Dodaj do ulubionych

Chyba chcę wrócić do Anglii

IP: *.kal.pl 24.02.13, 12:33
Witam! Coraz bardziej narasta we mnie decyzja o powrocie do Anglii. Ja i moja dziewczyna pracowaliśmy na wyspach przez 4 lata w rolnictwie, była to ciężka praca jednak pozwalała na godziwe życie. Za pieniądze zarobione w Anglii wyremontowaliśmy mieszkanie w Polsce, kupione przed wyjazdem, kupić auto i w sumie było fajnie. Postanowiliśmy wrócić do kraju i spróbować osiągnąć stabilizację. Pokierowały nami górnolotne przesłanki by móc robić coś we własnym kraju. Ja otworzyłem działalność, moja dziewczyna pomagała mi. W sezonie letnim otworzyła gabinet kosmetyczny w miejscowości nadmorskiej. Jakoś się to kręciło choć o zarobkach jak za granicą można było tylko marzyć. Powoli skonsumowaliśmy oszczędności a teraz brakuje na zus i powoli mam już tego dosyć. Teraz nie mamy nikogo w Anglii co pomogli by nam wrócić i zacząć wszystko od nowa, oraz żadnych innych opcji. Tak sobie pomyślałem, że może jest tam ktoś samotny co chciałby się zaprzyjaźnić i pomóc nam wrócić do normalności.
Obserwuj wątek
    • londynwarszawaparyz Re: Chyba chcę wrócić do Anglii 26.02.13, 17:57
      Jezeli chcecie wrocic to zacznijcie realizowac plan powrotu na Wyspy. Daj ogloszenie ze wynajmiesz mieszkanie, sprzedaj auto, pozalatwiaj formalnosci -zajmie to ze dwa miesiace i bukuj bilet.Jezeli jedziecie razem, to najlepiej odswiez kontakty ze znajomymi, jezeli nie masz zadnych sprawdz oferty pracy w rejonie, ktory Was interesuje. Praca sezonowa wlasnie rusza wiec jest szansa ze cos znajdziecie. Jezeli znacie jezyk, bedzie to bardzo ulatwione gdyz teraz wlasnie kazdy niemal pracodawca wymaga znajomosci jezyka, nie tak jeszcze przed kilkoma laty mozna bylo znac tylko kilka slow a znajdywalo sie jakakolwiek prace. Powodzenia
    • Gość: atos Re: Chyba chcę wrócić do Anglii IP: *.internetia.net.pl 28.02.13, 07:29
      Z tego co zrozumiałem chcieliście pojechać do uk i potrzebujecie kogoś kto jest tam. Przecież możecie pojechać bez znajomych. Jest was dwoje. To już dużo.
      Ja też nie mam tam nikogo i wybieram się tam sam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka