Dodaj do ulubionych

nowy watek gosiiik- 2 miesiące niepalenia

21.01.06, 00:01
Tak kochani dzięki waszemu wsparciu i że wierzyliście że mi się uda, jestem
dziś z waminadal i dziś świętuję moje 2 miesiące bez papierosa!
Chcę wszystkim podziekować z całego serca że mnie wspierali w moim wątku,
każdy z was ma udział w moim wyjściu z nałogu, jak również cieszę sie
ogromnie że kilka osób rzuciło dzięki mojemu wątkowi. To ogromnie
podbudowywuje. Postaram sie was wesprzeć tak jak mnie kiedyś wsparto.
Otwieram nowy watek bentamten już ciezko się czyta.
Po dwóch miesiącach powiem wam że nadal, bo wczoraj, śni sie palenie ale już
nie ciagnie. Jest naprawde mało sytuacji w których człowiek myśli o tym
świństwie. Cera decydownie sie poprawiła i nie pamietam już co to kaszel. A
psychicznie ależ się rewelacyjnie czuję. TAka lepsza, wyższa od innych że ja
potrafiłam a oni nie, czyli jestem bardzo silna osobowością. Jeszcze dzis mi
przyjacióla powiedziła że ceni we mnie konsekwencję i dążenie do celu! Ależ
to jest komplement- ja taka roztrzepana, czasami rozchwiana emocjonalnie,
impulsywna a inni tak mnie postrzegaja! Nie do wiary.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkich!
Obserwuj wątek
    • gagasia1 Re: nowy watek gosiiik- 2 miesiące niepalenia 21.01.06, 16:47
      Gosiiik moje gratulacje. Tak bardzo bym chciała za dwa miesiące powiedzieć to
      samo o sobie. Wierzę że się uda - bo dziś już piąty dzień i jakoś trwam.
      Dzięki za to, że postanowiłaś rzucić fajki, za cały Twój poprzedni wątek bo
      dzięki temu np. ja podjęłam próbę walki z nałogiem. Należę do grona
      zainspirowanych Twoim wątkiem.
      Życzę wytrwałości i dziel się z nami Twoim doświadczeniem...
    • fiokla Re: nowy watek gosiiik- 2 miesiące niepalenia 22.01.06, 08:17
      Gratulacje, wierze, ze tez zaloze taki watek!
      • misia007 Re: nowy watek gosiiik- 2 miesiące niepalenia 22.01.06, 11:33
        Gratuluję i ciągle Cię gonię, jestem w tyle jakieś dwa tygodnie.
        • gosiiik Re: nowy watek gosiiik- 2 miesiące niepalenia 22.01.06, 23:08
          Witaj misia007. Cieszę się że sie oddzywasz! I ocywiscie że jak zwykle mnie
          gonisz:). Co tam u ciebie? Jak sie czujesz wolan od nałogu?
          Ja powiem szczerze wytrzymuje już bez problemu, jestem z siebie dumna i wstyd
          sie przyznac stałam sie przeciwniczką palaczy. Nie moge zniesc tego
          smrodu.Wszedzie go wyczuje. U mnie w domu nie ma palenia! Jak ktoś chce bardzo
          prosze na balkonie jest popielniczka dam kapcie i nic mnie nie interesuje ze
          jest -20 stopni;)Na imprezach u mnie te same zasady panują. Poza tym waga
          jakieś 2-3 kilo do przodu ale połowe z tego zwalam na zime i już rozpoczełąm
          dietke. Samopoczucie super, kasa w kieszeni i wszystko ok.

A co u "starych" dziewczyn??? Odezwijcie się. sikorka30, helga0, aldonka28,
          majeczka222, ikc. I wszystkie dziewczyny, które nie wymieniłam a były na moim
          watku. Odezwijcie sie jak wam leci w nowym roku.
          czekam na oddzew
          • rubcia Re: nowy watek gosiiik- 2 miesiące niepalenia 23.01.06, 09:41
            A mi leci całkiem ok. Fakt, że w sobotę był wielki kryzys, bo sytuacja wokół
            mnie była bardzo nieciekawa, ale poradziłam sobie butelką... wody mineralnej,
            oczywiście i wytrzymałam. Ogólnie nie mam już problemu z głodem. Nie chce mi
            sie palić, nie myślę o fajkach, ale dym mnie nie denerwuje raczej, no chyba, że
            jednocześnie palą wszyscy w pomieszczeniu. To ciężko wytrzymać (jak wczoraj np.
            u dziadka na "Dniu Dziadka" :-)) Dopiero zauważam zmiany w wyglądzie skóry. Mam
            jakby jaśniejszą twarz :-) I skóra sie tak nie przesusza. Niedługo będzie czas
            na solarium przedwiosenne. Co do kasy, to niestety nie mam jej w kieszeni, bo
            ostatnio wydaję więcej niż na papierosy, ale muszę trochę przystopować, bo
            będzie bankructwo. Waga? Nie wiem, bo się nie ważę, ale zaczęłam ćwiczyć,
            jeździc na rowerze itp. Także jest całkiem przyjemnie. Pozdrawiam wszystkich!
            A Tobie Kochana jeszcze raz serdecznie gratuluję :-D
          • misia007 Re: nowy watek gosiiik- 2 miesiące niepalenia 23.01.06, 10:56
            Cześć Gosiik, wytrzymuję bez problemu ale wolna od nałogu to chyba jeszcze długo
            nie będę.Są jeszcze momenty, ze mnie ciągnie jak cholera ale nie po to rzucałam,
            żeby wracać.Nic nie przytyłam, wspomagam się cukierkami bezcukrowymi.Palacze mi
            nie przeszkadzają, nawet paradoksalnie utwierdzają mnie w poczuciu, że b.dobrze
            zrobiłam rzucając.Pozdrawiam
            • gosiiik wolna od nałogu 25.01.06, 23:10
              Słuchajci dzis była u mnie moja mama na obiedzie.I po obiedzie mama mi mowi ze
              musi zapalic bo zaraz pęknie. Wstrzymywała sie z tym paleniem bo wie że ja
              rzuciłąm i myślała że wytrzyma, ale się tak najadła że nie da rady.
              A mi wogóle nawet przez myśl nie przeszło aby zapalić choć też pojadłam.Dopiero
              jak mama paliła to przypomniło mi sie jaką "ulgę " po jedzeniu przynosił
              papieros.I pomyślałam sobie jak te papierosy człowieka ogupiają, po jedzeniu
              chce sie palić i jak się jest głodnym to też się chce. Co to za lek który
              działa w dwie stony!!! I doszłam do wniosku że ja już wyrzuciłam nałóg z głowy
              skoro nie poddaje sie temu ogłupieniu i na każdą pozytywna myśl o paleniu
              odrazu mam jakiś negatyw, który powoduje że papieros znika z mojej świadomości.
              Chyba mogę już powidziec o sobie wolna od naogu czyli NIEPALĄCA!
              • sleeping.bull Re: wolna od nałogu 29.01.06, 10:50
                uważajcie Dziewczyny by nie wylać dziecka z kapielą - pewne nałogi są dobre -
                seks,forumowanie,M jak miłość :))))))))))))))))))))))))))))))
                pozdrówka od niepalacego 3 tygodnie :)
                • misia007 Re: wolna od nałogu 30.01.06, 18:54
                  Hej gosiik wyrażnie określiła o jaki nałóg chodzi, z wszystkiego nie rezygnujemy.
    • aga2105 Re: nowy watek gosiiik- 2 miesiące niepalenia 17.02.06, 17:14
      Po długim czasie zajrzałam znów na forum "Uzależnienia". Chcaiałam zobaczyć jak
      przebiega Wasza walka z nałogiem. I widzę, że wielu się powiodło. Gratuluję!
      Sama rzucałam razem z Wami i mnie też sie udało, ale mam bardzo dobrą
      motywację - dziecko w brzuchu :) Szczerze mówiąc, zanim zobaczyłam je na
      pierwszym usg, w ciągu kilku tygodni wypalłam kilka papierosów. Ale od ok. 1,5 -
      2 miesięcy nie zapaliłam w ogóle i - o dziwo - nawet w towarzystwie palących
      nie ciagnie mnie do nałogu. Wiem jednak, ze jak tylko urodzę, to wrócę do
      palenia. NIe jest to pocieszające, ale po prostu jestem realistką - nie mam
      silnej woli, a od palenia odwiedzie mnie chyba dopiero kolejna ciąża :)Ale nie
      mogę przecież tak w nieskończoność. A i wiecie co, ciaża to dobry moment na
      rzucanie palenia, nie widać które kilogramy są efektem objadania sie.
      Pozdrawiam i życzę wytrwałości.
    • gosiiik minął 3 miesiac!! 22.02.06, 00:34
      Tak kochani to już 3 miesiące jak nie pale. Wprawdzie minęło wczoraj ale nie
      miałam czasu napisać.
      W podsumowaniju muszę powiedzieć że: samopoczucie super, cera zdecydowanie
      ładniejsza, portfel grubszy i wogóle same pozytywy. Nie powiem, ciągnie mnie
      czasami ale panuje nad soba. Czasami mi sie śni że pale i to musi wystarczyc.
      Jestem z siebie dumna i wkocu nie smierdzze. A po za tym to jestem wrogiem
      palenie nr 1. Nie pamięta wół jak cielęciem był
      3 lub już może 4 kilo mam do przodu niestety, ale mam nadzieje ze teraz moja
      przemiana sie ustatkuje i przyjdzie wiosna i spadnie cos samo bez większego
      wysiłku
      Podrawiam wszystkich
      • misia007 Re: minął 3 miesiac!! 23.02.06, 21:18
        Gosiik, gratuluję, gonię Cię dalej nieustająco, 3 miesiące będą 4 lutego.Czuję
        się swietnie tylko niestety przytyłam i to dopiero teraz. Zgroza, muszę coś
        wymyślić i to szybko. Pozdrawiam
    • dzyn81 Re: nowy watek gosiiik- 2 miesiące niepalenia 23.02.06, 14:50
      gosiiik gratuluje :)
      mi pare dni temu skoczylo 1000 dni bez fajki. mile uczucie, tego samego Ci zycze :)
      • gosiiik Re: nowy watek gosiiik- 2 miesiące niepalenia 25.02.06, 00:52
        misia ciesze sie ze mnie gonisz przynajmniej wiem ze mam przed kim uciekac:).
        ja niestety tez mam jakies 3 moze juz 4 kilo na plusie i czuje sie fatalnie.
        ale pocieszam sie ze przynajmniej pachne i jestem postzegana jako b. silna
        osoba co napawa mnie duma. i jakos daje rade . jak wymyslisz cos na zbicie tych
        kg to daj przepis.

dzyn
        • dzyn81 Re: nowy watek gosiiik- 2 miesiące niepalenia 25.02.06, 20:45
          gosiiik: moze i 1000 robi wrazenie, ale jesli dalej sie bedziesz trzymac, to zobaczysz ze z czasem zapomnisz o fajkach, i sama osiagniesz taka liczbe :)
        • misia007 Re: nowy watek gosiiik- 2 miesiące niepalenia 04.03.06, 18:06
          Gosiiik dzisiaj mijają trzy miesiące i komu jak komu ale Tobie musialam o tym
          przypomnięć, bo taki jest układ Ty uciekasz ja gonię.Niestety nic nie
          wymyśliłam a propos nadwagi poza ograniczeniem słodyczy.W planie mam gimnastykę
          ale narazie
          tylko o tym myślę.Trzymaj się i nie daj się złapac.Pozdrawiam
    • wiki991 Re: nowy watek gosiiik- 2 miesiące niepalenia 04.03.06, 18:32
      gratuluje jak to zrobilas ja probowalam wiele razy niestety na krotko,chyba
      jestem zaslaba.tym razem kupilam tabex zaczne od poniedzialku
      ,
      • isabell12 Re: nowy watek gosiiik- 2 miesiące niepalenia 04.03.06, 21:51
        w pon minal 3 tyg i ja tez nie pale!!!!!!!!!!!!!! byly plastry a teraz na
        potrzymanie tabex. teraz i jego nie potrzebuje ale mam w torebce bo nigdy nie
        wiadomo co sie zdarzy. super nie palic ale to jest zmaganie jak kasprowy. dla
        mnie to byly b wysokie gory . wyzszeniz alpy.... bylo jednak warto
        • gosiiik Re: nowy watek gosiiik- 2 miesiące niepalenia 07.03.06, 01:03
          Coś ostatnio nie mam czasu na forum.
          Misia super! Ciesze sie bardzo i gratuluje!
          Ja sie musze przyznac ze minelo mi 3,5 miesiaca i mialam ogromny kryzys!
          Ostatnio tez bylo 3,5 mies bez palenia i pociaglam tak dla sprobowania jak
          teraz smakuje. I oczywiscie wcale nie smakowalo, ale w ten glupi sposob
          wrocilam do nalogu:( A teraz tez jkies glupie mysli mi chodzily po glowie, ze
          przeciez ja juz jestem wyleczona z nalogu i tak bym sobie dla potwierdzenia
          faktu bycia osoba nieuzaleziona sprobowala chmurke. Ale na szczescie rozsadek
          wziol gore! ostatnio wlasnie przez taka glupote poleglam!
          Chyba mam kryzys 3,5 m-ca hahaha.Dobrze ze juz go znam...

A za nowe dziewczyny trzymam kciuki. Informujcie jak wam idzie.
          • martap12 Re: nowy watek gosiiik- 2 miesiące niepalenia 07.03.06, 08:31
            Niby nowa, a jednak stara ;) melduję, ze mam tydzień niepalenia zaliczony!
            Pozdrawiam!
            • gosiiik Re: nowy watek gosiiik- 2 miesiące niepalenia 07.03.06, 11:25
              tydzieo już coś! Myslę że najgorsze za tobą. Trzymaj sie dzielnie
          • misia007 Re: nowy watek gosiiik- 2 miesiące niepalenia 13.03.06, 20:11
            Gosiik trzymaj sie mocno, jakie kryzysy, jestes ponad to ,mnie nie ciągnie
            wogóle.Przyśniło mi sie nawet że zapaliłam, poćzułam wstretny smak w ustach,
            potem byl kaszel i zdeptałam fajkę. Powaznie miałam taki sen.Ja wiem że juz do
            tego nie wrócę.Pozdrawiam.
    • gosiiik 4 miesiace!!! 20.03.06, 21:56
      Witam wszystkich. Chciałąbym sie pochwalić że właśnie dziś mi mijają 4 misiące!
      I jednocześnie chcę powiedzieć że niemożliwe jest możliwe tylko trzeba naprawde
      tego chcieć.
      Tak w wielkim skrócie: to była moja 4 próba- żebyście nie myśleli ze tak łatwo
      mi poszło, i uważam że kazda porażka jest dobra jeżeli umie sie z niej
      wyciagnąć wnioski. Dzieki porażkom rzynajmniej wiem jak smakuje przegrana i co
      tracę jak skusze się na tego jednego buszka, który czasami gdzieś mi się pląta
      po głowie.
      Poza tym mam 4 kg więcej ale to też jest w pewnym sensie kontrolowane bo
      ostatnio było 8kg do przodu. Teraz zaczynam się rozprawiać z moim sadłem.
      A tak z pozytywów to oczywiście jestem z siebie dumna i czuje sie taka silna i
      wielka, że udało mi sie coś o czym wielu marzy. Ta myśl dodaje mi sił w
      ciezkich momentach. No i oczywiście jak przychodzi kryzys to zastanawiam sie co
      włąściwie zyskam jeżeli zapalę. Ból i zawroty głowy to na 100^, właściwie to po
      tym już nie poczuje odprężenia jakie kiedyś miałam po papierosie no i
      oczywiście dół na maxa i gorzki smak przeegranej. Bilans - nie pale! nic nie
      zyskam nie ma po co.
      Za zaoszczędzone pieniadze zrobiłam sobie tipsy chodze na solarium, kupuje
      kremy, błszczki i takie babskie rzeczy które cieszą. ogólnie zaczęłam dbać o
      siebie (wkońcu mnie na to stać skoro przez ponad 12 lat miałam zawsze na
      papierosy). Czuje się i wygladam lepiej a i problemy z wypryskami zniknęły.
      Także życzę wszystkim wygranej walki bo się opłaca. Satysfakcja nie do opisania.
      Acha polecam tabex i ksiażke allana c "prosta metoda jak skutecnie rzucic
      palenie". Mi pomogły obie rzeczy
      • martap12 Re: 4 miesiace!!! 20.03.06, 22:18
        4 m-ce to juz coś!!!! Gratulacje!!
        Ja nie pale 20 dni... i cały czas trzymam kciuki za wszystkich....
        • zulkatx Re: 4 miesiace!!! 21.03.06, 10:37
          Gosiu, napisz gdzie można kupić tego alana c?
          • gosiiik do zulkatx 21.03.06, 16:03
            Zeby nie było ze jestem jakims dystybuorem podam ci nazwe i wrzuc w
            wyszukiwarke.Przy okazji poczytasz co nieco o tej ksiażce.
            Allen Carr " prosta metoda jak skutecznie rzucic palenie" A gdzies na moim
            watku, chyba wczesniejszym, monia (chyba taki nick) zrobiła streszczenie w
            punktach tej ksiazki.
      • gagasia1 Re: 4 miesiace!!! 21.03.06, 23:19
        Gratuluję Gosiu małego święta.
        Jak ten czas pędzi. To chyba dlatego, ze nie liczymy już dni tylko tygodnie i
        miesiące. A efekty niepalenia to tylko i wyłącznie pozytywy (przynajmniej dla
        mnie). SUPER!!!Trzymaj tak dalej:)
        • gosiiik A czy misia007 mnie nadal goni??? 22.03.06, 06:26
          jak w temacie.
          Coś nic się nie oddzywasz ,co tam u ciebie?
          • misia007 Re: A czy misia007 mnie nadal goni??? 24.03.06, 20:46
            Gosiik oczywiscie, ze nadal Cię gonię i wybacz, ze przegapiłam Twoją
            4miesięcznicę.Przyrzekam uroczyscie to się juz nie powtórzy.U mnie 4 miesiące
            wypadną 4 kwietnia a więc już za moment.Z nadwagą wlczę intensywnie, przeszłam
            na słodzik wychodząc z założenia, ze jak udało mi sie z fajkami to uda się i z
            cukrem.NO i ćwiczę ale już mniej intensywnie.Buziaczki dla Ciebie i wszystkich,
            którzy dzielnie walczą .
    • jenny110 Re: nowy watek gosiiik- 2 miesiące niepalenia 09.04.06, 14:49
      ~brawa dla Ciebie za wytrwalosc!tak trzymaj,sama nie pale od kilku miesiecy i
      czuje sie zdrowiej!
      • gosiiik Re: nowy watek gosiiik- 2 miesiące niepalenia 21.04.06, 23:11
        Dzięki za brawa.
        Wiecie co, wczoraj minęło mi 5 mies bez papierocha i zapomniałąm, przegapiłam
        tą datę. wogóle to już mi się nawer sporadycznie śni że palę. Moze to być
        pocieszeniem dla rzucajacych że po 5 miesiącach się zapomina przynajmniej u
        mnie tak jest. Ale nie powiem sa momenty ze mnie ciągnie. Teraz lato idzie
        ciągle kogoś się pod blokiem spotyka i rozmowa i nagle ktoś wyciąga popierocha.
        I taki małe uczucie zazdrości się pojawia. Ale po chwili jak słysze
        pytanie "wogóle nie palisz?" to już duma mnie rozpiera.
        Nie nie pale, jestem silna i czuje się wygrana! Wygrałąm najcięższą walkę w
        miom życiu - z nałogiem, a myśl że wielu ludzi, którzy czasami sa dla mnie w
        pewnym sensie autorytetami, ją przegrali dodaje mi sił. Ja też jestem w pewnym
        sensie wzorem! Tak sobie to tłumaczę.
        Powiem wam że moj mąż rzucił palenie 3 lata temu. Gdybyśmy się rozeszli i
        miałabym z kimś się spotykać to nie wiem czy palący faceci nie byliby u mnie w
        jakoś na wstępie do odstrzału. Ale to tylko tak mi sie wydaje może nie miałoby
        to znaczenia:)
        • myga Re: nowy watek gosiiik- 2 miesiące niepalenia 22.04.06, 11:27
          gratulacje, Gosiu, i moglabym sie podpisac pod kazdym slowem!
          • misia007 Re: nowy watek gosiiik- 2 miesiące niepalenia 23.04.06, 12:24
            Gosiik gratulacje, pewnie, ze jesteś wzorem, przynajmniej dla mnie,bo rzuciłam
            moment po Tobie i ciągle jestem w tyle za Tobą.To. ze Cie gonię szalenie ułatwia
            mi sprawę.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka