Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pytanie do Stara

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 13:20
    To pytanie przede wszystkim kieruje do Stara, bo widzę, że mocno interesujesz
    się syrah i siraz, Znajomy zdobył dla mnie zaproszenie na degustacje win z
    tego szczepu. Degustacja jest płatna. Stąd moje pytanie czy warto wydać te
    100 zł i pojechać Będą miedzy innymi takie wina. Pisano RPF Syrah 2002
    Urugwaj, Montes Alpfa Syrah 2003 Chile, Yalumba Octavius 1999 Australia,
    Guigal Hermitage 1997 Francja, Columbia Crest shiraz z Waszyngtonu, itp. Coś
    jeszcze ze stanów od Fetzera. W sumie 8 win. Kameralna atmosfera 8 osób.
    Prosiłabym o w miarę szybką odpowiedz do jutra do południa mam dać
    odpowiedź. Nie wiem ile jest w tym prawdy, ale podobno, jak mówi znajomy
    jest bardzo cięzko zdobyć na tą degustacje zaproszenia.

Obserwuj wątek
      • sstar Re: pytanie do Stara 20.04.06, 15:00
        Gość portalu: ania napisał(a):

> To pytanie przede wszystkim kieruje do Stara, bo widzę, że mocno interesujesz
        > się syrah i siraz, Znajomy zdobył dla mnie zaproszenie na degustacje win z
        > tego szczepu. Degustacja jest płatna. Stąd moje pytanie czy warto wydać te
        > 100 zł i pojechać Będą miedzy innymi takie wina. Pisano RPF Syrah 2002
        > Urugwaj, Montes Alpfa Syrah 2003 Chile, Yalumba Octavius 1999 Australia,
        > Guigal Hermitage 1997 Francja, Columbia Crest shiraz z Waszyngtonu, itp. Coś
        > jeszcze ze stanów od Fetzera. W sumie 8 win. Kameralna atmosfera 8 osób.
        > Prosiłabym o w miarę szybką odpowiedz do jutra do południa mam dać
        > odpowiedź. Nie wiem ile jest w tym prawdy, ale podobno, jak mówi znajomy
        > jest bardzo cięzko zdobyć na tą degustacje zaproszenia.

za specjalista od shiraz sie nie uwazam - doswiadczenie dosc znikome;
        ja bym poszedl, wiec i ciebie zachecam - takze do napisania kilku slow na forum
        (oczywiscie w jedynie slusznym watku;-), nawiasem mowiac -
        jedno wino na glowe brzmi niezle i nie aptekarsko
        co do win to moze nie jest to szczyt marzen ale zestaw z pewnoscia pouczajacy

pzdr
        star
        • Gość: ania Re: pytanie do Stara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 15:32
          Dzięki za odpowiedź. Mała tylko poprawka po niecałe 100 gram wina na głowe i
          osiem win. Nie wiem czy Ty źle zrozumiałeŚ czy ja źle odczytałam, ale sumując
          te 8 win wychodzi rzeczywiście lekko ponad butelka na głowę tyle że w mieszance.
          • Gość: star Re: pytanie do Stara IP: 195.116.185.* 21.04.06, 13:35
            > Dzięki za odpowiedź. Mała tylko poprawka po niecałe 100 gram wina na głowe i
            > osiem win. Nie wiem czy Ty źle zrozumiałeŚ czy ja źle odczytałam, ale sumując
            > te 8 win wychodzi rzeczywiście lekko ponad butelka na głowę tyle że w
            > mieszance

tak tez zrozumialem
            pzdr
            star
      • sstar i jak było? 27.04.06, 17:28
        • Gość: ania Re: i jak było? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 10:41
          Tak naprawdę przeżyłam spory, ale bardzo pozytywny szok. Nie tylko z powodu
          win ,cen, ale przedewszystkim samego sposobu i miejsca degustacji. Naprawdę
          warto mieć raz w miesiącu czas i kartę tego klubu-firmy. Niestety jest już nie
          do zdobycia.Bardzo ograniczona ilość.
          Star, ja nie umiem opisywać win tak jak Wy. posługując się skalą ocen
          szkolnych. Wszystko na 6, ale atmosfera i sposób degustacji nie mieści się w
          górnej skali ocen.
          Dzięki za poradę Star i dzięki Andrzeju za zabranie mnie ze sobą.
          • Gość: star Re: i jak było? IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 28.04.06, 13:25
            Gość portalu: ania napisał(a):

> Tak naprawdę przeżyłam spory, ale bardzo pozytywny szok. Nie tylko z powodu
            > win ,cen, ale przedewszystkim samego sposobu i miejsca degustacji. Naprawdę
            > warto mieć raz w miesiącu czas i kartę tego klubu-firmy. Niestety jest już nie
            > do zdobycia.Bardzo ograniczona ilość.
            > Star, ja nie umiem opisywać win tak jak Wy.

ale mozesz napisac ktore Ci najbardziej smakowalo, a ktore najmniej
            pzdr
            star
            • Gość: ania Re: i jak było? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 23:45
              Najbardziej Pisano rpf Syrah, najmniej,sama nie wiem.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka