Gość: ant IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 06.05.04, 14:23 Szukam jakiegos namiaru na campingi,kwatery, apartamenty ewentualnie tańsze hotele w Słowenii. Chcę jechać swoim samochodem. A może lepiej wybrac Włochy (np. Ligurię)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lena byłam, byłam i to nie raz...;-) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.04, 14:34 Słowenia jest piękna więc polecam! (szczególnie jeśli chodzi i góry, jaskinie i inne "cuda natury";-), mniej jeśli chodzi o morze, gdyż 47 km wybrzeża to trochę mało...) jeśli chodzi o informacje na temat noclegów to polecam stronke : www.slovenia- tourism.si - można tam znależć mnóstwo informacji przydatnych dla osób, które chca odwiedzić ten kraj, m.in. na temat zakwaterowania, są dokładne adresy, ceny, linki itp. pozdrawiam i namawiam na wyjazd do Słowenii!!! (plusem jest też fakt, że jak na razie odwiedza ją bardzo mało Polaków, więc jeśli chce sie troszkę odpocząć od naszego kraju i rodaków to jest to idealne miejsce:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mars\ Re: Słowenia, czy ktoś był??? IP: *.icpnet.pl 07.05.04, 18:53 jesli chodzi o kempingi to Vacansoleil kilka proponuje .www.vacansoleil.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: Słowenia, czy ktoś był??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.04, 10:25 jeszcze jedno: w sprawie ewentualnych noclegów można wysłać maila z pytaniem pod adres info@slovenia-tourism.si pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Słowenia, czy ktoś był??? 16.05.04, 09:24 Gość portalu: mars\ napisał(a): > jesli chodzi o kempingi to Vacansoleil kilka proponuje www.vacansoleil.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gasina Re: Słowenia, czy ktoś był??? IP: *.pronet.lublin.pl / *.pronet.lublin.pl 14.05.04, 12:03 Byłem w Słowenii podcvzas ostatnich wakacji i musze powiedziec ze zakochalem sie w tym kraju. Wszystko (gory morze miasta ) w odleglosci godziny dwoch jazdy samochodem lub pociagiem. Polecam Alpy Julijskie i male miasteczko nad morzem Piran cos pieknego. Rzeczywiscie kempingi wszystkie znajduja sie na tej stronce podanej wczesniej. Jedynie nad morzem moga byc problemy z miejscem bo tam jest duzo Wegrow ktorzy ustawiaja karawany na cale wakacje. W Ljubljanie kemping kosztuje az 10 euro za osobe ale reszta nie jest juz taka droga. Mozna dostac znizki na ISIC-a. Pozdrawiam. Pytanka do mnie: gasina@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bah7 Re: Słowenia, czy ktoś był??? IP: *.port.gdansk.pl 14.05.04, 13:35 W/g mnie, lepiej jest wybrać sLOVEniję, o czym pisałem na Forum już wiele razy, np.: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=5875661&a=5885905 bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opty Re: Słowenia, czy ktoś był??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 12:39 Przeczytałam wszystkie posty nt. Słowenii ale wciąz mam niedosyt. Kupiłam Pascala i oglądałam strone internetową (polecaną). Upewniłam się co do wyjazdu na wakacje w Góry Julijskie. Mam jeszcze trochę pytań, więc byłabym wdzięczna za odpowiedzi. Czy ktoś był na Triglavie i jak to rzeczywiście wygląda? Czy wstęp do Parku jest płatny? Czy kwatery prywatne na www. to standard, czy są jeszcze tańsze? (wybieram sie we wrześniu, bo nie lubię tłoku) Czy można taką kwaterę wynająć w środku tygodnia czy tylko od soboty do soboty? Czy lepiej zamówić kwaterę przez net czy szukać na miejscu? Zaznaczam ,że wybrałam Bohinij jako bazę wyjściową w góry. To na razie tyle. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bah7 Re: Słowenia, czy ktoś był??? IP: *.port.gdansk.pl 20.05.04, 13:14 > Przeczytałam wszystkie posty nt. Słowenii Czyżby wszystkie?... ;-) A te moje poniższe posty też?... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=6179791&a=6327906 > ale wciąz mam niedosyt. Nie dziwię się. A jak już tam będziesz, to pewnie i Ty zakochasz się w tym malowniczym kraju... :D > Czy ktoś był na Triglavie Nie byłem i chyba już nie będę, tym bardziej, że tu wjechać autkiem się nie da, niestety (na 2.802 m można wjechać we Francji)... > i jak to rzeczywiście wygląda? Całkiem nieźle: www.caingram.info/Triglav.htm turystyka-gorska.pl/triglav/ halny.put.poznan.pl/relacje/slov.html > wybieram sie we wrześniu Sezon letni w górach sLOVEniji kończy się 31.VIII. i potem raczej trzeba się martwić nie o wolne miejsca, a o to, żeby wybrany pensjonat był jeszcze czynny. Jak to w Alpach - większość lubi zimno i śnieg, czyli zimę... Pozdrawiam bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opty Re: Dziękuję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.04, 09:11 za nowe informacje. Wszystko czytam. Trochę zaniepokoiłam się końcem sezonu w górach.Na stronie www. o kwaterach w Bohinju jest informacja o cenach kwater od 28.08 do 03.09 i dalszych (wrześniowych), więc przyjmuję,że wynajmują niektórzy. Chciałam jeszcze zapytać o najbardziej optymalną drogę dojazdową z kraju do Słowenii (Bohinja).Zaznaczam, że jadę z Gdańska. Jak najlepiej rozplanować sobie dojazd? Dlatego tak pytam, gdyż chyba jesteś najbardziej zorientowanym w temacie Słowenii. I serdeczne dzięki za wszystkie linki. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bah7 Re: Dojazd do SLO... IP: *.karwiny.multicon.pl / *.karwiny.multicon.pl 26.05.04, 20:53 > wynajmują niektórzy... Tak. > optymalną drogę dojazdową z kraju do Słowenii (Bohinja)... Optymalną??? Czyli najszybszą? :-( Wystarczy spojrzeć na atlas: 3City - POLną drogą Nr 1 na Cieszyn - Bratysława - Wiedeń - Villach - malowniczy Bled - Bohinjsko jezero... Ale jeśli chodzi o jakąś piękną trasę dojazdową, to zupełnie inna bajka... :-) Pozdrawiam bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opty Re: Odpowiedz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.04, 13:33 Droga optymalna to taka, która jest najlepsza pod względem czasu przejazdu, bez niepotrzebnego kręcenia, bądź przykrych niespodzianek, utrudnień, mniej kosztowna. Oj, nie jestem miłośnikiem jazdy samochodem (tak daleko) ale pięknych gór tak. Jeszcze raz dziękuję za info. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bah7 Re: Odpowiadam... IP: *.karwiny.multicon.pl / *.karwiny.multicon.pl 29.05.04, 12:28 Myślę, że trasa podana przeze mnie będzie _dla Ciebie_ tą optymalną... :) Jedyny dylemacik, który musisz sam rozstrzygnąć, to odpowiedź, czy szybko przejedziesz się przez {płatny} Karawanken Tunel, czy powoli przez którąś z pięknych przełęczy w Karawankach... Pzdr. bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bafra Re: Słowenia, czy ktoś był??? IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 20.05.04, 13:42 Mam sprawdzony apartament w Bohinskiej Bystrzycy,bardzo miła gospodyni.Słowenia jest piękna ale ja wolę Hrvatską.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Preslaw Re: Słowenia, czy ktoś był??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.04, 20:19 Niech ktoś będzie jeszcze tak uprzejmy i napisze taki drobiazg: jakim językiem najlepiej mówić do Słoweńców, oprócz, rzecz jasna ich własnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coffee Re: Słowenia, czy ktoś był??? IP: 80.51.249.* 04.07.04, 21:23 z konduktorem w pociagu bardzo milo gawedzilismy kazdy po swojemu;)w stolicy, w Alpach i oczywiscie nad morzem latwo sie porozumiec po angielsku.bez problemu Odpowiedz Link Zgłoś