donkej 10.01.05, 14:49 być może powtórzę się, ale nie znalazłam tego dokładnie nigdzie na forum: Gdzie w Warszawie można kupić wina krymskie - INKERMAN, MASSANDRĘ Chodzi mi dokładnie o maderę... Ale i inne bardzo zacne... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sstar Re: Wina krymskie 10.01.05, 18:12 Inkermana probowalem (import wlasny) - CS bardzo mocno beczkowy - jak ktos lubi drewno zamiast owocu:-) Pozdrawiam star Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: Wina krymskie 11.01.05, 09:47 Wolę Massandreę, tym razem poszukuję madery... Odpowiedz Link Zgłoś
panowca Re: Wina krymskie 11.01.05, 14:09 donkej napisała: > > Wolę Massandreę, > tym razem poszukuję madery... nie pisz głośno, że poszukujesz ukraińskiej madery bo się portugalczycy znowu wkurza i zrobia porzadek jak z tym bułgarskim porto z Dolnej Bani - o ilw jeszcze ktoś to pamięta podobno ta akcja ma być tematem nowego Bonda ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: Wina krymskie 11.01.05, 15:21 dobrze, napisałabym cyrylicą, ale tu się chyba nie da :-))))) Naprawdę była dobra... Odpowiedz Link Zgłoś
spol Re: Wina krymskie 12.01.05, 08:25 donkej napisała: > napisałabym cyrylicą, ale tu się chyba nie da Ależ proszę bardzo: Массандра, Мадера ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
panowca Re: Wina krymskie 12.01.05, 13:34 spol napisał: > donkej napisała: > > > napisałabym cyrylicą, ale tu się chyba nie da > > Ależ proszę bardzo: Ěŕńńŕíäđ > 072;, Ěŕäĺđŕ ;-) Jerez pisane rpze rosyjskie ch wygląda ciekawie jak kseres Odpowiedz Link Zgłoś
luego Re: Wina krymskie 14.01.05, 15:43 Tez bym chciala wiedziec czy gdzies w Polsce, a zwlaszcza w Bialymstoku mozna je kupic. Na szczescie wina te przywoza mi znajomi z Grodna. W bialoruskich sklepach mozna je kupic bez problemu. Stoja sobie na polkach i podobno ciesza sie srednim zainteresowaniem. Dlaczego nie u nas??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panowca niewidzialna ręka rynku? n/txt IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.05, 10:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Wina krymskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 22:13 Nie ma, bo taki Inkermann, nie mowiac o Massandrze, kosztuje w kraju produkcji 5-6 dolarów, czyli tyle, co przyzwoite francuskie wino stolowe - wiec kto je kupi? Ostatnio widzialem na strefie Okecia szampana Krym od Krymsekst po 50 zl : ( na strefie!! ( w detalu kosztuje w Kijowie 5$ maks... To po prostu ręka rynku i tyle:) Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
perast Re: Wina krymskie 04.02.05, 15:22 Ostatnio znalazłem wina Krymskie z Massandry w Makro niestety nie pamiętam czy była madera . Ceny ok 18-27 zł . Odpowiedz Link Zgłoś