Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Chateau Angelus 2001 opinia początkującej :-)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 19:14
    Witam wszystkich forumowiczów ! Jestem tu początkująca i chciałam się z Wami
    podzielić pewnymi spostrzeżeniami dotyczącymi ostatnio próbowanego Chateau
    Angelus rocznik 2001, Produce of France 13,5% Vol. Napiszę krótko... SĄ
    CHWILE, KTÓRE WARTO POWSTRZYMAĆ PIJĄC TO WINO !!! Produkt zestawiony w 50% z
    Merlot, 47% z Cabernet Franc z niewielką ilością Cabernet Sauvignion. Ale to
    jeszcze nie koniec Szanowni Państwo tej ekscytującej esencji ! Wino jakże
    mocno skoncentrowane, pełne ciała, soczyste tudzież taninowe, korzenne i
    trochę dymne. Sam Jego zapach powoduje wibracje, które przenikają ciało i
    duszę a kolor no cóż ;-) tryska pozytywną energią i powoduje fale wybuchowej
    spontaniczności. Chateau Angelus jest kwintesencją optymizmu. Śmię twierdzić,
    że można to wyczuć po słodyczy czarnych owoców i sferycznej alchemii
    garbników ujętych bardzo delikatnie - tryskających energią. Pozostałe niuanse
    jakże musujące całość i tworzące centrum nieprzewidywalnej pulsacji i
    nieoczekiwanego akordu. To wszystko powoduje fantastyczną i nieobliczalnie
    diabelską treść wina, które miałam przyjemność kosztować w dniu urodzin
    mojego przyjaciela ;-)
    Obserwuj wątek
      • joe_stru Re: Chateau Angelus 2001 opinia początkującej :-) 18.04.07, 11:13
        Gość portalu: neinessh napisał(a):

> Witam wszystkich forumowiczów ! Jestem tu początkująca i chciałam się z Wami
        > podzielić pewnymi spostrzeżeniami dotyczącymi ostatnio próbowanego Chateau
        > Angelus rocznik 2001, Produce of France 13,5% Vol. Napiszę krótko... SĄ
        > CHWILE, KTÓRE WARTO POWSTRZYMAĆ PIJĄC TO WINO !!! Produkt zestawiony w 50% z
        > Merlot, 47% z Cabernet Franc z niewielką ilością Cabernet Sauvignion. Ale to
        > jeszcze nie koniec Szanowni Państwo tej ekscytującej esencji ! Wino jakże
        > mocno skoncentrowane, pełne ciała, soczyste tudzież taninowe, korzenne i
        > trochę dymne. Sam Jego zapach powoduje wibracje, które przenikają ciało i
        > duszę a kolor no cóż ;-) tryska pozytywną energią i powoduje fale wybuchowej
        > spontaniczności. Chateau Angelus jest kwintesencją optymizmu. Śmię twierdzić,
        > że można to wyczuć po słodyczy czarnych owoców i sferycznej alchemii
        > garbników ujętych bardzo delikatnie - tryskających energią. Pozostałe niuanse
        > jakże musujące całość i tworzące centrum nieprzewidywalnej pulsacji i
        > nieoczekiwanego akordu. To wszystko powoduje fantastyczną i nieobliczalnie
        > diabelską treść wina, które miałam przyjemność kosztować w dniu urodzin
        > mojego przyjaciela ;-)

----> No Koleżanko! To spokojnie możesz pisać w winnych periodykach. Zwłaszcza
        to : "Pozostałe niuanse
        > jakże musujące całość i tworzące centrum nieprzewidywalnej pulsacji i
        > nieoczekiwanego akordu." To jest bardzo fajne.Ewentualnie popracuj nad
        odmianą czasowników. Ale to właściwie pozostały niuans, pzdr.
        • marek_101 Re: Chateau Angelus 2001 opinia początkującej :-) 18.04.07, 11:58
          > ----> No Koleżanko! To spokojnie możesz pisać w winnych periodykach.

mnie też to od razu przyszło do głowy ;-)
          Może redaktorzy magazynu WINO się zainteresują koleżanką ;-)
          od razu widać jaka jest różnica w opisie wrażeń między kobietą a mężczyzną, mój
          opis tego wina był w zasadzie techniczny ;-)
        • docg mi się podoba 18.04.07, 16:49
          Chociaż logiki w tym nie ma za grosz, np. to:
          "to jeszcze nie koniec tej ekscytującej esencji" - czy esencja może mieć
          koniec?; "kolor (...) powoduje fale wybuchowej spontaniczności" - to znaczy
          czego?; "Chateau Angelus jest kwintesencją optymizmu. Śmię twierdzić,
          że można to wyczuć po słodyczy czarnych owoców i sferycznej alchemii garbników
          ujętych bardzo delikatnie - tryskających energią" - dlaczego słodycz owoców i
          alchemia garbników mają świadczyć o optymiźmie wina? co to w ogóle są sferyczne
          garbniki? Co to jest "centrum nieprzewidywalnej pulsacji i nieoczekiwanego
          akordu" i co to w ogóle jest - w tym kontekscie - "nieoczekiwany akord"? - to
          są pytania drugorzędne, mi sie ten surrealistyczno - absurdalny opis bardzo
          podoba, śmię (ten czasownik sobie już przyswoiłem) twierdzić, że jest o niebo
          lepszy niż większość opisów na stronach sklepów internetowych i oby więcej z
          nas potafiło tak pisać. Wszystko co trzeba powiedzieć o tym winie zostało
          przekazane, a przynajmniej nie jest nudno. Może trochę brakuje wyszczególnienia
          składników bukietu, poza tym OK.
      • Gość: neinessh Re: Chateau Angelus 2001 opinia początkującej :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 21:38
        Dzięki Wszystkim za trafną opinię i cenne wskazówki ;-) Następną ocenę
        umieszczę w wątku "Ostatnio próbowane 3" tym razem zajmę się etapową wzrokową,
        węchową i smakową analizą sensoryczną - konkretnych cech win - zgodnie ze
        słownictwem degustacji Upssssssss ;- jest tylko problem na jakie wino
        zdecydować się w kolejności - jest tego spory wybór :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka