Gość: Tomasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.11, 20:05 Jakie macie przemyślenia do aukcji na allegro . Od niedawna kupuje wina na allegro , ostatnio zakupiłem nawet za 400 zł 1 butelkę była u mnie po 48 h . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
walet Re: Wina na Allegro 28.11.11, 21:00 Jeśli wybuliłeś 400 to 48 godzin na dostawę to raczej kiepski wynik :) A co przemyśleń - to jakie je można mieć w sytuacji gdy na Allegro wystawia się raptem 1 sklep sprzedający bardzo wąski wybór włoszczyzny . ( czy to nie Ty go założyłeś ? ) Rozczula natomiast kilka drogich flaszek wystawionych przez gdyńskie LPDV ; super pomysł , wybitne wina na Allegro , pewnie dla koneserów regularnie wertujących ten portal by kupić Chateau Margaux po okazyjnej cenie . Gratulacje dla pomysłodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roma Re: Wina na Allegro IP: 89.74.8.* 01.12.11, 14:37 Chee Walet a co Kaman .Wina się sprzedają konkretnie na allegro a czy się sprzedają tego tam nie zobaczysz tylko w systemie . Odpowiedz Link Zgłoś
dancone Re: Wina na Allegro 29.11.11, 12:13 Za 400zł od WinoToskanii butelki w Allegro nie kupisz - Brunello z ich oferty nie osiąga takiej ceny. Widać, że sprzedają (włoszczyznę ;-) zdaniem waleta) regularnie - widać to po ilości sprzedanych win (Kup Teraz od tych samych osób) - Klient powracający to klient zadowolony! To chyba najlepsze świadectwo rzetelności sprzedającego i zadowolenia kupującego z zakupu.... "Rozczulający" (od "drogich" butelek) wspomniani przez waleta ... nie sprzedali jeszcze żadnej butelki w Allegro z tym nickiem. Zobaczymy po roku ;-) Przeglądałem także oferty innych, którzy wybiegają asortymentem poza kategorię wina - mają bardzo często przypadkowe wina. Pytanie o kupowanie w pasażu w którym kupisz wszystko... dlaczego nie kupować tam wina?! Gdy kupujesz wino w sklepach internetowych a teraz możesz kupić w serwisie, który dobrze znasz. Nie widzę sensu pytania Tomasza. Ważne jest to, że w Allegro każdy zakup jest wiarygodnie oceniany. Są to komentarze prawdziwych klientów a nie opłaceni najemnicy, którzy za pieniądze (lub buteleczkę często stołowego wina ;-)) dodają komentarze we własnych sklepach czy forach publicznych takich jak te. - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
walet do dancone 29.11.11, 14:35 Przepraszam jeśli w czymkolwiek uraziłem fanów Allegro. OK , jak już kupię to Ch.Margaux na tym portalu to zaraz po degustacji nie omieszkam wpisać "pozytywa" np. "towar zgodny z opisem , polecam serdecznie tego allegrowicza" . I wtedy następny allegrowicz będzie miał już ułatwioną decyzje , brać czy nie brać . O to Ci chodzi , tak? A mówiąc poważnie to wg mnie nie ma człowieka , który taką flaszkę kupi na Allegro czy w jakimkolwiek innym sklepie internetowym ( którego nie zweryfikował wcześniej albo bezpośrednią wizytą albo wcześniejszymi zakupami ). Ale rzesza koneserów z dużą kasą rośnie więc może ci ludzie z Gdyni mają jednak rację? Ps. Wnioskowanie o jakości wina na podstawie statystyk zakupu może jednak prowadzić na manowce ; czy wiesz ile flaszek Carlo Rossi sprzedaje się rokrocznie a naszym kraju? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dancone do waleta 30.11.11, 19:11 Te najlepsze, które cieszą nas samym faktem picia drogiego i wytwornego wina, warto kupować w Allegro. Można też zawsze szybko powiedzieć znajomym gdzie takie wino można kupić :-) Może się odstawią. Pomijając fakt picia w elitarnym towarzystwie... Warto też kupować drogie wina, gdyż teraz jest taka moda na inwestowanie w drogie wina. Słyszałem o tym w radio i w telewizji. Oj Walet. Czasami miewam napady obniżania odpowiedzi do poziomu pytania - wcześniej uczyniłem to "nieudolnie" i nuta mojej ironii gdzieś zanikła :-D Może tym razem udało się mnie wyrazić jak (nie)fana Allegro ;-) Co do wspomnianego przez Ciebie wina. Sąsiad z działki powiedział mi kiedyś: "Eeee... Ja tam robię Panie takie winka, że Karla Rozi się chowa... ej tam Panie". To chyba te wina z Californii chyba nie tylko Twoim zdaniem są gorsze od innych win. Ale za to jakie popularne... "Panie" ;-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: My Re: do dancone IP: *.dynamic.chello.pl 01.12.11, 14:40 już kupił tylko nie bezpośrednio po co płacić prowizję .Allegro ma zasięg poza nasz Kraj . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myca Re: Wina na Allegro IP: 95.178.97.* 30.11.11, 19:05 Na winach nie znam się zbyt dobrze, ale ograniczenie sprzedaży (regulamin Allegro) powoduje, że zbyt wielkiego wyboru nie ma. Ja mam obecnie do sprzedania (jedną butelkę) Taylor's Vintage Port 1985. Chciałem wystawić na Allegro, jednak bez zezwolenia się nie da. Gdyby ktoś był zainteresowany można pisać na: myca MAŁPA poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania.l Re: Wina na Allegro IP: *.146.23.34.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.12.11, 18:50 A a ja kupowalam czasami wina na ebay ,teraZ widzę na allegro fajnie ,super sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cymes Re: Wina na Allegro - okazja :) IP: 217.153.55.* 05.01.12, 12:04 Np. allegro.pl/ShowItem2.php?item=2026886907albo allegro.pl/2005-lafite-rothschild-750ml-skrzynia-6-sztuk-i2026887023.htmlalbo allegro.pl/2004-chateau-latour-750ml-skrzynia-12-sztuk-i2026886896.htmlwzględnie allegro.pl/petrus-2004-i2026887159.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: Wina na Allegro IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.12, 20:51 kupiłam i jestem zadowolona bo mieszkam na bezludziu na mazurach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakauer Re: Wina na Allegro IP: *.domwina.net 15.02.12, 11:54 Ostatnio powiększyła się oferta i można znaleźć bardzo solidne wina w dobrych cenach.Może to jakaś "jaskółka" na tym drogim rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakuwer Znowu? IP: 80.187.200.* 15.02.12, 14:16 krakauer IP: *.domwina.net Koleś jest niesamowity. Pisze z adresu Domu Wina, który jest najdroższym sklepem w winem w Polsce i do tego sprzedaje głównie jakieś zlewki za pół euro po 100 złotych, a właśnie próbuje oszukiwać ludzi na allegro. Szczyt bezczelności. Tu już było o tych kolesiach: forum.gazeta.pl/forum/w,18,124283676,124283676,DOM_WINA_Najdrozszy_sklep_w_Polsce_Ostrzezenie_.html Odpowiedz Link Zgłoś
kissmygrass Re: Znowu? 15.02.12, 14:54 Gość portalu: krakuwer napisał(a): > Tu już było o tych kolesiach: I co z tego że było, skoro nikt nie podał niższych cen tych samych win w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Dobre IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.12, 21:06 Dobry pomysł skupić w sprawdzonym miejscu wino , ja kupiłem i właśnie degustujemy sobie hiszpańskie wspaniale winko bez wychodzenia z domku .Zimno za oknem a tu na allegro mogę kopić wina w doskonałej cenie .Nie muszę jechać do st browaru 40 km po flaszkę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nico Re: Dobre IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.12, 21:52 Dobre , Dobre szkoda ze whisky nie ma ale wina super sprawa dla mnie bo miszkam w lesie i jednym kliknienicem uruchamiam kuriera aby przez błoto do mnie trafił bez wychodzenia z domu . Odpowiedz Link Zgłoś