Dodaj do ulubionych

Słowacja, Poprad, noclegi

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 09:21
Mam ogromną prośbę! Może ktoś orientuje się, czy noclegi w Popradzie trzeba
rezerwować, czy wystarczy jechać "w ciemno". Chodzi mi dokładnie o
pensjonaty. Jest ich tam bardzo dużo, ale nie wiem jak to wygląda z wolnymi
miejscami. Poza tym przeglądając strony internetowe zauważyłam, że ceny w tym
samym pensjonacie są różne( w zależności od strony, na której umieszczone są
oferty). Jeśli ktoś orientuje się jak to wszystko wygląda bardzo proszę o
pomoc!Pozdrawiam
P.S. Jak najłatwiej i najtaniej dostać się pociągiem do Popradu?
Obserwuj wątek
    • Gość: sałkoś Re: Słowacja, Poprad, noclegi IP: *.sen.warszawa.supermedia.pl 19.08.04, 09:56
      możesz śmiało jechać w ciemno. Na pewno coś znajdziesz. Już na dworcu
      dostaniesz dużo ofert.
      Do Popradu możesz dostać się choćby busem z Zakopanego (rok temu bilet
      kosztował ok. 15 zł)
      • Gość: mika Re: Słowacja, Poprad, noclegi IP: *.bsk.vectranet.pl / 81.15.236.* 19.08.04, 21:07
        Nocowałam w pensjonacie w Popradzie w lipcu, w dzielnicy Velka. Noclegi
        rezerwowałam wcześniej, ale wolne miejsca były. Na miejscu policzyli nam cenę
        tańszą niż była w ofercie na stronach internetowych (3oo koron). W ogóle w
        Popradzie (Velka, Spiska Sobota) nie odniosłam wrażenie natłoku turystów, myślę
        więc, że z noclegami nie powinno być problemu.
    • pawelpp Rejon Popradu 21.08.04, 15:44
      Do Popradu można dotrzeć pociągiem przez przejście graniczne Muszyna-Plavec. Z
      Plavca jeżdżą pociągi do Popradu co godzinę, dwie. Ale lepiej jechać z
      Zakopanego do Łysej Polany autobusem, potem pop przejściu piechątą granicy
      złapać słowacki autobus do Smokowca (czasem czeka się na niego na przejściu do
      2-3 godz.). Ze Smokowca wygodnym pociągiem do Popradu. Mogę polecić doskonałą
      kwaterę prywatną w Wielkim Sławkowie k. Popradu za 200 SKK, jeśli chcesz. Ze
      Sławkowa jest doskonały dojazd pociągiem wszędzie i piękna panorama Tatr
      Wysokich.
      • Gość: włoch Re: Rejon Popradu IP: *.elblag.dialog.net.pl 22.08.04, 20:11
        Czy móglbym Cie prosic o jej adres jezeli mozesz udostepnic.Moj
        meil:eurostudent@wp.pl lub studencikus@interia.pl.Z góry dzieki.
        • pawelpp Kwatera koło Popradu 25.08.04, 13:10
          Adres kwatery: Jan Budzak, Velky Slavkov koło Popradu, Tatranska 24 (prawie na
          końcu wsi, przy drodze do Novej Lesnej), tel. +421 52 779 63 07. Polecam, byłem
          u p. Budzaka wiele razy. Cena 200 koron. Właściciele mili, niewścibscy.
          Możliwość parkowania samochodu na podwórku. Dobry dojazd wszędzie, np. kolejką
          elektryczną. Ciepła woda cały dzień. Różne pokoje. Kuchnia do przygotowywania
          posiłków przeznaczona dla gości. Sprzed domu piękny widok na całe Tatry Wysokie.

Pozdrawiam
          Paweł
    • Gość: Grucha Re: Słowacja, Poprad, noclegi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 18:51
      Hej!Przejeżdżałam przez Poprad i wydaje mi się(ale tylko wydaje),że tam jest
      okropnie nudno!Zwykłe słowackie duże miasto,jedyne co mnie tam ciekawiło to
      Aquapark!Polecałabym wypoczynek w okolicznych miejscowościach.Ludzi mało,ale
      można bardzo szybko zapoznac sie z całym miasteczkiem!Dwa komunistyczne sklepy i
      dwa bary w Strbie bardzo miło mi sie kojarzą!Ale każdy lubi co innego!A pociągi
      tam są tanie i wszędzie można sie nimi dostać!Życzę miłego wypoczynku:)!!!
      • pawelpp Re: Poprad 25.08.04, 13:18
        Poprad jest brzydki koło dworca, ale dalej jest piękna starówka (rynek). Są też
        zabytkowe dzielnice: np. Spiska Sobota z pięknym gotyckim kościołem albo
        Wielka, czy też Straże pod Tatrami.
        ---
        Pozdrawiam
        PP
    • Gość: LEO Re: Słowacja, Poprad, noclegi IP: *.b.pppool.de 23.08.04, 22:20
      KOCHANI ! Poprad jest wspanialym miejscem jako baza do robienia wypadow wTATRY
      i okolice .Rezerwacja to zbedna sprawa.Wspaniala komunikacja kolejowa
      iautobusowa zapewnia dojazd wszedzie.Baza noclegowa jest doskonala na kazda
      kieszen.Znam to miasteczko od 1979 roku.Polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka