Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Partner do tanga

IP: czech:* / 192.168.5.* 02.10.03, 17:58
    W secesyjnym Klubie Spadkobiercow przy tangu moglismy sprobowac win Partnera
    (dzieki ducale!). Szczegolnie smakowaly nam:

Ch. La Garde, 1996, Pessac-Leognan - warto poczekac az dojrzeje takie wino!
    Merlot, Q, Zuccardi, 1999 - wino powalajace sila, mimo aksamitnosci garbnikow
    (czy dostepne juz w handlu i za ile ?)
    Show Reserve, Shiraz, 1998 (to ja star) - choc starlet wolala GSM (grenache,
    syrah, mourvedre)

Pozdrawiam
    star

PS. Dzis w teleexpresie zobaczylem relacje z imprezy i dowiedzialem sie, ze
    to Ameryka??? (mozne w pewnym sensie zrozumiec) i Chile kontratakuja.

Dla mnie po degustacjach raczej Argentyna!
    Obserwuj wątek
      • ducale Re: Partner do tanga 03.10.03, 10:31
        Dodam tylko ze taniec okazał się dla Stara bardzo wazną muzą ( moze nawet
        pierwszą!!!)zapomniał o swojej Starlet ( potwierdź !!), porwał do tańca
        zawodową tancerkę i .....został new movie star. Wszystko to mozna zobaczyc w tv
        regionalnej ,chyba w tzw. "Bywalcu"
        pozdr
        ps. na degustacji był jeszcze jeden forumowy czytelnik "gainas?", pozdrawiam
        • Gość: star Re: Partner do tanga IP: czech:* / 192.168.5.* 03.10.03, 16:14
          Z potwierdzeniem mam klopot - bo to ja zostalem porwany do tanga i nie przez
          zawodowa tancerke tylko przez pracowniczke Partnera, ktora stwierdzila pewno,
          ze sie od razu nie przewroce i wstydu nie przyniose, a nastepnie oddala mnie
          w rece zawodowej tancerki.

Co do starlet to na szczescie mial sie nia kto zaopiekowac - nieprawdaz ?

Pozdrawiam
          star

PS. A mi Carmenere Porty onegdaj smakowalo w odroznieniu od innych
          o aromacie wywolujacym torsje.
        • Gość: Gainas Re: Partner do tanga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.03, 16:14
          Nie wiem co się stało z moim wczorajszym wpisem więc spróbuje jeszcze raz.
          Potwierdzam opinie poprzedników w szczególności dotyczace świetnej nowej serii
          Q od Zucardich ze wskazaniem na Merlot ale też MAGNA od tego samego producenta
          jest O.K.. La Garde wydaje sie nieco zbyt drogie choć bardzo dobre.
          Australijczycy bronią się dzielnie zarówno GSM-em jak I SHOW RESERVE Shiraz i
          Chardonay. Natomiast odkryciem jest znakomita biała AURA DOC Rueda (verdejo)od
          Ars Vinum. Polecam. Wiecej takich pokazów Ducale ... może być nawet bez tanga
          na żywo.
          • Gość: star Re: Partner do tanga IP: czech:* / 192.168.5.* 05.10.03, 18:31
            Z moich obserwacji (moze niezbyt blyskotliwych, ale wlasnych) nie tylko
            naszego rynku wynika, ze im wino starsze tym drozsze.
            Stad pewno cena La Garde. Dla mnie jednak to wino jest niestety niedostepne
            cenowo.

Pozdrawiam,
            star
      • miszka44 Re: Partner do tanga 03.10.03, 14:07
        A ja się w Warszawie oddawałem przyjemnościom degustacji.
        Z Nowego Świata najbardziej przypadły mi do gustu trzy pozycje, wszystkie od
        Zucardi: Q Merlot, Q CS i Malbec Riserva. Mam kłopot we wskazaniu faworyta.
        Pyszny Modus od Ruffino. La Garde - bardzo, bardzo.
        GSM po raz kolejny (po Poznaniu) nie utrafił w mój smak. Przynajmniej
        zaoszczędzę :-)
        Ducale - raz jeszcze wielkie dzięki! [Ale to Carmenere to kompocik :-(]

Pzdr
        M44
      • hania55 Wolne skojarzenia 15.10.03, 21:06
        Tango ---> Argentyna ---> Passo Doble

Czy ktoś pił już Paso Doble od Masiego Anno Domini 2000? Właśnie spróbowaliśmy
        z szanownym małżonkiem. 1999 - rewelacja i do dziś zachowujemy wiele ciepłych
        uczuć dla pewnego forumowicza z Poznania za namówienie nas na to wino, ale
        2000 niestety nie dorównuje poprzedniemu rocznikowi. Tzn. nadal jest to dobre
        wino, ale gdzieś ulotniły się te mocne porzeczki i leśno-ogrodowe skojarzenia.
        Wino jest bardziej "ułożone" i troszkę na tym traci.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka