Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zaproszenia na Festiwal Win do Mariotta

25.09.03, 19:53
    Mam kilka zaproszeń na Festiwal Win PWW do Hotelu Mariott w Warszawie.
    Proponuję je tym, którzy lubią wino i chcieliby podegustować. Po odbiór
    zaproszeń zapraszam do Sklepu "FW&S" przy ul. Kredytowej 6 w W-wie. Hasło do
    odbioru "Forum". Degustacje ponad 200 gatunków win odbędą się 26 września w
    godz. 15-20 oraz 27 września w godz. 14-19.
    Zapraszam i pozdrawiam wszystkich Forumowiczw!
    Obserwuj wątek
      • Gość: star Re: Zaproszenia na Festiwal Win do Mariotta IP: czech:* / 192.168.5.* 26.09.03, 09:08
        Ja (pewno ku zaskoczeniu forumowiczow) bardzo chetnie - jedyny problem, ze
        dotre do Warszawy (czyt. twojego sklepu) dopiero w sobote ok. 13.00.
        Musialbym jednak wiedziec wczesniej, czy mam po co do stolicy jechac
        W przeciwnym wypadku dotre jedynie do pieknego miasta Skierniewice, gdzie
        jesli degustacja to piwna np. przy okazji Swieta Kwiatow, Owocow i Warzyw -
        choc w tym roku i winorosl sprzedawano.

Pozdrawiam
        star
        • edyta_cz Re: Zaproszenia na Festiwal Win do Mariotta 26.09.03, 10:30
          zaproszenie zarezerwowane!
      • Gość: Marek Re: Zaproszenia na Festiwal Win do Mariotta IP: 194.181.108.* 26.09.03, 09:56
        Ja z przyjemnością, ale na Kredytowej mogę być dopiero przez 17.00, to znaczy
        po pracy.
        Czy jest możliwość zarezerwowania jednego zaproszenie do godz. 17.00?
        Jeśli tak to bardzo proszę na moje imię.
        Pozdrawiam
        • edyta_cz Re: Zaproszenia na Festiwal Win do Mariotta 26.09.03, 10:29
          Gość portalu: Marek napisał(a):

> Ja z przyjemnością, ale na Kredytowej mogę być dopiero przez 17.00, to znaczy
          > po pracy.
          > Czy jest możliwość zarezerwowania jednego zaproszenie do godz. 17.00?
          > Jeśli tak to bardzo proszę na moje imię.
          > Pozdrawiam
          jasne! już odkładam
      • miszka44 Re: Zaproszenia na Festiwal Win do Mariotta 26.09.03, 11:43
        Jeśli rezerwacje sa możliwe, to ja też poproszę :-)
        Czy to są jednosobowe zaproszenia?

Pzdr
        M44
        • Gość: edyta Re: Zaproszenia na Festiwal Win do Mariotta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.03, 12:33
          miszka44 napisał:

> Jeśli rezerwacje sa możliwe, to ja też poproszę :-)
          > Czy to są jednosobowe zaproszenia?
          >
          > Pzdr
          > M44
          zaproszenie jest dwuosobowe, rezerwuję na hasło "Miszka"
          • Gość: Spatlese Re: Zaproszenia na Festiwal Win do Mariotta IP: *.acn.waw.pl 26.09.03, 14:14
            Jezeli wciaz sa zaproszenia to prosilbym jedno - odebralbym za godzine :)
            • Gość: EDYTA Re: Zaproszenia na Festiwal Win do Mariotta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.03, 15:25
              JESZCZE SĄ! WPADAJ!
              • Gość: Marek Re: Zaproszenia na Festiwal Win do Mariotta IP: 194.181.108.* 29.09.03, 08:26
                Pani Edyto,
                dziękuję za zaproszenie, impreza była bardzo przyzwoita, wybór win był
                naprawdęduży.
                Niestety nie zdążyłem spróbować wielu, które chciałem, z tych co spróbowałem
                najlepszy był chyba Penfolds bin 128. Czy jest jeszcze u Pani w sklepie?
                Jeśli tak to w tym tygodniu wpadne po butelkę
                Pozdrawiam
                • Gość: edyta Re: Zaproszenia na Festiwal Win do Mariotta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 14:15
                  Wino Penfolds Bin 128 jest w ciągłej sprzedaży. Zapraszam i pozdrawiam
          • miszka44 Re: Zaproszenia na Festiwal Win do Mariotta 30.09.03, 14:43
            Wielkie dzięki :-)))

Pzdr
            M44
            • Gość: edyta Re: Zaproszenia na Festiwal Win do Mariotta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 22:44
              Ja w tym roku byłam zawiedziona! Było zbyt mało naprawdę dobrych win. W zeszłym
              roku w Bristolu było ich o wiele wiecej! Może nie jest stosownym pisac tak o
              mojej Firmie, ale "osłabiła" mnie sytuacja, kiedy zapytałam na stoisku Concha y
              toro o Don Melchora, podano mi je pod stołem! Ja się wstydziłam - za siebie
              wobec klientów! Ale może przesadzam, bo pracujac tu 5 lat, wiele spróbowałam i
              jestem bardzo wymagająca wobec tego co proponuje mi mój pracodawca.
              Jednak mam nadzieję, ze Wam ta degustacja coś zaproponowała i że nie będziecie
              aż tak bardzo krytykowali sklepów "FWS", bo pracują tam również ludzie którzy
              pokochali przygodę z winem i chcą ją krzewić wśród Polaków!
              Pozdrawiam i dziękuję, że przyszliście!
              Edyta
              • Gość: Marek Re: Zaproszenia na Festiwal Win do Mariotta IP: 194.181.108.* 01.10.03, 08:29
                A właśnie, a propos Don Melchiora, szkoda że nie było tego wina oficjalnie na
                stole, bo chciałem się przekonać czy rzeczywiście jest takie dobre jak mówią
                niektórzy, a tak okazja przeszła koło nosa.
                Podobno w ten weekend jest jakaś impreza w Bristolu.
                Czy coś Pani wie na ten temat?
                A impreza w Mariocie była generalnie spoko, chociaż zauważyłem że wiele osób
                przyszło tylko po to żeby się "nawalić" :))
                Szczególnie celowały w tym panie.
                • ducale W Bristolu 01.10.03, 18:47
                  Gość portalu: Marek napisał(a):

> > Podobno w ten weekend jest jakaś impreza w Bristolu.
                  W Bristolu jest Roussillon organizowany przez Sopexe ,ale to chyba raczej nie w
                  weekend tylko 7 albo 8 pazdziernika
                  pozdr
                • Gość: edyta Re: Zaproszenia na Festiwal Win do Mariotta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.03, 19:15
                  O imprezie w Bristolu nic nie wiem! Może inna Firma organizuje. A jeśli chodzi
                  o osoby, które przychodzą na takie degustacje to popieram! Dlatego kilaka
                  zaproszeń zaproponowałam dla osób, które docenią wino proponowane! Wiele osób
                  oddaje zaproszenia przypadkowym ludziom i jest wtedy jak jest! Ale w tym roku
                  było o wiele lepiej niż w zeszłym (ochlajmordy nie dostały zaproszeń!)
                  Pozdrawiam.
                  Jak będzie coś fajnego dam znać!
                  Edyta
      • Gość: star Re: Zaproszenia na Festiwal Win do Mariotta IP: czech:* / 192.168.5.* 02.10.03, 17:46
        W imieniu wlasnym i starlet dziekuje za umozliwienie udzialu w degustacji.
        Win bylo sporo - my sprobowalismy ok. 20.

Zalapalismy sie na podstolowego Melchora'99 - wiec nas akurat ten fakt nie
        razil, w koncu jako, ze widnial w liscie wiec wystarczylo zapytac...

Co do win, ktore szczegolnie nam smakowaly to wniosek jest prosty - beczka
        francuska, dobre (idealne) roczniki czyli:

Trinchero, Founder's Estate, 1997 - chyba najbardziej nam smakowalo
        Saint Emilion, Ch. La Garelle 1998 - nie ma to jak dojrzale Bordeaux

i jeszcze:

Shiraz, Coonawara, Bin 128, 1999 - wino kompletne

i z mniej znanych (czy jest juz w sprzedazy? ile? - z checia bym kupil
        butelke):

Trivento, Golden Reserve, Malbec - piekny aromat kawy i kamfory

Smakowaly nam takze wszystkie Pinot Noir (3x).

Co do "nawalonych osob" to bedac w sobote nie zaobserwowalismy - no ale to
        moze akurat nas widzial Marek ;-).

Pozdrawiam
        star

PS.: Szukalismy cie Miszko ale ...
        • Gość: Marek Re: Zaproszenia na Festiwal Win do Mariotta IP: 194.181.108.* 03.10.03, 08:19
          >Saint Emilion, Ch. La Garelle 1998 - nie ma to jak dojrzale Bordeaux

i jeszcze:

>Shiraz, Coonawara, Bin 128, 1999 - wino kompletne

Ja spróbowałem tylko kilku ale oba wyżej wymienione mnie też najbardziej
          odpowiadały.
          Był jeszcze jeden Penfolds chyba Koonunga Hill prawie o połowę tańszy a
          niewiele ustępujący bin 128.
          Pozdrawiam
        • Gość: edyta Re: Zaproszenia na Festiwal Win do Mariotta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.03, 11:32
          Tak jak już wcześniej wspomniałam, wina Penfoldsa są u nas w ciągłej sprzedaży.
          Dla Forumowiczów cena Bin 128 -98,60, a Koonungi Hill 58,99 zł.
          Zapraszam.
          • Gość: star Re: Zaproszenia na Festiwal Win do Mariotta IP: czech:* / 192.168.5.* 03.10.03, 16:21
            A macie Golden Reserve, Malbec od Trivento?

Pozdrawiam
            star
            • Gość: EDYTA Re: Zaproszenia na Festiwal Win do Mariotta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.03, 21:14
              Mamy równoież wspaniałego 9wg mnie Malbeca) Golden Reserve dla Forumowiczów:
              49,55zł.
              I bardzo dziękuję, że przyszliście! Edyta
        • miszka44 Re: Zaproszenia na Festiwal Win do Mariotta 03.10.03, 14:00
          Gość portalu: star napisał(a):
          > PS.: Szukalismy cie Miszko ale ...

Aż wstyd się przyznać :-( zaproszenie odebrałem, ale nagłe wydarzenia
          zdrowotne, jakie przytrafiły sie memu dziecięciu wywróciły moje plany. Udało mi
          sie wysłać innego enofila, ale to nie to samo...
          Edyto! Liczę na łagodny wyrok i pamięć przy kolejnym imprezach :-)

Pzdr
          M44
          • Gość: edyta Re: Zaproszenia na Festiwal Win do Mariotta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.03, 21:17
            Na pewno Cię zaproszę( a napewno Was - bo byłeś z żoną) na kolejną imprezę
            winną organizowaną przez naszą Firmę.
            Pozdrawiam i zapraszam.
            Edyta
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka