Dodaj do ulubionych

majowy weekend - Eger

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 08:48
Witam, planuję spędzić majowy weekend na Węgrzech (okolice Egeru). Czy znacie
jakieś godne polecenia kwatery / pensjonaty / campingi (o podwyższonym
standardzie) ?
Obserwuj wątek
    • Gość: deo Re: majowy weekend - Eger IP: *.devs.futuro.pl 12.03.05, 16:32
      Musisz sobie poszukac w wyszukiwarce -węgry Eger tam jest dosc duzy wybór.
      Eger jest naprawde wart polecenia .
      Ja moge tylko napisac ,że nie nocuj w pensjonacie / dom 2 pietrowy / przy
      basenach -obok kortu tenisowego . szajs tam nocowałem przez jedna noc ale
      chała .
      deo
      • hepik1 Re: majowy weekend - Eger 13.03.05, 14:13
        hotels.hu/bacchus_vendeghaz
        • hepik1 Re: majowy weekend - Eger 13.03.05, 14:25
          O ten chodzi pensjonat.
          10 min od rynku z górki,15 min od basenów.Uwaga na majowe słońce .
          • hepik1 Re: majowy weekend - Eger 13.03.05, 14:25
            www.szallasjegyzek.hu/aktualis/ter6/ter6_4/t0557.htm
            • Gość: pawel_blc Re: majowy weekend - Eger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 15:44
              Dzięki za info - znalazłem polskojęzyczną stronę www.wegry.info.pl - na
              pierwszy rzut oka jest z czego wybrać.
              pozdr
              • Gość: deo Re: majowy weekend - Eger IP: *.devs.futuro.pl 13.03.05, 16:18
                Od rynku to rzeczywiscie z 10 minut z górki ale od basenów to góra 5 minut a
                kort przez płot .
                Mógłbys drogi H jeszcze przetłumaczyc te stronke bo choc ładnie wygląda to
                zrozumiec trudno !

Ale z drugiej strony drogi autorze tematu i tak na Węgrzech to sie za bardzo
                nie dogadasz w żadnym jezyku chyba ,ze po Węgiersku i niemiecku .
                Trzeba jechac na intuicje albo miec dobra mapę .
                Jak już bedziesz w Egerze to wybierz sie do niedalekiego Moskolc Tapolca do
                basenów w grocie !!! Koniecznie - atrakcja nieprzecietna .
                Sam Eger to stare miasto zamek minaret koscioły kamieniczki i dolina Królowych z
                wieloma winiarniami ale troche trudno ja znaleźć .
                Zobaczyc warto .
                Droga z Miskolca do Egeru piekna ale kręta i pod góre .
                Mozna i z drugiej strony bardziej po płaskim
                deo
                • hepik1 Re: majowy weekend - Eger 15.03.05, 18:13
                  A co tam dużo do zrozumienia jest.Jest cena za apartament(dwa pokoje z aneksem
                  kuchennym i łazienką,jest parking,Tv itp)dla 4-5 osób.Tam mieszkałem.Są pokoje
                  na piętrze -tam nie byłem.
                  Pani gospodyni mówi po niemiecku,angielsku i na migi.Dogadywac sie z Wegrami za
                  bardzo nie ma potrzeby w dobie hiper i super marketów.W knajpach w Egerze menu
                  również w języku polskim.A napoje alkoholowe to bier i vodka.Z 5 lat temu tam
                  byłem.
                  • Gość: pawel_blc Re: majowy weekend - Eger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 21:08
                    Rzeczywiście pozostaje żyć nadzieją że angielski wystarczy. Ja ostatnio na
                    Węgrzech byłem .... (jak przez mgłę) a jak piszecie - warto. Nie odmówię sobie
                    krętej drogi z widokami (to chyba góry Bukowe) a i ciepłe źródła, knajpki /
                    winiarnie zachęcają.

pozdr pb
                    • hepik1 Re: majowy weekend - Eger 16.03.05, 06:46
                      W samym Egerze są knajpy,w których kelnerzy rozumieją i mówią po polsku.Rozpraw
                      filozoficznych z nimi nie poprowadzisz ale dogadasz się bez problemu.Polecam
                      restaurację mniej więcej leżącą naprzeciw przystanku kolejki(pociągu) obwożącej
                      po Egerze.Piwo tam jest warzone na wodzie z podziemnego źródła w piwnicach tego
                      przybytku,w porze obiadowej i wieczornej w drzwiach wita i żegna
                      kelner,obsługuje przy stole ich kilku,a porcje w granicach 30 pln ,normalnie
                      jedzący facet nie jest w stanie przerobić.
                      A co do kolejki obwożącej po Egerze-trzeba wybrać te troche droższą(i
                      dłuższą)(bo są dwie)Oprócz widoku starego miasta ,zawozi też do piwniczek w
                      Dolinie Białej Damy.
    • mali_na Re: majowy weekend - Eger 16.03.05, 22:01
      hungary.egerhotels.com/map_hotels.php
      Poszukaj z mapą:)
    • Gość: dw Re: majowy weekend - Eger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 23:23
      EGER - COŚ PIĘKNEGO!!! Byłem w sierpniu ub. roku - i jadę teraz w maju!!!
      POLECAM!!!
      www.bacchuspanzio.hu/- NIEZŁY pensjonat - dobra lokalizacja (blisko
      rynku, basenów i DOLINY PIĘKNEJ PANI (winiarnie!!!\), parking i śniadanie
      wliczone w cenę.

pozdr i do zobaczenia
      dw

• Gość: ona Re: majowy weekend - Eger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 14:38
        ależ narobiliscie mi ochoty na pobyt tam :) tylko z moich znajomych nikt sie
        jakos tam nie chce wybrac :o(((
        • Gość: pawel_blc Re: majowy weekend - Eger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 15:15
          A może zmienić znajomych ? :-)

pozdr pb
          • Gość: ona Re: majowy weekend - Eger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 17:53
            hmmmm godne zastanowienia:o)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka