Gość: Mmmm IP: *.chello.pl 24.07.08, 20:58 To straszne! Ipod morderca!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hipolit Re: Zginęła przez iPoda IP: *.u.pppool.de 24.07.08, 21:11 Debilizm pierwszej klasy ! Brawo pismaki wybiorczej,czekam na wiecej podobnych sensacji. Pozdrowienia. PS.Czy to prawda,ze drzewa przydrozne atakuja samochody ? Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Zginęła przez iPoda 25.07.08, 20:37 Prawda:) Przecież kierowcy są bezbłędni, a szczególnie ci Polacy co lubią mieć 1000Watowe kolumny w samochodzie, żeby zagłuszyć te głupie karetki, jak też poprawić koncentrację (na muzyce:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Zginęła przez iPoda IP: *.cisco.com 01.08.08, 10:31 Ciekawe jak rozwiazemy problem panoszacych sie hybryd. Ostatnio jedna mnie nie rozjechala na parkingu podziemnym, bo jej nie slyszalem.... moje propozycje 1. zakaz uzywania ipodow w miejscach publicznych 2. zakaz uzywania komorek w miejscach publicznych 3. zakaz uzywania hybrydowych samochodow w miejscach publicznych 4. zakaz wpuszczania osob gluchych w miejsca publiczne xD Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 [...] 24.07.08, 22:00 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werter54 Re: sama poddała się aborcji IP: 206.16.201.* 25.07.08, 05:44 Wielka szkoda ze Ty jeszcze nie poddales sie aborcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznanyee Re: sama poddała się aborcji IP: *.e-wro.net.pl 01.08.08, 11:19 sam sie poddaj aborcji kretonie , dobrze tak pustej suce zresztą to pewnie pisemne kłamstwo i ściema gazety, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZeźwy "Prawo jazdy dla niesłyszących. Mało tłumaczy" heh IP: *.chello.pl 24.07.08, 22:33 Tymczasem w tym samym dniu GW zamieszcza artykul "Prawo jazdy dla nieslyszacych" z chwytajacym za serce leadem "Osoba niesłysząca może być świetnym kierowcą. Ale by mogła prowadzić auto największą barierą nie jest wada słuchu lecz brak tłumaczy języka migowego..." tinyurl.com/5lrdmz Niech mi ktos wytlumaczy, w czym nieslyszacy kierowca jest lepszy od rowerzystki ze sluchawkami na uszach, lub w czym ona jest gorsza? Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Mogę ja? 25.07.08, 14:29 Gość portalu: CZeźwy napisał(a): > Niech mi ktos wytlumaczy, w czym nieslyszacy kierowca jest lepszy > od rowerzystk i ze sluchawkami na uszach,(...)? Ano taka, że kierowca w zasadzie nie musi słyszeć. Dobrze jest, by widział. Słyszeć powinien TYLKO w jednym przypadku. Wiesz w którym? Ano w tym, o którym mówi ten przepis, który zakazuje pewnemu pojazdowi poruszania się bez sygnałów dźwiękowych. (tak, jest taki przepis, dotyczący jednego tylko rodzaju pojazdów) Natomiast rowerzyści, jeżdżący jak durni (vide ta zabita) lub jak chamy (vide Terrorystyczna Masa Kretyniczna) gdy słyszą, to mają jeszcze jakieś szanse uniknąć zderzenia z pojazdem, któremu zajeżdżają drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
pdemb Re: Mogę ja? 30.07.08, 16:11 > Natomiast rowerzyści, jeżdżący jak durni (vide ta zabita) > lub jak chamy (vide Terrorystyczna Masa Kretyniczna) gdy > słyszą, to mają jeszcze jakieś szanse uniknąć zderzenia > z pojazdem, któremu zajeżdżają drogę. Teoretycznie żeby jeździć rowerem w sposób bezpieczny powinieneś i ty i twój rower być obwieszeni dzwoneczkami i błyskotkami jak choinka na Święta: kask, kamizelka odblaskowa, odblaski na kołach i tym podobne zwiększające bezpieczeństwo drobiazgi są podobno niezbędne. Do tego koniecznie światła przednie i tylne powinny