fibin 05.02.05, 07:58 Dzisiaj o 20:10 w TVP1 jest film o alkoholiczce walczącej z chorobą, w roli głównej Sandra Bullock, warto zobaczyć:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hepik1 Re: 28 dni 05.02.05, 08:14 Potwierdzam -film ,który warto zobaczyć.Sporo uproszczeń ale pokazane etapy uzależnienia i przebiegu terapii.(taka filmowa wersja "Rehaba" Osiatyńskiego.Zapewne ci,którzy po terapiach(na których ten film jest pokazywany)będą mogli zobaczyć jak to z nimi było,ci którzy przed -jak może z nimi być.Polecam przede wszystkim paniom z forum.Sporo prawdy o kobiecym alkoholiźmie. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 Re: 28 dni 05.02.05, 20:08 pozdrawiam hepika - i też będę oglądał - chyba 10-ty raz. I zawsze coś odkrywam w tym filmie. P.S. Hepik - zapraszam do Kanady na zlot AA - w końcu czerwca. Robi wrażenie taki zlot. Byłem w 2000 w Minneapolis. Pełen stadion "pijaków" i "pijaczek" - atmosfera nie do opisania, coś wspaniałego. Odpowiedz Link Zgłoś
valpoliczella Re: 28 dni 06.02.05, 22:13 Nie podobał mi sie ten film! Zbyt trywialny jak na moj gust! Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: 28 dni 06.02.05, 22:34 Val jak Ty jesteś taką alkoholiczką jak Sandra Bullock , to ja gotowy jestem mimo wczesniejszych deklaracji odebrać hepikowi pozytywistyczną pracę nad toba i póść z Tobą na każda terapię jaką sobie wymarzysz i jakiej sobie zażyczysz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: 28 dni 07.02.05, 06:37 Chyba mnie ,deo ,mylisz z obecnym tutaj przez jakiś czas Patrykiem-terapeutą. Odpowiedz Link Zgłoś
valpoliczella Re: 28 dni 07.02.05, 09:33 Deo, wolę sie już nie domyślać, czym podszyta jest Twa niby oferta:) bo chyba nie chodzi Ci o etap rozwoju choroby u Bullock???:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: 28 dni 07.02.05, 20:27 Niewątpliwie droga Val na pierwszym miejscu stawiam walory ducha alkoholiczki Sandry i innych alkoholiczek sandro-podobnych , choć nie zaprzeczę , iż jednym okiem zerknę na walory ciała wyżej wspomnianych dam . Drogi H , zdaje się , że masz rację , iż Głównym Terapeutą Val jest wspomniany Patryk ale wobec złożoności przypadku val i odległości od terapeuty efekty terapeutyczne delikatnie mówiąc są niezbyt zachęcające więc wzorem skoków narciarskich gdzie zagranicznemu trenerowi towarzyszy Polak - więc może i ty drogi H mógłbys pomóc w pracy rzeczonemu Patrykowi w żmudnej pozytywistycznej pracy nawracania Val na drogę picia mleka zamiast wody z procentami ./ o ile sie nie mylę czerwonej i wytrawnej / W końcu drogi H tylko tobie może sie udać pogłaskać val po główce co jak dowodzi wątek na akcjisos - kobiety lubią najbardziej - bo chyba blisko wam do siebie - ty z południa i Val chyba tez ? A może właśnie to odmieni naszą Val i stanie się ONA wzorową VAL - AA ? deo Odpowiedz Link Zgłoś
valpoliczella Re: 28 dni 07.02.05, 21:01 deo, na litość boską i wszelką inną! Zlituj się i nie szukaj mi tu terapeutów- samobójców :) Jak na serio zechce odejść od nałogu, to odejdę i to sama! Musze miec tylko motywacje, której na razie nie mam! a mój przypadek przecież nie jest arcy złożony, kiedyś został wszak zaklasyfikowany do książkowych, sztandarowych.... wiec? Na razie nosze sie z myślą, by w poście (chociaż) nie pić! Oczywiście będę Cię powiadamiać o efektach mej decyzji:) VAl... Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: 28 dni 07.02.05, 21:22 No widzisz Deo-tylko o mnie wspomniałes a Vall juz zapowiada 40 dniową abstynencję. Powiem nieskromnie-ten nick -leczy;) Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: 28 dni 07.02.05, 21:26 E.. no Val nie przesadzaj ... Mistrz H raczej na samobójcę nie wygląda a prędzej na podobnego nijakiemu Wildsteinowi bo tak jak przed tym W. żaden agent bezpieki sie nie schowa tak przed mistrzem H żaden tajny agent forum się nie skryje . Kazdy termin dobry a post też ... na Podhalu to rzeczywiście księża odzwyczajają od picia mówiąc - No... Jaasiczku - przez trzy niedziele ani kropli ... i ponoć skutkuje !!! ale z kobietami zawsze gorzej ... o czym przekonał sie juz Adam jak go wygnali z Raju !!! A przez kogo .... val ????? Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: 28 dni 08.02.05, 06:11 deoand napisał:!! > > ale z kobietami zawsze gorzej ... o czym przekonał sie juz Adam jak go wygnali > z Raju !!! > A przez kogo .... val ????? Przez własne żebro...? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 Re: 28 dni 08.02.05, 15:13 bo zjadł jabłko - zamiast nastawić zacier na wino - he1 he! Odpowiedz Link Zgłoś