Dodaj do ulubionych

ceny campingów na Węgrzech

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.03, 23:20
Gdyby ktoś był tak dobry i przybliżył mi ceny na campingach na Węgrzech np
samochód plus namiot plus trzy, cztery osoby. Interesują mnie campingi we
wschodnich węgrzech np. okolice Egeru, Miszkolca
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: ceny campingów na Węgrzech 21.06.03, 04:47
      Wyjdzie nie wiele taniej niż na "kwaterach prywatnych" a nie trzeba się schylac
      wchodząc do namiotu.A ceny kwater w np.Miszkolcu Tapolcy od 20zł.
      • anmik oj, nieprawda 23.06.03, 12:00
        Bylam tam wlasnie... cena jednej osoby na dobe to 2000 frankow. To jest jakies
        34 pln.
      • anmik wyjasnienie 23.06.03, 12:13
        No wiec, rozwine temat, zeby bylo jasniej. Bylismy w 6 osob. Bungalow (stary)
        dla max 5 osob (zgodzili sie wynajac na 6 os.) kosztowalby nas prawie 12.000/db
        (juz z taksa i samochodem - skladal sie z 2 pokoi, salonu, lazienki, kuchni,
        tarasu), tak samo wycenili sobie 3 pokoje z lazienka i kuchnia w prywatnym
        domu, namiot szt. 1 + samochod 7.200 tj. oplata klimatyczna 300 frankow za
        dobe/os, osoba na polu;/dobe 700, samochod 1200/doba, (300*6)+(700*6)
        +1200=7200. Bylismy tam teraz w dlugi weekend, dokladnie w Miskolcu Topolicy na
        campingu Eden. Wejscie na cieple zrodla 1400/os/dzien (my weszlismy jako
        studenci za 1000/os). Na basen 550/os/dzien. Sporo tam polakow, ale jest
        calkiem przyjemnie.
      • anmik doba na wegrzech 23.06.03, 12:45
        moim zdaniem zyjac skromnie, mieszkajac pod namiotem, nie jedzac i nie pijac za
        wiele (ot tak wszystko z umiarem, jak to u biednych studentow) trzeba tam
        liczyc sredni wydatek na osobe/dobe 80 pln. Drogo niestety :( nie to co
        slowacja, albo bulgaria. My rozbilismy sie na dziko, zapasy mielismy z polsk
        (jedzenie) i slowacji (napoje ;)), wydalismy na 6 osob 20,000 frankow. Na
        wegrzech bardzo drogie jest paliwo :(, lepiej tankujcie na slowacji... bo
        przeginaja tam pale. Na slowacji natomiast zostawilismy 5.000 koron, z tego
        2,300 samo paliwo, jakis 1,300 na napoje alkoholowe, spalismy tez na dziko.
        Caly, bardzo oszczedny wyjazd kosztowal nas 150 pln od osoby, za 4 dni.
    • Gość: pepo Re: ceny campingów na Węgrzech IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.03, 14:21
      Zajrzyj tutaj www.hungarytourism.hu/
      W Egerze polecam kemping Tulip położony w dolince Pieknej Pani (Szepaszony) o
      krok od słynnych piwnic z winem i niedaleko od centrum, w części zadrzewiony.
      Rejon, do którego jedziesz jest bardzo ciekawy. Warto zachaczyć o jaskinie przy
      granicy ze Słowacją. Ja byłem w Domicy, to jest co prawda po drugiej stronie
      granicy ale można przynajmniej zrozumieć przewodnika.
      Miłego podróżowania
      P.
    • anmik przepraszam za pomylke w nazwie waluty 24.06.03, 09:33
      sa tam oczywiscie forinty a nie franki
      eh, cos mi sie pomylilo :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka