Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Lodówka na wina ("storage cabinet") - pomocy !!!

IP: 217.153.88.* 03.11.04, 12:03
    Chcę kupić do domu lodówkę do wina (czy też piwniczkę) - 1 strefa
    kontrolowanej temperatury i wilgotności, pojemność ok. 200 butelek.

Na razie znlazałem Liebherra i Eurocave - czy macie jakieś inne propozycje
    producentów/dystrybutorów?
    Obserwuj wątek
      • nie.my Re: Lodówka na wina ("storage cabinet") - pomocy 03.11.04, 12:06
        Gość portalu: Mario napisał(a):

> Chcę kupić do domu lodówkę do wina (czy też piwniczkę) - 1 strefa
        > kontrolowanej temperatury i wilgotności, pojemność ok. 200 butelek.
        >
        > Na razie znlazałem Liebherra i Eurocave - czy macie jakieś inne propozycje
        > producentów/dystrybutorów?
        Jest tez firma HAIER, niestety nic sie na tym nie znam ;-)
        www.beauversant.pl/haier-oferta.htm
        pozdrawiam

NieMy
        • miszka44 Haier 03.11.04, 13:05
          Znajomy od pewnego czasu używaża Haiera i jest zadowolony. Poza tym, to cenowo
          najbardziej przystępne lodówki na rynku.

Pzdr
          M44
      • Gość: juancruz Re: Lodówka na wina ("storage cabinet") - pomocy IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.com.pl 03.11.04, 14:08
        ja mam NorCave na 100-110 butelek, tansza niz EuroCave
        Nie wiem czy Haier i Liebherr, to nie sa jedynie chlodziarki a nie piwniczki do
        przechowywania. Dowiedz sie czy maja ustawiana wilgotnosc albo czy jest ona
        stala
        JC
        • docg szafka na wino a chłodziarka 03.11.04, 14:21
          jak najbardziej słuszna uwaga - profesjonalne szafki do przechowywania wina to
          nie są zwykłe chłodziarki - powinny mieć funkcję regulacji wilgotności, a także
          funkcję ogrzewania, na wypadek teoretycznie prawdopodobnej sytuacji, kiedy
          temperatura w pomieszczeniu, w którym taka szafka byłaby ustawiona, za bardzo
          by się obniżyła.
      • wojtekes Re: Lodówka na wina ("storage cabinet") - pomocy 03.11.04, 16:10
        Gość portalu: Mario napisał(a):

> Na razie znlazałem Liebherra i Eurocave - czy macie jakieś inne propozycje
        > producentów/dystrybutorów?

www.liebherr.com/hg/en/52277.asp
        to dość obszerna lista produktów Liebherra, nie wszystkie z nich są oferowane w
        Polsce, ale

mniej więcej pół roku temu chciałem kupić WKr 5700 (mój kolega ma taką od roku –
        działa bez uwag) - największa z nich - 231 butelek, choć nie jest oferowana
        przez przedstawiciela Liebherra na Polskę, wrocławski media markt obiecał
        sprowadzić ja specjalnie na moje zamówieni i sprzedać, już ze wszystkimi
        podatkami i dostawą do domu (6-8 tygodni od złożenia zamówienia, zaliczka) za
        5600. gotowi byli obniżyć ta cena o 100-200 zł – przyzwoita cena – w Europie
        AFAIR kosztowała wtedy 1100-1400 euro.
        potem zrezygnowałem z zakupu lodówki – zrobię piwnicę

w przedostatnim dekanterze jest przegląd lodówek dostępnym na brytyjskim rynku,
        z domu podeślę Ci jeszcze link z opiniami właścicieli różnych lodówek

sam, chyba kupiłbym Liebherra, właśnie WKr 5700, choć przyznaje ze przestałem
        czytać, kiedy zmieniłem plany

W.
        • giorgio_primo Re: Lodówka na wina ("storage cabinet") - pomocy 03.11.04, 16:41
          Niemniej trzeba pamiętać, że wszystkie (nie jestem w tej chwili na bieżąco z
          Eurocave, więc może zrobili jakąś z takim systemem ostatnio) omawiane
          tu "szafy" nie oferują aktywnego nawilżania - zasada ich działania jest prosta
          i działa dość dobrze: mają one wloty powietrza z zewnątrz w odpowiednich
          miejscach i grawitacyjny przepływ oraz różnica temperatur powoduje gromadzenie
          się wilgoci w szafioe takowej. Problem się pojawie, zresztą nie jedyny, kiedy
          temperatura otoczenia spada niżej niż ta która ma być w szafie... Dlatego też
          tego typu produkty w zdecydowanej większości przeznaczone są do miejsc w
          których temperatura jest zawsze wyższa niż powiedzmy 15-16 stopni. W niższych
          temp. nawilżanie szwankuje.
        • Gość: wojtekes obiecany link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 23:54
          www.stratsplace.com/storageunits.html
          nie ma tam zbyt wielu opinii - a i tak większość dotyczy marek nieobecnych na
          polskim rynku. z drugiej strony dają one pewien obraz całości – te dobre rzeczy
          i kłopoty, jakie mieli/ mają właściciele – chyba warto przeczytać
          W.
      • Gość: Mario Re: Lodówka na wina ("storage cabinet") - pomocy IP: 217.153.88.* 13.12.04, 15:30
        Po długich poszukiwaniach zdecydowałem się na Liebherr'a 5700 (znalazłem ludzi,
        którzy to dla mnie ściągną).

Wszystkim dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam,

Mario
      • Gość: Jola Re: Lodówka na wina ("storage cabinet") - pomocy IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 02.05.05, 16:37
        Nie wiem czy to Panu odpowiadałem ale jestem przedstawicielem na Polskę
        Vesfrosty czyli lidera na rynku w witrynach chłodniczych do wina w razie czego
        prosze o kontakt Robert Wągrodzki 0600859396, mail robert.wagrodzki@fastrack.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka