Gość: z IP: *.175.148.13.piasta.pl 07.01.10, 09:35 145 osob , czyli około 10 tygodniowo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bonobo44 Skuteczność szczepionki 07.01.10, 21:36 W Niemczech do 6.1 potwierdzono 209885 przypadków A/H1N1 [88 razy więcej niż w Polsce] (z tego zmarło 139 osoby) co czyni śmiertelność w Niemczech na poziomie 0,066 % W Polsce do 6.1 potwierdzono 2386 przypadków A/H1N1 (z tego zmarło 145 osoby) [ile to będzie 88 razy więcej?] co czyni śmiertelność w Polsce na poziomie 6,077 % Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: dane na 6.01. IP: *.77-83.cust.bluewin.ch 07.01.10, 23:32 Minister miala racje. 1. W Europie juz po grypie.Wszyscy podatni zachorowali.Zakup szczepionki nic by nie zminil bo dotarlaby zbyt pozno! 2.Bezczelnosc firm farmaceutycznych pobila rekord swiata.Jak mozna domagac sie ,aby polski rzad odpowiadal za mozliwe powiklania po szczepieniu.Jak mozna namawiac do szczepienia szczepionkami zawierajacymi substancje wzmagajace odpowiedz immunologiczna kobiety w ciazy i male dzieci.I to mimo ostrzezen powaznych /jak np niemieckie/ towarzystw pediatrycznych. 3.Tego roku na wirusowe zapalenia drog oddechowych zmarlo mniej ludzi niz w latach poprzednich!!! 4.Szczepienia uratowaly wiecej "zycia" niz wszyscy lekarze operujacy jednak nie te "grypowe" . Mimo wielu lat sponsorowanych przez producentow badan nie udalo sie wykazac skutecznosci szczepionek /wirusy sie szybko zmieniaja -mutacje/. Nadal jedyny udowodniony sposob profilaktyki to maseczki i higiena. 5.Szczepic trzeba ale tylko na schorzenia gdzie dzialanie szczepionek wsparte jest dowodami ,ze korzysci sa wieksze od ryzyka. Bo z pewnoscia szczepienia nie sa obojetne. 6.Faktem niezbitym jest ,ze ponad 70 % polskich lekarzy w ankiecie portalu konsylium24 zeznalo ,ze nie bedzie sie szczepic. 7.Kasa potrzebna jest na operacje i dla chorych w szpitalu i Kopaczowa jej na szczescie nie zmarnowala. 8.Dziwne jak wielu ostatnio martwi grypa. Podejrzewam , ze to zatrudnione przez koncerny trolle majace wywierac nacisk na polski rzad by odebral kase szpitalom onkologicznym a wydal na szczepionki o niepewnym dialaniu. Cicho trolle! Zaszczepcie sie sami na zdrowie i nie napedzajcie kasy koncernom farmaceutcznym falszwa statystyka Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Re: dane na 6.01. 08.01.10, 10:42 nie spamuj! fora trollu ze dwora na inne ciemnogrodu fora! Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Re: dane na 6.01. 08.01.10, 10:54 nie spamuj! fora trollu ze dwora na inne ciemnogrodu fora! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak walczy zaszczepcie sie sami? Jak !!!! IP: *.147.20.2.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.01.10, 11:18 Ciotka kibutzowa mowi nam aby Polacy zaszczepili się sami. Co roku 4 miliony Polakow kupują za włane pieniądze szczepionke grypową i szczepia sebie i swe rodziny. KOPACZ W DALSZYM CĄGU UTRZYMUJE ZBRODNCZY ZAKAZ SPRZEDAŻY SZCZEPIONKI AH1N1 W POLSCE. Szczyt zacorowan, jak co roku będzie w lutym i w marcu. Producenci mają obecnie szczpionki pod dostatkiem i polscy prywatni hurtownicy mogli by kupic szczepionke dla aptek. Morderczyni Kopacz jednk tego zbrania. ----------------------------------- W czasie wojny sądy AK wydawały wyroki smierci na zdrajcow i ludobojcow narodu polskiego. Ządamy utworzenia trybnału AK dla osądzenia Kopacz, ponewaz okupacja trwa i nie ma suwerennego panstwa polskiego Odpowiedz Link Zgłoś
ernest31 Re: dane na 6.01. 08.01.10, 14:02 Gość portalu: z napisał(a): > 145 osob , czyli około 10 tygodniowo to ile tygodni jest w roku, 145 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amerykanin Re: dane na 6.01. IP: *.147.147.230.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.01.10, 14:57 W Polsce z powodu braku szczepionki zachorowalo na ah1n1 ponad milion osób z tego 34 tysiąc zmarło. ----------------------------- Ządamy kary śmierci dla ludobojczyni Kopacz. W Izraelu przywrocono karę śmierci dla ludobójcy Echmana. W POlsce przywrócmy karę smierci dla ludobójczyni Kopacz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: dane na 6.01. IP: *.0-85.cust.bluewin.ch 08.01.10, 18:26 na szczescie ludzie nie sa tacy tepi jak sobie myslicie. Polecam link www.rynekzdrowia.pl/Prawo/Rada-Europy-najwiekszy-skandal-w-dziejach-medycyny,14543,2.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amerykanin Są ludzie i jest bydło antyszczepionkowe IP: *.146.72.65.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.01.10, 18:51 Ludzie rozumni chcą dla siebie wolnosci wyboru sposobu leczenia i szczepienia. Na to nie chce pozwolic zabobonne bydło antyszczepionkowe, usłujące terrorem bolszewickim odebrac ludziom rozumnym prawo do szczepień. --------------------------- żąamy kary śmierci dla ludobojczej terrorystki bolszewickiej Kopacz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: dane na 6.01. IP: *.175.148.13.piasta.pl 08.01.10, 20:45 chodziło mi o to ze ostatnie dane tydzien wczesniej mowily o 135 osobach wiec przez tydzien umarło 10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amerykanin antyzczepionkowe bydło z kopytami w nasze życie IP: *.146.72.65.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.01.10, 19:02 Zdumiewa mnie bezczelnosc bydła antyszczepionkowego , ktore usiłuje pozbawic ludzi rozumnych prawa do szczepien za wlasne pieniądze i na własne ryzyko. Czy człowiek rozumny zmusza jakiegokolwiek bydlaka do szczepien? Kopacz zaś utrzymuje bez żadnych racjonalnych powodow zakaz sprzedaży w Polsce szczepionki ahin1. Przecież milujacego wolnosc Polaka aż swierzbi aby tej obrzydliwej babie w morde napluć i więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: antyzczepionkowe bydło z kopytami w nasze ży IP: *.77-83.cust.bluewin.ch 08.01.10, 19:15 Amerykaninie - tak sie sklada ,ze to Kopaczowa chciala sprzedazy w aptekach a nie zgadza sie na to bigfarma , ktora z twoja pomoca chce nam ten chlam wcisnac hurtem. Kazdy moze to sobie wygooglowac.Tylko zlosliwe trolle twierdza inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: antyzczepionkowe bydło z kopytami w nasze ży 08.01.10, 19:22 Gdyby ten "chłam" był wciśnięty hurtowo to wtedy kazdy mógłby się zaszczepić za darmo. Ja tak właśnie zrobiłam dzięki hurtowemu zakupowi w Stanach. Poza tym pamiętaj, że ze względu na poważne zagrożenie epidemią produkowano duże dawki do podziału, żeby było szybciej i taniej. Takich większych dawek nie można sprzedawać w aptekach, bo tam sa potrzebne dawki jednorazowe. A poza tym główną ideą było i jest zaszczepienie najpierw grup ryzyka. Gdyby wszystko trafiło do aptek, to najbardziej potrzebujący mogliby tej szczepionki nigdy nie dostać. Dystrybucja w Stanach na tym właśnie polegała. Najpierw dzieci i personel medyczny a potem każdy inny. Szczepienia dla wszystkich zaczęły się dopiero w listopadzie i dzięki temu ja mogłam zaszczepić rodzinę bez problemu pod koniec grudnia. Rzyczyłabym sobie, żeby podobna sytuacja była w Polsce. A nie jest niestety, I o dziwo wyższe podatki płacimy w Polsce niż w Stanach. Zgroza po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Sorki za błąd ortograficzny 08.01.10, 19:24 ...oczywiście miało być 'życzyłabym'. Troszkę mało po polsku rozmawiałam ostatnio :O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Sorki za błąd ortograficzny IP: *.77-83.cust.bluewin.ch 08.01.10, 20:58 Ja tez przepraszam ale niestety nie mam dostepu do komputera z polskimi znakami i klawiatura. Ale ad rem . W stanach udalo sie bigfarmie wywolac histerie,w Europie czesciowo a -o dziwo- w Polsce w malym stopniu. I nie daj Boze dzielenia jednej ampulki na dawki. Pamietamy jak po takiej praktyce pare lat temu we Wloclawku zmarlo kilka noworodkow. I wielkie dzieki Kopaczowej ,ze i tak niewielkich pieniedzy na operacje i leczenie ciezko chorych nie dala zagrabic na szczepionki o niepewnym dzialaniu za ktorych skutki producenci nie chca brac odpowiedzialnosci.Zreszta na 26 stycznia w Radzie Europy jest zaplanowane przesluchanie w skandalicznej korupcji w WHO i nieuzasadnionego ogloszenia pandemii Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Sorki za błąd ortograficzny 08.01.10, 21:18 Gość portalu: maria napisał(a): > > Ale ad rem . W stanach udalo sie bigfarmie wywolac histerie, Byłam, histerii nie widziałam. Producent szczepionek, którymi ja byłam szczepiona to nie Bigfarma. > a -o dziwo- w Polsce w malym stopniu. Polacy nie mają pojęcia o zagrożeniu jakie niesie ze sobą grypa (każda). A takiemu niedouczonemu narodowi to łatwo kit wcisnąć, że grypy nie ma lub jest niegroźna. I nie daj > Boze dzielenia jednej ampulki na dawki. Nie ma w tym nic złego. Szczepionka zawiera konserwanty. Pamietamy jak po takiej > praktyce pare lat temu we Wloclawku zmarlo kilka noworodkow. Ja tego nie pamiętam. A jaka to była szczepionka? Póki co nikt w Stanach po szczepionce 'dzielonej' nie umarł. Wszyscy mamy się dobrze :) Jeśli już to zdarzały się wstrząsy u alergików. Ale to może się zdarzyć przy każdej szczepionce. > I wielkie dzieki Kopaczowej ,ze i tak niewielkich pieniedzy na > operacje i leczenie ciezko chorych nie dala zagrabic na szczepionki Chyba nie wiesz co piszesz. Nie zapominaj o majątku wydawanym na OIOM'ach na leczenie chorych na grypę. To są wielkie pieniądze. > o niepewnym dzialaniu za ktorych skutki producenci nie chca brac > odpowiedzialnosci. Działanie jest przetestowane. Forma dystrybucji jest inna z powodu pandemii. Zreszta na 26 stycznia w Radzie Europy jest > zaplanowane przesluchanie w skandalicznej korupcji w WHO i > nieuzasadnionego ogloszenia pandemii Korupcja jest wszędzie, gdzie są pieniądze. Ciągle jakieś pseudokomisje próbują wujaśnić w Polsce jakieś afery o zdefraudowanie państwowych pieniędzy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka.chili Re: Sorki za błąd ortograficzny 11.01.10, 14:59 taaaa..a sama kim jestes, chyba że wstydzisz się przyznać że Polakiem fogito napisała: "Polacy nie mają pojęcia o zagrożeniu jakie niesie ze sobą grypa (każda). A takiemu niedouczonemu narodowi to łatwo kit wcisnąć, że grypy nie ma lub jest niegroźna." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amerykanin Re: Sorki za błąd ortograficzny IP: *.146.85.22.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.01.10, 16:51 Tak ,ostatnio wstyd przyznac się ,że jest się Polakiem. Jedyny kraj na swiecie sterroryzowny przez antyszczepionkowe bydło - - agresywne, durne, irracjonalne, ciemne. Tfu, obrzydliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Sorki za błąd ortograficzny 11.01.10, 17:37 papryczka.chili napisała: > > > taaaa..a sama kim jestes, chyba że wstydzisz się przyznać że Polakiem > > > > fogito napisała: > "Polacy nie mają pojęcia o zagrożeniu jakie niesie ze sobą grypa > (każda). A takiemu niedouczonemu narodowi to łatwo kit wcisnąć, że > grypy nie ma lub jest niegroźna." Tak. Często wstydzę się, że jestem Polakiem. Jest ku temu masę powodów. Nie tylko brak wiedzy na temat szczepionek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: antyzczepionkowe bydło z kopytami w nasze ży IP: *.77-83.cust.bluewin.ch 08.01.10, 21:18 co do podatkow to nie jestem ekspertem. Ale co do wydatkow na zdrowie to informuje , ze na glowe obywatela Polska przeznacza mniej niz Meksyk i prawie najmniej w Unii. Na jedna ciaze i porod NFOZ przeznacza nie 3x mniej a 12 /dwanascie/razy niz w Anglii. Co prawda u nas wydajemy na lapowki ale tam wiecej na dodatkowe ubezpieczenia.Tak malej kasy nie mozna marnowac na niepewne szczepionki. Uzywajac terminologii pewnego amerykanina - to by dopiero bylo ludobojstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amerykanin Re: antyzczepionkowe bydło z kopytami w nasze ży IP: *.147.36.160.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.01.10, 20:54 I znowu łżesz marion? Czy to twoje genetyczne obciążenie? Bo dowodem ludobójczych działan Kopacz jest sytuacja w polowie stycznia, gdy prywatni hurtownicy mogliby bez problemow zakupic szczepionki u producentow i gdy jak co roku stoimy przed szczytem zachorowan, ktory w Polsce prypada na luty i marzec. Bez żadnych racjonalonych przyczyn KOPACZ W DALSZYM CIĄGU ZABRANIA SPRZEDAŻY W POLSCE SZCZEPIONEK AH1N1. Motywem Kopacz jest jej nienawisc do Polakow i jej sadystyczna żadza ludobójstwa. ------------------------------------ Ządamy kary śmierci dla cynicznej ludobójczyni Kopacz. Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 kara śmierci dla Kopacz? 08.01.10, 23:46 może nie byłoby to takie złe!? w każdym cywilizowanym kraju udowodniono by jej, że co najmniej połowa z tych oficjalnych 145 ofiar zmarła na skutek jej decyzji... za wielokrotne morderstwo w USA dostała by komorę... gdziekolwiek w Europie - dożywocie... w przyszłości, każdy polski minister zdrowia zastanowił by się setki razy, zanim dopuściłby do pozbawienia nas szczepionki w obliczu jakiejś kolejnej prawdziwie przerażającej pandemii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: kara śmierci dla Kopacz? IP: *.77-83.cust.bluewin.ch 11.01.10, 19:08 do amerykanina i bonobo Ludobojczo chcecie wygubic Polakow. Pieniadze na nasze lecenie w szpitalach chcecie dac zydowskiej Bigfarmie na niepewne szczepionki.Ile trupow by bylo jak by wam sie udalo.Robicie to chyba za bolszewicko zydowskie pieniadze.Ja juz znam takich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amerykanin Re: kara śmierci dla Kopacz? IP: *.147.204.128.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.01.10, 20:50 W jakim stopniu 30 zlotych ,za ktore Polak mogłby zabezpieczyc się szczepionką przed chorobą ah1n1, miałoby zrujnować polskie szpitale? Milion nieszczepionych Polakow ,ktore juz chorowalo na ah1n1, naraziło budzet panstwa na dwa miliardy złotych strat z powodu absencji chorobowych. A tysiące chorych chronicznie u ktorych ah1n1 spowodowało koniecznosc hospitalizacji ,już kosztowało NFZ 10x więcej niż kosztowałaby szczepionka. Wiec o czym bzdecisz? -------------------------- To tragedia, gdy psychopatyczna ministerka jest jeszcze głupsza niż bydło ciemnogrodu antyszczepionkowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: kara śmierci dla Kopacz? IP: *.77-83.cust.bluewin.ch 11.01.10, 22:49 pogoogluj. W tym rzecz ,ze bigfarma nie chce sprzedazy w aptekach a chce by rzad kupil hurtem.No to skad wezmie kase .Musi zabrac innym chorym. To tragedia gdy psychpatyczne amerkanskie bydlo profarmowe probuje zaszkodzic zdrowiu Polakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amerykanin Re: kara śmierci dla Kopacz? IP: *.146.228.218.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.01.10, 23:35 I znowu łżesz Golda. Co ty mitomanka jeteś? W tej chwili nie byłoby żadnego problemu z zakupem szczepionki ,gdyby polskie prywatne hurtownie mialy zezwolenie MZ na import szczepionki np z Węgier. Szczyt zachorowan jeszcze przed nami, gdyż przpyada on jak co roku na luty i marzec. Morderczyni Kopacz idzie w zaparte i bez żadnej racjonalnej przyczyny zabrania sprzedaży szczepionki ah1n1 na terenie całej Polski. Kopacz to sadystyczna pychopatka winna smierci tyięcy Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś