Dodaj do ulubionych

EyeQ dla 2 latka?

10.07.12, 14:52
Witam, pytanie jak w temacie czy można podać ten syrop dla 2 latka? jeśli tak to 3 razy po 5 ml czy mniej? nie wiem? parę lat temu podawałam to starszakowi ale on miał wtedy 3 latka.
Może ja za bardzo panikuję i jeszcze poczekać i nic mu nie podawać? już sama nie wiem. Generalnie maluch rozumie wszystko ale bardzo mało mówi ( mama, tata, baba, bum=auto, kiekiepa=traktor, ba=że coś spadło, krówka konik owieczka robi wg. niego beee a wszystkie ptaszki motylki itp robią ba ba ba. Maluch jest bardzo dobrze zorientowany w schemacie swojego ciała, chętnie wykonuje polecenia ale nie powtarza nowych słów czy chociaż sylab
Obserwuj wątek
    • ciemnookadziewczyna Re: EyeQ dla 2 latka? 11.07.12, 10:28
      My własnie zaczynamy i córka nie ma jeszcze dwóch lat.
      Przez 3 miesiące mamy podawać 15 ml póxniej po 5 ml na dzień.
      Moja mówi tylko mama, dzidzi, si, sisi
      • 1monique595 Re: EyeQ dla 2 latka? 11.07.12, 12:37
        Witaj, ktoś polecił Ci eye@ logopeda, neurolog czy sama zaczynasz dawać dziecku? A mała jakoś się z Tobą kontaktuje? pokazuje paluszkiem? prowadzi za rękę? Pozdrawiam
        • komi1911 Re: EyeQ dla 2 latka? 11.07.12, 15:11
          moj 2 latek tez nie mowi prawie nic,jedynie co to mama i tam po swojemu jakies dziwactwa,nie wskazuje paluszkiem,ale jak os ode mnie chce to ciagnie mnie za reke,ma super kontakt wzrokowy,tez zaczelam podawac mu eyeq i dawka taka jak na butelce pisze 3 razy dziennie po 5 ml a potem po 3 msc 5 ml raz dziennie
          • ciemnookadziewczyna Re: EyeQ dla 2 latka? 11.07.12, 20:58
            Nam polecił logopeda.
            Młoda jak coś chce to mówi yyyyyyy bierze mnie za rękę prowadzi i pokazuje paluszkiem.
            Jak się zapytam czy chce pić to kiwa główką tak albo nie.
          • marzenapilecka Re: EyeQ dla 2 latka? 15.07.12, 22:07

PODAJE CORCE 4 LETNIEJ EYEQ ALE MAM WRAZENIE ,ŻE ONA JEST PO NIM BARDZIEJ POBUDZONA..... PODAJĘ JUZ ROK I ZACZYNA MOWIC TYLKO ZE TROCHE NIE WYRAZNIE
            • ciemnookadziewczyna Re: EyeQ dla 2 latka? 20.07.12, 14:38
              Młoda wczoraj wieczorem po kolacji siedziała z nami przy stole i powtarzała po mnie: mama, tata, baba, dziadzia, nie, tam :) Uwierzyć nie mogłam, dobrze że mąż był z nami bo on też pewnie by mi nie uwierzył :)
              Dzis rano proszę powiedz baba a ona do mnie "nie":)
              Na działanie Eye Q jeszcze za wcześnie we wtorek minął tydzień ja dajemy.
              Moze pora przyszła, ale oby tak dalej :)
              • 1monique595 Re: EyeQ dla 2 latka? 20.07.12, 20:35
                To super!, na mojego starszego synka eye Q też podziałał błyskawicznie, też nie mogliśmy wierzyć, że mówi. Maluchowi podaję preparat od około tygodnia i jak na razie poprawy nie ma, dostał za to rozwolnienia. Czy wasze dzieci też robiły wolniejsze kupy przy eye q? nie wiem czy nie odstawić syropu?
                • ciemnookadziewczyna Re: EyeQ dla 2 latka? 20.07.12, 21:33
                  U nas nic się nie dzieje.
                  Do gadania to pewnie daleka droga ale zaczyna powtarzać więc krok milowy do przodu :)
                  Zobaczymy jak będzie szło dalej
                • marzenapilecka Re: EyeQ dla 2 latka? 20.07.12, 22:37

• 1monique595 Re: EyeQ dla 2 latka? 21.07.12, 08:56
                    Od początku podaję Eye Q z jedzeniem. A co do długości podawania to na opakowaniu napisane jest że przez pierwsze 3 miesiące podawać 15 ml w celu nasycenia organizmu a potem po 5 ml na dzień
                    • komi1911 Re: EyeQ dla 2 latka? 21.07.12, 11:23
                      jak dlugo to chyba chodzilo o okres podawania a nie o ilosc
                      tez sie zastanawiam czy rok,dwa a moze jeszcze dluzej?
                      • 1monique595 Re: EyeQ dla 2 latka? 21.07.12, 13:01
                        wydaje mi się, że to czy podawać coś rok dwa lub jeszcze dłużej należy uzależnić od stanu dziecka. Jeśli ładnie się rozwija, mówi, nadrobiło braki, nie odbiega rozwojowo od rówieśników to nie widzę sensu podawania różnych specyfików. lepiej zadbać aby w diecie była odpowiednia ilość naturalnych kwasów tłuszczowych, ryby, różne oleje, oliwa itp.
                        • komi1911 Re: EyeQ dla 2 latka? 21.07.12, 14:33
                          bardzo watpie aby tylko dzieki eyeq jakiekolwiek dzaiecko nadrobilo braki:-(nie wiem ale jakos nie wierze w cudowna moc tego suplementu na mowe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka