Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Santana!!!

05.02.03, 00:13
    Jedno z lepszych win jakie pilem w przedziale 25-30 pln. Santana 100% Tempranillo 1998 Bodegas Victorainas (nalezy do Faustino). Bardzo pelne win0, czuc porzeczke i naturalnie mocno wanilie..........ale nie to jest najwazniejsze! To wino winno kosztowac 50 pln a kosztuje w warszawskim leclercu 23 pln.........POLECAM!!!
    Obserwuj wątek
      • joe_stru Re: Santana!!! 05.02.03, 05:46
        kochamwino napisał:

> Jedno z lepszych win jakie pilem w przedziale 25-30 pln. Santana 100%
        Tempranil
        > lo 1998 Bodegas Victorainas (nalezy do Faustino). Bardzo pelne win0, czuc
        porze
        > czke i naturalnie mocno wanilie..........ale nie to jest najwazniejsze! To
        wino
        > winno kosztowac 50 pln a kosztuje w warszawskim leclercu 23
        pln.........POLECA
        > M!!!

Aż tak??? Wypiłem tego wina z różnych przyczyn chyba ze 20 butelek , niezłe ,
        ale z nóg mnie nie zwaliło. Mimo wszystko na pewno warte spróbowania.
        Natomiast odradzałbym eksperymentów z białym bliźniakiem. 100 % Viura - taki
        hiszpański szczep. Puste i wodniste , moim zdaniem nie warto.pzdr.
      • miszka44 Re: Santana!!! 06.02.03, 23:06
        kochamwino napisał:

> Jedno z lepszych win jakie pilem w przedziale 25-30 pln.
        > To wino winno kosztowac 50 pln a kosztuje w warszawskim leclercu 23
        pln.........POLECA

Powiem wiecej! Dzisiaj w tymze Leclercu dalem za niego 20 zl (bez jednego
        grosza). Ale drugi raz bym tego grosza nie dorzucil! To wino jest zaledwie
        obietnica tego, co "hiszpany" moga dac ludzkosci. Cienkie to jakies. I tylko
        cena oraz moj stan ducha uprawiedliwiaja osuszenie butelki. Szczerze nie
        polecam.
        M44
        • giorgio_primo Re: Santana!!! 08.02.03, 12:26
          Pilem to wino dosc dawno, ale musze potwierdzic raczej wrazenia negatywne...
          • Gość: vis Re: Santana!!! IP: *.wro.cdp.pl / *.wro.cdp.pl 03.11.03, 15:28
            W Albercie /g. Dominikańska/ we Wrocławiu kupiłem dzisiaj to wino /26 zl/, ale
            1999 rocznik - nimy limitowana wersja na 25 lecie bodegi.Niestety także
            dzisiaj przeczytałem te wpisy i teraz nie wiem co tutaj sądzić o moim zakupie,
            cały entuzjazm z nowej butelki opadł...ech

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka