Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Raport dotyczący rynku wina w Polsce

IP: *.19.165.77.osk.enformatic.pl 30.10.09, 10:44
    Witam!

Czy ktoś może mi pomoc określić gdzie mogę zdobyć informacje na
    temat rynku win /spożycia w Polsce?
    Czy były wykonywane tego typu badania? Jeżeli tak to kto je
    publikował?

Jakie dane mnie interesuja?
    1. Dane z okresu oststanich 3-5 lat polskiego rynku
    2. Spozycie win w Polsce
    3. Rodzaje win wybierane przez polskich konsumentow (
    czerwone/biale, wytrawne , slodkie itp)
    4. Gdzie najeczesciej kupowane sa wina ( sklepy osiedlowe, sieci
    handlowe, internet itp)
    5. Z jakich krajow pijane sa wina najczesciej
    6. Prognozy rynku win na najblizsze lata

Pozdrawiam,
    Resmen
    Proszę pisać na dov11@wp.pl

Obserwuj wątek
      • Gość: Gregor Re: Raport dotyczący rynku wina w Polsce IP: 94.254.153.* 30.10.09, 11:04
        Nie ma problemu. Moja firma posiada wszystkie te dane. Za okres roczny, taki zestaw danych jak piszesz, kosztuje około 32000 PLN netto. Napisz czy jesteś zainteresowany.

Pozdro!
        • Gość: resmen Re: Raport dotyczący rynku wina w Polsce IP: *.19.165.77.osk.enformatic.pl 30.10.09, 11:50
          acha jak na początek działalności to chyba za dużo.
          • Gość: Plopli Re: Raport dotyczący rynku wina w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 12:24
            Gość portalu: resmen napisał(a):

> acha jak na początek działalności to chyba za dużo.

Zakup początkowy do malutkiej hurtowni wina to jakieś 500 tysięcy złotych. Po dodaniu innych kosztów początkowych (bez reklamy!) koszt tego raportu to pewnie 10% budżetu. To jest dużo??? Za wiedzę, którą żeby rzetelnie zebrać i opracować potrzeba zespołu kilkunastu specjalistów pracujących w trybie ciągłym, na podstawie danych zbieranych przez wiele lat?

Śmieszny jesteś. Liczysz, że ktoś za darmo odda Ci gotowe targetowanie? Może jeszcze z gotową bazą adresową. Co za ludzie! Pewnie muzykę i filmy kradniesz przez torrenty, w internecie. Bo przecież legalne CD czy DVD to takie drogie są.
            • Gość: resmen Re: Raport dotyczący rynku wina w Polsce IP: *.19.165.77.osk.enformatic.pl 30.10.09, 15:16
              Plopli to ty jesteś śmieszny, jak masz 32 tyś to sobie daj.Napisz może nazwę tej
              firmy która opracowała te materiały i w skrócie co zawierają
              a nie tylko suchą cenę. Obrażaniem ludzi nic nie zdziałasz. Nie każdy jest
              frajerem który rozdaje pieniądze na lewo i prawo. Co do muzyki
              i dvd to nie mierz wszystkich swoją miarą.
              • Gość: gość Re: Raport dotyczący rynku wina w Polsce IP: *.ambra.com.pl 31.10.09, 22:56
                może pomoże w zbieraniu danych www.tns-global.pl/archive-report/id/1353
                pozdrawiam
                • Gość: resmen Re: Raport dotyczący rynku wina w Polsce IP: *.19.165.77.osk.enformatic.pl 01.11.09, 08:24
                  dziękuje przydało się, i nie chciałeś 32tyś pozdrawiam resmen

• alur Re: Raport dotyczący rynku wina w Polsce 01.11.09, 13:35
                    Gość portalu: resmen napisał(a):

> dziękuje przydało się, i nie chciałeś 32tyś pozdrawiam resmen
                    >

Ciekawe do czego przydał Ci się taki strzęp informacji z raportu z 2002 roku...
                    Będziesz sprzedawał Martini i CinCin? ;)
                    • Gość: resmen Re: Raport dotyczący rynku wina w Polsce IP: *.19.165.77.osk.enformatic.pl 02.11.09, 15:40
                      Do alur

Może chciałem porównać je z nowymi. Dziękuje wszystkim za zainteresowanie, mam
                      już prawie wszy
                      stkie dane które chciałem
                      • Gość: K Re: Raport dotyczący rynku wina w Polsce IP: *.economia.uniba.it 11.11.09, 10:21
                        Pisze prace mgr z zakresu wina. Nie potrzebuje az tak dokladnych danych (vide
                        32k pln). Wystarcza mi podst. info na temat spozycia w pl, bo info gdzie kupuja
                        (super,hipermarkety, sklepy spec.) mam. Moze jeszcze ktos ma jakies info dot.
                        win organicznych bo to tez bedzie jeden z rozdzialow? Ewentualnie glowne
                        kierunki importu.

