Dodaj do ulubionych

słowacki raj

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.06.04, 13:46
czy ktoś ma namiary na w miarę tanie noclegi na słowackim raju?
pozdrawia, kasia
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: słowacki raj 28.06.04, 08:06
      Zobacz
      www.liptov.sk/rez/lastminute.php
      Do Słowackiego Raju niedaleko.
      • Gość: olo Re: słowacki raj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.04, 13:14
        W Dedinkach znajdziesz dużo tanich noclegów. Niegdyś pan Mecziar nakazał w tej
        wiosce zorganizować turystykę i nawet chlewiki poprzerabiali na kwatery dla
        turystów.
    • Gość: gość Re: słowacki raj IP: *.ekt.com / *.elkomtech.com.pl 28.06.04, 14:44
      Odradzam Dedinki chyba, ze chce się poleniuchowac nad zalewem. Jeżeli natomiast
      chcesz pochodzić po Słowackim Raju proponuję miejscowość Hrabusice.
      Miejscowość sprawdzona dokąłdnie przeze mnie kilka razy, mam również namiary an
      dobrą i niedroga kwaterę. Jeżeli chcesz więcej szczegółowych informacji prosze
      o maila darrek71@tlen.pl
      • Gość: rena.k Re: słowacki raj IP: 212.244.226.* 29.06.04, 08:27
        też polecam Hrabusice, a jeszcze bardziej Podlesok (obok Hrabusic, ale już na
        terenie parku). Jest tam super tanie pole namiotowe z super klimatem.
        Można też wynająć domki letniskowe, z tym, że niewiem w jakiej cenie, bo my
        spalismy w namiocie.
        • Gość: kasia Re: słowacki raj IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.06.04, 17:41
          chodzi mi o wynajęcie pokoju na nocleg...domek jest za drogi, poza tym
          pojedziemy chyba tylko we dwoje...zastanawiam się czy trzeba rezerwować, czy
          też bez problemu można znaleźć coś na miejscu...no i jakie są ceny?
          czytałam na stronie o słowckim raju o tych miejscowościach - Hrabusice i
          Podlesok i rzeczywiście wygląda na to, że są to fajne miejsca...jeśli jeszcze
          coś wam przyjdzie do głowy n/t temat to piszcie!
          pozdrawiam, kasia
          • Gość: ross Re: słowacki raj IP: *.in-addr.btopenworld.com 30.06.04, 17:56
            pole namiotowe jest rzeczywisce bardzo dobrze polozone i tanie. Bylem w zeszlym
            roku. Warto sie tam wybrac. Poza tym sporo obcokrajowcow.
            • Gość: kasia Re: słowacki raj IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.06.04, 19:30
              dzięki za info o polu namiotowym, zawsze może to być wyjście awaryjne....
              zastanawiam się też czy nie byłoby miło zawitać do Dedinky i popływać sobie
              trochę, chociaż tam chyba mnóstwo ludzi...może ktoś wie jaka jest odległość
              między Podlesok a Dedinky, bo ja mam mapę bez skali:)?
              czekam na dalsze komentarze...
              pozdrawiam, kasia
              • Gość: asgaard Re: słowacki raj IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.07.04, 18:04
                Kasiu, byłem w zeszłym roku w Hrabusicach i nocleg na kwaterze znalazłem po 2 godzinach poszukiwań,po prostu wszystko zajęte lub za drogie (szukałem do 250 koron). Generalnie w Dedinkach nie wolno pływać - są zakazy,ale przy brzegu ktoś się pluskał jak byłem, ale raczej tylko małe dzieci. Z Podlesoku do Dedinek przejście górami zajmuje około 5-6 godzin,ja nie szedłem,ale znajomi moi szli,do Dedinek z Hrabusic nie ma bezpośredniego autobusu,trzeba z przesiadką w Nowej Spisskiej Wsi,lub okazyjnie jeżdżącym busikiem z Hrabusic do Dobsinskiej Lodowej Jaskinii. Polecam Jaskinię zobaczyć,Dedinky mają swój urok,ale chyba raczej 1-2 dniowy:)Natomiast w Hrabusicach jest knajpa z polskim kelnerem:) Nie wiem na co się nastawiasz, ale jesli jesteś osobą która złaziła trochę poslkich i słowackich gór to w Hrabusicach po 2 dniach chodzenia nie będziesz miała co robić. Jeśli nie masz mapy to polecam mapy VKU Harmanec (takie zielone) jest 1:25000 Slovacky Raj. Jeśli mógłbym jeszcze w czyms pomóc to proszę pawel@poprostu.net:)
                • Gość: kasia Re: słowacki raj IP: *.p-s-inter.net 03.07.04, 20:26
                  kurcze, zmartwiłeś mnie, że nie tak łatwo na miejscu o tani nocleg...może masz
                  jakiś namiar na to miejsce, gdzie nocowałeś? a może doradzisz, która z tych
                  miejscowości jest najciekawsza...wiadomo, że to rzecz oczekiwań i gustu, ale
                  wszelkie informacje są cenne:) My pojedziemy samochodem, więc nie musimy się w
                  żaden sposób ograniczać...
                  pozdrawiam, kasia
                  • Gość: Kazia Re: słowacki raj IP: 212.182.91.* 04.07.04, 19:15
                    Kasiu, polecam stronę
                    www.slovenskyraj.sk/ubytovanie/ubytovanie/ubytovanie.html
                    znajdziesz tam dużo noclegów. Ja właśnie też szukam czegośc w Słowackim Raju,
                    ale wszędzie albo drogo, albo zajęte.
                  • Gość: asgaard Re: słowacki raj IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.07.04, 18:35
                    Ja w Hrabusicach nocowałem na jednej z ostatnich ulic po wschodniej stronie wsi, ale nie pamiętam adresu:( Ja nie mówię, że Hrabusice są złe, może Cingov jest fajniejszy, chodzi mi oólnie o SŁowacki Raj, który jest przeludniony w lecie, a chodzenie gęsiego po cieśniawach może się znuzyć, zwłaszcza, że oólnie wszędzie jest bardzo podobnie. Ja polecam wam zaliczenie jednej dłuższej cieśniawy (np. Sucha Bela), przejście się wzdłuż Hornadu, Klastorisko i tyle ze strony północnej. Od południa polecam dojechac do Dedinek i wejść sobie na górę, przejść kawałek i zejść, ładne widoki są z góry. Ponadto Dobsinska Jaskyna Ladova, bardzo warto ją zobaczyc. Ponadto jak macie samochód polecam Spissky hrad i Levoce, urokliwe to miejsca. A noclegi lepiej zarezerować na stronie co Kazia podała poniżej:)
    • eeelllaaa Re: słowacki raj 07.07.04, 10:13
      witam,

2 lata temu nocowalismy na ATC Tatran Cingov, niedaleko Spisska Nova Ves.
      www.durkovec.sk/polish.htm
      Nocowalismy w czesci "hotelowej", ale ceny byly naprawde niskie, na studencka
      kieszen. We dwie osoby nocowalismy w pokoju 4-osobowym. Moze warunki nie jakies
      rewelacyjne, ale dalo sie przezyc, tym bardziej ze i tak caly dzien na
      szlakach. Aha, szlaki zaczynaja sie juz paredziesiat metrow od campingu, tak
      wiec jest to idelane miejsce wg mnie na slowacki raj.

Z pod campingu odjezdzaja busy do najblizszych miejscowosci z ktorych gdzies
      dalej mozna dojechac pociagiem.

Zycze milego wypoczynku,
      El@
      • Gość: kazia Re: słowacki raj IP: 212.182.91.* 07.07.04, 12:52
        Ja tez znam ATC Tatran Cingov. Jest naprawde tanio, są znizki na kartę Euro 26
        zdaje sie że 10%. Niestety w bardzo upalne dni okazywało sie że w schronisku
        nie ma wody, bo pompy nie moga nadążyć za potrzebami :)wadą jest brak
        ogólnodostępnej kuchni. Ale ogólnie było OK.
    • Gość: gocha Re: słowacki raj IP: 94.42.197.* 08.05.14, 11:27
      Witam
      Wypoczynek na Słowacji polecam zorganizować we współpracy z biurem podróży Family TOUR Mają świetną ofertę nie tylko pod względem oferowanych atrakcji ale przede wszystkim pod względem cenowym są nie do przebicia. Ich oferta jest zaskakująca sprawdzona na własnej skórze. W tym roku również razem z mężem i naszą pociechą zaplanowaliśmy 8-dniowy pobyt w Popradzie. Mam nadzieje, ze uda nam się w końcu przejść „wiszącymi nad rzeką kładkami” ( w tamtym roku zabrakło nam już czasu Różnorodność atrakcji słowackiego Raju jest naprawdę ogromna!
      Polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka