidy mial na zlomie jak ty na mityngu :-)
                                    • iskram Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 09:43
                                      W życiu trzeba podpórki odrzucać
                                      • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 09:51
                                        iskram napisała:

> W życiu trzeba podpórki odrzucać
                                        zatem idac zgodnie z Tojwa logika...jest tak:
                                        pozwolilem sobie kiedys napisac ,ze zachowujesz sie jak dziwka.ergo- jestes nia :-)
                                        to zgodne z twoja definicja tutejsza iskram...proste
                                        hey
                                        brokuly mi sie udaly z serem, zasmazka i papryka ;-)
                                        • iskram Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 09:58
                                          > pozwolilem sobie kiedys napisac ,ze zachowujesz sie jak dziwka.ergo- jestes nia
                                          > :-)
                                          >> iskram napisała ;
                                          >> nie dostała małpa cukierka ,to skacze ! masz problemy z uzależnieniem ale nie tylko
                                          z erotomania także ,lecz sie chłopie, nie wystarcza opakowanie , patrzy sie w głebie!
                                          • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 10:02
                                            iskram napisała:

> >> iskram napisała ;
                                            > >> nie dostała małpa cukierka ,to skacze ! masz problemy z uzależnieni
                                            > em ale nie tylko
                                            > z erotomania także ,lecz sie chłopie, nie wystarcza opakowanie , patrzy sie w
                                            > głebie!

nie wygladasz na cukierek jak mi smakuje...i skad to megalomanskie przeswiadczenie, ze jestes obiektem mej erotomanii?
                                            czy ja wygladam na Augusta ? ...
                                            • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 10:06
                                              wnioski: skoro Iskram twierdzi, ze alkodarek jest ch...em...znaczy sie ,ze tak jest
                                              skoro ja twierdze ze Iskram to dziwka....znaczy tez tak jest:
                                              dowod empiryczny:
                                              alkodarek jest ch...em bo nic nie obchodzi Iskram co on bierze :-)))
                                              Iskram jest dziwka....bo nie obchodzi mnie jak smakuje

paranoja w czystej formie i teatr absurdu
                                              czyli jak pisal de mello...
                                              "roz­pa­dające się iluz­je bo­leśnie ranią. "
                                            • aaugustw Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 10:25
                                              wolfbreslau zapytał:
                                              > czy ja wygladam na Augusta ? ...
                                              ___________________________.
                                              Pytasz, wiec odpowiadam...
                                              Tak, wygladasz na Augusta tego sprzed 18 lat, kiedy wychodzil z knajpy...!
                                              A...
                                              • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 10:41
                                                aaugustw napisał:

> Tak, wygladasz na Augusta tego sprzed 18 lat, kiedy wychodzil z knajpy...!
                                                > A...

nic sie nie zmieniles chlopie przez te lata :-0
                                                gratuluje..
                                                • iskram Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 10:50
                                                  Mało pijany ,najgorzej jeszcze jak głupiemu wódki dadza to szalenstwo - poeta tylko głowa nie ta!
                                                  • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 10:54
                                                    iskram napisała:

> Mało pijany ,najgorzej jeszcze jak głupiemu wódki dadza to szalenstwo - poeta t
                                                    > ylko głowa nie ta!

a jak to z Toba bywalo moja droga? :-)
                                                    tez bylas poetycko nastawiona do swiata, tylko rymy wychodzily ci rynsztokowe co i rusz po pijaku:
                                                    ty moj mezczyzno ukochany
                                                    byles nie byl tak pijany
                                                    ze ch... nie stanie posród brudnych gaci
                                                    a mi nie zapłaci

no jak to z toba bylo cukiereczku ?
                                                    szalenstwo, czy pospolita glupota na mityngi cie zawiodla ?
                                                  • iskram Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 10:59
                                                    > no jak to z toba bylo cukiereczku ?
                                                    > szalenstwo, czy pospolita glupota na mityngi cie zawiodla ?
                                                    >> iskram napisała ;
                                                    >> pytasz wiec odpow. alkoholizm nie mający nic wspólnego z nihilem !
                                                  • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 11:03
                                                    iskram napisała:

