Dodaj do ulubionych

Odmowa MaMy

18.11.13, 13:45
www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,14958634,Fundacja_MaMa_odmawia_dyskusji_w_radiu_TOK_FM_z_Malgorzata.html#Cuk
Czy przekonuje Was oświadczenie MaMy w tej sprawie? Czy ta odmowa była słuszną decyzją?
Uważam, że tak, że takie dobieranie rozmówców ze skrajnie różnymi poglądami nie jest dobre i że dziewczyny z MaMy mają prawo się odcinać od poglądów Terlikowskiego, ale czy utożsamianie jego żony z nim samym jest ok? Widziałam ostatnio Terlikowską w Hali odlotów, ona nie forsuje, nie dostaje piany, jest kulturalna, więc może MaMa przesadziła z ostrożnością? Sama nie wiem.
Obserwuj wątek
    • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Odmowa MaMy 18.11.13, 13:56
      Terlikowską znamy tylko z wywiadu w Wysokich Obcasach, a tam zaprezentowała poglądy co prawda konserwatywne, ale w żaden sposób nie agresywne (nie to co jej mąż). Dlatego uważam, że odmowa rozmawiania z nią to było karanie jej za jej męża. Bardzo nie w porządku.
    • a.nancy Re: Odmowa MaMy 18.11.13, 14:45
      poniekąd rozumiem, że ktoś może nie mieć ochoty rozmawiać z osobami o skrajnie odmiennych poglądach. ale w tym przypadku to nie była prywatna decyzja jednak laski, tylko oficjalne stanowisko fundacji. fundacji, która - z nazwy i statutu - zajmuje się prawami matek. jak rozumiem - wszystkich matek, a nie tylko tych o lewicowych poglądach. Terlikowska jest matką i miała prawo wypowiedzieć się w debacie dotyczącej wychowania dzieci - jako matka, a nie jako żona. do tego - fundacja o głosząca ideały feministyczne odebrała kobiecie podmiotowość, oceniając ją przez pryzmat męża - tak, jakby Terlikowska nie była w stanie mówić za siebie. słowem: mogę rozumieć motywacje, ale PR-owo - porażka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka