Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wina Cascina Bruni

IP: 83.238.246.* 17.08.06, 08:50
    Witam. Czy ktoś mógłby napisać parę słów na temat ich win. Interesuje mnie
    ich Nebbiolo dostępne w ofercie Grand Cru. Z góry dziękuje
    Obserwuj wątek
      • Gość: willycoyote Re: Wina Cascina Bruni IP: *.kul.stalwol.pl / *.kul.stalwol.pl 17.08.06, 15:43
        www.cascinabruni.com/
        • Gość: PK Re: Wina Cascina Bruni IP: *.icpnet.pl 17.08.06, 19:46
          Dzięki stronę już znalazłem.Pytałem o opinię ludzi którzy pili to wino
          • Gość: wyllycoyote Re: Wina Cascina Bruni IP: *.kul.stalwol.pl / *.kul.stalwol.pl 17.08.06, 19:56
            W takim razie, powodzenia!
          • Gość: Orr Re: Wina Cascina Bruni IP: 222.236.34.* 18.08.06, 11:04
            Tu pisalem:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18&w=22200666&a=22204021
            Wprawdzie Pawelpp twierdzi ze przy pomocy jakiegos kieliszka One For All nagle
            wina staly sie owocowe niezwykle, to ja pijajac te wina w normalnych Riedlach
            nigdy czegos takiego nie zauwazylem. Zreszta dla kogos ktos kto pija sredniej
            klasy Bordeaux, to kazde nawet najgorsze nebbiolo wyda sie owocowe, wiec nie
            dziwi opinia. Dla kogos kto pija sporo win z Piemontu to owocowosc znacznie
            ponizej sredniej w wypadku Bruni.

Poza faktem ze wina przecietnych lotow i dosc prymitywne, to ceny sa na tyle
            atrakcyjne ze mozna jako codzienne do obiadu uzywac jesli ktos lubi taki styl.
            Nowsze roczniki wydaja sie slabsze, ale moze jak poleza w butelce to nabiora
            aromatu.

Nebbiolo d'Alba, jak pisalem, za 7 euro nadaje sie jako codzienne wino calkiem
            dobrze. Barolo za slabe zeby placic za nie 17 euro. Lepiej dolozyc doslownie
            kilka euro i kupic cos o klase lepszego.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka