Gość: Jaro IP: *.direct-adsl.nl 29.01.06, 11:19 Mam zamiar spedzic tydzien w Villach lub w okolicy. Macie jakies doswiadczenia z tego miejsca ? Porady w sprawie noclegow ? Planujemy tydzien pod koniec maja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ennka Re: Villach 29.01.06, 21:56 villach leży ok.25km od pięknego jeziora Woerthersee. Tam radzę Ci poszukać pensjonatu lub apartamentu. W zeszłym roku ,w czerwcu bylismy tydzień w tym miejscu. www.interhome.pl/buchung/object.asp Znalazłam to i wynajęłam przez INTERHOME. Sama miejscowość jest maleńka osadą i na żadne szaleństwa wieczorne nie ma co liczyć. Natomiast sam pensjonat z apartamentami bardzo sympatyczny. W zeszłym roku opiekowała się tym Luba ,bardzo sympatyczna Słowaczka z Bratysławy . Właścicielką jest jakaś młoda austriaczka z Klagenfuru. Nad jeziorem jest sporo dużo większych i ruchliwszych miejscowości . Poszukaj w necie , najlepiej przez Google. Polecam te okolice , bo jest tam przepięknie. W pobliżu Villach są jeszcz inne jeziora np.Faakersee albo Ossiachersee. Oba w odległości kilku km od Villach,ale tam nie byłam. Wszystkie te jeziora maja ciepłe źródła ,więc woda w nich jest latem bardzo ciepła.Ok. 10-ego czerwca kąpałam się w Woerthersee bez żadnego problemu. Życzę udanego urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: Villach 29.01.06, 22:00 www.interhome.pl/buchung/object.asp Wklejam jeszcze raz , bo nie chce sie otworzyć. Jeśli nadal nie będzie chciało , to szukaj Austria ,Karyntia ,Woerthersee,Rafnitz. Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: Villach 29.01.06, 22:03 Acha , pensjonat GABY. Nie otwiera się ,nie wiem dlaczego. Nie powinnaś mieć kłopotu ze znalezieniem tej oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bah7 Re: Villach... IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 29.01.06, 22:50 > Macie jakies doswiadczenia z tego miejsca ? A co Ciebie interesuje? O pobliskich jeziorach napisała już Ennka (Wörthersee to najcieplejsze jezioro w A). Natomiast po okolicy najlepiej można się rozejrzeć z Pyramidenkogel: Na górską wycieczkę można pojechać w malownicze Karawanki albo Nockalmstraße: www.achim-christiane.de/Motorrad/Austria/austria.html W pobliżu Villach są też ruiny zamczyska Landskron: community.webshots.com/photo/82489245/1077324094033226112yheJvr bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bah7 Re: Villach... IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 29.01.06, 22:53 Pyramidenkogel: members.aon.at/pension-maria/Ausflugsziel1.htm bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
dunia77 Re: Villach 31.01.06, 22:53 Inni dobrze radza, wiec sie nie bede popisywac ;-), ale napisze tylko, ze mi sie robi cieplo na sercu jak slysze od tych okolicach, bo tam poznalam mojego meza :-) \ Odpowiedz Link Zgłoś