Gość: theologus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 22:27 Gdzie w Częstochowie kupowac wino? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prezesus1 Re: Częstochowa 13.01.06, 09:59 Jest w Czestochowie taki sklepik, Nazywa sie Piwnice Margaux i mieści się na ulicy Mirowskiej 4 w samym centrum. Mozna tez napic tam sie wina. Ale nie znam za dobrze czestochowy, bo jestem z Warszaway, a tam (w tym sklepie) byłem tylko przejazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: theologus Re: Częstochowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 11:14 Sklep, owszem, jest. Wczesniej działał przy al. Kościuszki. Ma ładne wnętrze w zabytkowym budynku dawnego zajazdu. Oferta sklepu jest, mówiąc delikatnie, uboga. Byłem już kilka razy, nigdy nie było porto. Z win portugalskich mieli w sprzedaży tylko dwa (sic!). Pozostała oferta też mnie nie zachwyciła. Odpowiedz Link Zgłoś
ducale Re: Częstochowa 13.01.06, 11:30 Gość portalu: theologus napisał(a): > Sklep, owszem, jest. Wczesniej działał przy al. Kościuszki. Ma ładne wnętrze w > zabytkowym budynku dawnego zajazdu. Oferta sklepu jest, mówiąc delikatnie, > uboga. Byłem już kilka razy, nigdy nie było porto. Z win portugalskich mieli w > sprzedaży tylko dwa (sic!). Pozostała oferta też mnie nie zachwyciła. Nie kazdy sklep z winami ma porto ,a wynika to z oplat koncesyjnych pow. chyba 18%alk ,dla samej sprzedazy porto moze to byc nieoplacalne pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
prezesus1 Re: Częstochowa 13.01.06, 11:58 Przykro mi w takim razie. Ja probowalem tam sprzedac swoje wina, ale nie chcieli. Z tego co wiem to nie jest łatwo w Czestochowie kupic wino. Jest to chyba spowodowane niezbyt dużym popytem, a co za tym idzie sklepów nie ma wiele i wybor jest kiepski. Odpowiedz Link Zgłoś