być włączone non stop, nawet w dzień Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Mogę ja? 01.08.08, 09:08 >Do tego koniecznie światła > przednie i tylne powinny być włączone non stop, nawet w dzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: Zginęła przez iPoda IP: *.mobile.playmobile.pl 24.07.08, 22:59 Ciekawe, jaka jest różnica między kilkoma miliwatami mocy muzycznej wprowadzanymi do uszu przez słuchawki iPoda, a kilkuset watami walącymi z 10 samochodowych głośników i subwoofera? Po co coraz lepiej wygłusza się samochody? Niedługo przeczytamy informację w stylu: Jan Kowalski zginął słuchając głośnej muzyki w swoim samochodzie, ponieważ nie usłyszał nadjeżdżającego z tyłu walca drogowego, któremu zablokował się układ kierowniczy i odmówiły posłuszeństwa hamulce. Ilu debili w swoich dudniących techniawą maszynach nie słyszy nadjeżdżającej karetki, policji czy straży pożarnej? Na koniec anegdota: skrzyżowanie świetlne, pali się czerwone, stoją dwa samochody, jeden za drugim, z tego z tyłu leci głośna "muzyka" w stylu "umcyk, umcyk". W pewnej chwili z pierwszego samochodu wysiada kierowca, podchodzi do hałasującego pojazdu, puka w okno. Kierowca drugiego auta opuszcza szybę, ścisza trochę "muzykę" i słyszy: "Przepraszam bardzo, ale właśnie stuknął pan mój samochód". Co się okazało? Auto kolesia z tyłu, pod wpływem wibracji wywołanych "muzyką" stoczyło się po nierównym asfalcie drugiemu kierowcy w kufer, a technomaniak nawet tego nie zauważył... Poza tym używanie na skrzyżowaniu hamulca, nawet ręcznego jest przecież obciachem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Zginęła przez iPoda IP: 87.204.210.* 25.07.08, 08:28 Przykro z powodu niepotrzebnej śmierci ... Ja też jeżdzę rowerem ( codziennie ), przejechałem już parę tys.km i maoja jedna z córek jest w takim wieku jak ta dziewczynka. Obserwuję innych rowerzystów zarówno młodych jak i starszych często słuchających odtwarzaczy mp3. Na ogół nie zwracają na nic uwagi- nie zwracają uwagi na sygnały, dzwonki - zwłaszcza z tyłu i jadą zatopieni we własnym świecie ... Najczęściej używają do tego celu słuchawki douszne, które oprócz tego, że uszkadzają słuch to BARDZO skutecznie izolują człowieka od otoczenia. Gdy podczas jazdy rowerem używa się takiego zestawu nie sposób jest skoncentrować się na samej jeżdzie, zwłaszcza jak się słucha ulubionej muzyki. Moment zapomnienia i już ... Taki rowerzysta stwarza zagrożenie dla siebie i dla innych. Jeśli już potrzeba słuchania jest tak duża, że nie można jej opanować, proponuję używać lekkich słuchawek zewnętrznych na pałąku, nie zakrywających hermetycznie ucha, a dodatkowo nie uszkadzających słuchu i nie odizolowujących od otoczenia. Koszt od 10 pln w markecie, a komfort dużo mniejszy. Życie jest tylko jedno i na dodatek krótkie. Może warto o tym pamiętać? Pozdrawiam wszystkich rowerzystów. Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Zginęła przez iPoda 01.08.08, 09:12 prawdą jest że słuch ułatwia wykrywanie zagrożeń, ale sam wzrok wystarcza, jeżeli jeździ się odpowiedzialnie i ostrożnie. a za 10 pln w markecie to kupisz taki badziew, że aż szkoda muzyki na takim chłamie profanować Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy [...] 25.07.08, 10:11 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Tak, złamanie regulaminu, jasne. ;>>> 26.07.08, 14:13 po pierwsze - debilny tytuł, nie zginęła przez iPoda, a przez swoją bezdenną głupotę, po drugie - mam nadzieję, że jej rodzina pokryje koszt naprawy szkód, które wyrządziła niewinnemu człowiekowi swym bezmyślnym zachowaniem, po trzecie - nagroda Darwina dla niej - zasłużyła. I gdzie tu łamanie prawa czy regulaminu? ;>>> Odpowiedz Link Zgłoś
markus2008 [...] 25.07.08, 12:45 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yamata Re: Bo zamiast bawić się głupimi gadżetami 25.07.08, 14:26 Panie "Markus2008" - Ona już "nie jest". Ani "pasztetem", ani czymkolwiek innym. Jest martwa... A waść jesteś nekrofilem, czym ja bym się za bardzo nie chwalił na pańskim miejscu... Pomijając że od tego pier...nia popier...iło się panu całkiem w głowie, to mógłbyś waść zachować trochę godności w obliczu śmierci, nawet tej zawinionej i z głupiego powodu. Sam możesz zginąć w bardziej podły sposób, i nie masz na to żadnego wpływu. A na wypisywanie niesmacznych komentarzy na forum masz - i owszem. Więc może daruj sobie i zastanów się troszeczkę... No i ścisz "muzę" w swojej "bryce" kiedy "rwiesz towar" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bleh Nie przez Ipoda tylko przez głupotę IP: *.acn.waw.pl 25.07.08, 13:15 Nie Ipod spowodował tę śmierć, tylko bezmyślność. Można jechać na rowerze i słuchać muzyki, ale mając świadomość, że sie przy tym nie słyszy otoczenia, trzeba jeszcze się rozglądać. Bardzo zły tytuł i kretyńskie wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
yamata Zginęła przez iPoda, chcesz być następny? 25.07.08, 14:31 Głośne słuchanie muzyki zarówno w samochodzie (który absolutnie nie jest do tego stworzony, bo jest pomieszczeniem małym, beznadziejnym akustycznie i w dodatku do jego nagłośnienia wystarczy ipod, a nie 1000 watowy wzmacniacz który wymaga drugiego alternatora) jak i na rowerze - jest po prostu głupie. Bezdennie. Pozbawiamy się w ten sposób jednego ze zmysłów pozwalającego na lepszą orientację na drodze. Bóg jeden wie, ile wypadków to spowodowało. Ostatnio było np. kilka przypadków zderzeń z karetkami na sygnale! Właśnie z tego powodu... Nie lepiej se posłuchać muzyki w domu? Na porządnym sprzęcie? Ja jeżdżąc dużo na rowerze zakładam, że poruszanie się po polskich drogach, a nawet chodnikach jest sportem ekstremalnym. Dlatego mobilizuję wszystkie zmysły i maksymalnie skupiam się na drodze - myśląc za siebie i za innych. Nawet gdy wyskakuję na parę minut po przysłowiowe "bułki". Parę razy uratowało mi to życie... Nigdy nie wiesz co zrobi skręcający kierowca, choć to ty masz pierwszeństwo. Za to on ma duży i ciężki samochód. Puść go - bo to ty jesteś na straconej pozycji w wypadku kolizji. Przecież nie śpieszy ci się aż tak bardzo? Podobnie zaglądaj w bramy czy za róg domu - zawsze ktoś może wyjechać znienacka. Kalkuluj. Myśl, czy robisz dostatecznie szeroki łuk albo jedziesz dostatecznie wolno, aby nie skrzywdzić niesfornego dziecka które wyrwało się matce na ścieżkę rowerową. Albo nie rozjechać psa, który jak to się w Polsce przyjęło - lata samopas bez kagańca i smyczy... (chyba że to jakaś agresywna rasa bojowa, wtedy jedź śmiało - i tak spadniesz i się połamiesz, ale może chociaż pies nie odgryzie ci tyłka...) ;) Ostatnio poza słuchem przydało by się jeszcze parę innych zmysłów. Na przykład widzenie w ciemnościach, albo przewidywanie przyszłości. Całkiem niedawno opieprzyłem babę jak beczkę od smoły za to - że ciągnęła swego pieska-kochanka w poprzek ścieżki rowerowej na teleskopowej smyczy. Mało się nie zabiłem, chociaż jechałem na światłach. Uratowały mnie "hydrauliki", refleks i dobre opony. A wywaliłbym "barana" aż miło... ;) Takich wypadków nie możemy przewidzieć. Po co sobie jeszcze dokładać zagrożeń??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kati77 Zginęła przez iPoda IP: *.acn.waw.pl 25.07.08, 15:31 dlaczego od razu "przez ipoda"????? codziennie cała masa ludzi jeździ rowerem ze słuchawkami w uszach, rozmawia przez komórkę, pali papierosy lub jednocześnie rozmawia i pali :/ podczas jazdy samochodem, stanowiąc potencjalne zagrożenie na drodze. Czy od razu trzeba oczerniać konkretną markę? Może zastanówmy się gdzie tak naprawdę tkwi problem?! Żałosny komentarz.... Odpowiedz Link Zgłoś
ambivalent Re: Zginęła przez iPoda 25.07.08, 15:56 I czy iPod nie jest przypadkiem zarejestrowanym znakiem towarowym? Mysle, ze gazeta moglaby sie nabawic niezlych nieprzyjemnosci gdyby artykul ukazal sie w anglojezycznej prasie. Nie maja bowiem zadnego dowodu na to, ze iPod spowodowal smierc :) A to juz jest chyba wykroczenie kiedy sie obmawia kogos lub powoduje "zla" reklame... Ostrzegac mozna przed sluchaniem odtwarzacza mp3 lub sluchania muzyki przez sluchawki. Kolejny przyklad nieprzemyslanego artykulu napisanego przez "gazetowego" dziennikarza ignorante. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norsk_skogskatt Zginęła przez iPoda IP: *.w86-197.abo.wanadoo.fr 25.07.08, 16:25 I ja jestem ciekawa, jak się to ma do przpisów drogowych: używanie komórki w samochodzie jest zabronione. słuchanie muzyki przez słuchawki też ż bo nie słyszy się sygnłów innych samochpdów i ruchu ulicznego, Jakim cudem tedy rowerzystom uchodzi na sucho jazda z ipodami w uszach, Przecież to czyste samobójstwo, To samo z pieszymiŁ idzie sobie baran po wąziutkiej drodze samochodowej na wsi. gdzie chodnika nie ma i słucha ipoda i nie zauważa. że mu samochód w tyłek wjeżdża. ani że za nim biegnie wielki groźny pies. Co za moda kretyńska, A ptaszków słuchać nie łaska, Po kiego diabłła wychodzić na spacer do lasu. kidy jest się ślepym i głuchym na otoczenie, Sziedę sobie w domu i słuchaj, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zginęła przez iPoda IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.08, 11:42 rowerzystom w Polsce wszystko uchodzi (tzn. łamanie każdego przepisu). Jeżdżących przepisowo jest może 5 procent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pj.pj Zginęła przez iPoda IP: *.chello.pl 25.07.08, 18:21 W Polsce zakaz jazdy na rowerze ze słuchawkami na uszach powinno się 1) wprowadzić, 2) egzekwować. A ogólnie powinno się egzekwować od rowerzystów przestrzeganie przepisów drogowych (są RÓWNOPRAWNYMI użytkownikami ruchu, co oznacza, że OBOWIĄZUJĄ ich przepisy tego samego kodeksu co samochody; zwłaszcza NIE WOLNO im jeździć po chodnikach, deptakach, pod prąd, przejeżdżać skrzyżowań na czerwonym świetle, pędzić z nadmierną prędkością itd. - a robią to nagminnie, stanowiąc zagrożenie głównie dla własnego życia i zdrowia, ale także dla pieszych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynik Jak to dobrze, że na rowerze nie używam iPoda... IP: *.aster.pl 26.07.08, 16:25 ...lecz Zena do słuchania MP3. Nic mi nie grozi :PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.w. Swoją drogą, czy to nie nachalna reklama... IP: *.aster.pl 26.07.08, 16:29 ...droga Redakcjo??? Cytuję podwójny podpis pod zdjęciem: "Apple - iPod Shuffle 2GB" Dziewczyna nie żyje, a Wy z tego kryptoreklamę robicie... nieładnie. Nie wiem, czy mam gorzej myśleć o Was, czy o producencie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: li2 Zginęła przez iPoda IP: *.promax.media.pl 05.08.08, 14:32 zginęła przez własną głupotę a nie iPoda!! Odpowiedz Link Zgłoś