Bylbym bardzo wdzieczny za podzielenie sie takimi materialami.

fidel.castro(at)gazeta.pl

• Gość: MAniek Re: Raport dotyczący rynku wina w Polsce IP: *.toya.net.pl 17.11.09, 09:20
                          Gość portalu: K napisał(a):

> Moze jeszcze ktos ma jakies info dot.
                          > win organicznych bo to tez bedzie jeden z rozdzialow?

za 300 zl moglbym napisac rozdzial, jakby mi sie chcialo. ;-) A powaznie, to
                          jest google. jak nie ma po polsku, to bardzo duzo informacji jest po angielsku.
                          Jesli chodzi o spozycie, to w Polsce mozna smialo stwierdzic, ze jest na granicy
                          bledu statystycznego, tak jak wielkosc produkcji na swiecie tego rodzaju win.

> Ewentualnie glowne
                          > kierunki importu.

Autor watku sie chwalil, ze te dane juz ma. Dostal je za friko, wiec moze nie
                          bedzie buc i sie podzieli?
                          • Gość: resmen Re: Raport dotyczący rynku wina w Polsce IP: *.19.165.77.osk.enformatic.pl 17.11.09, 11:05
                            Maniek nie bądź szują piszesz że za 300zł mógłbyś komuś rozdział napisać a ode
                            mnie chcesz za darmo?. Sam jesteś bucem. Jak ktoś mnie poprosi i wyślę maila to
                            dostanie dane które mam, jak uznam że nie jest takim gnojem jak ty maniuś.

pozdrawiam
                            resmen
                            • Gość: MAniek Re: Raport dotyczący rynku wina w Polsce IP: *.toya.net.pl 19.11.09, 16:18
                              > Maniek nie bądź szują piszesz że za 300zł mógłbyś komuś rozdział napisać a ode
                              mnie chcesz za darmo?.

Ty sam dostales te dane za free, to czego sie czepiasz? a ja mowie o wykonaniu
                              pracy,czyli znalezieniu i zredagowaniu materialu, a to troche wiecej roboty niz
                              podrzucenie paru linkow.

> Sam jesteś bucem.

A czy ja gdzies cie nazwalem bucem? stwierdzilem, ze raczej nie bedziesz bucem i
                              podzielisz sie info. :-)

> Jak ktoś mnie poprosi i wyślę maila to
                              > dostanie dane które mam,

no i fajnie, zupelnie tak, jak myslalem. :-)

> jak uznam że nie jest takim gnojem jak ty maniuś.

A czy ja gdzies cie wyzywalem, chamidle?

• Gość: Michel Re: Raport dotyczący rynku wina w Polsce IP: *.rev.stofanet.dk 21.11.09, 08:05
                                wpisz w google.pl "spożycie wina w Polsce" a napewno coś
                                wiarygodnego znajdziesz
                            • Gość: crex Re: Raport dotyczący rynku wina w Polsce IP: *.chello.pl 11.03.10, 08:49
                              resmen- chetnie rzucił bym okiem...
                              prosze podeslij co mozesz na crex@o2.pl
      • Gość: tomek553 Re: Raport dotyczący rynku wina w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 12:51
        Też byłbym wdzięczny za taki raport.
        Tomek553@gmail.com
      • jeepwdyzlu Re: Raport dotyczący rynku wina w Polsce 11.03.10, 12:02
        plopli ma rację
        za darmo nie ma nawet jednego obiadu

prawdziwe dane są warte majątek

nie mogę się też nadziwić, że ktoś chce pisać pracę magisterską
        i nie wie skąd wziąć dane
        co się z tym szkołami porobiło....

jeep
      • Gość: Polak Re: Raport dotyczący rynku wina w Polsce IP: *.nwrknj.east.verizon.net 14.03.10, 23:33
        Jasne jest tu dla mnie jedno - spożywanie wina pozbawia niektórych
        dystansu do zycia i ludzi. Emocje i odpowiedzi jakimi częstuja nas
        na tym forum ludzie typu gregor czy plopli i im podobni są bardziej
        zabawne niż konflikty Dody czy Joli R. Pomyślcie chłopaki o
        występach w "Gwiazdy tańczą na lodzie" albo "duety do mety". Ludzie
        zadają pytania bo potrzebują pomocy a nie Waszego pieprzenia
      • shogun_smutku doklejam 16.03.10, 11:35
        za friko,
        szczególnie, że sprzed lat paru
        ale zawsze będzie do czego się odnieść,

www.swiatmarketingu.pl/index.php?rodzaj=01&id_numer=618804
        • Gość: kristof Re:roczniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.10, 15:08
          sprawdzcie roczniki statystyczne - tam znajdziecie podstawowe dane.
          nietety wszystkie dane straciłem (:(
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka