Dodaj do ulubionych

Prośba o pomoc w badaniach

IP: *.nplay.net.pl 19.08.13, 20:17
Witam!

Jestem studentką psychologii i na potrzeby pracy magisterskiej prowadzę badania dotyczące zjawiska emigracji oraz towarzyszących jej czynników. Chciałabym Was w związku z tym BARDZO prosić o uzupełnienie ankiety. Jest ona skierowana do emigrantów polskich przebywających w Wielkiej Brytanii.

Badanie jest CAŁKOWICIE ANONIMOWE a uzyskane wyniki służą wyłącznie celom naukowym.

Badanie nie powinno zająć dłużej niż 15 minut.

Każdą osobę, która zechciałaby mi pomóc serdecznie zapraszam do badania. Każda wypełniona ankieta jest dla mnie niezmiernie cenna.

Z góry bardzo dziękuję za pomoc i poświęcony czas!

Oto link: moje-ankiety.pl/respond-51053/sec-6cIFPlkL.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Ralph Re: Prośba o pomoc w badaniach IP: *.skybroadband.com 19.08.13, 21:55
      Droga studentko, chciałbym się dowiedzieć dlaczego zakładasz że:
      - mam dzieci
      - mam rodzinę?

Kilkanaście pytań dotyczy dzieci, najbliższych, rodziny. Co ma odpowiedzieć osoba, która jest całkowicie sama, nie planuje mieć dzieci i nie ma nikogo bliskiego ani w Polsce, ani w UK? Ankieta nie przewiduje istnienia takich ludzi.
      • Gość: ploska Re: Prośba o pomoc w badaniach IP: *.nplay.net.pl 19.08.13, 22:06
        Witam,
        tak, zdaję sobie sprawę z tego, że wiele pytań dotyczy tej sfery. Tak została skonstruowana metoda. Nie zakładam nieistnienia takich osób. Interesują mnie przede wszystkim postrzegane ZMIANY w danych kategoriach. Jeżeli takie nie wystąpiły w danych czynnikach to oczekuję że respondent zakreśli odp. "0". Dziękuję za zainteresowanie ankietą jak i konstruktywną krytykę :) Pozdrawiam!
        • Gość: Ralph Re: Prośba o pomoc w badaniach IP: *.skybroadband.com 20.08.13, 01:01
          Na początku ankiety jednak nie opisujemy zmian, a znaczenie dla nas różnych aspektów życia i zupełnie nie wiadomo co zaznaczyć jeżeli dana kategoria nas nie dotyczy. Moim zdaniem przy większości pytań powinna być opcja "nie dotyczy", rozwiązałoby to problem z niestandardowymi osobami.
          Przy okazji, czy będzie w przyszłości możliwość zapoznania się z wynikami, bo sam jestem ciekawy jak sprawa wygląda?
          • Gość: ploska Re: Prośba o pomoc w badaniach IP: *.nplay.net.pl 20.08.13, 16:07
            hmmm.. wydaje mi się, że istotność danego dobra niekoniecznie jest zależna od tego czy je posiadamy. Np. mogę uważać za bardzo ważne posiadanie samochodu a jednocześnie nie mieć go. Ale dziękuję za sugestię, przemyślę to jeszcze. Po zakończeniu badania udzielę informacji o wynikach :) Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka