Gość: mickey IP: *.karo.punkt.pl / 10.0.131.* 22.04.03, 21:11 Hej Czy ktos tu był? Mozecie opisac mi swoje wrazenia? Informacje? Porady? Wskazowki? Bede bardzo wdzieczna:)))) Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rX Re: .......KORSYKA....???? IP: *.silesia.pik-net.pl 23.04.03, 13:04 bylem dwa lata temu. musisz miec auto bo wyspa nie jest duza, ale zajebista. gory ponad 2000 metrow i lodowce oraz piekne piaszczyste plaze. rejs corsica ferries jest swietna - 4 godziny sie plynie z Livorno... piekne uksztaltowany teren. sliczne drogi, wykorzystany kazdy centymetr...bardzo krete serpentyny.... wspaniale miasto i port - bonifaccio oraz porto-veccio drozej o 30% niz na stalym ladzie.... poza tym - zajebiscie ! aha - w nocy dosc zimno, ale w dzien spoko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voyo Re: .......KORSYKA....???? IP: *.partex.com.pl 24.04.03, 11:59 Byłem i znowu się wybieram. Na Korsyce dla każdego jest coś innego - są góry , skały , jest morze ze wszelkimi odmianami plaż,ciekawe miasta np. Bonifaccio. Objechałem Korsykę dookoła. Zachodnie wybrzeże jest trudniejsze do zwiedzenia - gorsze drogi i trudniejszy teren, wschodnie jest bardziej płaskie i łatwiejsze - można je przejechać w kilka godzin. Koniecznie zabierz maskę,fajkę + płetwy. W sezonie bywa tłoczno na kempingach ale miejsce można znaleźć, czasem bywają problemy z dogadaniem się - jak to we Francji ;-). Można kupić bilet na Korsykę i Sardynię i zwiedzić obydwie wyspy - Sardynia też jest suuuuuuuper. Warto też przyjechać trochę wcześniej do Livorno( port promowy ) i zwiedzić Pizę lub wykąpać sie w Marina di Piza. Pozdrowienia, Voyo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: .......KORSYKA....???? IP: cache:* / 192.168.12.* 25.04.03, 09:25 Korsyka jest niesamowita ! Jadę już 3 raz. Ciągle mam co ogladać i zwiedzać. Jest tak różnorodną wyspą,że za jednym razem nie da się wszystkiego zobaczyć. Są tam (w skrócie): Wysokie góry (dobre dla wspinających się),wiele jezior polodowcowych oczywiście z krystaliczną wodą,wiele rzek, w których można się kąpać, plaże piaszczyste (w większości), czyste ciepłe morze, wiele wodospadów na górskich rzekach, dużo lasów (Korsyka jest bardziej zielona od Sardynii), przepiękne zatoki, oczywiście kręte drogi (piękne widoki), miasta warte zwiedzania (Bonifacio,Ajacio,Calvi,Corte,Bastia itd...). Fakt, jest drogo jak to na wyspie ( w dodatku Francuskiej). Ale i tak warto tam pojechać. POLECAM !!!!!! Pozdrawiam Jest parę ciekawych stron w int. na temat Koryki.Poszukaj :) Odpowiedz Link Zgłoś