Gość: nikt ważny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 19:51 Czy to wino mołdawskie nadaje się do picia? Widziałem jeszcze Cab. Sauv. de Purcari 2003. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mwi_net Re: Merlot de Purcari 2003 20.07.08, 22:57 Gość portalu: nikt ważny napisał(a): > Czy to wino mołdawskie nadaje się do picia? Widziałem jeszcze Cab. > Sauv. de Purcari 2003. Moje zdanie o Premium Wine PinotNoir de Purcari 2003. Atrakcyjny stosunek jakości do ceny wynika z porównania do inych Pinot Noir a nie innych win:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sstar Re: Merlot de Purcari 2003 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.08, 18:02 chyba akurat Merlot był oceniony najsłabiej w ostatnim MW pzdr, sstar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommi003 Re: Merlot de Purcari 2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 17:12 Serdecznie polecam - to wspaniałe wino. W Polsce cena kształtuje się około 30 PLN, w Mołdowie ok. 90 lei za rocznik 2005. Bardzo interesujące jest również Pinot Noir de Purcari 2005 - ceny jak wyżej. Jest to wino ciężkie, owocowe ale z jakąś taką mołdawską słodyczą i dobrocią. Mówimy tu o winach wytrawnych. Proszę zwracać uwagę na apelację mołdawską. Jeśli jest to: " vin de calitate", " vin de calitate matur" lub " vin de calitate superioara" albo jeszcze któreś ztych określeń z dopiskiem "reserve" trzeba się pochylić nad takim winem i nie dać mu stać na półce w sklepie! Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś