Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    IP: *.lodz.msk.pl 01.04.06, 15:07
    sprzedam 2 butelki za 200pln.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Wojtek Re: Petrus'98 IP: *.devs.futuro.pl 01.04.06, 15:24
        Prima aprilis !!!
        • Gość: przygus Re: Petrus'98 IP: *.lodz.msk.pl 01.04.06, 16:31
          brawo brawo, zostałem zdemaskowany:))
      • Gość: ania Re: Petrus'98 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 16:17
        dwie butelki chyba po Petrusie
      • 36mayfair Re: Petrus'98 02.04.06, 06:28
        Jesli ktos zna sie troch na petrusie, to wie, ze cena jest za niska. O
        paretysiecy za niska.
        • Gość: pijacypetrusa Re: Petrus'98 IP: *.bojko.krakow.pl 02.04.06, 23:48
          moim zdaniem jest stanowczo przesadzona.
      • nimeska Re: Petrus'98 06.04.06, 12:05
        tak na marginesie ten rocznik mozna kupic za 150 E jak i rowoniez za 1500 E

a tak z ciekawosci to sprawdze jutro ile u mnie kosztuje "najtanszy" z tego rocznika
        • Gość: alex Re: Petrus'98 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 12:12
          > tak na marginesie ten rocznik mozna kupic za 150 E jak i rowoniez za 1500 E

Petrusa 1998 za 150 euro ???
          • nimeska Re: Petrus'98 06.04.06, 17:01
            co wiecej wlasnie sprawidzilam i w moim Carrefour znalaznam butelke za 15 E
            ale sa tez roczniki za ...0000 E
            pertus petrusowi nie rowny niestety ...
            • Gość: alex Re: Petrus'98 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 10:52
              pertus petrusowi nie rowny niestety ...

dziecko, niestety ty nie wiesz o czym piszesz....
              • nimeska Re: Petrus'98 07.04.06, 12:05
                prosze tu ze WYZWISK
                tak sie sklada ze mieszkam w okolicach St Emilion, Pomerol,
                dalej chcesz dyskutowac ????
                • Gość: alex Re: Petrus'98 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 12:43
                  To że mieszkasz obok Pomerol to nie żaden argument, arguemntem jest to co
                  piszesz w swoich mejlach, po tym widać że niestety nie wiesz o czym piszesz
                  • nimeska Re: Petrus'98 07.04.06, 13:34
                    ciesze sie ze ty wiesz o czym piszesz ;)
                    latwo jest krytykowac innych na nicku tymczasowym, ale najwidocznie nie masz nic
                    wieceje do powiedzenia.
                    Tak sie jeszcze sklada ze mialam ta przyjemnosc picia wczoraj Pomerol Petrus
                    1998 za wlasnie cale 15 € jak juz rozniez degustowania tych lepszych rocznikow
                    2000 znacznie z wyzeszj polki cenowej. Ale obawiam sie ze nie mam oczym z Toba
                    dyskutowac, bo Ty nie znasz reali cenowych jakie sa tu, na miejscu gdzie mieszkam

St Emilion 04' kosztuje 4 € a sa butelki za 44 €

apropos nie w "mejlach" tylko w postach a jesli juz to mail a nie mejl

Zycze milego dnia i wielu doswiadczen w degutowaniu win ( nie koniecznie tyhc z
                    wyzszej polki)
                    • Gość: alex Re: Petrus'98 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 14:58
                      > Tak sie jeszcze sklada ze mialam ta przyjemnosc picia wczoraj Pomerol Petrus
                      > 1998 za wlasnie cale 15 € jak

tak a ja mieałem przed wczoraj w Warszawie okazję pić Cheval Blanc za 12 zł,
                      takie banialuki to każdy może pisać

jak juz rozniez degustowania tych lepszych rocz
                      > nikow
                      > 2000 znacznie z wyzeszj polki cenowej.
                      to znaczy za ile ?? za 25 Euro??

Ale obawiam sie ze nie mam oczym z Toba
                      > dyskutowac, bo Ty nie znasz reali cenowych jakie sa tu, na miejscu gdzie
                      mieszk
                      > am
                      realia cenowe w sklepach w Bordeaux są podobne jak w całej Francji, nie trzeba
                      być geniuszem żeby o tym wiedzieć

na miejscu gdzie mieszk
                      > am
                      >
                      > St Emilion 04' kosztuje 4 € a sa butelki za 44 €
                      muszę zaskoczyć że St. Emilion 04 może kosztować 2 Euro a może i 250 Euro,
                      pytanie tylko kto zrobił pierwszy a kto drugi.

> apropos nie w "mejlach" tylko w postach a jesli juz to mail a nie mejl
                      ;-)))))
                      to jak się nazywa wiadomości to zależy od dosłownie każdego internauty, nie ma
                      nigdzie napisane że taka wiadomość to jest MEJL a inna post, nie widzę też
                      żadnego powodu do stosowania twojej nomenklatury nazewniczej
                    • Gość: Petrus za 3€ Niemęska? Robotę już mamie załatwiłaś? IP: *.racsa.co.cr 07.04.06, 15:31
                      Tak, tak mija droga!

Petrusy są różne, a Alex gupi jezd. Są takie Petrusy za 5€, za 15€ i za 1000€.
                      Przecież każdy wie, że to rodzaj wina anie konkretne wino. Coś jak portwajn
                      albo malaga, tylko kwaśny.
                      • nimeska owszem, znalazlam 07.04.06, 16:30
                        a co ? tez potrzebujesz pomocy ?

ps uuuuuu inwigilacja powialo

a co do Twojej wypowiedzi na temat cen win zgadzam sie w 100 % szkoda ze nie
                        wiele osob o tym wie

( za 5 E Petrusa nie widzialam ale za 15 owszem, mam jeszcze paragon po
                        wczorajszych zakupach, moze wyslac jakiemus niedowiarkowi ktos chetny ? )
                        • Gość: Jo Re: owszem, znalazlam IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 08.04.06, 03:45
                          Hmm,
                          Jak to dziala??
                          Jakis tu problem ze slownictwem:)
                          Czyli jest petrus czy pomerol o czym my tu mowimy??
                          Ja mowie o Chateau Petrus
                          A wy o jakim producencie??
                          • nimeska Re: owszem, znalazlam 08.04.06, 17:58
                            jestes pierwsza osoba ktora okresla o jakim Petrusie mowimy ...
                            i moze sie teraz wszystko wyjasni ;)
                        • Gość: winersch Re: owszem, znalazlam IP: *.chello.pl 08.04.06, 10:47
                          Droga Nimesko,
                          Pisząc tak:

"tak na marginesie ten rocznik mozna kupic za 150 E jak i rowoniez za 1500 E

a tak z ciekawosci to sprawdze jutro ile u mnie kosztuje "najtanszy" z tego
                          rocznika"

chyba rzeczywiscie nie wiesz o co chodzi. Win, zawierajacych w nazwie słowo
                          Petrus jest w Bordeaux bardzo dużo, nawet w Warszawie widziałem coś takiego w
                          supermarkecie i tanio. Nam jednak chodzi tu wyłacznie o Chateau Petrus. Jest to
                          jedno konkretne wino, a nie jakas grupa win o róznych cenach i jakosci. W
                          przypadku Chateau Petrus niezależnie od rocznika nie ma mowy o 15 euro, a
                          dodatkowo rocznik 1998 oceniany był najwyżej w dzisięcioleciu 1991 - 2000.
                          Chętnie więc zobaczyłbym ten paragon.
                          pozdrawiam
                          winersch GTB
                          • nimeska Re: owszem, znalazlam 08.04.06, 17:56
                            drogi(a) Winersch

taki sie wlasnie sklada ze mam pojecie o czym pisze, natomiast nie wiedzialam ze
                            cala TA dyskusja rozchodzi sie o Chateau Petrus.
                            Napewno cie to nie rozczaruje informacja iz pod nazwa Petrus sa sprzedawane
                            takze w Chateau nie tylko w Chateau Petrus.
                            Wlaczylam sie do dyskusji tylko dlatego ze w jakim stopniu znam sie na winach,
                            jestesm ich milosniczna, przyjemnosc sprawia mi co weekendowe zwiedzanie
                            okolicznych Chateaux i rozkoszowanie sie niesamowitym smakiem, laczenie
                            przyjemne z pozytecznym.

Cen Petrusa z Chateau Petrus zeczywiscie nie znam ale obiecuje w niedlugim
                            czasie wlaczyc ten punkt do swojego zwiedzania, i podzielic sie z Wami info o
                            cenach z samego zrodla.

Pozdrawiam i
                            zycze udanego weekndu
                            Nimeska
                            • Gość: p Petrus, czy nie Petrus? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 01:15
                              nimeska napisała:
                              > Cen Petrusa z Chateau Petrus zeczywiscie nie znam ale obiecuje w niedlugim
                              > czasie wlaczyc ten punkt do swojego zwiedzania, i podzielic sie z Wami info o
                              > cenach z samego zrodla.

Nie znasz ceny Ch. Petrus i nie wiesz o które wino chodzi?
                              A przecież parokrotnie degustowałaś wyjątkowe roczniki i pisałaś o tym tutaj:
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18&w=33739559&wv.x=2&a=35367862
                              Pisałaś również o cenie Ch. Petrus 2000 - 5800 EUR, co prawda bez logowania,
                              ale to chyba przecież Ty, z francuskiego numeru IP, tutaj właśnie:
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18&w=33739559&wv.x=2&a=35383802

• nimeska Re: Petrus, czy nie Petrus? 09.04.06, 11:55
                                to ze degustowalam jeden z rocziniow nie zobowiazuje mnie do znania wszsytkich
                                cen z kazdego rocznika.
                                Gratuluje swietej kolejnej trafnej inwigilacji mojej osoby ! ! !
                                Rozumiem, ze sprawia ci to przyjemnosc ? sprawdzanie innych gdy sam nie
                                posiadasz stalego nicka ? tak latwiej co ? bezpiecznije, mozna kogos obrazic,
                                mozna komus poublizac, powyzywac bez ryzyka ze ktos cie namierzy i sprawdzi
                                gdzie i kiedy sie wypowiadales i tez dogryzie ...

ps dlaczego na tym forum powiewa taka nieprzycholnoscia i prawie kazda wypowiedz
                                jest atakowana ?
                                Dlaczego tworzycie atmosfere ktora sprawia ze nie watro sie wlaczac do dyskusji ?
                                Przynajmniej ja odnosze takie wrazenie, ze nie warto tu chyba zagladac, czytac,
                                nabierac nowego doswadczenia, odzywac sie i dzieclic sie z Wami swoimi
                                doswiadczeniami ... a szkoda, bo moglo by byc nawet przyjemnie ...
                                • Gość: Sommelier Re: Petrus, czy nie Petrus? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 12:21
                                  > Dlaczego tworzycie atmosfere ktora sprawia ze nie watro sie wlaczac do
                                  dyskusji
                                  > ?

Do dyskusji zawsze warto sie wlaczyc ale to Ty uprawiasz dezinformacje. Kiedy
                                  ktos pyta a ocene Petrusa wiadomo ze chodzi o "to" Chateau Petrus. To Ty
                                  zaczelas pisac o jakims blizej niezidentyfikowanym Pomerolu Petrus za 15 EUR,
                                  szczerze mowiac watpie zeby cos takiego istnialo. Napisz lepiej jak smakuje
                                  jeden albo drugi, to bedzie jakis konkret. Informacja ze w Twoim Carrefourze na
                                  francuskiej prowincji jest "jakis" Petrus za 15 EUR niewiele wnosi do tego
                                  forum.
                                  • nimeska Re: Petrus, czy nie Petrus? 09.04.06, 12:58
                                    i widzisz znow probujesz mnie obrazic ... nie rozumniem dlaczego masz tak wrogie
                                    nastawienie ?

> Kiedy ktos pyta a ocene Petrusa wiadomo ze chodzi o "to" Chateau Petrus.
                                    a tu sie grubo mylisz, to to samo jak bys wszystkie wina Bordeaux wlozyl do
                                    jednej szuflady

>Informacja ze w Twoim Carrefourze na
                                    > francuskiej prowincji jest "jakis" Petrus za 15 EUR niewiele wnosi do tego
                                    > forum.

jesli masz watpliwosci co do istnienia Petrus Pomerol zapraszam w odwiedziny do
                                    mojej wsi.

> Pomerolu Petrus za 15 EUR, szczerze mowiac watpie zeby cos takiego istnialo.

najwidoczeniej twoja wiedza teoretyczna nie idzie w parze z doswiadczeniem

> Do dyskusji zawsze warto sie wlaczyc

ja narazie odczuwam z twojej strony bojowe i wrogie nastawienie, odrobine
                                    zazdrosci i odnosze wrazenie ze jajko jest madrzejsze od kury ;)

milego dnia

ps zapomniales sie ustosunkowac do mojej wypowiedzi na temat czestej zmiany
                                    nicka i brak jego stalego posiadania ???? mozesz masz cos do ukrycia ?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka