Gość: elleus IP: 217.153.29.* 20.07.04, 22:11 Czy może ktoś mi powiedzieć gdzie można dostać korki do gąsiora (rodzaj sklepu ale najlepiej konkretny adres)? Zamierzam własnym suptem zrobić wino. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nie.my Re: korek do gąsiora 20.07.04, 22:25 Gość portalu: elleus napisał(a): > Czy może ktoś mi powiedzieć gdzie można dostać korki do gąsiora ( > najlepiej konkretny adres)? --Mińsk Mazowiecki, ul. Zgody 1 Pozdrwiam NieMy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elleus Re: korek do gąsiora IP: 217.153.29.* 20.07.04, 22:46 Dzięki wielkie, ale ponawiam pytanie bo te pierwsze okazało się być nie precyzyjne. Chodzi mi o adres takiego sklepu, ale w Warszawie. Może ktoś mi poradzi gdzie mam się udać. Bo poczatkujący jestem, jeśli chodzi o własny wyrób wina. pozdrawiam elleus Odpowiedz Link Zgłoś
nie.my Re: korek do gąsiora 20.07.04, 23:18 Gość portalu: elleus napisał(a): > Dzięki wielkie, ale ponawiam pytanie bo te pierwsze okazało się być nie > precyzyjne. Chodzi mi o adres takiego sklepu, ale w Warszawie. --Eee, to nie masz tak daleko do Minska, jakies 40km. Może ktoś mi > poradzi gdzie mam się udać. Bo poczatkujący jestem, jeśli chodzi o własny wyrób > > wina. --Takie korki sa w sklepach typu "dom i ogrod" np. Obi. > pozdrawiam --NieMy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomcio Re: korek do gąsiora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 11:43 lub zkontaktuj się z firmą Biowin z Łodzi oni rozprowadzają akcesoria do wyrobu win, i może podadzą ci które sklepy w Warszawie zaopatrują u masz adres www.biowin.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H.T. Re: korek do gąsiora IP: *.proxy.aol.com 23.07.04, 06:29 Masz tutaj wybór miejsc, poszukaj: www.google.com/search?hl=en&ie=ISO-8859-1&q=korki+do+butelek&btnG=Google+Search Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: korek do gąsiora 31.07.04, 01:36 Witam Od wielu lat (około 20) robię domowe wino i nigdy nie używałem korków. Na pierwszym etapie fermentacji korkuję wino zwitkiem tkaniny lub papieru, a po ustaniu fermentacji burzliwej kawałkiem folii i zakręcam kilkakrotnie gumką recepturką. Stosując korek i rurkę fermentacyjną często sie zdarza że fermentujące wino wydmuchuje płyn z rurki fermentacyjnej i może sie dostać powietrze do wina. Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś