Gość: malcia12 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 12:35 Czy ktoś był w Skalnym Mieście w Czechach - Teplice. Jak z kwaterami, gdzie jest najlepsza baza wypadowa i ile czasu by je obejść i okolice?? Z góry dziękuję za jakiekolwiek info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wal Re: Skalne Miasto w Czechach IP: *.icpnet.pl 12.03.04, 21:40 Potrzeba kilka godzin, wycieczka na jeden dzien. "Prawdziwe" skalne miasta są w Czeskim Raju, tam potrzeba kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ethlinn Re: Skalne Miasto w Czechach IP: *.cbgnet.pl 13.03.04, 15:44 My zrobiliśmy sobie jednodniową wycieczke rowerową do Skalnego Miasta. Wyjechaliśmy z Wałbrzycha, w Skalnym Mieście byliśmy kilka godzin. Wracaliśmy w strugach lodowatego deszczu;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fidel Re: Skalne Miasto w Czechach IP: *.visp.energis.pl 19.03.04, 22:50 W zasadzie są dwa skalne miasta obok siebie.Adrspaskie Skaly i Teplickie.Co prawda są połączone i żeby je zwiedzić jednego dnia trzeba się sprężac.My mieliśmy bazę wypadową w Radkowie.Po drodze warto zliczyć Skalny labirynt Ostas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makav Re: Skalne Miasto w Czechach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.04, 23:42 tramp.travel.pl/publikacja.php?p=id89strona1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mira Re: Skalne Miasto w Czechach IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 20.03.04, 10:14 Warto przejśc Z Metuji do Ardszpachu przez rezerwat i zwiedzić jedno i drugie miasto skalne. Mnie sie to udalo w ciągu jednego dnia z dojazdem z Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Skalne Miasto w Czechach IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 15.03.04, 16:01 Oba skalne miasta można w sumie obejść w ciągu jednego dnia, chyba że Ci się nie śpieszy. Właściwie są tam bowiem dwa skalne miasta: w Telicach nad Metuji i w Adrszpachu. Na każde warto poświęcić 3-4 godziny. W Czechach jest mnóstwo pensjonatów i hoteli, z łatwością znajdziesz coś w Internecie. Kilka hoteli jest przy samym wejściu do skalnych miast w Teplicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Skalne Miasto w Czechach IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 15.03.04, 16:04 Właściwie są tam dwa skalne miasta: w Teplicach i w Adrszpachu. Miejscowości te są od siebie oddalone o kilkanaście kilometrów. Na każde z tych miast warto poświęcić 3-4 godziny, więc w zasadzie całość można zwiedzić w ciągu jednego dnia. Jeśli chodzi o noclegi, to w Teplicach jest dużo pensjonatów i hoteli. Namiary do nich z łatwością znajdziesz w Internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pazdzioch Re: Skalne Miasto w Czechach IP: 5.2.* / *.chello.pl 21.03.04, 21:55 Witam.Z Waszych wypowiedzi wynika że Teplice można zaliczyć w jeden dzień,wyjazd z Wrocławia.Fajnie,tylko gdzie we Wrocławiu można zamieszkać dwa trzy dni za ~50zł.dziennie od osoby? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Skalne Miasto w Czechach IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.03.04, 12:35 W takiej cenie to znajdzie się kilka miejsc. "Inter" Hotel 54-239 Wrocław, ul. Wejherowska 2 tel. (071) 350-10-20 fax. (071) 350-10-21 **** "Relax" Hotel 54-215 Wrocław, ul. Bystrzycka 22 tel. (071) 351-08-27 fax. (071) 351-08-27 **** "U Szermierzy" Noclegi 50-450 Wrocław, ul. Krasińskiego 30b tel. (071) 343-49-89 fax. (071) 343-49-89 **** Wrocławskie Przedsiębiorstwo Usług Hotelarskich Sp. z o.o. 53-679 Wrocław, ul. Trzemeska 10 tel. (071) 355-94-46 fax. (071) 355-38-23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pazdzioch Re: Skalne Miasto w Czechach IP: 5.2.* / *.chello.pl 22.03.04, 19:22 Dzięki.Pozornie baza turystyczna sie rozwija ale nie dla przeciętnego Polaka. Kwota/jak dla mnie/50zł.za nocleg jest do przyjęcia,niestety w tej cenie jest niewiele miejsc poza sezonem turystycznym gdzie można je trfić.Jak człowiek jedzie 400 - 500km.a potem cały dzień szuka noclegu - przyjemność żadna! Jeszcze raz dziękuje. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Skalne Miasto w Czechach IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.03.04, 22:24 Ja jestem na tyle bogaty, że nie przeraża mnie np. pokój za 300 złotych na dobę. Ale po co przepłacać? Jednak z drugiej strony poniżej pewnego poziomu po prostu nie warto schodzić. 50 złotych od osoby za dobę to - jak dla mnie - najniższy możliwy pułap cenowy. Najgorsze są kwatery prywatne i małe pensjonaty - w sumie nigdy nie wiadomo, czy gospodarz Ciebie po prostu nie wyrzuci, jak mu się coś nie spodoba. Można sobie o takich przypadkach poczytać na forach, mi też się kiedyś zdarzyło. W takim kraju żyjemy. Jeśli mimo wszystko postanowisz zanocować w Czechach, to tam też jest niezła baza noclegowa, a jedzenie tańsze niż w Polsce. Z tym, że znając Czechy, raczej nie nocowałbym w Teplicach nad Metuji, bo to straszna dziura, ale np. w Nachodzie. Dojazd z Nachodu do Teplic nad Metuji trwa 40 min, można po drodze zwiedzić polskie skalne miasta w Górach Stołowych (Błędne Skały, Szczeliniec), w samym Nachodzie jest nieźle zachowany zamek, można pojechać też do pobliskiego Novego Mesta nad Metuji, gdzie jest jeszcze ładniejszy zamek, wybrać się na wycieczkę w Góry Orlickie, a przy wyjeździe zrobić zakupy w wielkim hipermarkecie sieci Hypernova, który jest na samej granicy w Kudowie Zdroju. Będąc w Nachodzie nocowałem w takim hotelu: web.quick.cz/hotpraha/Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Skalne Miasto w Czechach IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.03.04, 22:35 Jeszcze raz zapuszczam linka, bo mi się skleił z "Polecam": web.quick.cz/hotpraha/ Odpowiedz Link Zgłoś