aganiok13 26.08.03, 09:11 Poradźcie, która najlepsza na 2-gą połowę września. Rozważam Santorini, Kos, Korfu, w ostateczności Rodos. Ma być piaszczyście, bez hoteli-molochów. ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ariel23 Re: Wyspa grecka - która ?? 26.08.03, 16:01 A co powiesz na Krete? Bylam w zeszlym roku we wrzesniu i bylo super. Duzo do zwiedzania-jelsi ktos ma ochote. A Rodos czy Santorini sa urocze, ale moga sie szybko znudzic. Oczywiscie zalezy co tam chcesz robic............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_la Re: Wyspa grecka - która ?? IP: *.hydroprojekt.com.pl 29.08.03, 09:25 Piasku na Santorini nie uświadczysz - kamienie lub gruby piasek drobny żwirek) w ciemnoczarnym kolorze. Są też plaże tzw biała (czarne wymieszane z białym pumeksem i też grube) i czerwona (kamienista). Tak wię Santorini dla piasku nie polecam. Ale za to sama wyspa jest urocza: dzika i niesamowita. Nazywano ją wyspą wampirów i coś w tym jest. Fajna stronka o Santorini to www. santorini.net - można sobie kamerką popatrzeć na kalderę. Dwa tygodnie spędziesz tam bez problemu jeśli: a. lubisz plażowanie b. lubisz klimaty. Do takiego typowego zwiedzania dużo tam nie ma, co do imprezek nie wiem, bom matka dzieciom. A Rodos nie jest takie złe: są i kamienie i skałki i żwirek i piaseczek (aczkolwiek nie tak milusi jak nad Bałtykiem) i wiatr i cisza i małe zatoczki, które mogą być tylko dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon.olsen Re: Wyspa grecka - która ?? IP: 80.51.247.* 29.08.03, 10:31 Mnie się najbardziej podobało na Rodos - można zwiedzić całą wyspę skuterkiem i sobie znaleźć kawałek plaży tylko dla siebie. poza tym to, że wyspa jest mała ma tą zaletę, że bez problemu można się opalać zawsze na nawietrznej, a dla mnie nie ma nic lepszego niż bryza znad morza :) Odpowiedz Link Zgłoś