Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

troche z innej beczki jak ...

22.01.03, 11:50
    James Bond nie odpowiada

Marquis d´Alban - klasyczne Bordeaux, co mam napisac ? Pewnie o nim tez juz
    wszyscy pisali a napewno WS.

Mimo to polecam to wino - ostatnio Bordeaux Supérier 1998 zostal obdarowany
    srebrnym medalem na Vinalies 2001 w Paryzu.
    Dobre jest tez Sauvignon Blanc jak tez pelne charakteru Haut-Médoc oraz
    miekki o charakterystycznym smaku przypraw Saint-Émilion jako kupaze z winnic
    Grand Cru.

Przyjemnych degustacji.

Obserwuj wątek
      • ducale Re: troche z innej beczki jak ... 22.01.03, 13:35
        Czy te klasyczne Bordeaux wino Marqius d'Alban wystepuje tez jako Haut Medoc ,
        Saint Emillion? Pamietam iz kiedys było w Polsce ale tylko apelacji Bordeaux,
        nie wiem teraz czy to jakas seria w innych apelacjach? A co do wina to przykład
        klasycznego , niewyszukanego Bordeaux , popartego dobrym marketingiem , całkiem
        znosne, odpowiednik takich win jak Malesan czy Baron de Lestac
        pozdr
      • giorgio_primo Re: troche z innej beczki jak ... 22.01.03, 13:55
        A teraz oryginalny tekst przepisanej (i dosc slabo przetlumaczonej na polski)
        reklamy wina ze strony internetowej:

"Marquis d'Alban - klassisk Bordeaux
        Vinhuset Dulong har vundet mange præmier for sine fine Marquis d'Alban vine.
        Senest har Bordeaux Supérieur 1998 fået sølvmedalje i konkurrencen "Vinalies"
        2001 i Paris. Prøv også den friske, hvide Sauvignon Blanc, den karakterfulde
        Haut-Médoc eller den bløde og krydrede Saint-Émilion, der er sammenstukket af
        vine fra bl.a. Grand Cru marker"

Oczywiscie nie mylicie sie - tekst jest po dunsku.

Link do strony na ktorej znajdziecie cytowane ogloszenie platne:

www.vinavisen.dk/vinavisen/website.nsf/pages/Nyheder_2002-46
        pzdr
        • Gość: docg Giorgio_poliglota :))))) (n/t) IP: 212.160.147.* 22.01.03, 14:00
          • giorgio_primo To nie ja... to Systran i BabelFish...))) n/t 22.01.03, 14:09

• ducale Panie Anawa! 22.01.03, 14:12
            Czy opisujesz w swoich postach tylko wina z duńskich stron internetowych czy
            kiedys jakies naprawde piłes?
            • giorgio_primo Panie Ducale... 22.01.03, 14:20
              No coz to za pytanie... jakies zludzenia byly wczesniej???

)))
            • anawa21 Re: Panie ducale 22.01.03, 19:06
              ducale napisał:

> Czy opisujesz w swoich postach tylko wina z duńskich stron internetowych czy
              > kiedys jakies naprawde piłes?

i coz mam ci odpisac ducale ?
              jesli przybrales tok mysli tego fircyka z Poznania to zadne wyjasnienia ci nie
              pomoga, jesli natomiast jestes w stanie myslec samodzielnie to wyobraz sobie,
              ze w prywatnej piwniczce mam zapewne wiecej win niz ten fircyk w sklepie

ale czy to nie wszystko jedno ?
        • anawa21 Re: troche z innej beczki jak ... 22.01.03, 15:18
          giorgio_primo napisał:

> A teraz oryginalny tekst przepisanej (i dosc slabo przetlumaczonej na polski)
          > reklamy wina ze strony internetowej:
          >
          > "Marquis d'Alban - klassisk Bordeaux
          > Vinhuset Dulong har vundet mange præmier for sine fine Marquis d'Alban vi
          > ne.
          > Senest har Bordeaux Supérieur 1998 fået sølvmedalje i konkurrencen
          > "Vinalies"
          > 2001 i Paris. Prøv også den friske, hvide Sauvignon Blanc, den kar
          > akterfulde
          > Haut-Médoc eller den bløde og krydrede Saint-Émilion, der er sammenstukk
          > et af
          > vine fra bl.a. Grand Cru marker"
          >
          > Oczywiscie nie mylicie sie - tekst jest po dunsku.
          >
          > Link do strony na ktorej znajdziecie cytowane ogloszenie platne:
          >
          > <a href="www.vinavisen.dk/vinavisen/website.nsf/pages/Nyheder_2002-
          46"ta
          > rget="_blank">www.vinavisen.dk/vinavisen/website.nsf/pages/Nyheder_2002-46</a>
          > pzdr

No tu przeszedles juz sam siebie - jestes wiec ekspertem, handlarzem,
          policjantem, wachaczem zeby wrocic do niedalekiej przeszlosc i na dokladke
          poliglota. Powiedz kim ty wlasciwie nie jestes ?

A mnie sie wydaje, ze jestes poprostu chorym czlowiekiem !!!

Chcialo by sie powiedziec, ze kiedy ja pijalem juz wino to ty ..............
          dokoncz sam, bo mnie sie nie godzi

• giorgio_primo Re: troche z innej beczki jak ... 22.01.03, 15:22
            Pomijajac czy sie "godzi czy nie" i jakies proby obrazania, oczekujemy z
            niecierpliwoscia odpowiedzi na pytanie zadane przez Ducale. Bo chyba nie
            zamierzasz teraz twierdzic, ze sam "stworzyles" ten tekst... czy moze jednak?
            • anawa21 Re: czytaj uwaznie .... 22.01.03, 18:22
              giorgio_primo napisał:

> Pomijajac czy sie "godzi czy nie" i jakies proby obrazania, oczekujemy z
              > niecierpliwoscia odpowiedzi na pytanie zadane przez Ducale. Bo chyba nie
              > zamierzasz teraz twierdzic, ze sam "stworzyles" ten tekst... czy moze jednak?
              >
              >

Gdybys czytal uwaznie i co najwazniejsze, rozumial co czytasz to bys takich
              glupich pytan nie zadawal. Napisalem "pewnie o nim tez juz wszyscy
              pisali ...." czyli, ze ja sam tu nic nowego nie wnosze .....
              Napisane jest jak wol.
              Jak to sie nazywa, jesli czlowiek umie czytac ale nie rozumie tego co czyta ?
          • ducale Re: troche z innej beczki jak ... 22.01.03, 15:23
            GP jest twoim sumieniem i Matrixem w jednej osobie, " strzez sie tych miejsc":))
            • anawa21 Re: dodatek ... 22.01.03, 18:30
              To wino jest z supermarketow i jak na te jest bardzo dobre ale ja osobiscie
              takich sklepow unikam. Jesli znasz jezyk dunski a musisz chyba znac jesli
              podejmujesz sie krytyki tlumaczenia, to dopisz do konca kto to wino w Danii
              reklamuje. "Kvikly" jest supermarketem z nizszej ligi. Mniej wiecej na poziomie
              Aldi tylko troche wiekszy.

Ps. cos ci chyba kiepsko idzie ten sklepik jesli masz tyle czasu na takie
              bzdury, czyzby frustracja ?
              • giorgio_primo Re: dodatek ... 22.01.03, 18:47
                To w jakim markecie jest sprzedawane i kto je reklamuje, forumowicze moga
                sprawdzic sami na po stronie interenetowej z ktorej przepisales wypowiedz (jak
                sam teraz przyznajesz sklepu, do ktorego nie chodzisz).

Poniewaz nadal nie wiemy czy piles wina ktore reklamuje dunski market,
                przypominam o pytaniu Ducale. Sadze, ze nadal jest aktualne.
              • giorgio_primo kwestia "czasu"... 22.01.03, 18:49
                Posiadajac minimalna wiedze na temat sposobow przeszukiwania zasobow internetu,
                znalezienie tej "twojej wypowiedzi" zajelo mi ok. 5 minut. Tak gdyby cos dalej
                o czasie bylo...)))
                • anawa21 Re: kwestia 'czasu'... 22.01.03, 19:18
                  jestes wyjatkowym przypadkiem dla psychiatry - coz za upartosc w rozumowaniu
                  a raczej w jego braku
                  smutne
                  • Gość: . Re: kwestia 'czasu'... IP: *.hell.org 22.01.03, 19:44
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka