Dodaj do ulubionych

wrzesień w Holandii

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 21:29
Zastanawiam się na spędzeniem urlopu w Holandii nad morzem (wiem, wiem, dość
nietypowo) i może ktoś, kto zna ten kraj, napisze czy wrzesień w Holandii, to
już wczesna jesień, czy można liczyć na ciepły, jeszcze letni urlop ? No i
może słówko o cenach (dość pobieżnie).
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: wrzesień w Holandii 26.07.06, 07:39
      Pogodę ostatnio trudno przewidzieć. Może być ciepło, a równie dobrze może być
      deszczowo. Po raz pierwszy w Holandii ( nad morzem w okolicach Hagi ) byłam
      pod koniec października. Był to wyjazd służbowy i od goszczących nas Holendrów
      dostaliśmy jako suvenir ogromne parasole na wypadek deszczu. Aż oni sami się
      dziwili,że przez tydzień była piękna słoneczna pogoda i ani razu nie były nam
      potrzebne.
    • Gość: kasia Re: wrzesień w Holandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 22:09
      bylam niedawno 3 dni nad Morzem Polnocnym w Zaandvort (b. blisko Amsterdamu);
      no i pogoda byla paskudna, bardzo mocny wiatr, zimno (~18 st.), za to woda
      podobno ok (ja sie nie odwazylam wejsc do niej); tak wiec to chyba bardziej
      zalezy od szczescia;
      co do cen: najtansza dwojka bez sniadania to 50 euro, do tego mozna dokupic
      sniadania (nie na miejscu, w fajnej knajpce, bardzo dobre) za 5 euro od osoby,
      cen obiadow nie pamietam (ale na pewno mocno >5 euro od osoby), ceny w
      supermarketach (Albert) rozsadne, w malych sklepach bez wywieszonych cen - tyle
      na ile wygladasz (np. 1.5 l wody za 2.5 euro, ale to w Amsterdamie :); w
      Holandii drogie sa pociagi, a jeszcze drozsze - parkingi, przynajmniej w centrum
      miast; ogolnie drozej niz w Niemczech;
    • Gość: Turystka Re: wrzesień w Holandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 20:01
      Bylam niedawno w Scheveningen. Owszem pieknie polozone, urocze kapielisko ale nawet w sierpniu z powodu silnego wiatru od morza odczuwa sie chlod. Niewielu nie tubylcow mialo na tyle odwagi zeby zanurzyc w wodzie chocby stopy. Musze jednak przyznac ze wysokie fale sprzyjaja uprawianiu tam surfingu i windsurfingu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka