Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 12.06.01, 22:00
    Czesc

Jezeli ktos lubi coś słodszego z Niemiec - Resling Spatlese 1999 Graacher
    Himmerlreich (Moselskie) za 30 PLN w Wine Hause. Dodam że ze zdziwieniem
    zobaczyłem że cena w winespectator.com wynosi 28 USD i wino ma bardzo wysoką
    ocenę 93 punkty. Niebawem opiszę moje wrażenia.

serec
    Obserwuj wątek
      • Gość: serec Re: okazja!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.01, 10:02
        Czesc

Winko już wypite.Jest słodkie, lekkie, troszkę w nim bąbelków i jest wyraźnie
        grejpfrutowe.
        U mnie służyło za fajny deser. Myślę że warte swojej ceny (29 pln). Dobre na
        początek dla osób które zaczynają popijać wino (tak jak Ja) i pewnie lepsze od
        większości niemieckich win sprzedawanych w supermarketach.

serec
      • Gość: Nerval Pomylka IP: *.biogeo.uw.edu.pl 27.07.01, 13:24
        Czesc Serec,
        pomylily Ci sie wina, niestety. Wino ktore kupiles za 28 zl pochodzi z firmy
        Moselland, ktora kupuje winogrona od drobnych posiadaczy i robi z nich zlewki.
        Wino, ktore widziales w Wine Spectatorze pochodzi od innego producenta, Joh.
        Jos. Pruema, najlepszego wytworce win w calych Niemczech. Jego rieslingi sa
        legendarne.
        Graacher Himmelreich to winnica w miescie Graacher. Spaetlese to klasa wina.
        Zadne z tych slow nie oznacza producenta, ktory jest najwazniejszy.
        • Gość: serec Re: Pomylka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 13:09
          Czesc

Rzeczywiście masz rację. Nie spojrzałem na nazwisko producenta.
          Co do oznaczenia Riesling Spatlese - to wiedziałem że to jest klasa wina.
          No cóż cuda cenowe nie istnieją, ale i tak to jest najlepsze niemieckie winko
          jakie piłem do tej pory.

popzdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka