Gość: Zenobius IP: 204.95.211.* 31.07.01, 16:35 Mam zamiar się wybrać do Pragi w następnym tygodniu. Jak wygląda tam używanie kart płatniczych i kredytowych VISA, Visa Elektron, inne. Z góry dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: barme Re: Karty płatnicze IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 31.07.01, 21:15 Gość portalu: Zenobius napisał(a): > Mam zamiar się wybrać do Pragi w następnym tygodniu. Jak wygląda tam używanie > kart płatniczych i kredytowych VISA, Visa Elektron, inne. klasyczna visa - bez problemu mozesz uzywac praktycznie wszedzie - knajpy, hotele, sklepy...etc o visie elektron zapomnij, podobnie jak maestro - te karty niby powinny byc obslugiwane ale z reguly sa jakies problemy Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.mackowiak Re: Karty płatnicze 31.07.01, 23:11 I VISA, i Visa Elektron, i Maestro sa w Pradze honorowane podobnie, jak w Polsce. Są też tak samo popularne - miejscami je przyjmują, miejscami nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenobius Re: Karty płatnicze IP: 204.95.211.* 01.08.01, 11:28 Bardzo dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalor Re: Karty płatnicze IP: *.natned.com.pl 01.08.01, 14:19 bez zadnych problemow (tzn. tak jak u nas - raz lepiej raz gorzej, czasami od pewnej kwoty, w supermarketach i firmowych sklepach zawsze) w zeszlym tygodniu wyjalem z karty kilka tysiecy koron z banomatu austria creditanstaldt w Pradze. nie dosc, ze nie doliczyli mi prowizji to jeszcze kurs mialem nizszy o 0,6 gr na sztuce od bankowego z dniu wyjazdu. mile sie rozczarowalem bo myslalem, ze niezle za to oberwe po kieszeni. BTW: polecam wyprzedaz w 6 pietrowym sklepie Baty w samym centrum. mozna placic karta a ceny odpowiadajo naszym bazarowym szerokiej drogi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Karty płatnicze IP: *.sbone.cz 02.08.01, 23:55 KARTY są OK. Byle nie te sygnowane przez PKO BP, to tragedia, widzialem na wlasne oczy czlowieka w sklepie, mial karte wydana przez PKO BP i za Chiny Ludowe nie chcialo mu zautoryzowac transakcji, pozyczylem mu pieniadze czeskie (oddal mi w polskich) bo zal mi sie zrobilo Rodaka. Placic mozna prawie wszedzie, to nawet sie bardziej oplaca, kurs korony jest wtedy niski. pozdrawiam andrzej@infoczechy.pl Odpowiedz Link Zgłoś