Gość: kasia IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.06, 20:12 Mam pytanko, jak mnie wiecej ksztaltuje sie cena tych oto win; 1)Echezeaux 2002, France, Grand Cru 2)Rapitala, Nero Davola, Sicilia, 2001- o ile dobrze spisalam;) Bede wdzieczna;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: winersch Re: Jaka cena tych win?? IP: *.chello.pl 28.02.06, 22:21 Musisz podać producenta, których w Echezeaux jest bardzo wielu. Grand Cru z bieżących roczników, a więc 2002, 2003 nie schodzi poniżej 80 euro we Francji, ale są równiez wina po 150 i więcej. winersch GTB Odpowiedz Link Zgłoś
sommelier1 Re: Jaka cena tych win?? 01.03.06, 10:55 jeśli chodzi Echezeaux od Romanee Conti:) to gratuluję, ale tanio nie będzie, ale jakby brakowało towarzystwa do degustacji to się piszę:)) Co do Rapitali to nie do końca jest jasne o którą but. chodzi, bo na podstawe nero - piano maltese w cenie 32 pln mi to nie wygląda, bo aktualne roczniki to 2003,2004, tymbardziej ze względu na towarzystwo Echezeaux. Może chodzi o hugonisa, ale to nie jest czyste nero. Zapytaj o rapitale u importera 0-22 887 38 05 tak będzie najprościej. Pozdrawiam, jk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winersch Re: Jaka cena tych win?? IP: *.chello.pl 01.03.06, 12:12 Spokojnie. Myślę, że jednak to nie Romanee Conti. Jest tam kilkudziesięciu co najmniej producentów w tej apelacji. Ale wypić można na ogół pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Jaka cena tych win?? IP: *.dip.t-dialin.net 08.03.06, 20:23 Dziekuje za odp. Juz mam producenta,to Andre Ziltener(o to chodzi?). A inne tego samego producenta Brouilly, Les Romorins 1998? A tak poza tym to nie jestem zainteresowana kupnem tylko sprzedaza, bo mam te 3, ale nie wiem jak i gdzie sprzedac;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IDV Re: Jaka cena tych win?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 08:08 w polsce nie wolno sprzedawac artykulów alkoholowych bez koncesji!!! ostrzegam bo minister ziobro nie spi... on czuwa (jak chuck norris vel przemyslaw edgar gosiewski) pozdrawiamy winoluby i winolubki! Odpowiedz Link Zgłoś