> > no jak to z toba bylo cukiereczku ?
                                                    > > szalenstwo, czy pospolita glupota na mityngi cie zawiodla ?
                                                    > >> iskram napisała ;
                                                    > >> pytasz wiec odpow. alkoholizm nie mający nic wspólnego z nihilem !

czyli taki radosny, twórczy, oświatowy....no tak. powinienem sie domyslic ty z tych lepszych pijaczek: polinistka, etyczka, filozofka, religioznawczyni, kulturotwórcza pani domu itd etc
                                                    i pewnie kochajaca córk,a matka, wnuczka i ogolnie cud miód :-)))

ps- co to jest ten nihil?...pierwsze slysze :-)..to ma cos wspolnego z literatura s/f -anihilator czasoprzetrzeni ?
                                                  • iskram Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 11:07
                                                    Widzisz jak Ci daleko do matury , zrobisz ja to bedziesz wiedział !
                                                  • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 11:11
                                                    iskram napisała:

> Widzisz jak Ci daleko do matury , zrobisz ja to bedziesz wiedział !

juz wiem: nihil-nic.
                                                    poszlas na mityng z powodu nic....bravo :-))
                                                    logika godna ciebie
                                                  • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 11:13
                                                    "alkoholizm nie mający nic wspólnego z nihilem "
                                                    czyli bez łaciny:
                                                    alkoholizm nie majacy nic wspólnego z nic......arcydzielo logiki i mityngowej nowomowy..
                                                  • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 11:15
                                                    prawdziwa z ciebie fililog klasyczny Iskram...gratuluje i w przyszlosci bede cie prosil o tlumaczenia , gdy bede potrzebowal zrozumiec co august nabazgral...tego mi chyba nie odmowisz jako poszukujaca duchowosci :-)
                                                  • aaugustw Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 15:15
                                                    wolfbreslau napisał (do iskram):
                                                    > prawdziwa z ciebie fililog klasyczny Iskram...
                                                    gdy bede potrzebowal zrozumiec co august nabazgral...tego mi chyba
                                                    nie odmowisz jako poszukujaca duchowosci
                                                    ___________________________________________.
                                                    Przeciez ty slyszysz tylko to co rozumiesz... -
                                                    Jak ty chcesz zrozumiec glos mego serca...!?
                                                    Zrozumiec mnie, musialbys byc mna...! :-/
                                                    A...
                                                  • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 03.10.14, 06:30
                                                    aaugustw napisał:

>
                                                    > Przeciez ty slyszysz tylko to co rozumiesz... -
                                                    >

skoro tak twierdzisz, znaczy tak jest. a to dla mnie komplement, bo znaczy ,ze slysze wiecej od ciebie ;-)
                                                  • aaugustw Logika rozumowania...! ;-) 03.10.14, 15:10
                                                    wolfbreslau napisał:
                                                    > skoro tak twierdzisz, znaczy tak jest. a to dla mnie komplement, bo znaczy ,ze
                                                    > slysze wiecej od ciebie ;-)
                                                    _________________________________________________________________.
                                                    Tu chlopie, klania sie matura... - W jednym zdaniu i zaprzeczasz sam sobie....! ;-)
                                                    Skoro ja cie pouczam a ty to kupujesz, nie mozesz wiedziec wiecej ode mnie..! ;-)
                                                    A...
                                                  • iskram Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 11:14
                                                    Nie indukuj w ludziach swoich odczuć ,to jest nic co posiadasz!
                                                  • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 11:16
                                                    iskram napisała:

> Nie indukuj w ludziach swoich odczuć ,to jest nic co posiadasz!
                                                    ja tylko zacytowalem to co ty napisalas....nic wiecej....nihil :-)
                                                  • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 11:19
                                                    Indukcja (łac. inductio) wprowadzenie w jakiś stan, wzbudzenie jakiegoś zjawiska.

jak wzbudzic swoje zjawisko, lub wprowadzic w swoj stan innych ?
                                                    zagadka godna Sfinksa:-)tylko pierzchnia potrafi odpowiedziec na taki kalambur
                                                    indukcja uczuc u kogos....i do tego nihil.
                                                    ;-)
                                                  • aaugustw Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 14:42
                                                    wolfbreslau napisał:
                                                    > Indukcja (łac. inductio) wprowadzenie w jakiś stan, wzbudzenie jakiegoś zjawiska.
                                                    > jak wzbudzic swoje zjawisko, lub wprowadzic w swoj stan innych ?
                                                    > ... tylko pierzchnia potrafi odpowiedziec na taki kalambur
                                                    ________________________________________________.
                                                    Kalambur (z francuskiego) – zabawna gra słów o zbliżonym
                                                    bądź identycznym brzmieniu lecz o różnych znaczeniach...!
                                                    A...
                                                  • iskram Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 11:20
                                                    Dorastaj ,a jak dorosniesz to zobaczysz lub nie !
                                                  • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 11:23
                                                    iskram napisała:

> Dorastaj ,a jak dorosniesz to zobaczysz lub nie !

a jaki to ma zwiazek z tym ,ze poszlas na mityng z powodu NIC ...i dodatkowo posadzasz mnie, o wzbudzanie w Tobie moich odczuc- o czym mowi pierwsza zasada indukcji .
                                                    fuj cukierek :-)
                                • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia i doswiadczen 02.10.14, 09:28
                                  wiele lat temu, zobaczylem jak pewien facio jedzie na motorze na tylnym kole...jakies 400 metrow chyba.....pomyslalem : kurde, ale zabawa.
                                  niestety nie posiadalem motoru na jakim by to bylo mozliwe zrobic....i nie skorzystalem z tego doswiadczenia. moze dzieki temu nadal zyje ?
                                  sila wyzsza , czy co ?
                                  • aaugustw Re: Zmiana myślenia i doswiadczen 02.10.14, 09:55
                                    wolfbreslau napisał:
                                    > wiele lat temu, zobaczylem jak pewien facio jedzie na motorze na tylnym kole...
                                    > ... niestety nie posiadalem motoru na jakim by to bylo mozliwe zrobic....i nie
                                    skorzystalem z tego doswiadczenia. moze dzieki temu nadal zyje ?
                                    > sila wyzsza , czy co ?
                                    _____________________________.
                                    To nie sila wyzsza, to kasa nizsza...!
                                    A...
                                    Ps. Ladnie sobie tu gaworzycie, jak
                                    Ch... z dz... po zamknieciu baru...! ;-)
                                    • iskram Re: Zmiana myślenia i doswiadczen 02.10.14, 10:08
                                      A Ty dołaczyłeś w poszukiwaniu duchowosci ?
                                      • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia i doswiadczen 02.10.14, 10:11
                                        duchowosci sie nie poszukuje, bo kazdy ja posiada. adekwatna do danej chwili
                                        duchowosc mozna co najwyzej rozwijac, zmieniac jej kierunki , lub pielegnowac to sie juz ma .
                                        poszukiwanie jej byloby mozliwe tylko przez robota kuchennego :-)
                                        • iskram Re: Zmiana myślenia i doswiadczen 02.10.14, 10:14
                                          jak przestaniesz sie porównywać z innymi i wskazywać palcem !
                                          • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia i doswiadczen 02.10.14, 10:19
                                            iskram napisała:

> jak przestaniesz sie porównywać z innymi i wskazywać palcem !

a kogo ja wskazuje ewentualnie palcem w kwestii duchowej? :-)
                                            ja jedynie okreslilem Twoj sposb zarabiania pieniedzy....jak urzednik skarbowy
                                            i tyle
                                            a porownywac sie zamierzam ile mi sie zechce i do kogo...na przyklad jestem ładniejszy niz yull bryner, ale brzydszy niz bruner :-)
                                            • iskram Re: Zmiana myślenia i doswiadczen 02.10.14, 10:25
                                              No cóż i celnik doznał przebudzenia !
                                              • aaugustw Re: Zmiana myślenia i doswiadczen 02.10.14, 10:25
                                                iskram napisała:
                                                > No cóż i celnik doznał przebudzenia !
                                                ______________________________.
                                                Nie wszystkim to jest dane...! :-(
                                                A...
                                                • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia i doswiadczen 02.10.14, 10:33
                                                  aaugustw napisał:

>
                                                  > Nie wszystkim to jest dane...! :-(
                                                  > A...

wpadles na to , intensywnie patrzac w lustro ?
                                                  • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia i doswiadczen 02.10.14, 10:37
                                                    wolfbreslau napisał:

> aaugustw napisał:
                                                    >
                                                    > >
                                                    > > Nie wszystkim to jest dane...! :-(
                                                    > > A...
                                                    >
                                                    nie martw sie August...jest na to proste rozwiazanie. idz na najbliszy mityng. niekoniecznie polski. jakikolwiek....i posluchaj w skupieniu co mowia inni, i nie komentuj sam sobie w myslach ich wypowiedzi...aby sie przebudzic, wystarczy tez czasem wpierw zasnac w spokoju sumienia i ciszy. tak poprostu.
                                                    okielznac swoja nature i swiadomie zrezygnowac z checi wyskakiwania przed szereg na kazdym kroku i przy kazdej okazji...to sie nazywa gornolotnie: pokora :-)
                                                    malo jest warta, gdy jest wypracowana...ale dobra i taka na poczatek :-0
                                              • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia i doswiadczen 02.10.14, 10:29
                                                iskram napisała:

> No cóż i celnik doznał przebudzenia !
                                                jakbys czytala dokladnie, to wiedzialabys ,ze celnik byl gotowy i przebudzony zanim Jezus go odwiedzil :-)
                                                to Jezus przebudzil sie na jego widok.....oj ty cukierkowa laleczko.
                                                i tak cie lubie
                                                • iskram Re: Zmiana myślenia i doswiadczen 02.10.14, 10:33
                                                  No i co my tu mamy - latanie po skrajnościach !
                • thomi73pl Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 09:57
                  wolfbreslau napisał:

> thomi73pl napisał:
                  >
                  >
                  > > cyt: "Co ty na to? Naprawdę ulegasz złudzeniu. Czego się wyrzekasz? Ile
                  > kroć w
                  > > yrzekasz się czegoś, wiążesz się z tym na zawsze. Pewien guru z Indii twi
                  > erdzi,
                  > > że kiedy przychodzi do niego prostytutka, mówi wyłącznie o Bogu. - Mam d
                  > ość ży
                  > > cia, które wiodę - mówi. - Chcę Boga. I zawsze, kiedy odwiedza go ksiądz,
                  > mówi
                  > > jedynie o seksie"..
                  > > - Fr. z " Przebudznia A. De Mello
                  >
                  > skoro juz zacytowales fragment "przebudzenia"...to byc moze pamietasz co zasuge
                  > rowal pozniej de mello...ze swiadome dążenie do pokory i swietosci, to nic inne
                  > go jak nasz egoizm i prózność :-))0
                  >

Oczywiście ze pamiętam. .:)
                  Nie wiem jak to jest z ta "Pokorą", i czy rzeczywiście to mial na myśli tez czy też sugerował. ., ale jest tak nawet gdy tego nie pamietam.. ;) , a co do świętości i jdążenia do niej ,oraz trabieniu o duchowości; to nie dosc ze sie zgadzam ale i sam wiem to od dość dawna, jak i obserwuje chetnie jej przejawy czy tez brak przejawów w "poematach" o duchowości .. :)
                  Powyższy post wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może być on wykorzystywany przeciwko mnie, kopiowany oraz powielany bez mojej zgody, za wyjątkiem cytowania postu przy odniesieniu się do niego z zastrzeżeniem , że odniesienie nie zawiera złośliwych uwag, oraz pospolitej głupoty.
                  Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany zdania, bez podawania przyczyny.
                  Nie biorę odpowiedzialności za wpłynięcia na zmiany poglądów innych I pojawiających się przy tym odczuciach czytających moje wypowiedzi.
      • aaugustw Re: Zmiana myślenia 01.10.14, 16:48
        wolfbreslau napisał:
        > skoro sam jestem niedoskonaly, zatem moja wiez z bogiem, jakkolwiek go pojmuje,
        > lub nie pojmuje tez jest niedoskonala...
        __________________________________________________________________.
        Nie rob sie Taki Pokorny... - Ty jestes bogiem, wiec rozmawiasz sam ze soba...! :-\
        A...
    • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 10:48
      a na poważnie:
      wszelkie zmiany mojego myslenia o roznych sprawach , nastepowaly z reguly pod wplywem bodźcy z zewnatrz . nie pamietam sytuacji, gdy jakas zmiana myslenia mojego o tym , czy owym nastapiła tylko i wyłącznie pod wpływem przemyslenia sprawy...zawsze towarzyszyl temu jakis element emocji, uczuc..a to z kolei zawsze bylo stymulowane jakąs sytuacja ktora przyszla z zewnątrz...
      nawet gdy uwazalem ,ze na terapie poszdlem z wlasnej woli nieprzymuszony i tak dalej etc...to po zastanowieniu sie jak to naprawde bylo, dochodzilem do wniosku, ze wpierw byl strach, ból, panika, obawa, instynkt samozachowawczy, cheć ratowania swojego życia wywolane jakims zdarzeniem , ciągiem zdarzeń...i dopiero potem mysl: ide na terapie , lub na mityng, lub poprostu:-nie pije ile sie da .
    • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 10:50

• wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 11:21

• wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 02.10.14, 11:56
      z dedykacja dla Ciebie Iskram :
      www.youtube.com/watch?v=oJJnhp2CYnk
      w wolnym tlumaczeniu :

Lascia ch'io pianga
      mia cruda Sorte,
      e che Sospiri
      la libertà. Il duolo infranga Queste ritorte de 'miei Martiri sol za Pieta.

Pozwól mi płakać
      mój okrutny losie,
      i wzdychać
      do wolności.
      smutek złamać tych łańcuchów moich cierpień, na litość boską.

:-)
    • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 03.10.14, 07:02
      zmiana myslenia ;-)
      przerabianie programu AA?--dajmy na to, w koncu tak zwany program AA, jest na swoj sposob uniwersalny. nawet jesli pozbawi sie go tej calej otoczki kapeluszowo-swieczkowej. nie trzeba i nawet jest to zbedne , by byc czlonkiem wspolnoty AA, by elementy tak zwanego programu AA./ktory notabene nie jest niczym nowatorskim , ani autorskim / wcielac w zycie wlasne. oczywiscie w grupie czasem latwiej i nawet napewno łatwiej. ale MUSI !!. to byc grupa ludzi ktorym ufamy i co do ktorych nie mamy wątpliwosci natury uczciwosci, uczuc i osobowosci.
      . nie moze to by c i najczesniej nie jest grupa zueplnie przypadkowych alkoholikow spotkanych na jakims tam mityngu...trzeba sobie taka wlasna osobista grupe znaleźć. a teraz do rzeczy .
      nic tak w moich oczach nie zabija istoty programu AA. jak trywializowanie go poprzez publiczne wypowiedzi o przerabianiu, bądź pisaniu programu bez konkretnych sytuacji i chocby zdawkowego ich opisu na plus i na minus.
      moja wielka wadą jest zawziętość i brnięcie w sytuacje bez wyjścia , mimo ewidentnych strat.
      przykładowo:
      -miałem sytuacje konfliktowa z szefem w firmie. nie było w tym mojej winy , ani jego. taka zwyczajna sytuacja. ale to ja nie chciałem sie wycofac, wycofac przykrych i ordynarnych słów...itd etc. nie przemyslalem tez ewentualnych konsekwencji swego zachowania. zamiast konflikt i jego przyzcyny rozwiązać , wlasna zawzietoscią powiekszyłem go....o mało nie straciłem pracy. a problem w firmie jak pozostał, tak i jest po dziś dzień. tyle , ze teraz przestało mnie to obchodzić. mam swiadomosc ,ze nie jest to dobre rozwiązanie, lecz na dzien dzisiejszy , uznalem to za najlepsze dla mnie.
      potrafie powiedziec "przepraszam" niemal natychmiast gdy sie w czyms zapędze. nie potrafie tego jednak powiedziec w kazdej syuacji, gdy nalezaloby ...to jest zalezne w duzej mierze od mojego subiektywnego stosunku do danej osoby.
      zatem i wady i zalety moje...co niekiedy jest tą samą cechą, stanowia dla mnie spore wyzwanie w zyciu codziennym.
      dawnymi czasy poprostu bym sie poszedł upić i komus na mieście nabluzgać z powodu konfliktu w firmie...teraz szukam mimo wszystko alternatywy. jest to dla mnie jakis plus i sukces.
      darek
      • aaugustw Uzalanie nad soba...! 03.10.14, 15:17
        wolfbreslau napisał:
        > ... przerabianie programu AA?--dajmy na to...
        - - - - - - - - - - - - - - - - -
        Nic; "dajmy na to"...!
        To gotowy Program, ktory trzeba przerobic w praktyce, a nie w teoretyzowaniu...! :-(#
        ____________________.
        wolfbreslau napisał dalej:
        > ... w koncu tak zwany program AA, jest na swoj sposob uniwersalny...
        > ... nic tak w moich oczach nie zabija istoty programu AA. jak trywializowanie go po
        > przez publiczne wypowiedzi o przerabianiu, bądź pisaniu programu bez konkretnyc
        > h sytuacji i chocby zdawkowego ich opisu na plus i na minus.
        > moja wielka wadą jest zawziętość i brnięcie w sytuacje bez wyjścia..
        - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
        Nie dziwot... - Przerob najpierw Program AA, a potem zobaczymy czy dalej bedziesz nam tu plakal nad soba i swoim brzydkim charakterem...!
        A...
    • boja55 Re: Zmiana myślenia 03.10.14, 08:03
      Dziś dalszy ciąg mego leczenia . Z tomografii wyszło , że mam guza kąta mostowo-móżdżkowego (dziwna nazwa) i dziś będę miał robiony rezonans . Guz ma wymiary 27x32 mm (nie wiem dużo to czy mało) , wszedłem do netu i wyczytałem że uciska nerwy i może powodować drętwotę , paraliż i inne takie dolegliwości . Byłem już na konsultacji u neurologa , przyjmą mnie na oddzial z wynikiem i to usuną . Mam świadomość , że ingerencja w mózg niesie jakieś tam niebezpieczeństwo , ale jestem spokojny . Guzy to ja miałem kiedy piłem , jak mnie pobili , lub przewracałem się będąc pijanym . Teraz sytuacja jest inna , guzy inne , a ja nie piję . Trudne doświadczenie , lecz mam wiarę , że wszystko będzie dobrze . Tego się trzymam .
      • wolfbreslau Re: Zmiana myślenia 03.10.14, 08:10
        boja55 napisał:

> . Teraz sytuacja jest inna , guzy inne ,

adekwatne do sytuacji zyciowej znaczy sie...
        jak mowia jacys tam azjaci;
        -jak przyjdzie wlasciwy czas, to i guz wlasciwy sie znajdzie :-)
      • aaugustw Re: Zmiana myślenia 03.10.14, 15:20
        boja55 napisał:
        > Dziś dalszy ciąg mego leczenia . Z tomografii wyszło , że mam guza kąta mostowo
        > -móżdżkowego (dziwna nazwa) i dziś będę miał robiony rezonans . Guz ma wymiary
        > 27x32 mm (nie wiem dużo to czy mało) , wszedłem do netu i wyczytałem że uciska
        > nerwy i może powodować drętwotę , paraliż i inne takie dolegliwości . Byłem już
        > na konsultacji u neurologa , przyjmą mnie na oddzial z wynikiem i to usuną . M
        > am świadomość , że ingerencja w mózg niesie jakieś tam niebezpieczeństwo , ale
        > jestem spokojny . Guzy to ja miałem kiedy piłem , jak mnie pobili , lub przewra
        > całem się będąc pijanym . Teraz sytuacja jest inna , guzy inne , a ja nie piję
        > . Trudne doświadczenie , lecz mam wiarę , że wszystko będzie dobrze . Tego się
        > trzymam .
        _______________________________________________________.
        Na nasza Grupe AA chodzi facet, ktory mial dwie operacje mozgu... -
        Dzis wszystko jest juz OK... - Badz zatem takze dobrej mysli...!
        A...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka