Dodaj do ulubionych

Jedźmy na Węgry tylko którędy?:)

IP: 213.186.95.* 14.07.04, 09:05
Witam serdecznie. Czy ktos mógłby udzielic mi kilka rad dotyczących dojazdu
samochodem na Wegry- którędy najlepiej, jakie są opłaty za przejazd,
dostępność LPG, którą z miejscowości polecacie jako bazę wypadową itp. Za
wszelkie informacje serdeczne dzięki i życzę udanych wakacji.
Obserwuj wątek
    • kleofas11 Re: Jedźmy na Węgry tylko którędy?:) 14.07.04, 13:18
      Łatwiej będzie jak powiesz z jakich okolic jesteś, pewnie dostaniesz parę
      postów. Ja mieszkam tak, że mam najlepiej przez Czechy i Słowację. Na razie nie
      podaję szczegółów skoro nie wiem czy potrzebne.
      • Gość: Kamila Re: Jedźmy na Węgry tylko którędy?:) IP: *.radom.pl 14.07.04, 13:42
        A ja sie do prosby dolacze, jesli mozesz podac opis trasy z Krakowa?
        Kamila
      • Gość: wia Re: Jedźmy na Węgry tylko którędy?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 18:54
        Hej Kleofas, ja mieszkam w Jeleniej Górze. Jak lepiej jechać nad Balaton ?
        Przez Czechy i Austrię, czy przez Czechy i Słowację? Napisz, proszę jakie są
        opłaty za autostrady w Czechach i Słowacji, no i na Węgrzech.
        Pozdrawiam , hej...
        • kleofas11 Re: Jedźmy na Węgry tylko którędy?:) / do wia 22.07.04, 00:21
          Sorry, ostatnio mało zaglądam na forum z braku czasu. Stąd odpowiedź po kilku
          dniach. Znad Balatonu wracałem w ub. roku przez A. i Cz. Wszystko ok. tylko
          stałem w korku w Ołomuńcu. Parę godzin byłem w Wiedniu, to był dobry pomysł. W
          A. winiety konieczne, w Cz. na mojej trasie nie ( przekraczałem gr.CZ/PL w
          Krnovie).
          Na Węg. nie trzeba winiet na tej trasie. Podczas pobytu nad Balat. polecam
          wypad do Grazu. Ładne histor. miasto z nowoczesnymi elementami powstałymi z tej
          okazji, że w ub. roku był ogłoszony przez UNESCO europejską stolicą kulturalną.
          Austriacki ośrodek inf. turyst. wysyła po polsku i w innych językach dużo
          dobrych broszur i map gratis. Zresztą Węgrzy tak samo. A z takiego wyjazdu do
          Grazu zostają winiety na powrót przez Wiedeń. Tyle na szybko, pozdrawiam.
          • Gość: wia Re: Jedźmy na Węgry tylko którędy?:) / do wia IP: *.cpu-zeto.com.pl 22.07.04, 09:52
            Dzięki za info :)Wiesz, bardzo korci mnie w tym roku Balaton. Zwiedzilismy już
            wiele miejsc w Europie, ale na Węgrzech jeszcze nie byliśmy... Powiedz
            szczerze, warto ? Właśnie podczytuję sobie różne fora turtstyczne i szukam
            informacji o Balatonie.
            Pozdrawiam
            Wia.
    • aseretka Re: Jedźmy na Węgry tylko którędy?:) 15.07.04, 08:04
      Popatrzcie na wątek
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=13825190&v=2&s=0
      i inne pokrewne. Zajrzyjcie na forum Wschód Europy, tam też jest trochę na
      temat Węgier.
    • Gość: ewa Re: Jedźmy na Węgry tylko którędy?:) IP: 212.106.150.* 21.07.04, 23:40
      Polecam ci Eger i Tokay -przeurocze miasteczka slynace z produkcji wina!
      Pod Budapesztem-ok 30 km,znajduje sie male miasteczko-nazywa sie Sentendre-
      stare miasto jest zachwycajace,cena za nocleg niezbyt wygorowana.Naprawde warto
      zobaczyc.
      • kleofas11 Re: Jedźmy na Węgry tylko którędy?:) / do wia 23.07.04, 21:12
        Warto ale trzeba pewne ciekawe miejsca przyrodnicze czy inne chcieć zauważyć.
        Sam Balaton jako miejsce do pływania czy pluskania nie jest lepszy od innych
        jezior w Europie. Ale można zobaczyć jak ładnie wygląda np. z półwyspu Tihany
        albo z nadbrzeży w Keszthely lub Badacsonytomaj. Uważam, że nad wodą najlepiej
        siedzieć na małych plażach. Uparcie polecam korzystanie z broszur, które
        rozdają biura Tourinformu w kilkudziesięciu miejscowościach na Węg. Ich spis na
        www.hungarytourism.hu i www.tourinform.hu Łatwo dzięki temu trafić na
        miejscowych ciekawych miejsc. Ogólnie Węgry są zdecydowanie godne polecenia.
        Warto też zwrócić uwagę, że potrafią sprzedać miejsca mniej ciekawe od naszych
        jako super atrakcje turystyczne.
        • Gość: wia Re: Jedźmy na Węgry tylko którędy?:) / do wia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 23:59
          Dzięki Kleofas11 za informacje, pozdrawiam ...
          Wia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka