Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Częstochowa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 22:27
    Gdzie w Częstochowie kupowac wino?
    Obserwuj wątek
      • prezesus1 Re: Częstochowa 13.01.06, 09:59
        Jest w Czestochowie taki sklepik, Nazywa sie Piwnice Margaux i mieści się na
        ulicy Mirowskiej 4 w samym centrum. Mozna tez napic tam sie wina. Ale nie znam
        za dobrze czestochowy, bo jestem z Warszaway, a tam (w tym sklepie) byłem tylko
        przejazdem.
        • Gość: theologus Re: Częstochowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 11:14
          Sklep, owszem, jest. Wczesniej działał przy al. Kościuszki. Ma ładne wnętrze w
          zabytkowym budynku dawnego zajazdu. Oferta sklepu jest, mówiąc delikatnie,
          uboga. Byłem już kilka razy, nigdy nie było porto. Z win portugalskich mieli w
          sprzedaży tylko dwa (sic!). Pozostała oferta też mnie nie zachwyciła.
          • ducale Re: Częstochowa 13.01.06, 11:30
            Gość portalu: theologus napisał(a):

> Sklep, owszem, jest. Wczesniej działał przy al. Kościuszki. Ma ładne wnętrze
            w
            > zabytkowym budynku dawnego zajazdu. Oferta sklepu jest, mówiąc delikatnie,
            > uboga. Byłem już kilka razy, nigdy nie było porto. Z win portugalskich mieli
            w
            > sprzedaży tylko dwa (sic!). Pozostała oferta też mnie nie zachwyciła.

Nie kazdy sklep z winami ma porto ,a wynika to z oplat koncesyjnych pow. chyba
            18%alk ,dla samej sprzedazy porto moze to byc nieoplacalne
            pozdr
          • prezesus1 Re: Częstochowa 13.01.06, 11:58
            Przykro mi w takim razie. Ja probowalem tam sprzedac swoje wina, ale nie
            chcieli. Z tego co wiem to nie jest łatwo w Czestochowie kupic wino. Jest to
            chyba spowodowane niezbyt dużym popytem, a co za tym idzie sklepów nie ma wiele
            i wybor jest kiepski.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka