Gość: ania Re: Poszukiwania Adasia P. IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.11, 09:58 Drodzy Państwo,jest to wielka tragedia i współczuje rodzinie ale będe tutaj mówić o ironii losu poniewaz Pana Macieja P z Odry pod Jazem Opatowickim w tą nieszczęsna niedzielę wyciągnął i wskoczył po niego chłopak który będzie zamieszkiwał na naszym osiedlu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr P. Poniatowskiego dosięgła boża sprawiedliwość IP: *.ip.netia.com.pl 09.05.11, 12:05 Nie uronię ani łzy. O nie! Sing Alleluyah !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S-P-E Re: P. Poniatowskiego dosięgła boża sprawiedliwoś IP: *.man.tk-internet.pl 09.05.11, 13:15 Chyba właśnie przez takich ludzi jak "niektórzy" piszący na forum, powołujący się na Boga a plujący na innych, ludzie odchodzą od kościoła. Bo chyba nie o takiego chrześcijanina chodziło Jezusowi. Bardzo Was proszę zakończcie ten temat i nie sądźcie człowieka w obliczu takiej tragedii. W pełni zgadzam się z Panią Anną i cieszę się, że odważyła się napisać tu prawdę. To jest fantastyczny człowiek, dla którego bardzo liczą się inni, choć może niektórym wydaje się inaczej. Jestem całym sercem z rodziną i przyjaciółmi i jeszcze raz PROSZĘ przestańcie tu pisać na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad z budynku b Re: P. Poniatowskiego dosięgła boża sprawiedliwoś IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.05.11, 22:00 liczą się dla niego inni? co ty gadasz? poniatowski mial was w dupie i te wasze mieszkania smial sie z was za plecami obrazal wszystkich z jego ust lecialy tylko ku... i pokazywal co to nie on jaki z niego maczo ale Pan Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy ZA CALE ZLO KTORE WYRZADZAL za ludzi ktorych poobrazal za oszczerstwa i tylko tego dziecka szkoda niewinne bylo i stalo co sie stalo za glupote ojca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b33 Re: P. Poniatowskiego dosięgła boża sprawiedliwoś IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.11, 22:24 żałuję, że mam cie za sąsiada, "człowieku". Pamiętaj, że słowa raz wypowiedziane nabierają mocy i wracają do Ciebie. Bardzo współczuję losu syna pana Macieja i nie podpisuje sie pod komentarzami powyzej. Zważcie na to, że jeśli facet się obudzi ze śpiączki to i tak do konca zycia moze byc ekhm...i czy w tej sytuacji obrazanie kogos daje wam poczucie ulgi? Naprawde cieszy was cudza tragedia? Boje się was, "sąsiedzi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danka Re: P. Poniatowskiego dosięgła boża sprawiedliwoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 00:37 Liczył się tylko sam dla siebie i liczyła się dla niego kasa - którą wydzierał wraz z kolegą M. innym, nawet jak im się należała. Nie wiem, jak nazwać można uczciwym człowieka niewywiązującego się ze zobowiązań. Kpina. To że spotkało go nieszczęście nie zmienia moralnej oceny jego postępowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danka Re: P. Poniatowskiego dosięgła boża sprawiedliwoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 00:43 To takie polskie - pisać dobrze o tych, których spotkało jakieś nieszczęście czy nie daj Boże umarli - bo tak wypada. A ja uważam, że trzeba być SPRAWIEDLIWYM i PRAWDOMÓWNYM. Ani nie opluwać, ani nie gloryfikować. Zróbcie z niego od razu świętego, z pominięciem beatyfikacji. Niech mi te panie bijące przed nim czołem pokażą, w którym miejscu zrobił coś dobrego dla mnie i innych z nas konkretnie? Kłamał, oszukiwał, a na koniec zakpił ze sztabem prawników. Mogłam się nie zgodzić na te warunki i zostać wystawiona do wiatru z kredytem i bez mieszkania. Też mi święty! Nie mam dla niego ani krztyny sympatii, co nie znaczy, że mu źle życzyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u Re: P. Poniatowskiego dosięgła boża sprawiedliwoś IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 17:49 trafił swój na swego..."to takie polskie" a ty jestes niby co, rumunka czy pani z rasy nadludzi? rzeczywiscie, niezla banda na to osiedle sie wprowadzila hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: P. Poniatowskiego dosięgła boża sprawiedliwoś IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.11, 22:35 w takim razie nic się nie różnisz od Poniatowskiego. Gdybyś był na jego miejscu (chodzi o Kruszer) postępowałbyś tak samo - maksymaliwzował zysk mając innych w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a kto wie? Re: P. Poniatowskiego dosięgła boża sprawiedliwoś IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 15.05.11, 22:58 Proszę nie mylić pojęcia maksymalizacji zysku z ewidentnym naciągactwem, jakiego dopuściła się firma deweloperska i jej prezesi wobec swoich klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Zmiana Zarządcy - Przywrócić Gąsiorowsiego IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 12.05.11, 16:56 Drodzy sąsiedzi, trzeba powierzyć zarządzanie naszych nieruchomości jakiemuś odpowiedzialnemu zarządcy, najlepiej z doświadczeniem i całym zapleczem biurowo-księgowym. Takiemu, co zna lokalne firmy np. sprzątające, czy robiące jakieś obowiązkowe przeglądy. Takiemu co wie, kto na naszym oleśnickim rynku jest solidny i komu warto zlecić np. koszenie trawników, tak aby po kieszeni nas nie za bardzo skosił :-) Przede wszystkim zarządcy, któremu będziemy mogli zaufać i wiedzieć, że pieniądze wydane na zarząd nie idą w błoto... Musi to być człowiek, który będzie pilnował Naszych interesów za Nasze pieniądze. Przy całej sympatii do Pana Gąsiorowskiego myślę że w Naszej sytuacji jest Nam potrzebny ktoś bardziej rzeczowy i konkretny, ktoś kto będzie działał sprawnie i przede wszystkim szybko i skutecznie. A poza tym kto odwołał obecnego Zarządcę, jeśli nie było żadnego zebrania, a na ostatnim uchwalono jeden właściciel = jeden głos ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.e.e Re: Zmiana Zarządcy - Przywrócić Gąsiorowsiego IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.11, 20:42 podobno pani bogumiła w. już nie jest naszym zarządcą. przyznam się szczerze, że miałam duże wątpliwości do co pewnych spraw- chocby wysokości opłat za smieci, które nie były wywożone (aż straż miejska przyszła z mandatem :-)), nie działająca winda, brak sprzątaczek, brak skrzynek na listy (nie mowiąc o opłacie za przegląd ins. gazowej) etc i do tej pory nie zapłaciłam ani jednej faktury. Zapłacę, jak zobaczę, że coś się dzieje. Na spotkaniu z nami pani zarzadca starala sie byc przekonywujaca ale jak widac nie za duzo w poruszanych przez nas sprawach zrobiła. Z tego co wiem, ma być nowy zarządca- być może, jak to mawiają, do 3 razy sztuka??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k zmiana zarządcy IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.11, 08:17 witam Ja równiez słyszałam pogłoski, że Pani Bogumiła została odwołana ze stanowiska prezesa naszej wspólnoty, co w takim razie zrobimy? Wokół budynku B w dalszym ciągu panuje b... aż wstyd kogokolwiek zaprosic, klatki brudne, sterty gruzu, masakra po prostu. Nie ma skrzynek na listy, dostałam ostateczne wezwanie do zapłaty za energie, a żadna poprzednia korespondencja do mnie nie dotarła!!!!!!!!!!To jakiś absurd!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamiętamy Ś.P. MP (37 lat) IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.11, 16:17 ***Na zawsze pozostaniesz w naszej pamięci*** _________________________________________ www.youtube.com/watch?v=zB0JISdrSsw&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka b Re: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 20.05.11, 13:07 witam.Prosze Państwa skrzynka na listy na 75 mieszkań bardzo ładna kosztuje 735 złotych.A my mamy zapłacić 3750 złotych.WIĘC NA CO TE 3TYSIĄCE ZŁOTYCH,A DALA WSPÓLNOT MIESZKANIOWYCH SĄ RABATY ,pragnę podkreślić że to jest jedna z najdroższych skrzynek która kosztuje jek już pisałam 735 złotych na 75 mieszkań.Prosze wpisać sobie w internecie skrzynki na listy Metal-laser-serwis.Ja za skrzynke na listy płacić nie będe.Pozdrawiam wszystkich sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.05.11, 16:08 Błędnie Pani policzyła, za 10 zł jednej takiej skrzynki Pani nie kupi (no chyba, że z tektury). Z moich obliczeń wyszło, że skrzynki które Pani poleciła, kosztowałyby ponad 3000-3500 zł(zależnie od rodzaju) 10 modułów po 7 skrzynek + 1 moduł po 5 skrzynek, razem wychodzi 75 skrzynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka b Re: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: 212.137.70.* 20.05.11, 20:22 Nie nie pomylilam sie 49zl kosztuje 5 skrzynek nam potrzeba 15 takich bo 5razy15=75.Moze jeszcze inaczej jak to pani napisala w karzdym module jest 5 skrzynek mieszkan jest 75 wiec jest nam potrzebne 15 takich wtedy da nam to sume 75 .A 15pomnozone przez 49zl daje 735zl To jest cena netto,ale jak juz pisalam dla wspolnoty sa rabaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: 212.137.70.* 20.05.11, 20:26 ta cala boguslawa to sobie jaja robi,ona ceny z ksiezyca wystawia.baba sie nie nadaje.pewnie nie jej kasa to dlaczego nie ciagnac.pani boguslawo moze niech pani z ta skrzynka da spokoj a my sami ja kupimy .bo po 15 zloty czy dwadziescia sie zlozymy,ale nikt nas nie bedzie oszukiwal.ja liczylem tez tam gdzie lokatorka podala i ma racje tak jest ze zaplacimy 3kola mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokatorka A Re: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.11, 11:35 Nie wiem, co wymyśla pani Bogusia, ale od kiedy to wspólnota wykłada fundusze na skrzynki pocztowe? Czy to powszechny proceder? Osobiście mam inne doświadczenia. Kupowałam od dewelopera parę lat temu mieszkanie we wrocł., mam różnych znajomych, którzy byli w podobnej sytuacji i nikt z nas nigdy nie musiał dokładac do skrzynek pocztowych, zawsze było to w momencie odbioru budynku już pomontowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokatorka Re: Budynek B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.11, 10:52 Czegos tu nie rozumiem. Przeciez (prosze sobie sprawdzic w necie) w zarzadzie firmy Kruszer Menagement jest obok pani Bogumily Kruszer Dev. czyli pan Majda. Reka reke myje. Bez sensu jest gadanie o niedogadywaniu sie. Przeciez to ci sami ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc B Re: Budynek B IP: *.6.199.109.static.rdi.pl 02.06.11, 17:26 a z kim podpisalas umowe? z Menegemntem czy Kruszer Dev-jezeli chodzi o zarzadce(W AKCIE NOTRIALNYM)? to kruszer Dev stworzyl sobie kolejna spolke po to by wynajac sobie zarzadce-oni sami nie moga tego robic, bo zarzadca musi miec odpowiednie kwalifikacje-licencje, wynajmuja kogos,obiecuja zlote gory a pozniej za nic nie placa. nie koncza swoich robot (ktore juz dawno powinny byc zrobione). odpowiedz mi jak normalny zarzadca ma tu pelnic swoja funkcje?? sprawa jest jasna-trzeba odwolac tego nowego zarzadce i powolac "swojego"!! nie bedzie nim wtedy "nadzorowal " Kruszer tylko my-nie ma nikt na niego wplywu-tylko my jako wspolnota! TO JEST JEDYNE ROZWIAZANIE- i mysle ze to trzeba juz robic. mozemy wtedy miec jakis wplyw na kruszera, mozemy cos tu zdzialac z tym burdelem wokol, pomijam fakt ze ostatnie 4 miesiace jestesmy w plecy-brak skrzynek na listy, brak zielonego terenu, wykonczen, windy itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokatorka Re: Budynek B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.11, 19:44 Sasiedzie, o tym wlasnie mowie: podpisalismy (ja akurat z przymusu, stawialam opor, ale mi powiedziano, ze jest bez sensu, bo wszyscy inni podpisali zgode na zarzad Kruszer Menagement i moja niezgoda nic nie zmieni) zgode na zarzadzanie przez Kruszera. Ktory to kruszer nie ma znaczenia, wszedzie wszystkim i tak trzesie majda. Wiec po co zarzucac cos pani Bogumile czy jej poprzednikowi, oni nic nie moga. O wszystkim decyduje i tak jeden czlowiek. Niedobrze, ze dalismy mu jako wspolnota te wladze. Trzeba bylo sie solidarnie zbuntowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka b Re: Budynek B IP: 212.137.70.* 03.06.11, 20:39 Witam.Oczywiscie ze ma pani racje,ale zawsze zbuntowac sie mozna,bo nie jestem pewna ale wydaje mi sie (trzeba to sprawdziec)ze mozemy my jako mieszkancy ,wlasciciele lokali odwolac kruszera a jak nie to sadownie.Przeciez to sa jakies zarty,ale trudno mieszkan nie kupuje sie wiele w zyciu wiec czlowieik tak naprawde nie wie co go czeka i na co tak naprawde poswiecic najwiecej uwagi.Bedzie najlepiej jesli to my znajdziemy kogos kto sie tym naszym blokiem i ziemia zajmie.Pewnie tez sami bedziemy musieli zagospodarowac teren.Ale musimy cos postanowic i wszyscy podjac jakies konkretne kroki,bo inaczej nic z tego nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stalinogrodzianin Re: Budynek B IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.11, 22:49 na razie to pan majda jest zajety i nie bedzie zawracal sobie glowy jakimis duperelami klientow. jak sie jezdzi z rozprawy na rozprawe to na nic czasu sie nie ma. dajcie spokoj czlowiekowi! przeciez on i kruszer to Najwyzsze Dobro. jak sie komu nie podoba sprzedac mieszkanko i wynocha. zapis w akcie notarialnym wedlug uokiku i prawnikow o narzuceniu zarzadu jest nieskuteczny ale zamiast isc ta droga to wszyscy tylko obrazaja Slonce Olesnicy. matki jego jedynej ruszac tez nie wypada wszak to Czyste Milosierdzie. wezmy sie za siebie i spojrzmy w nasze sumienia i zamiast narzekac zrobmy wszystko za Majde i spolke. ku chwale naszego jedynego takiego osiedla najswietszego oraz wszechpanujacego nieomylnego wodza kochanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Budynek B IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.11, 12:41 ...a syf jak był, tak jest...ciekawe ze majda i caly kruszer nie mysli ze takie postepowanie z nami nie ułatwi mu sprzedaży kolejnych lokali???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilka Re: Budynek B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 11:01 Zawsze znajdą się głupi co kupią. Sami jesteśmy na to dowodem. Na tym forum od ponad roku ludzie ostrzegają przed Kruszerem, a w tym czasie Kruszer sprzedał masę mieszkań. Niestety prezes moze robic co chce, mozemy miec syf pod oknami, a i tak przyjda chetni. Pytanie, po co odbieralismy mieszkania w takim stanie budynku i wszystkiego wokol? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Budynek B IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.11, 11:07 no jak wam sie o tym pisalo to sie nie patrzyliscie tylko braliscie i dziekowaliscie....to raz, a dwa, sama nazwa mowi, odbior technicnzy mieszkania, a nie lokalu z przynaleznosciami. a teraz plac i placz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec B zrobić coś musimy sami - apel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 11:29 Sytuacja przedstawia się następująco: - syf pod oknami - brak zieleni - brak śmietnika - brak skrzynek pocztowych - niedziałająca winda - brak zarządcy Na uwagę zasługuje też fakt niemożliwości dogadania się z developerem. Moja propozycja jest następująca, wydrukujmy listę tego co nam się należy i zbierzmy się wszyscy pod siedzibą kruszera na wileńskiej (czym więcej tym lepiej). Powinniśmy wszyscy razem żądać ukończenia budowy i wywiązania się z umowy. Powyższe spotkanie proponuje wykorzystać do omówienia ewentualnej akcji prawnej dotyczącej developera. Powinniśmy też porozmawiać o braku zarządcy i rozwiązać razem ten problem. PROPONUJE WSTĘPNY TERMIN SPOTKANIA 17.06.2011. WSZYSTKICH CHĘTNYCH PROSZĘ O DEKLARACJE PRZYBYCIA NA TYM FORUM. Pozdrawiam Konrad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też mieszkaniec Re: zrobić coś musimy sami - apel IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.06.11, 00:02 Sąsiedzie Konrad i inni! Bez obrazy, ale pieprzycie jak poparzeni! To, że nie ma zarządcy, to prawda. Ale wspólnota mieszkaniowa w budynku 33 ("B") ma przecież ZARZĄD,i to 3-osobowy! Wybrany na zebraniu 8 marca, uchwała nr 6. Zamiast wylewać żale na forum, to może by tak ruszyć 4 litery i odwiedzić szanownych sąsiadów z zarządu i zapytać ich, co robią na rzecz wspólnoty. A jak nic nie robią, to może się do tego nie nadają? Tylko po co się w takim razie pchali do zarządu? Pokrzyczeć to sobie można na targowisku, w sporze z Kruszerem trzeba mieć konkretne argumenty, najlepiej poparte przepisami. Inaczej po raz kolejny naobiecują nam złote góry, może nawet odstrzelą kolejnego jelenia i nic się kompletnie nie zmieni (prócz kolejnych opłat). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: zrobić coś musimy sami - apel IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.11, 15:29 na dzien dobry przestańmy płacić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też mieszkaniec Re: zrobić coś musimy sami - apel IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.06.11, 16:09 No to żeś wymyślił, że niech cię! Przestaniemy płacić, a z chwilę dostaniemy po 2 wezwania do zapłaty, wpis do KRD i komornika gratis. Masz jeszcze jakieś "genialne" pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: zrobić coś musimy sami - apel IP: *.31.221.42.edial.pl 13.06.11, 16:18 pisalem juz 2-3 razy na ten temat. 1. odwolajmy owczesnego zarzadce 2. powolajmy nowego-przez siebie wybranego. 3. zweryfikujmy osoby ktore sa w zarzadzie(moze rzeczywiscie sie nie nadawaja) 4. wtedy wymagajmy od zarzadcy tego co powinien on robic 5. nowy zarzadca i zarzad-pisza pismo do kruszer Dev z ponagleniem o natychmiastowe zakonczenie prac, w terminie 1 miesiaca z informacja ,ze jak nie skoncza tych prac to zakladamy sprawe w sadzie( jak tyrzeba bedzie to zakladamy sprawe) THE END... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: zrobić coś musimy sami - apel IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.11, 23:38 śmieszny jesteś dzieciaku. ja nie zapłaciłem i nic takiego sie nie stało to raz, a dwa, nie mogę zapłacić za coś, co nie zostało wykonane, bo to sie pod paragraf nadaje. post ponizej ma racje. 17 czerwca zebranie? tylko gdzie? trzeba wydrukowac inf i powiesic na klatce zeby kazdy widzial Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec B Re: zrobić coś musimy sami - apel pomysłodawca:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 10:14 W celu zebrania większej ilości osób proponuje przesunąć zebranie na 20 czerwca ponieważ widzę, że tylko kilka osób uważa, że powinniśmy tak zrobić a nie widzę sensu spotykania się w cztery osoby. Jednocześnie proszę osobę mieszkającą w budynku B(ja jeszcze nie mieszkam) o wydrukowanie informacji i wywieszenie na drzwiach przy wyjściu. Proponuje 20.06 o godzinie 16 pod siedzibą kruszera. Pozdrawiam Konrad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też mieszkaniec Re: zrobić coś musimy sami - apel IP: *.wroclaw.vectranet.pl 15.06.11, 17:45 Gość portalu: paweł napisał(a): > śmieszny jesteś dzieciaku Sąsiedzie drogi, dziękuję za odmłodzenie mnie, ale czasy dzieciństwa i beztroskiej młodości mam już niestety za sobą. Piszesz, że "to się pod paragraf nadaje". Jaki paragraf, jaki artykuł, wiesz coś konkretnie, czy tylko tak piszesz, żeby pisać? Ja jeden znalazłem - art. 16. pkt.1. ustawy o własności lokali, polecam. Ja w pełni popieram stanowisko: > > 1. odwolajmy owczesnego zarzadce > 2. powolajmy nowego-przez siebie wybranego. > 3. zweryfikujmy osoby ktore sa w zarzadzie(moze rzeczywiscie sie nie nadawaja) > 4. wtedy wymagajmy od zarzadcy tego co powinien on robic > 5. nowy zarzadca i zarzad-pisza pismo do kruszer Dev z ponagleniem o natychmias > towe zakonczenie prac, w terminie 1 miesiaca z informacja ,ze jak nie skoncza t > ych prac to zakladamy sprawe w sadzie( jak tyrzeba bedzie to zakladamy sprawe) > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niestety Re: zrobić coś musimy sami - apel IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.11, 18:24 ale z "apelowania" nic nie bedzie bo jak pokazują wpisy na tym forum, całkiem niezła banda pieniaczy sie tu wprowadziła, z czego kruszer ma niezłą radochę. i w d*pie ma fakt, ze nie mamy parkingow pobudowanych do konca i trzeba stawać na partyzanta i liczyc na wyrozumiałość sąsiadów, której zresztą nie ma, jest syf kiła i mogiła i ani 17 ani 20 czerwca nie bedzie żadnego zebrania i zadnego ustalania niczego bo kazdy patrzy na czubek własnej d*py i taka prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka b Re: zrobić coś musimy sami - apel IP: 212.137.70.* 15.06.11, 20:30 witam,ja jeszcze nie mieszkam i wszystkiego dowiaduje sie z forum,czy dobrze rozumiem ze parkingow jeszcze nie ma,jesli wszystko co mialo byc zrobione jest zawarte w umowie ,a jest .to oczywiscie ze trzeba dac termin miesiaca a jak nie do do sadu.TYLKO WSZYSCY bo zawsze wiecej nas to i wieksze szanse.a mamy racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lok.bud.B Re: zrobić coś musimy sami - apel IP: *.6.199.109.static.rdi.pl 16.06.11, 17:31 A co Państwo sądzicie na temat planów reaktywacji lotniska tuż obok nas? Osobiście jestem tych faktem zaniepokojona,kupiliśmy mieszkanie w tym miejscu głownie dlatego że jest zdala od miejskiego zgiełku, cisza i spokój. Jeśli lotnisko faktycznie powstanie będzie wręcz przeciwnie, aż strach pomyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilaś Re: zrobić coś musimy sami - apel IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.11, 18:44 tak na pewno powstanie tu pełnoprawne lotnisko ruchu pasażerskiego, takie ociupkę mniejsze niż schiphol albo LAX. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: zrobić coś musimy sami - apel IP: *.6.199.109.static.rdi.pl 16.06.11, 19:00 poczytaj troszke a zobaczysz jakie sa plany!!! zostalo nawet powolane "stowarzyszenie milosnikow olesnickiego lotniska": www.airport-olesnica.eu/ porazka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: zrobić coś musimy sami - apel IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.11, 21:31 nie zesraj sie. bardziej od lotniska interesują mnie obiekty rekreacyjne tzw "basen wojskowy" to by bylo lepsze gdyby to zreaktywowali. a zamiast trząść się nad lotniskiem, "airportem" którego nie będzie, zajmijmy się sprawami bieżącymi, takimi jak niedziałająca winda, brak zarządcy, brak sprzątaczek, brak wszystkich miejsc parkingowych, brak śmietnika z prawdziwego zdarzenia, brak skrzynek na listy, a gdzie sa nasze pieniążki z "czynszu"? skoro pani bogusia sie nie wywiazala ze swoich obowiazkow to moze niech nam je odda? skoro nie ma sprzataczek to po co płacic zaliczkę za sprzątanie??? hm? co z tym zebraniem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: zrobić coś musimy sami - apel IP: *.6.199.109.static.rdi.pl 17.06.11, 00:16 typowy objaw buraka. myslec o sprawach ktore zawsze mozna zalatwic a o gruntowych (lotnisko) miec w dupie. ty jestes dzieciak i to calkiem glupi!! pomysl co bedzie jak ci tu za oknem zrobia lotnisko baranku... co wtedy zrobisz? zmienisz zarzadce? napiszesz list do kruszera? nikt sie z tego juz nie wycofie jezeli beda takie decyzje i naklady finasowe!! a co do windy, sprzatania to jestesmy zawsze wstanrie to zmienic-ZAWSZE!!!! ZRESZTA PISALEM JUZ O TYM WCZESNIJE, W 5 PUNKTACH-co robic, NARAZIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilaś Re: zrobić coś musimy sami - apel IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.11, 19:57 sam jesteś burakiem. sokiem z buraka. jak kupowaleś mieszkanie to zarówno lotnisko jak i jednostka wojskowa już tam były. THINK BEFORE YOU ACT, jak mawiają amerykanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: zrobić coś musimy sami - apel IP: *.6.199.109.static.rdi.pl 17.06.11, 21:55 znawca Ameryki sie znalazl!!!! hehehe pie...mi sie przejmujesz imbecylu-nie zawracaj glowy . ps. przed kupnem "buraczku" bylem nawet w urzedzie gdzie jest przestrzenne planowanie, ale Panie tam powiedzialy ze na ten moment nie ma mowy o lotnisku i nie ma zadnych rozmow na ten temat-zadnych planow. minely 2 lata a sytuacja zmienila sie 360 stopni. zuwaz wiec co sie dzieje i CO JEST WAZNE!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec B Re: zrobić coś musimy sami - apel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.11, 22:24 Jestem przerażony poziomem niektórych osób mieszkających w tym budynku i przerażony, że w jakiś sposób będę musiał z tymi osobami współpracować. Takimi wypowiedziami pokazujecie kruszerowi, że może nam się śmiać prosto w twarz. Ogłaszam wszem i wobec, że zebranie nie ma sensu bo tak naprawdę jedyne co Was interesuje to pisanie na tym forum i oczernianie się nawzajem. Jak to się mówi... umiesz liczyć licz na siebie i tak zamierzam zrobić. A cha i jeszcze jedno, zaproponowałem spotkanie żeby pokazać kruszerowi, że jesteśmy siłą a prawo jest po naszej stronie ale najlepiej będzie jak każdy z nas zajmie się tym co jest za przeproszeniem koło własnej dupy bo jak narazie to najlepiej wszystkim wychodzi i tak za 4 lata będzie gruz za oknami a winda nadal nie będzie działała. Pozdrawiam serdecznie wszystkich lokatorów i apeluje abyście zastanowili się nad tym co jest dla was ważne bo płyniemy na jednej łajbie i niedługo może ona zacząć tonąć. Konrad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka bud B Re: zrobić coś musimy sami - apel IP: *.204.46.28.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.06.11, 23:16 witam Byłam dzisiaj u Pani Marty, która obecnie zajmuje się zarządzaniem budynkami A i B. Informacja, którą otrzymałam od niej mnie zaniepokoiła. Podobno w obu budynkach część lokatorów nie płaci rachunków i w związku z tym w przyszłym tygodniu, jeżeli Ci lokatorzy nie uregulują płatności, to mają nam odłączyć wodę i prąd Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dramat Re: zrobić coś musimy sami - apel IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.11, 12:39 nie wiem co powiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
calineczkawilenska33 Re: zrobić coś musimy sami - apel 18.06.11, 21:14 Zawsze jest możliwość zawarcia z wodociągami umów indywidualnych - przerabialiśmy to już we Wrocławiu. Prądu nie mogą nam odłączyć w mieszkaniach, ale chyba tylko w częściach wspólnych. A tak nawiasem mówiąc to w moim mieszkaniu gdzie nikogo nie ma jest zużycie 4 m3 wody, bo nikomu nie chciało się z ramienia zarządcy spisać liczników. Poza tym wywieszanie ogłoszenia na drzwiach wejściowych do budynku z informacją o możliwości odbioru rozliczeń za mieszkania w biurze jest jakimś nieporozuminiem! Zarządca ma obowiązek dostarczyć takowe właścicielowi, bardzo źle świadczy to o nowym zarządcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papi TVP3 Wro: Lotnisko-Reaktywacja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.06.11, 12:45 W telewizji wrocławskiej podali, że beda uruchomione 2 terminale dla malych lotow pasazerskich na Wilenskiej w Olesnicy! To ja sie pytam teraz JAK ZYC wsrod ciaglego halasu ???!!! Jakas masakre nam szykuja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miniek Re: TVP3 Wro: Lotnisko-Reaktywacja IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.11, 15:48 bardzo ci wspołczuje kolego, że z tv dowiedziałeś się, że mieszkasz obok lotniska. to tak jakby mieszkancy islandii np. skarzyli sie do boga, ze wybuchł ejafkuljajkul. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: TVP3 Wro: Lotnisko-Reaktywacja IP: *.6.199.109.static.rdi.pl 19.06.11, 20:20 ty jakis niepelnosprawny jestes?czy udajesz takiego? co z tego ze obok nas jest lotnisko, skoro ono przez dlugi czas bylo nieczynne, pytjac osob ktore zajmuja sie planowaniem przestrzennym-odpowiedziano ze nie ma wogole takich planow(mowie o czasie kiedy kupowalem mieszkanie). i co treaz cwaniaku????? to moze moja wina ze jest kilku idiotow-ktorzy maja manie na tle samolotow i reaktywuja lotnisko? Odpowiedz Link Zgłoś
b.33 Re: zrobić coś musimy sami - apel 19.06.11, 23:22 Witam Hm. To wygląda na to, że kruszer sprzedał wszystkie mieszkania :)))))))))) :DDDD niesądzę, więc jak będą sprzedawać mieszkania bez prądu i wody. Z latarkami i maskami przeciwgazowymi? Nie będą sprzedawać, bo żaden klient nie wejdzie do biura ze względu na unoszący się smród. Przecież nie będę "potrzeby" zastawiał u siebie w łazience tylko do wiadereczka, a potem na schody do WC Kruszer. Ciekawe ilu sąsiadów odniesie uszkodzenia ciała (stłuczenia, złamania nóg, nosa), spadnie ze schodów, upadnie na twardą podłogę korytarza w wyniku braku oświetlenia. W budynku A na klatkach schodowych są okna w budynku B nie, więc takich wypadków większych, miekszych może być sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chok nowy nie-rządca - farsa IP: *.ip.netia.com.pl 22.06.11, 12:51 Mamusia Majdy przejeła obowiazki zarzadcy. Ja sie pytam czy to blogoslawienstwo boze czy tani żart jakiś ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b33 Re: nowy nie-rządca - farsa IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.11, 16:57 w geście buntu nie płacę opłat. niech se odcinają co chca, tzn tylko wode, bo na wode i wywoz smieci mozna sie indywidualnie dogadac. a pani marta obiecywala ze bedzie jakis super zarzadca z wroclawia, ze doswiadczenie ma...a czy my jako wspolnota na pania mame majde musimy sie zgadzac? po bozym ciele ma byc zebranie wspolnoty. do dzieła sąsiedzi: i pieniacze (niech sie wykrzycza na zebraniu) i ci rozsądni Odpowiedz Link Zgłoś
b.33 Re: nowy nie-rządca - farsa 22.06.11, 21:19 Chyba nie musimy. Ktoś tu na forum kiedyś pisał, że podobno nikt z WC Kruszer nie ma uprawnień do pełnienia uprawnień zarządcy. Dlatego podpisywali umowy z podwykonawcą. Jeśli nie mają uprawnień to zarządzają nielegalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokatorka BudynekA polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.11, 00:17 Jeśli sąsiedzi dojrzeją do zmiany, to polecam pod rozwagę np.: www.haas-dom.pl/ Z osobistego doświadczenia wiem, że zarządzają dobrze, są solidni i tańsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: polecam IP: *.cdma.centertel.pl 23.06.11, 09:31 A czy będą zarzadzać za darmo bo przecież "krusz...nka" i tak im nie zapłaci. O zarzadcy to można rozmawiać jak zostana sprzedane wszystkie mieszkania bo w innym przypadku każdy napotka problem w postaci "krusz......nki". Bo jeśli zarządca ma dochodzić płatności od członków wspólnoty to u nas wiadomo od kogo musiałby rozpocząć a kto o zdrowych zmysłach zamiast normalnie pracować będzie sie wpychał w wojenkę prawna........? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: nowy nie-rządca - farsa IP: *.cdma.centertel.pl 23.06.11, 21:38 Oczywistym jest że krusze miał zarzadzac nieruchomoscia wg, aktów notarialnych i również oczywiste jest że tego zgodnie z umową nie czyni. Próby zarzadzania (raczej rządzenia) przez "mamę"są dość nieudolne. A więc ten koszt raczej odchodzi ale propnuje Ci płacic nie według zaliczek a wegług kosztów poniesionych przez wspólnote i posiadanych udziałow. Oczywiście należy dowiadywac się czy wszyscy wspolwłaściciele płacą. Zabawa w kotka i myszkę może trwać do czasu rozpoczecia sezonu grzewczego bo jeśli faktury nie beda zapłacone to Przedsiebiorstwo cieplownicze nie poda ciepła i marznąc bedą Ci co mieszkają a nie puste mieszkania. A wiec pozostało 3-4 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: nowy nie-rządca - farsa IP: *.64k.pl 24.06.11, 07:26 czytam i patrzę !!! tak właśnie wygląda banda nieudaczników potrafiąca pisać i czytać przecież sprowadzaliście się i widzieliście co jest niech nikt nie mówi inaczej bo da świadectwo własnej głupoty i naiwności oczywiście zaraz każdy poda tysiąc powodów boooooooooooooooooo przyszliście bo tylko na to was stać !!!!!!!! jak by było was stać na więcej to byście byli gdzie indziej na tyle was stać bo macie tylko takie mużdżki i jak w poprzednim ustroju '' bo mi się należy '' banda zapchlonych kundli ujadających na każdego wokół sami pieniacze internetowi . a w du.......pie was mam i możecie się obsrywać nawzajem bo to się wam należy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: nowy nie-rządca - farsa IP: 91.198.246.* 24.06.11, 15:43 Witam, Państwa nie czytam tych wszystkich głupot wypisywanych na tym forum chce Państwu tylko jedno uświadomić, może ktoś to mówił może nie warto powtórzyć by każdy zrozumiał. Każdy musi płacić rachunki jeśli jest właścicielem mieszkania (czy osoba prywatna czy deweloper itp itd) dokładnie całe zatwierdzone przez Wspólnotę, jeśli dług w Wspólnocie będzie rosną i notorycznie ktoś będzie się uchylał od płacenia sprawa zostanie skierowana do sądu. Jeśli komuś nie podoba się cena 1zl za m którą ma w Akcie Notarialnym proszę zgłosić się do Sądu bo akurat to łatwo podważyć bo jest to klauzula niedozwolona. Co do Zarządcy Pani Marta (Matka czy nie Matka Prezesa) jest pracownikiem Kruszer Development i nie jest Zarządcą wszelkie własne rozterki związane z działaniem Wspólnoty proszę kierować do Zarządcy Pana Marka Szymańskiego zarzad@ksm.wroc.pl lub marek.szymanski53@onet.eu Pozdrawiam Mieszkaniec Osiedla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miniek Re: nowy nie-rządca - farsa IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.11, 15:54 kruszer nie traktuje nas powaznie wiec nic dziwnego ze forum wyglada jak wyglada. rozumiem, ze panu sie podoba ten syf i smrod z niewywożonych śmietników, nie przeszkadza panu nie działająca, rzekomo na prośbę nas, mieszkanców, winda, ogólnie jest super haj lajf full luxus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: nowy nie-rządca - farsa IP: 91.198.246.* 27.06.11, 11:32 Witam, To co się dzieje wokół Osiedla to jest jedna spraw a inna sprawa to bzdury i pieniactwo na tym forum. Osiedle ma wiele wad: -woda pokazująca się w piwnicy budynku A po każdym deszczu - zieleń - zapadające się parkingi i ulice - windy - klatki chodowe (smród, brud itd) - system zarządzania - i wiele innych długo by wymieniać... O wszelkich takich problemach powinniśmy informować Zarządce czyli Pana Marka który za to bierze pieniądze (zarządy wspólnot są jakie są ale zawsze to osoby które to robią społecznie i czasem wydaje mi się że do końca nie wiedzą co mogą zrobić z tym całym bajzlem) i powinien interweniować bo On jest "Naszym Pracownikiem" Co do pieniactwa, tekstów dziwnej treści, mam pytanie czy Osoby które to wypisują zrobiły coś oprócz posta na tym forum. Bo wydaje mi się że nie bo jak było tak jest, a deweloper jak miał pewne rzeczy w przysłowiowej "dup.." tak ma, bo krzyczeć na forum może każdy ale na maile pozujące Nasze niezadowolenie to mało Kogo stać. Jeśli tacy ludzie jak Prezes Kruszera czy Zarządca (Pan Marek) dostaną naście maili to wiedzą że Wam zależy i że nie popuścimy (a nie tylko brednie na forum), nie mówię że to szybko coś się zmieni ale komuś może przemknie myśl, że powinien zabrać się za prace, za którą bierze pieniądze (mimo powiązań z Kruszer Development), lub że mieszkania i przestrzeń wokół nich nie jest taka jaką prezentowano w imieniu Jego Firmy(a ma co jeszcze sprzedawać) Zacznijmy się Wspólnie martwić o Nasze Osiedle - ŻĄDAJMY WSPÓLNIE NORMALNOŚCI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: nowy nie-rządca - farsa IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.11, 14:38 kiedy jakieś zebranie wspólnoty??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: nowy nie-rządca - farsa IP: 188.141.58.* 28.06.11, 13:02 Witam. Ja niedawno po mękach odebrałem mieszkanie. Po rozmowie z panią M. dowiedziałem się o zapłacie 45zł za skrzynki pocztowe które defakto powinien montować kruszer. Powiedziała mi, że dziewczyny coś namotały w umowach i tych skrzynek nigdy nie miało być!!!! Ale co mnie to obchodzi. Nie chodzi tu wcale o te 45zł ale o sam fakt takiego podejścia do rzeczy. Co z murowanym śmietnikiem, windą elewacją w bud. B. To też ma zrobić wspólnota????? Czy wiecie Państwo może coś więcej na temat tych skrzynek. I skąd oni wzięli taką cenę????? Te skrzynki kosztują wiele mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: nowy nie-rządca - farsa IP: *.cdma.centertel.pl 28.06.11, 22:37 Masz płacic nie gadać inaczrj zastaniesz okrzykniety pieniaczem zapłacisz jeszcze z wiele.....zieleń co windy itd. A tak na marginesie kto to jest p.M ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorol Re: nowy nie-rządca - tylko forsa IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.11, 01:07 Tsa płacić i nie ma co za duzo gadoć ! Chcielim mieskać u Krusywa to płacimy i hej ! Czy tsy złocise cy ctery złocise z kabzy tsa dać i jus. Nie nazekajta, nie nazekajta panoćki. Wienksosci z dusy wysli i gowienko widzieli nieprwdaz ? To co ze niby miastowe i nazekata? A jak sie komu nie podoba to niechaj zawraca skond psysoł hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moderator Re: to jest już koniec IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.11, 15:56 ... nie ma już nic, wszystko co dotąd napisał widz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: to jest już koniec IP: *.6.199.109.static.rdi.pl 05.07.11, 22:56 w ostatnim wydaniu panoramy olesnickiej pisano ze olesnica ma juz lotnisko. teraz pytam tych oszolomow ktorzy twierdzili ze nic tu nie bedzie i przejmowali sie niedokonczonym chodnikiem ,co wy na to ? ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.e.e Re: to jest już koniec IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.11, 00:12 jajco. juz pakuj walizki i uciekaj, bo zaraz przyleci tu boeing albo i samiuśki tupolew i ino sie spodziewać ruchu samolotów kieby na węźle bielańskim w godzinach szczytu. Nie odwracaj kota tyłkiem, od bieżących problemów: że na osiedlu jest syf, kiła i mogiła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: to jest już koniec IP: *.31.221.42.edial.pl 07.07.11, 08:19 pajacyku, przejmuj sie dalej syfem (mi tez sie to nie podoba), ale na to mamy wplyw w 100% a na lotnisko? jezeli teraz ludzie nie zaczna mocno prostestowac to zapomnij ,jak za rok zaczna sie tu prace i wtedy taka osoba jak ty-nie potrafiaca patrzec i myslec do przodu bedzie prostestowac. bedzie juz za pozno!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xl Re: to nie koniec to początek..... IP: *.cdma.centertel.pl 07.07.11, 08:40 Nie potrafisz sobie (i pomóc innym) poradzić jak sam piszesz z kawałkiem chodnika, trawnika, śmietnikiem, itd. a chcesz walczyć z ewentualnym lotniskiem...........Przecież lotnisko w Oleśnicy bylo od.....zawsze. A może należy poprosić Zarządcę (jeśli w końcu jakiś wogóle jest) aby w naszym imieniu wystapił do gminy i uzyskał wiarygodne informację. My raczej powinniśmy sie martwić czy dostaniemy ciepło na zimę bo jak tak dalej pójdzie to będziemy musieli sie ogrzewać ciepłem z silników przelatujących samolotów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Coś nowego dla mieszkańców IP: *.6.199.109.static.rdi.pl 07.07.11, 15:06 Od dzisiaj zostało włączone forum dla mieszkańców wspólnoty wileńska 33B. Zostało ono zrobione dlatego, że na tym forum już nie wiadomo gdzie co jest i czego szukać. Więc proponowałbym się przenieść tu. wilenska.ugu.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsadna Re: Coś nowego dla mieszkańców IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.07.11, 16:16 proponowac kazdy moze. a tu przynajmniej ludzie moga poczytac o tym jaki burdel jest na osiedlu i z jakim anty-deweloperem mogliby miec do czynienia gdyby kupili tu mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Coś nowego dla mieszkańców IP: *.mixelectronics.pl 09.07.11, 14:53 ja nie napisalem zeby tu nie wchodzic, prosze czytac ze zrozumieniem.Chodziło o to zeby kazdy mogl znalezc to co go interesuje i zeby bylo kulturalnie a nie tak jak tu chamstwo i prostactwo co niektórych osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: Kruchy Deweloper IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.11, 19:18 Ponoc ciamajdy zakladaja nowa spolke na kolejny budynek o swojskiej nazwie pt. Kruchy Deweloper. Bedzie sie dzialo, oj bedzie! Telenoweli olesnickiej cdn. Odpowiedz Link Zgłoś
to1234su Re: Coś nowego dla mieszkańców 11.07.11, 20:06 Wróciłem wczoraj z urlopu i miłe zaskoczenie. Zaczęli robić zieleń, na osiedlu jakby czyściej i chyba w końcu zabrali się za elewacje na budynku B. Szok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator bud.B Re: zrobić coś musimy sami - bud. B IP: *.6.199.109.static.rdi.pl 12.06.11, 17:42 Uwazam ze spotkanie to dobry pomysl,musimy zaczac dzialam,im wiecej nas bedzie tym lepiej a chyba wszystkim zalezy aby nasze osiedle wrescie zaczelo normalnie funkcjonowac i wygladac. Popieram spotkanie 17 czerwca musimy jeszcze ustalic jakas godzine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka b Re: zrobić coś musimy sami - bud. B IP: 212.137.70.* 14.06.11, 20:17 witam wszystkich.Zgadzam sie z panstwem ,prosze mi powiedziec czy placicie panstwo zarzadzone przez pania wrzesniak oplaty,czy nie bo ja nie jestem na miejscu i nie wiem co robic.Placic za lipiec czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: zrobić coś musimy sami - bud. B IP: 212.137.70.* 14.06.11, 20:20 witam jak to smietnika nie ma ??przeciez place za smieci nawet jeden dzien nie bylam w mieszkaniu i nie wiem czy smietnik jest czy nie ale placic mi przyszla 30 zl.no w glowie mi sie to nie miesci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek dobra rada Podpowiedź ;-) IP: *.wroclaw.vectranet.pl 11.07.11, 00:26 Chciałem tylko napisać, że na tym forum można zakładać wątki ;-) Od razu proponuję pozakładać tematy "Lubię Kruszera", "Nie lubię Kruszera", "Chcę lotniska","Nie chcę lotniska", "Kronika towarzyska czyli kto z kim sypia", itp. Będzie się łatwiej przeglądało ;-) Miłej zabawy życzy Wujek Dobra Rada ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipa Podbijam! Proszę o inne propozycje wątków ;-) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.07.11, 18:33 np. Sex on the fuck yard (tł. sex na zapieprzonym podwórku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOgi a winda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.11, 22:13 Witam, mam pytanie czy winda działa?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: a winda? IP: *.6.199.109.static.rdi.pl 09.08.11, 20:07 nie działa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: a winda? IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.11, 17:24 podobno lokatorzy sobie nie życzą żeby działała :)))))))) kon by sie usmiał. kiedy zebranie wspólnoty??? miało być "po bozym ciele" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: a winda? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.08.11, 21:24 Lokatorzy sobie życzą, i to jak najbardziej, szczególnie ci z góry. Winda nie działa i działać nie będzie ponieważ nasz wspaniały developer nie raczył był za nią zapłacić, wobec czego wykonawca nie przekazał urządzenia do odbioru. Mnie bardziej ciekawi, kiedy winda zostanie zajęta na poczet długów ;-> Myślę, że w tym miejscu moglibyśmy sobie zrobić takie metalowe kręcone schody, jak czasami są w latarniach morskich :-) Byłoby jak w dowcipie: wchodzi facet do windy, a tam dalej schody :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KONRAD WINDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.11, 13:29 Witam serdecznie, chciałbym zwrócić uwagę na to, że nasz deweloper kruszynka nie uruchomił windy i jest to niezgodne z prawem, gdyż wg. ROZPORZĄDZENIA MINISTRA INFRASTRUKTURY Z DNIA 12 KWIETNIA 2002 ROKU W SPRAWIE WARUNKÓW TECHNICZNYCH, JAKIM POWINNY ODPOWIADAĆ BUDYNKI I ICH USYTUOWANIE winda powinna być a co za tym idzie działać. Polecam PARAGRAF 54.1 tego rozporządzenia i zwracam uwagę że prawo jest po naszej stronie a to że kruszer nie zapłacił wykonawcy nie powinno nas interesować. Proponuje jakieś działania w tym temacie i innych. Pozdrawiam serdecznie i dla zainteresowanych dołączam LINK DO ROZPORZĄDZENIA: wojtekchojnowski.abakus.net.pl/prawo/Rozporzadzenie_w_sprawie_warunkow_technicznych.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barszczu Re: WINDA - 100 zł dopłaty było! IP: *.play-internet.pl 25.08.11, 12:44 W końcu dopłacaliśmy 100 zł do metra! A windy nie że nie ma, ale nie działa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barszczu I jednak Lotnisko będzie za naszymi okanami !!! IP: *.play-internet.pl 25.08.11, 12:47 Masakra ! Przeczytajcie: www.panoramaolesnicka.pl/artykul,OLESNICA_MA_LOTNISKO,3644.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator bud b Re: I jednak Lotnisko będzie za naszymi okanami ! IP: *.6.199.109.static.rdi.pl 25.08.11, 14:15 witam winda działa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud b Re: I jednak Lotnisko będzie za naszymi okanami ! IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.11, 06:50 winda działa, jednak nikt jej serwisuje, więc tak naprawdę nie powinna byc ze względów bezpieczeństwa wlączona. Kartka, która była w środku z info pod który numer dzwonić w razie awarii została przywieszona przez Kruszera tylko na czas zebrania, by pokazać, jacy to oni są wspaniali. Ktoś zadzwonił pod ten numer i firma, która ponoć ma serwisować windę powiedziała, że o Kruszerze nic nie wie i w razie awarii to oni przyjadą, ale na koszt osoby, która ich wzywa!!!!! Kruszer to zwykli oszuści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka b Re: I jednak Lotnisko będzie za naszymi okanami IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 04.09.11, 17:05 mam do sprzedania mieszkanie w budynku b na 2 pietrze 45metrów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paź Też bym sprzedawał, gdyby mi samoloty miały latać IP: *.play-internet.pl 09.09.11, 01:18 Kto następny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POstoczni Re: Też bym sprzedawał, gdyby mi samoloty miały l IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.09.11, 12:49 wiedziałem ze z tą inwestycją będzie kiepsko od momentu jak zobaczyłem różnice w projekcie a realizacją patrzcie np. na piękne wizualizacje a co macie teraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 29a-29b Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: 194.146.120.* 23.09.11, 08:29 Czy ktoś z Państwa dostał rozliczenie wraz z numerem konta od nowego zarządcy? Z tego co pamiętam już dawno powinniśmy otrzymać numer konta na który ma wpłacać swoje zoobowiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec B Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 27.09.11, 11:56 Juz dawno powinienem zabrac swoj majda(n) i odsprzedac swoje mieszkanie jakiemus durniowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.11, 10:25 Równiez chciałam otrzymać rozliczenie za zaliczki wpłacane od marca na konto Kruszera i dotychczas obiecywano ,ze ok września rozliczenie to nastapi. Liczyłam na spory zwrot ponieważ w mieszkaniu nie mieszkamy i nie korzystamy z mediów,ogrzewania itd.Dzisiaj po telefonie do Prokomu-nowego zarządcy dowiedzieliśmy się że rozliczenie owszem będzie ale dopiero w pierwszym kwartale przyszłego roku i to tylko za okres jaki sprawował nowy zarządca za z wczesniejszych zaliczek ma rozliczać sie kruszer lub wcześniejsza firma co oznacza zapewne że trzeba będzie prosić się o swoje pieniądze, które niewiadomo czy w ogóle zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
to1234su Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer 28.09.11, 11:09 Wie Pani co , z tego co wiem zaliczki i wpłaty dokonywaliśmy na konto wspólnoty, a nie Kruszera. Kruszer twierdzi, że ma rozliczenie kosztów centralnego ogrzewania do końca sezonu grzewczego, nie mają rozliczenia wody zimnej i cepłej, bo twierdzą, że została podjęta uchwała, że takie rozliczenie będzie 2 razy w roku. W tej sytuacji to chyba nowy zarządca powinien nas rozliczyć, a nie Kruszer, oni nie mają dostępu do konta wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...... Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: 194.146.120.* 29.09.11, 09:46 Tak Kruszer jest be i zawsze, bo jedynie co potrafi to oszukiwać, tzn. coś obiecywać, a potem tego nie wykonywać. Prokom ma zapewen sowje dobre i złe strony, ale i tak jest duży sukces, że zmieniliśmy zarządcę, który "poprostu" będize się tym zajmował. Pytanie tylko co z wpłatami, które były dokonywane na poprzednie konto wspólnoty pewnie można je wyciągnąć. Ja należę do tych szczęśliwców, którzy nie zapłacili ani złotówki, przeczuwalem, że będzie kant, bo to Kruszer. Mimo wszytko uważam, że inne osoby, które wpłacały wcześniej pieniądze będą mogły je odzyskać. Kruszer nie miał pełnomocnictwa do konta. Pani, ktora miał pełnomocnictwo napewno nie ryzykowała by własną osobą ku niecnym inetersom Kruszer. Czy ktoś moze napisać co sie stalo z wpłatami za kadencji Kruszera. Odpowiedz Link Zgłoś
to1234su Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer 29.09.11, 11:28 W związku z tą wypowiedzią mam pytanie; Dlaczego Pani, która miała pełnomocnictwo do konta nie wykonywała przelewów do dostawców prądu, ciepła i wody, dlaczego nie płaciła za wywóz śmieci i sprzątanie? Przecież to Ona jako jedyna miała dostęp do konta wspólnoty. Czy ta Pani rozliczyła się ze wspólnotą z konta wspólnoty? Jeżeli nie to może w końcu niech to zrobi. To chyba do niej powinno być skierowane pytanie "co się stało z wpłatami za kadencji Kruszera?". Tutaj Kruszer nie ma nic do gadania, bo jak Pani słusznie napisała nie miał pełnomocnictwa do konta wspólnoty. Rozliczmy Panią, która miała do niego dostęp!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezniczka_pl Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer 29.09.11, 11:52 No właśnie, tylko niech ta Pani nie tłumaczy się, że rozwiązała umowę z Kruszerem lub on z nią. Tak czy tak rozliczenie ma być. Gdzie ten zarząd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: 194.146.120.* 30.09.11, 15:55 Prawdopodobnie tylko ta Pani miała pełnomocnictwo do konta. Zatem jaki był interes Kruszer Managment... w tym wszystkim? Po co oni występowali w tym wszystkim? W jakiej formie Kruszer współpraocował z tą Panią. Czy była ona zatrudniona, czy reprezentowała inną spółkę? Z Panią posiadającą uprawnienia mogła sama wspólnota podpisać umowę bez Kru... Po co "oni" stworzyli spółkę, która bierze udział w zarządzaniu, ale za nic nie bierze odpowiedzialności. Interpretacja może być różna, dla mnie jest to swoiste działanie na naszą szkodę, czego dowodem okażą sie zapewne niewykryte jeszcze obciążenia. Musimy się zainteresować sprawą i pomóc Prokomowi, bo nasz interes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.adsl.inetia.pl 30.09.11, 20:03 Myślę, że już czas zainteresować sprawą prokuratora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec 33 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.chello.pl 01.10.11, 20:05 Ja to mówiłem już w dawno. Tu nie chodzi o kwoty rzędu 15 zł. W moim przypadku to jest jakieś 1200 zł zaliczek, po których słuch zaginął. Nawet niech to będzie średnio 800 zł od mieszkania, razy powiedzmy jakieś 35 - 40 mieszkań, to daje ok. 30 000 zł. Można za to wybrać się na urlop w jakieś fajne miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
to1234su Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer 03.10.11, 17:04 Może zamiast gdybać, czy pieniądze są, czy ich nie ma na koncie wspólnoty, poprośmy Zarząd Wspólnoty o sprawdzenie jego stanu - chyba na dzień dzisiejszy, czyli już miesiąc po zmianie zarządcy mają do niego dostęp. Myślę też, że powinniśmy jako Wspólnota porozmawiać z Kruszerem o rozliczenie wpłat zaliczek na konto wspólnoty. Zacznijmy w końcu działać w tej sprawie, a może to zrobić w naszym imieniu Zarząd Współnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec 33 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.chello.pl 01.10.11, 19:57 @księżniczka_pl : Tak, Szanowna Pani. Kruszer był i jest nadal "be", ponieważ: 1. od początku swojej działalności świadomie wprowadzał ludzi w błąd. Od terminów oddania mieszkań do użytku zaczynając, a na takich przyziemnych sprawach jak uruchomienie windy kończąc. W moim wypadku oznaczało to wymierne straty finansowe. 2. nie wywiązał się do dziś dnia ze zobowiązań. Plac zabaw dla dzieci - jakoś go nie widzę. Nie wiem jak inni mieszkańcy Wileńskiej, ale ja w umowie przedwstępnej mam napisane, że budynek będzie wyposażony w skrzynki na listy. Jak przyszło co do czego, musieliśmy za nie ekstra zapłacić. Odbiór techniczny obiektu i przekazanie dokumentacji - szkoda słów... 3. totalny chaos w zarządzaniu. Załatwienie najprostszych spraw najwyraźniej przerasta możliwości Kruszera: zaczynając od takiej drobnostki jak systematyczne opróżnianie śmietnika (przypomnijcie sobie, jak jeszcze w kwietniu odkryty KP-7 stał na parkingu, a śmieci walały się wszędzie dookoła), poprzez zawarcie umów na dostarczanie mediów do budynków, sprzątanie, a na sporządzeniu rzetelnych rozliczeń za pobierane zaliczki skończywszy. Załatwienie każdej z powyższych spraw Kruszerowi zajmowało całe miesiące! Co to za zarządca, który tłumaczy się, że nie ma dostępu do konta, na które sam wcześniej polecił przelewać zaliczki? Nie wiem, czy to jest bardziej śmieszne, czy tragiczne. Całokształt działalności Kruszer Management, szczególnie jego biegłość w rozliczeniu pobranych pieniędzy ociera się o świadome doprowadzenie do niekorzystnego rozporządzenia mieniem, tj. czyn opisany w art. 186 kk. @księżniczka_pl pisze: "To mamy zarządcę Prokom jakiego chcieliście i nas zmusiliście do tego wyboru." W odróżnieniu od Kruszer Management, który wprowadził do aktów notarialnych klauzule niedozwolone, w przypadku Procom-a nikt nikogo do niczego nie zmuszał. Było zwołane zgodnie z prawem zebranie Wspólnoty, było demokratyczne głosowanie. Ja karabinów na sali nie widziałem, nikt mi nie groził, o jakim zmuszaniu kobieto piszesz? Reszty posta księżniczka_pl nie bardzo rozumiem ("Popatrzcie teraz na swoje ego. Laury w koronie dla was ale te ciernistego drzewa. Jesteśmy zszokowani waszą ułomnością wyboru."), więc się nie ustosunkuję szczególnie, że księżniczka_pl zaczyna pisać w liczbie mnogiej. Czyżby problemy z osobowością? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec 33 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.chello.pl 01.10.11, 20:10 Drobna poprawka: mam na myśli art. 286 kk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 06.10.11, 19:45 Czy ktoś oprócz Konopki oddał Kruszera do sądu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec b Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.2.199.109.static.rdi.pl 07.10.11, 20:48 Oddał nie oddał. Ja nie oddałam i żałuję bo trzeba było iść od razu z Kruszerem do sądu. Teraz to mamy kłopot z zarządem i tym trzeba się zająć w 1 kolejności bo to co sie dzieje to przechodzi ludzkie pojęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka b Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: 212.137.70.* 10.10.11, 13:24 witam Panstwa,ja jeszcze nie mieszkam ale co miesiac wplacam na konto wspolnoty pieniadzem (zaliczki na wszystko)i teraz sie dowiaduje ze mamy nowego zarzadce czy ma ktos moze numer telefonu do tej osoby ktora opiekuje sie naszym budynkiem.czy panstwo wplacacie pieniadze zaliczkowo ,i czy to co bylo wplacone na konto wspolnoty a mialo byc rozliczone panstwo dostali spowrotem?z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.11, 22:44 Witam lokatorko b, jesteśmy w tej samej sytuacji.My także jeszcze nie mieszkamy na osiedlu wileńska i od marca na konto wspólnoty wpłacamy ok 300zł.Mysleliśmy, że będziemy mieli z tej okazji spory zwrot za ogrzewanie, wodę itd gdyż obiecano rozliczenie zaliczek na przełomie września i października ale gdy zaczelismy dopytywać w biurze powiedziano że nic takiego teraz nie będzie.Mamy nowego zarządcę Zarządzanie Nieruchomościami Procon Olesnica i tam musisz dzwonić i prosic o połączenie z odpowiedzialna osobą.Dowiedzieliśmy się, że dopiero w I kwartale przyszłego roku będzie rozliczenie zaliczek ale czy tych wpłacanych za kruszera też to jeszcze na 100% nie wiadomo:-(Wkurza mnie to bo podobno w związku z zaistniałą sytuacja spora część osob w ogóle nic nie płaci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka b Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: 212.137.70.* 13.10.11, 13:13 witam.ja jak ostatnio(pod koniec sierpnia)rozmawialam z pania majda to powiedziala ze oni nie maja dostepu do konta i bedziemy sie rozliczac z nowym zarzadca bo sami tak chcielismy,powiedziala rowniez ze duzo osob wcale nie placi i maja jakies tam problemy.ale teraz na chlopski rozum to ludzie mieli racje ze nie placili.bo nie musza sie o zwrot martwic i tp. -teraz ja tez nic nie wplacilam bo nie wiem gdzie i ile tz.za pazdziernik -dzwonilam do ksiegowosci i maja mi naliczyc ile mam placic ale jeszcze nic na e-mail nie dostalam wiec nadal nie mam pojecia. -wczesniej placilam 230zl a sama nie wiem za co,zaplacilam tez za ubezpieczenie budynku i tak naprawde nawet nie wiem czy jest ubezpieczony.wydaje mi sie ze dobrze ze zarzadce zmienili moze bedzie teraz wszystko prowadzome jakos czysto i bedzie mozna miec wglad do tego co robia . ale to sie dopiero okaze.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc1111 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: 212.137.70.* 13.10.11, 13:15 prosze mi powiedziec czy winda dziala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec 33 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.10.11, 14:27 Pytasz i masz odpowiedź: winda znowu nie działa. Tym razem ponieważ dostawca i jednocześnie serwisant windy, firma KONE, odmówił wykonania naprawy. A odmówił dlatego, że Kruszer Development nie zapłacił mu do dziś całej kwoty za windę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec 33 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.10.11, 15:22 Poprawka: winda znowu działa. I pojawiły się w niej naklejki serwisu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.mixelectronics.pl 15.10.11, 09:49 Od dzisiaj zostało włączone forum dla mieszkańców wspólnoty wileńska 29A i 29B. Zostało ono zrobione dlatego, że na tym forum już nie wiadomo gdzie co jest i czego szukać. wilenska.ugu.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marya Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.play-internet.pl 22.10.11, 16:23 Nadszedł koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec 33 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.11, 15:40 Coś się ostatnio na Wileńskiej nudno zrobiło. Może by tak jakiś wątek dla rozruszania forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bud B Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.6.199.109.static.rdi.pl 23.10.11, 22:04 jest watek, ktos zwymiotowal przed wejsciem do bud B, kto ????? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.11, 15:20 Pan Pieniacz, może ze swoją panną hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkniec bud.C Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.5.199.109.static.rdi.pl 24.10.11, 20:53 Nie wiem czy aż tak źle wszystkim się tam mieszka.Bo z tego co widzę i czytam stękają tylko mieszkańcy budynku "B". Mój budynek "C" jeszcze nie,bo nikt tam nie mieszka,a z budynek "A" mało jest wypowiedzi.Więc albo problem leży po winie samych mieszkańców bo jest ich tam aż tylu że dogadać się nie mogą albo mieszkają tam dziwaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.tieto.com 27.10.11, 10:00 Witam, Ja tylko z kilkoma słowami: Niektórzy napisali że głos na forum podnoszą osoby z budynku B, jest to prawda ale nie świadczy o tym że tylko tam są problemy ponieważ cały projekt o nazwie Osiedle Wileńska jest pełne problemów niedociągnięć niedomówień itp itd (ale część z mieszkańców tego nie zauważ lub nie chce zauważyć bo byłoby to oznaką ich błędu i niedopatrzenia). Pieniactwo i teksty dziwnej treści nie prowadzą do niczego. Odniosę się do kilku tematów podejmowanych ostatnio. Nowy Zarządca - jest to organ wybrany przez większość mieszkańców na zebraniu wspólnoty, wiem że części z Państwa nie przeszkadzało zarządzanie przez firmę Kruszer (brak płacenia za dostarczone media itp itd) bo myśleli Państwo że jak oni nic nie robią to ja nie będę płacił. Ale to jest błędny tok myślenia bo każdy z mieszkańców (czy mieszka czy nie) był, jest i będzie zobowiązany płacić za zarządzanie i media mieszkań i części wspólnych. Czyli ci co nie płacili po jakiś czasie dostaną dość duże wezwanie do zapłaty ( przy braku reakcji ostatnie stadium to przekazanie sprawy do sądu). Każdy z Nas będzie musiał coś dopłacić mniej lub więcej (przy rozliczeniu rocznym), ponieważ jak może nie każdy z Państwa pamięta faktury od Kruszera nie zawierały ciepłej wody (woda i ogrzewanie też były minimalne) a to jest obecnie jedna z większych pozycji na fakturze od Procon-u stąd wiesze opłaty). Pieniądze płacone na faktury Kruszera nie przepadły zostaną przejęte przez nowego Zarządce (nie będą oddawane), i zostaną przekazane rozdzielone na indywidualne konta mieszkańców względem ich wpłat oraz na spłatę zadłużenia np w MGK Oleśnica. Co do samego Osiedla Wileńska kilka rad dla osób zainteresowanych kupnem Firma Kruszer będzie chwalić i jeszcze raz chwalić jak są Oni wspaniali i co nie będzie na Osiedlu. Przestrzegam aby każdy z Państwa każdą obietnice miał na piśmie bo każdemu z nas wiele obiecano: plac zabaw, panele drewniane na balkonie, blokady na parkingach itp itd., a przyszło co do czego to niema nic i jeszcze ktoś śmie wmawiać że to tylko wymysł. Wszystko fajnie jest do kupna a później łaź i proś się o swoje. Bloki nie mają jeszcze roku zapraszam Wszystkich do budynku A gdzie już jakiś czas są po skuwane ściany i czekają na lepsze czasy tylko czyje, ogólnie klatki nadają już się do malowania (po części wina fachowców remontujących mieszkania oraz firmy czyszczącej po remoncie klatki która co jakiś czas pozostawiała odbitą tłustą rączkę ku pamięci). Piwnice zagrzybione, pomieszczeń wspólnych rowerownia itp - brak. Parkingi niby płaci się sporo pieniędzy (nawet głupich blokad nie dadzą) a i tak nie jesteśmy ich właścicielami tylko użytkownikami (leżą na terenie wspólnym 3 wspólnot, a jeśli ktoś uważa że jest inaczej powinien mieć wydzieloną działeczkę z indywidualną księgą wieczystą, a informacji jaką posiadam teren drug i parkingów jest spójny bez wydzielonych skrawków). Co do mieszkań niech państwo sprawdzają i wymagają bo fuszera jest wszędzie. Notariusz też polecam aby mieć swojego bo ten z którego korzysta Kruszer jest drogi (można to załatwić dużo taniej) a mają Państwo prawo do wyboru. Kolejne każdy z Nas musi być świadomy że za jakiś czas za oknami mogą lądować nam samoloty i czy to na pewno będzie cicha dzielnica? Ogólnie rzecz biorą Kruszer Developer chce tylko sprzedać a co będzie później to już nie ich sprawa, to będzie problem kupującego i jego samo zaparcie w dochodzeniu swojego, dlatego powtarzam kolejny raz MIEJCIE WSZYSTKO NA PIŚMIE bo w innym wypadku wyprą się wszystkiego. Na koniec Bajki pewnych osób o cudowności projektu Osiedle Wileńska i wspaniałości firmy Kruszer to opowiadajmy Sobie wieczorem ale nie podejmujmy ich w trakcie dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: 194.146.120.* 27.10.11, 12:00 "....ażdy z Nas będzie musiał coś dopłacić mniej lub więcej (przy rozliczeniu rocznym), ponieważ jak może nie każdy z Państwa pamięta faktury od Kruszera nie zawierały ciepłej wody (woda i ogrzewanie też były minimalne) a to jest obecnie jedna z większych pozycji na fakturze od Procon-u stąd wiesze opłaty). .." jedno pytanie na odbiorze technicznym mam wpisany stan liczników za np. ogrzewanie. Uwazam, że moje opłaty zaczynaja się dopiero od tego momentu. W związku z tym mam pytanie w jaki sposób dochodzić od fuszera, że stan do odbioru technicznego to ich kwota? Potrafi ktoś odpowiedzieć, ale merytoryczne bez kpiny prosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.tieto.com 27.10.11, 12:57 Witam, Opłaty można podzielić na kilka etapów które zależą od terminu odbiory mieszkania: 1)-opłaty do odbioru technicznego czyli koszt za wszelkie świadczenia ponosi deweloper bo jak mieszkaniec może płacić gdy nie posiada mieszkania, opłat są naliczane od odbioru. 2) dla osób odbierających przed marcem 2011 czyli oficjalnym powołaniem wspólnot różnica (zużycie według liczników) po miedzy odbiorem technicznym a marcem to będzie musiało być rozliczone z Developerem czyli Kruszer Development (nie mylić z Kruszer Managment) 3) pomiędzy marcem a wrześniem 2011 zarządcą był Kruszer Managment i to z nim będzie rozliczenie naliczeń ponieważ coś płaciliśmy może nie za wszystko (nie wiem dokładnie jak to miedzy sobą załatwi Kruszer Managment i Procon, ponieważ wpłaty z tego okresu posiada Procon) 4) od września zarządza nami czyli 29-29a i 33 firma Procon która wystawiła naliczenia i rozliczy je w początkowych miesiącach 2012 na spotkaniu Wspólnot. Mam nadzieje że to jest w miarę klarownie wypisane ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: 194.146.120.* 27.10.11, 13:51 Dzięki wielki. Nie znam się na tym, tylko intuicja mi podpowiada, że stany sprzed odboiru pokrywa developper. Odebrałem mieszkanie gdy zarządzał Kruszer Management. Podejrzewam, że procom przysle mi rozliczenie zgodne z aktulanym stanem, bo chyba nie ma dostępu do stanu wpisanego w odbiorze technicznym. Co wówczas zrobić? Udać się do developpera - wiadomo jak oni się zachowują w tych sprawach. Zanim przyjdą rozliczenia zapytam prokom jak oni widzą załatwić taką sprawę, pewnie więcej osób ma podobnie. W mojej sytuacji przez miesiąc ogrzewania zużylem 1/20 tego co było w dniu odbioru. Tak więc dopłata może być spora Jeszcze jedno pytanie: czy do tej pory MGK przysłało już jakieś faktury za ogrzewanie, a co za tym idzie: czy był sprawdzany stan liczników? Jeżeli ktos wie, że tak było proszę o informację kiedy mgk robiło odczyt liczników i rozlicznie za panowani kruszer d... lub m.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E. z b. "A" Osiedle Wileńska - Fuszer Deweloper IP: *.play-internet.pl 27.10.11, 14:29 Zgadzam sie z przedmowcami w 100%! Ludzie narzekaja bo mieli nadzieje, ze to wszystko bedzie dobrze funkcjonowac i wygladac. A jak jest doskonale widza, czuja i wiedza! Jesli wczesniej ktos zainicjowal wątek, ze to jedna wielka fuszerka to trudno nie przyznac mu racji. Ale pan T. Majda pewnie ma doskonale samopoczucie, bo to co sie w tym calym zamierzeniu zgadza to na pewno jego zysk z tak "dopracowanych" budynkow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.tieto.com 27.10.11, 14:54 Co do naliczeń opłat itp itd według mojej wiedzy: MGK Oleśńica odpowiada za dostarczenie wody, CO i wywóz nieczystości wystawia faktury cyklicznie i spisują liczniki główne na budynkach, szczegółowe informacje u Zarządcy (informacje kontaktowe w gablotach). Naliczenia firmy zarządzającej za wodę i CO są naliczeniami symulowanymi-składkowymi wyliczanymi względem osób zamieszkałych i historycznego zużycia (CO- składasz cały rok na okres grzewczy) są on rozliczane szczegółowo raz w roku (wtedy mamy nadpłatę lub niedopłatę) Jeśli ktoś uważa że zużywa obecnie mniej może zgłosić to Zarządcy który powinien zmniejszyć naliczenia dotyczące wody lub CO. Opłaty za koszty mediów części wspólnych (oświetlenie Co i woda) również rozliczane są raz w roku ale tu na naliczenie do czasu spotkania wspólnoty nie mamy wpływu. Procon posiada stan liczników na dzień przejęcia Wspólnoty czyli wrzesień. Stan liczników od odbioru do zmiany zarządcy powinien rozliczyć Kruszer Managment który powinien posiadać stany liczników z odbiorów (jak to będzie przeprowadzone to nie wiem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: 194.146.120.* 27.10.11, 15:34 Procon spisał tylko licznik główne, czy również poszczególnych mieszkańców? Słyszałem, że kruszer nie we wszytskich mieszkaniach zainstalował liczniki np CO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec 33 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.11, 00:29 Jest dokładnie tak, jak autor napisał: wszystko trzeba mieć na piśmie, bo inaczej developer wykręci się sianem, a co do rozliczeń, to nie ma nic za darmo. Jeśli ktoś nie płacił, będzie miał niemiłą niespodziankę przy rozliczeniu rocznym. Procon zarządza sporą częścią Oleśnicy, ma doświadczenie i umie sobie radzić z tymi, którym się wydaje, że są cwańsi od reszty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec 33 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.11, 00:21 Święta ludzka naiwności! Mieszkańcy budynku "B" (Wileńska 33) nie "stękają", tylko z lepszym lub gorszym skutkiem dochodzą swoich praw. Developer świadomie i celowo wprowadził nas w błąd, czym działał na naszą szkodę, powodując wymierne straty materialne. Moi sąsiedzi nie są "dziwakami". Wielu wychodzi z domu do pracy przed 6:00 rano, a wraca jak już jest ciemno. W bloku jest spokojnie, pomijając odgłosy wiertarek i pił do glazury - normalne, kiedy ludzie się wprowadzają. Ci sąsiedzi, których poznałem są całkiem OK. Tu nie ma problemu z dogadywaniem się między sobą - starego zarządcę odwołaliśmy zdecydowaną większością głosów. Ludzie z "A" mieli z tym problem. Naszym problemem było i jest dogadanie się z Kruszerem. Zresztą kupisz, wprowadzisz się, to zobaczysz ;-) Szczególnie, kiedy zaczniesz dociekać, dlaczego nie ma tego, za co zapłaciłeś. Mieszkańcy budynku "A" (Wileńska 29 i 29a) mniej się udzielają, bo... jest ich mniej. W budynku "B" jest 75 mieszkań, zdecydowana większość jest już zamieszkana. W budynku "A" jest mniej mieszkań, a w dodatku sporo stoi pustych - nie są jeszcze nawet sprzedane. Budynek "C" nie ma jeszcze mieszkańców, więc nie dziwne, że nikt nic nie pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUDYNEK C Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.5.199.109.static.rdi.pl 30.10.11, 14:16 Mam pytanie odnośnie bud."C". Czy można po zakupie mieszkania -(mimo że w budynku narazie będzie tylko kilku mieszkańców)- ustanowić zarządce typu Procon? Czy musi upłynąć jakiś czas,bądź zgoda większości lokatorów z całego budynku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec 33 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.11, 16:08 Formalnie te sprawy (wspólnota, zarząd, zarządca) reguluje Ustawa o własności lokali. Z chwilą sprzedaży pierwszego mieszkania w budynku "C", a zatem w momencie, kiedy w jednym budynku jest więcej niż jeden właściciel, automatycznie tworzy się wspólnota właścicieli lokali, w której uczestniczą ci, którzy już kupili mieszkania oraz developer jako właściciel mieszkań jeszcze nie sprzedanych. Tu istotny jest fakt, że wspólnoty się nie powołuje, ona tworzona jest automatycznie z mocy ustawy. Natomiast w interesie właścicieli mieszkań jest jak najszybsze zwołanie zebrania członków wspólnoty, czyli właścicieli sprzedanych mieszkań oraz reprezentanta developera jako właściciela mieszkań jeszcze nie sprzedanych. Dlaczego jest to ważne? Żebyście nie płacili za media marnowane przez developera. U nas developer przez 3 miesiące grzał powietrze na dworze grzejnikiem zainstalowanym we wiatrołapie. Na pierwszym zebraniu członkowie wspólnoty powołują Zarząd Wspólnoty (nie mylić z zarządcą!). Zarząd mogą, ale nie muszą tworzyć członkowie wspólnoty - może być to ktoś zupełnie z zewnątrz. Następnie Zarząd deklaruje się, czy będzie sam zarządzał wspólnotą, czy też do zarządzania potrzebuje pomocy, czyli Zarządcy. Z kolei Zarządca może do pomocy powołać sobie Administratora, czyli pospolicie mówiąc dozorcę (Alternatywy 4 się kłaniają ;-) ). Ważne jest założenie konta bankowego dla wspólnoty, na które będą wpłacane opłaty. Dobrze jest upoważnić do dostępu do tego konta więcej niż jedną osobę - unikniecie sytuacji, która miała miejsce u nas. Inną ważną sprawą są tematy umów o dostarczanie mediów: wspólnota powinna mieć zawarte umowy o dostarczanie mediów (woda i ścieki, energia elektryczna w części wspólnej, ogrzewanie) oraz umowę o wywóz nieczystości. Umowy te w imieniu wspólnoty zawiera Zarząd lub upoważniony przez niego Zarządca. Następnie ustala się wysokość opłat - zaliczkowych składek na pokrycie należności do dostawcy mediów. Jeśli tego nie zrobicie, developer będzie was robił w wała, a na koniec tak jak w budynku "A" zostaniecie bez prądu na klatce schodowej i z groźbą odcięcia ogrzewania i ciepłej wody. Co do zmiany zarządcy: macie nikłe szanse, ponieważ póki co właścicielem większościowym w budynku "C" jest developer i jeśli będziecie głosować udziałami, to nie macie szans - developer ma większość. Ale jak już będzie was więcej - wtedy decyzja należy do was. Powodzenia! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basenowa Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 04.11.11, 13:34 A miało być tak pięknie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Kruszer Development - Citi Development IP: *.play-internet.pl 15.11.11, 20:41 Witam, Nastąpiła zamiana naszego szacownego dewelopera z Kruszer Development na Citi Development, nie wiem czym to było spowodowane, czy chęcią zmycia złej opinii która jest była i będzie. Fuszerki po zmianie nie znikną a na domiar złego z informacji w gablotach wynika że deweloper miga się od napraw gwarancyjnych. A wiec przestrzegam tych co mają zamiar wyłożyć jakieś pieniądze na mieszkania na "Osiedlu Wileńska" aby się zastanowili dwa razy i przeanalizowali to forum bo pomiędzy głupimi wypocinami jest przedstawiony obraz firmy z jaką chcecie się związać (dla Nas mieszkańców jest już za późno) bo Kruszer Development czy Citi Development to ci sami ludzie i te sam kombinacje byle sprzedać a później niech sobie ludzie sami radzą, bo jak widać z naszego doświadczenie oni umyją ręce i np zmienią znowu nazwę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kruszer Development - Citi Development IP: *.play-internet.pl 21.11.11, 18:46 Nie wiesz po co zmienia się nazwę (spółkę) ?Zakładasz nową spółkę, czyściuteńką jak łza. Ze starej wyjmujesz wszystkie pieniądze, jeśli masz długi ogłaszasz upadłość i niech się teraz wierzyciele martwią. A nowa zbiera kasę, jak się trochę zbierze, a i długi powstaną, to znowu ten sam trik i tak w koło. Kto tak robi? Najczęściej złodzieje, których jedynym zadaniem jest oszukać uczciwych, ciężko pracujących ludzi, by nie zapłacić i tak żerując robić kolejne szwindle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Kruszer Development - Citi Development IP: *.play-internet.pl 21.11.11, 19:13 KRS - Archiwum z dnia 2011-11-04 (0000348745): CITI DEVELOPMENT SP. Z O. O., REGON: 021183398, NIP: 9111978340, KRS: 0000348745, Członkowie reprezentacji: Nazwisko i imię: oraz Funkcja lub stanowisko: Majda Tomasz Janusz - Prezes Zarządu, Dziedusiewicz Bogusława - Prokurent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Kruszer Development - Citi Development IP: *.play-internet.pl 21.11.11, 19:16 Kruszer sp. z o.o., następnie Kruszer Development sp. z o.o., a teraz Citi Development sp. z o.o. Widać, że interes "kwitnie", ciekawe tylko czyim kosztem Drodzy Mieszkańcy..? Odpowiedz Link Zgłoś
to1234su Re: Kruszer Development - Citi Development 23.11.11, 16:20 Chyba trochę przesadziłeś w swoich wywodach. Sprawdź nr KRS, nr REGON i NIP. Tutaj nic się nie zmieniło, jest dokładnie to samo co w starym Kruszerze Development. Jedynie zmieniła się nazwa firmy z Kruszer na Citi, więc długi i wszystkie inne zobowiązania zostają, to jest ta sama firma z inną nazwą. Jeżeli chcieliby zrobić szwindel to załozyliby nową spółkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Kruszer Development - Citi Development IP: *.play-internet.pl 24.11.11, 20:13 Teraz to sprawdziłeś. Za pół roku nikt nie zauważy, że Citi Development to nie te dzisiejsze Citi Development. Sprytne, sprytne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: Kruszer Development - Citi Development IP: *.play-internet.pl 26.11.11, 14:39 Drogi To... Su... czy nie lepiej wyglądałoby wypicie nawarzonego piwa niż tylko powierzchowna zmiana nazwy, kto się na to nabierze? chyba tylko Ludzie którzy nie zaczepią jakiegoś mieszkańca obecnych bloków. Bo zapach szamba też można nazwać pięknym zapachem tylko dla kogo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Kruszer Development - Citi Development IP: *.dynamic.lte.plus.pl 11.06.13, 23:17 on buduje nową inwestycje z spuldzielnia popowice LEGNICKA STREET TA FIRMA JEST UDZIAŁOWCEM BOGU DZIĘKI ZA INTERNET!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: Kruszer Development - Citi Development IP: *.play-internet.pl 26.11.11, 14:42 Drogi To... Su... czy nie lepiej wyglądałoby wypicie nawarzonego piwa niż tylko powierzchowna zmiana nazwy, kto się na to nabierze? chyba tylko Ludzie którzy nie zaczepią jakiegoś mieszkańca obecnych bloków. Zapach szamba też można nazwać pięknym zapachem, ale czy to zmieni w rzeczywistości jego woń? Odpowiedz Link Zgłoś
lokatorka.1 Re: Kruszer Development - Citi Development 01.12.11, 21:31 Panie Synu. Szacunek dla Mamy za jej operatywność i wielkie serce . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleś Wydaj przez chwilę, żałuj na zawsze..... IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 05.11.11, 22:18 To była reklama..... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Wydaj przez chwilę, żałuj na zawsze..... IP: *.centertel.pl 15.01.12, 19:58 sami mieszkancy nie sa lepsi :-) mamy np. cudownego literata ktory recznie naparza prozą prawie że w rytmie jambicznym o zachowaniu ładu i kultury hahahahahahahhahaa o matko bosko kiepsko wywiesza plakaty na klatce Odpowiedz Link Zgłoś
anula5550 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer 16.01.12, 13:26 Witam, przepraszam że tutaj piszę z prośbą, ale to najlepsze miejsce na znalezienie osób kupujących mieszkanie u dewelopera. Mam zatem ogromną prośbę o wypełnienie ankiety składającej się z kilku pytań, a dotyczącej reklam deweloperów. Oto link do ankiety: LINK. Będę niezmiernie wdzięczna za każdą pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ano Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.play-internet.pl 22.01.12, 09:11 Oto link: mojaolesnica.pl/article.php?id=5195 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.146.57.100.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.01.12, 01:09 mam pytanko czy moze jakis pozew zbiorowy przeciwko powstaniu lotniska pomoglby nam? bo nie usmiecha mi sie ten pomysl mieszkajac tu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.12.199.109.static.rdi.pl 05.02.12, 19:12 a ja mam inne pytanie: co za cham narzygał już po raz kolejny przed wejsciem do klatki nr 33???? Nie mogłeś świnio rzygnac na trawnik??? Poza tym druga sprawa: jak przyłapie kto rzuca pety na trawnik to je wszystkie pozbieram i wrzuce na wycieraczke albo do skrzynki pocztowej!!! Boze, co za swinie mieszkaja na wilenskiej 33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka 33 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.180.30.116.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.02.12, 16:09 Witam Podpisuje sie rowniez pod tym co napisala Ola, jeszcze puszki po piwie zgniecione i rzucone na szkrzynki. heeelp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przybyl Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.centertel.pl 06.02.12, 18:35 trzeba przyczaic kto to za delikwent i odwdzieczyc sie tym samym. a najlepiej na zebraniu poruszyc temat jakiegos malego smietniczka przed klatka to bedzie mozna takie cuda tam zostawiac. ale apeluje do tych osob co palą, żeby nie wyrzucali petów przez okno!!! Miło sie wam mieszka pod takim śmietniskiem? chcecie, zeby wasze dzieci zamiast w lecie rozkladac kocyk na trawie siedzialy na waszych petach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 33 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.6.199.109.static.rdi.pl 06.02.12, 19:11 ja mysle ze pety rzucaja przede wszystkim te osoby ktore pala na dworze. stoja przed ta klatka i rzucaja gdzie popadnie, moze i przez okna tez ale tego nie zauwazylem, jestem za tym by zamontowac kamere i zrobic monitoring, wtedy okaze sie kto robi takie rzeczy, nie wiem jaki jest koszt ale mysle ze nie duzy-jak na taka liczbe mieszkancow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: 188.141.58.* 09.02.12, 18:13 Witam. A czy ktoś z Państwa dostał już list z UM? Jest jakaś sprawa prowadzona przeciwko kruszerowi. Chodzi o złe zagospodarowanie i niezgodne z przeznaczeniem wykorzystanie budynków. Dokładnie teraz tego nie przytoczę bo ktoś czytał mi ten list przez telefon. Może wiecie Państwo coś więcej na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva wilma Re: Kruszer Development - Citi Development IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.02.12, 17:00 Spraw sądowych to Kruszer Development, ups ;) Citi Development ma tyle, że wystarczy na długo. Tu przegrana, tam ugoda. Osiedle Wileńska - prawie deweloperski majstersztyk roku :D Ciamciaramcia, zmiana Kruszer Development na Citi Development nic nie da. Obecni lokatorzy i nie tylko :) robią Osiedlu Wileńskiemu taką reklamę na jaką sobie skutecznie w Oleśnicy firma Kruszer Development (ups znowu), Citi Development oczywiście, zasłużyła. Critititi, przeszłości nie da się schować do piwnicy :)) My o tym wiemy, a wy? Zaklinacie rzeczywistość? Nieetyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miezkaniec 29A Kruszer - Citi Development - Rozliczenenie IP: *.play-internet.pl 24.02.12, 18:44 Mam pytanie dostaliśmy rozliczenie roczne zużycia czy ktoś mi może odpowiedzieć jak możliwe jest że 2 grzejniczki przy wejściach mogą wygenerować ponad 350GJ zużycia ciepła w okresie wrzesień-grudzień (obliczone z różnicy licznika głównego - liczników mieszkańców). Czy czasem nie za dużo tego jest? Czy czasem nasz wspaniały deweloper również w sieci CO zrobił fuszerkę i ciepło leci gdzieś w atmosferę? Czy po prostu Procon się kopną w obliczeniach?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osiedle porażka Re: Kruszer - Citi Development - Rozliczenenie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.03.12, 14:20 W Kruszer Development wszystko jest możliwe. Cuda, cuda ogłaszają... Majda się cieszy, a głupi mieszkaniec ma kolejny problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Kruszer - Citi Development - Rozliczenenie IP: *.205.116.17.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.03.12, 23:56 Tak , jest to możliwe i trzeba mieć tego świadomość a nie z uporem maniaka odkręcać grzejnik we wiatrołapie przy otwartych drzwiach. Cieplej z tego powodu raczej nikomu nie będzie a koszt niewiedzy jest znaczny. Inna sprawa to audyt energetyczny tych budynków - prze kamerę termowizyjna doskonale widać ile ciepła i którędy ucieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka brama 33 Re: Kruszer - Citi Development - Rozliczenenie IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.03.12, 08:32 Sprawa założenia jednej lub dwóch kamer jest doskonałym pomysłem na wyłapanie "śmieciarzy". A to nie jest aż taki straszny koszt ( jedną kamerkę kopułkową wew. do windy a drugą zew. skierowaną na bramę tak aby było widać cały ten obszar przed wejściem najlepiej obrotową) Jeżeli chodzi o palących pod bramą to nie bierzmy wszystkich do jednego worka bo większość tych palących tam kiepuje w popielniczce którą swoją drogą rzadko się czyści. Jednak zauważyliśmy już wspólnie z sąsiadami że o naszą klatkę nie dbają ci co nie są właścicielami mieszkań. Jak można pozwolić aby duży czarny pies naszczał do windy ( tak że nie można w niej stać) i tego nie sprzątnąć. A zepsucie panela w windzie?!! Ludzie przecież to jest nasza wspólna własność! Wymiociny na wejściu do budynku!!!ten co tak ciągle upiększa widoki na wejściu niech sobie na wycieraczkę narzyga skoro nie potrafi przynajmniej na trawnik lub do worka. Przecież nie chcemy aby nasze osiedle za chwile zmieniło się w slamsy!!. Pozdrawiam sąsiadów ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Citi Development Re: Kruszer - Citi Development - Rozliczenenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.12, 13:18 Szanowni Państwo! Odnośnie wysokich rachunków za ogrzewanie informuję, że budynki na Osiedlu Wileńska posiadają wyjątkowo dobrą izolację termiczną. Ściany budynków mają grubość od 38 do 48 cm, dodatkowo izolowane są 15 cm warstwą styropianu. Każdy z mieszkańców otrzymał przy zakupie certyfikat mówiący o klasie budynku. Dodatkowo, nowoczesny węzeł sterowany pogodowo korzystnie wpływa na zużycie ciepła. Wysokie rachunki za zużycie ciepła nie są zatem wynikiem złej izolacji cieplnej budynku. W razie jakichkolwiek pytań w tej i innych kwestiach, zapraszamy do kontaktu. Z poważaniem, Citi Development Sp. z o.o. Oleśnica, ul. Wileńska 31 B mieszkancy@citidevelopment.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Citi Development Re: Kruszer Development - Citi Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.12, 13:15 Szanowni Państwo! Informuję, że zmiana nazwy z Kruszer Development na Citi Development Sp. z o.o. była wynikiem restrukturyzacji w naszej firmie. Restrukturyzacja ta miała na celu wydzielenie spółki zajmującej się wyłącznie działaniami developerskimi. Od tego czasu jakość naszych prac uległa zdecydowanej poprawie. Udało się nam dokończyć wiele działań, jak również podjąć kolejne, przyczyniające się do podniesienia standardu życia na Osiedlu Wileńska. Wszyscy mieszkańcy naszego osiedla dostali w ostatnich dniach list od Prezesa Tomasza Majdy, w którym opisał on szczegółowo podjęte w ostatnim czasie działania. Pełną treść listu znajdą Państwo również na: www.citidevelopment.pl W razie jakichkolwiek pytań w tej i innych kwestiach, zapraszamy do kontaktu. Z poważaniem, Citi Development Sp. z o.o. Oleśnica, ul. Wileńska 31 B mieszkancy@citidevelopment.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klasowiec Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.12, 13:18 Wałek goni wałek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka 33 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer- zebranie IP: *.180.245.178.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.03.12, 17:08 Witam drogich sąsiadów. Niestety nie mogę być na zebraniu wspólnoty, zawsze byłam a teraz muszę dłużej zostać w pracy, w związku z czym mam wielką prośbę. Napiszcie najważniejsze info co było na zebraniu. Czy były zastrzeżenia co do rozliczeń? Jakie rozwiązanie rozliczenia zaproponował procon jak ktoś ma nadpłatę? Czy zmieniła się wysokość zaliczki? Itd, itp. Będę wdzięczna za wszelkie info. W przyszłym tygodniu osobiście wybiorę się do procon ale do tego czasu ciekawość mnie zje :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a ktory idiota... Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer- zebrani IP: *.centertel.pl 06.04.12, 16:36 ...przykleił do ściany taśmą klejącą ten dramatyczny apel o usunięcie dzieciecych rowerków??? Bedzie teraz za swoje naprawiał ścianę???? A rozżalona mamusia Magdalena niech sobie tez do serca wezmie te slowa- jest winda, sa dlugie korytarze, zostawiaj dziecka rowerek pod swoimi drzwiami a nie pod skrzynkami na listy- mi tez to przeszkadza. I jeszcze jedno- wlasciciel pojazdu o nr rej DKL***** parkujacy na chodniku- wyjazd! To jest chodnik a nie miejsce parkingowe!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.12, 16:32 Witam Zamierzam kupić mieszkanie w bloku C osiedla przy Wileńskiej. Prosiłbym o opinię o stanie technicznym wykonanego budynku. Z chęcią zapoznam się z opinią na temat stanu budynku przed remontem. Czytałem na tym forum o wilgoci, grzybie i stęchliźnie w piwnicach. Każde uwagi nawet te krytyczne mile widziane. Proszę o informację, na co zwrócić szczególną uwagę przy podpisywaniu z Developmentem umowy, co może być wadą ukrytą a co jest zamaskowanie w stanie po remoncie. Nie chciałbym aby zakup był nietrafiony i potem tylko problem. Czekam na Wasze cenne uwagi potencjalni przyszli współlokatorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.30.56.25.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.04.12, 00:55 Ja bym tam nie kupił - zwłaszcza na poddaszu. Zmiana pokrycia dachu to był remont maskujący, który trwał i trwał - jak wszystko w Kruszerze - a deszcze padały i padały. Ewentualnie w grę wchodzi I piętro. Wilgoć, nie skuteczna wentylacja lub jej brak, stan stolarki okiennej. I ważne kto będzie tam zarządcą - jeśli Kruszer ( wpis w akcie notarialnym) to współczuję i nie polecam. Mieszkańcy osiedla są "w porządku" - w ogromnej większości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 06:46 a co z parterem? tam jest największy wybór mieszkań. Z informacji od znajomych i z tego forum, wnioskuję, że w piwnicy jest zamalowany i zaszpachlowany grzyb i stęchlizna. Z tym się nie walczy pędzlem i tynkiem i nie jest to tanie, a skutki dla mieszkańców mogą być nieciekawe. Czy prawdą jest to, że budynki były zawilgocone i zagrzybione? Nie chciałbym po kilku latach mieszkania tam zacząć chorować i w finale się wykończyć bo kupiłem "tanio" mieszkanie, które zabija. Proszę o opinię o parterze i tym co mnie nurtuje najbardziej - grzyb, wilgoć stęchlizna. Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odradzam Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.play-internet.pl 17.04.12, 00:06 Witam, odradzam Ci kupno mieszkania w tym miejscu poniżej lista 1. reaktywacja lotniska 2. to o czym pisałeś - wilgoć 3. nie wiem jak jest teraz, ale jeszcze nie dawno nie było kontenerów na śmieci 4. nie wykończone klatki bardzo długo po oddaniu budynku 5. nie działająca winda również w bardzo długim okresie po oddaniu budynku do użytku 6. umowa zapisana na Twoją niekorzyść bez możliwości negocjacji zapisów Nie wiem po ile jest m2, ale ile by nie kosztował nie warto. Są w Oleśnicy inne o wiele lepsze miejsca (nie wiem jak z ceną), ale np brama wrocławska lub saturn (koło basenu i lasku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek3 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 18:21 Również przyłączam się do negatywnej opinii o naszym osiedlu. Gdybym mógł cofnąć czas, nie kupiłbym żadnego z proponowanych mieszkań. Ale mądry jestem teraz, a nie przed kupnem. Lepiej rozejrzyj się za inną lokalizacją albo poszukaj mieszkania na rynku wtórnym. Ja szukałem w Oleśnicy małego mieszkania, nie było wtedy zbyt dużego wyboru, a te mieszkania, które były znajdowały się w starych kamienicach, którym ktoś zrobił jedynie zewnętrzny lifting. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec 30 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.5.199.109.static.rdi.pl 17.04.12, 21:44 Mieszkam w budynku 30 <Budynek C> Jeśli chodzi o Dewelopera to przyznaje zastrzeżenia do niego mam,ale przy kupnie mieszkania prawie codziennie patrzałem robotnikom na ręce,byłem tu od zeszłego lata.Widziałem jak montowali kanalizacje,jak wylewali podłogi,jak tynkowali ściany i wykańczali wszystko inne regipsami oraz malowali.Deweloper rąk nie ubrudził pracą wszystko robiły firmy zewnętrzne.Każdy Deweloper próbuje zrobić tanim kosztem a zgarnąć więcej za mieszkanie-próżno ideału szukać w Oleśnicy.Kupując mieszkanie liczyłem się z tym że pakuje się w budynek stary i odnawiany.Wady nieliczne mieszkania mają,ale po to się robi odbiór aby wytknąć to sprzedawcy i oczekiwać naprawy.To że oddanie przedłużało się w nieskończoność to wina braku płynności finansowej Dewelopera (niepłacenie w terminie wykonawcą,więc oni swojej pracę zawieszali). Zarządca budynku już został wybrany (jak sam deweloper przyznał-"błędem było zabieranie się za zarządzanie budynkami samemu") dlatego jest zarządca zewnętrzny Rem Group. Pozdrawiam (Jeśli ma ktoś więcej pytań nokia1299@wp.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary lokator Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.204.38.82.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.04.12, 09:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chętny na kupno Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 19:14 Witam Czytam to i mam mieszane uczucia. Developer chwali, mieszkańcy - różnie. Chętnie poczytałbym i dowiedział się jak faktycznie jest. Z zewnątrz to ciekawie wygląda, w środku podobnie. Wizualnie nie mam zastrzeżeń ale jak czytam o grzybach i wilgoci to mnie odtrąca od tej decyzji o zakupie. Czy tam faktycznie jest koszmarnie w sprawach formalnych i niezdrowo pod tynkiem i w ogóle w budynku? Jak widziałem budynek na zdjęciach developera, wygląda jak p wojnie, prawie nie ma okien (deszcz może wpadać) no i dach łatany. Dla mnie to zalany tynkami kurhan grzybów, bomba biologiczna jak to wszystko oglądam i czytam na tym forum. Co wy na to, wiedzący więcej i znający dom od podszewki? Proszę o prawdę, bo nie chcę się wkopać w problemy prawno zdrowotne z kredytem na lata płaconym za choroby i niedołęstwo Citi-Kruszera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezdecydowany Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.109.165.82.dolnet.pl 20.04.12, 07:26 Prosze o opinie jak się mieszka w budynku C , Czy rzeczywiscie jest wilgoć.Kto ma być zarządca tego budynku? Proszę o odpowiedz,Waham się z kupnem mieszkania .I denerwuje mnie to ze do ceny mieszkania doliczona jest kwota olbrzymia za miejsce parkingowe i komórke . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary lokator Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.182.128.115.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.04.12, 13:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezdecydowany Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.109.165.82.dolnet.pl 21.04.12, 10:00 Do- stary lokator - czy coś miałeś do powiedzenia na temat który p[oruszyłem w poprzednim poscie. Prosze odezwij się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 33 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.6.199.109.static.rdi.pl 21.04.12, 12:08 przestancie juz tak narzekac na te mieszkania, nie wiem skad takie opienie, w bloku 33 nie ma zadnej wigloci itp, denerwuje mnie tylko to ze wszystko tutaj slychac-ten budynek nie byl budowany pod mieszkanai wiec moze dlatego. poza tym nie mam uwag. a developer-to kazdy wie jaki jest. wg mnie mozesz negocjowac zapisy w umowie-jak cos jest nie tak to przeciez mozna to zmienic(zapis), co do zarzadcy-to jaki problem go pozniej zmienic-tak jak to my zrobilismy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezdecydowany Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.109.165.82.dolnet.pl 21.04.12, 14:17 dzięki za odzew. W ktorym mieszkasz budynku?Ja planowałem kupić w budynku nr 30 ale jeszcze sie waham.W sumie to nie jest tam tak tanio ,biorąc pod uwagę ze miejsce nie bardzo atrakcyjne no i jest to bud adaptowany,pomieszczenia na parterze i pietrze bardzo wysokie.A do tego mają otworzyć lotnisko 600-700m od szkoły.i budynków to już jest nie fajnie,Makiety bardzo zachecają ale rzeczywistość jest troche inna . mało zieleni .Jeśli ktoś mieszka w bud. 30 proszę się odezwać jak jest z ta wilgocią.? Pytam bo jestem osoba alergiczną /astma/ i kupujac takie mieszkanie byłbym narazony na ..sami wiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świadomy domu Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 14:57 do 33: wilgość kolego wyjdzie z czasem w postaci czarnych plam (grzybów) skoro budynek był jaki byl i nie dbano o niego więc spodziewaj się pieczarek na ścianach, To nie wychodzi po miesiącu i z dnia na dzień,k to Ci wyjdzie za rok, 2 lata i wtedy będziesz miał problem z mieszkaniem i zdrowiem do niezdecydowany: Ja kolego odpuścilem sobie, owszem budynek na pierwszy rzut ladny, i nie jest też najdrożej, ale zdrowie masz tylko jedno a sprzedaj potem takie coś za jakiekolwiek pieniądze, jak już bedzie mialo slawę grzybiarni. Mi jeden budowlaniec odradził to miejsce, też chciałem tam kupić. Powiedział, że z grzybem sie nie wygra, a sprzedać to potem to będzie koszmar. I co kilka lat remont ścian, bo plamy będą wychodziły. Facet zna budynek, bo tam pracował. Gwarancja nic CI nie da, bo grzyb z dnia na dzień nie wyjdzie a po gwarancji to już tylko Twój problem i Twoje choroby, Kruszer nie zwróci CI zdrowia tylko bedzie zył w luksusie i cieszył się, że sprzedaje takie coś. Przysłowie - ... zawinęło się w papierek i udaje, że cukierek. To oddaje prawdę o tych budynkach. Pomyśl co ważniejsze, zdrowie czy Wileńska z lotniskiem i dodatkami w mieszkaniu. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 33 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.6.199.109.static.rdi.pl 21.04.12, 17:00 malo wiesz a sluchasz pracownikow ktorzy malo kiedy sa trzezwi :), kolego;ja tu bylem od samego oczatku "budowy"-remontu, nie bylo jeszcze okien itp, wszedlem do tego budynku (33) bez zgody developera i widzialem pomieszczenia -glownie swoje, piwnice itp. I.............. zaskocze cie ale nie bylo wilgoci czy jak to wolisz nazywac grzybkow, potem z kazdym wazniejszym etapem remontu tez patrzylem wykonawcom na rece-wiec wiem co kupilem. nie strasz ludzi bo to nie ma sensu, moze piszesz bo jestes osoba ktora sprzedaje mieszkanai innego developera :)0tego nie wiem ale po co cos komentowac skoro sie nie wie jak jest-bylo. ps. mieszkam ponad rok(brak wilgoci...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkam w 30 !! Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.5.199.109.static.rdi.pl 21.04.12, 18:31 Mieszkam tu od jakiegoś czasu.Na budowie byłem często od zeszłego lata jak kupiłem mieszkanie.Widziałem wszystko kable,rury,gołe ściany.Ale grzyba i wilgoci nie widziałem. Męczyłem Kruszera o wszystkie poprawki ,bo budowlańcy nie przykładali się za bardzo. Już mamy Zarządce (REM Group) ale jak się nie będzie sprawował i będzie więcej mieszkańców to zmienimy go na innego. Najlepiej samemu przyjechać i obejrzeć mieszkania,obejrzeć fachowcem aby wytknąć błędy i nakazać poprawić deweloperowi.I to tyle a tych co nie mieszkają w 30 to proszę się nie wypowiadać <co najwyżej o bloku w jakim sami mieszkają>pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary lokator Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.play-internet.pl 22.04.12, 08:55 "Może tym razem serwer mnie nie wyrzuci" Ja mieszkam tez na osiedlu jakis dłuższy czas akurat w 29-29a (w przeciwieństwie do weteranów z 30 którzy już może prawie z 4 miesiące zamieszkują) wypowiem sie nie na temat 30 ale ogolnie zeby ktoś mnie nie posądzał ze nie mieszkam a sie wypowiadam (tylko jedna rzecz do 30 jak jeszcze niebył taki piekny to prawdą jest że tam była okropna wilgoć a w piwnicach stała woda to tyle na temat bloku 30 bo sie nie znam :). Osiedle jakie jest każdy widzi drogi się zapadają lotnisko opodal ma wyrosnąć (choć deweloper zapewniał że nic takiego nie powstanie że dokumenty mają) W ogóle deweloper to temat rzeka co on nie obiecywał i czego nie zachwalał dlatego jedna uwaga prosze czytać co państwo podpisują a jesli coś obieca to niech będzie na to podkładka. My mieliśmy mieć plac zabaw parkingi z blokadami, smietnik z klinkieru itp itd a rzeczywistość jest inna a co śmieszne zaraz przed blokiem 30 urosnie drugi wspaniały blaszany śmietnik dla tego bloku wiec widok ekstra. Co do wilgoci w naszym budynku to ona jest choc moze nie każdy jeszcze odkrył wujka grzyba ja juz w mieszkaniu miałem małego ale moze to moja wina że mało grzane nie wietrzone itp itd (dlatego hajcujcie na maksa i jednocześnie wietrzcie i nic sie nie pojawi a rachunki za ogrzewanie będą tylko uwieńczeniem tego wszystkiego). U nas w piwnicy tez była woda ale poprawiono jej niema ale czy co na ścianach nie wyjdzie nie wiem pożyjemy zobaczmy pod schodami grzybek był kuty ciekawe ja jak długo obecny zabieg go zamaskuje. Jedno wiem to to że nie wiem co tu może jeszcze jeszcze wyjść z czasem, ale poz tym sie mieszka ok bo sąsiedzi mili i na tym pozytywie zakończę ;) PS Ja też mogę być kim kolwiek może kimś z Citi, konkurencją, mieszkańcem itp itd dlatego wybrać się na osiedle i zapytać pierwszego drugiego mieszkańca jak jest jak nie będzie gburem to odpowie szczerze ob on akurat nie będzie miał interesu w ściemnianiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezdecydowany Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.109.165.82.dolnet.pl 22.04.12, 08:47 dziękuję za odp. Jak widze opinie rózne.Na razie szukam dalej.Chociaż powiem szczerze ze w Oleśnicy trudno bedzie. A czy ktos słyszał o nowej iwestycji na zielonych ogrodach deweleoper Milano? Dość ciekawy projekt .Ale jeszcze nie rozpoczęto budowy .Pilnie potrzebuję mieszkania ale czekam bo po 29 kw mają zmienic sie przepisy z korzyscia dla kupujacych tak ze deweloperzy nie będa mogli nas oszukać.:))Przynajmniej takie jest załozenie tej nowej ustawy. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.04.12, 23:41 Witam co do nowej ustawy to jeżeli deweloper zacznie sprzedaż przed 29.04 to nowa ustawa jego inwestycji nie dotyczy, nie będzie musiał uruchamiać rachunku powierniczego.W dalszym ciągu będzie mógł cię wydymać sprzedając np. dziurę w ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezdecydowany Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.109.165.82.dolnet.pl 25.04.12, 07:50 Tak - max zgadzam sie z tym co napisałes.Nie dotyczy tez tej inwestycji ktróa juz jest wybudowana.Dalej jestem niezdecydowany :)Jedno jest pewne ze w kazym nowo oddanym mieszkaniu znajdą sie jakies usterki na to jestem przygotowany. Ale jesli pojawiłby sie problem wilgoci ,grzyba itp to już nie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrezygnowany Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.finemedia.pl 25.04.12, 10:18 niezdecydowany - to były cud mieszkania dla mnie a szukam czegoś. ładne na zewnątrz i w środku też OK. Po tym co się o tym dowiedziałem Citi i tym osiedlu zacząłem się przyglądać innym ofertom. Jedyne godne uwagi z tych nowych i gotowych jest osiedle na Brzozowej koło Atolu jesli szukasz nowego mieszkania. Poza tym rynek wtórny też ma bogatą ofertę i też dla bogatych. Efekt czy nowe czy uzywane jest taki sam - sporo kasy. Z dwojga złego porozglądaj się po innych oferentach. Warto. Kupując tu mieszkanie po "rabacie" za 250 tys musisz włożyć w nie jakieś 50-60 tysięcy i już 300 przekroczone. Wzórbud czy Saturn mają oferty nowych budynków, Citi ma ofertę przeróbki. Czytałeś wiesz jak jest. Grzyba i wilgoci nie pogonisz, a zdrowie masz tylko jedno. Szanuj się bo po latach jak Ci zdrowie dokuczy to Wileńska ładna bedzie Twoją zmorą. No w sumie spory plus - do lotniska blisko, zawsze możesz z buta tam dojść - to był żart. Ja z plusów o tym osiedlu mogę uznać efekt wizualny budynku, reszta to minusy. Za dużo mam tu minusów i mimo chęci kupienia bo mi sie to naprawdę podoba - nie chcę. wolę co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: log Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.04.12, 16:45 Grzyb, Odpryski i Lotnisko, czyli GOL do własnej bramki. Porozmawiałem z lokatorami i szczerze odradzam. Szukam więc dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec 30 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.5.199.109.static.rdi.pl 25.04.12, 16:50 Nikt nikogo nie zmusza do zamieszkania na "Osiedlu Wileńska". Każdy z nas sam dobrowolnie podjął decyzje. Jeśli komuś nie pasuje to niech sprzeda mieszkanie i kupi gdzie indziej,a nie obraża ludzi co chcą tu mieszkać i godzą się na wady jak i zalety tego Osiedla. Jeśli ktoś podjął decyzje będąc wprowadzonym w błąd niech dochodzi swoich praw a nie użala się jaki to został oszukany. Czytając wypowiedzi niektórych osób dochodzę do wniosku że są chyba niezadowolone z życie- i swoją frustracje wyładowują tutaj.Tylko że w przeciwieństwie do tych wiecznie niezadowolonych są ludzie którzy są normalni i nie zajmują się pierdołami jak pisanie tu bzdetów.Dlatego wynoszę się z tego błędnego koła rozpaczy, i opuszczam to forum. żegnam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezdecydowany Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.109.165.82.dolnet.pl 25.04.12, 17:11 Hej mieszkaniec 30- nikt nikogo nie obraża. Tylko pytałem o mieszkania i opinie o nich Was już zasiedlonych.Mieszkanie które planowałem kupic ogladałem .Ale dopiero po tym dowiedziałem się ,ze budynek 30 nie jest budowany od postaw. więc zacząłem drązyć .Jak juz wczesniej pisałem jestem spoza Oleśnicy i nie mam mozliwości bycia tam często.Nie widziałem terenu wczesniej dlatego wypytuje.nie miej mi tego za złe.:)W końcu po to jest to forum. Nie denerwuj się ! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezdecydowany Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.109.165.82.dolnet.pl 26.04.12, 07:09 `~~~Stary lokator~~ dzieki za wyczerpujace info.Właśnie dzisiaj się pojawił Twój wpis.Pozdro.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Citi Development Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.12, 13:24 Szanowni Państwo! Informacja o zagrzybieniu w piwnicach jest nieprawdziwa. Doszło jedynie do zawilgocenia, zaś firma Citi Development podjęła wszelkie środki zaradcze i zapobiegawcze potrzebne w tej sytuacji. Użyty został środek grzybobójczy do murów ceglanych, a następnie Kalmatron – środek zabezpieczający o właściwościach wodoszczelnych. Ponadto, informuję, że zgodnie z projektem budowlanym, z zewnątrz cały budynek został odkopany, wykonano izolację przeciwwilgociową (naniesiono podwójną warstwę Bitizolu) a następnie termiczną – całość została zaizolowana Styrodurem. Tym samym, wykonana została wtórna izolacja pionowa, co zabezpiecza budynek przed zawilgoceniem. Informacje na ten temat znajdą Państwo w liście, który Prezes Tomasz Majda wysłał do wszystkich mieszkańców naszego Osiedla. List można również przeczytać na stronie www.citidevelopment.pl Odnośnie remontu dachu, informuję, że na etapie budowy zostały wymienione uszkodzone elementy więźby dachowej. Zostosowaną nową technologię, polegającą na pokryciu folią paroprzepuszczalną (pokrycie wstępne), następnie wykonano łacenie, ułożono dachówkę karpiówkę w koronkę i wykonano obróbki blacharskie z blachy aluminiowej 0,50 mm. Przyjęta technologia, choć długotrwała, gwarantuje wysoką jakość wykonanych robót. Dokumentacją zdjęciową z wykonanych prac można zobaczyć na stronie www.citidevelopment.pl/galerie. W razie jakichkolwiek pytań w tych i innych kwestiach, zapraszamy do kontaktu. Z poważaniem, Citi Development Sp. z o.o. Oleśnica, ul. Wileńska 31 B mieszkancy@citidevelopment.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.play-internet.pl 20.06.12, 11:20 A co z placem zabaw który według pisma od Pana Majdy mial zostac skonczony do 30 czerwca ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.30.54.74.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.06.12, 15:43 I co koniec wypowiedzi z biura citi. Kolejne pytanie co z cyfrową telewizją z anteny zbiorczej bo tylko polsat. tvn odbiera gdzie tvp i muzyczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Citi Development Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.12, 12:43 Szanowni Państwo! Informujemy, że zakończył się proces negocjacji ze wspólnotą, który miał na celu wydzielenie obszaru i wybranie najlepszej lokalizacji pod plac zabaw. Podpisaliśmy również umowę z wykonawcą, który zaproponował najciekawszy sposób urządzenia placu. Podpisana umowa przewiduje ukończenie prac do dnia 17.07.2012 r. W razie jakichkolwiek pytań w tej i innych kwestiach, zapraszamy do kontaktu. Z poważaniem, Citi Development Sp. z o.o. Oleśnica, ul. Wileńska 31 B mieszkancy@citidevelopment.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIM Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.12, 11:33 Haha Znów bajka napisana I gdzie ten plac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Citi Development Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.12, 13:23 Szanowni Państwo! Informacja o zagrzybieniu w piwnicach jest nieprawdziwa. Doszło jedynie do zawilgocenia, zaś firma Citi Development podjęła wszelkie środki zaradcze i zapobiegawcze potrzebne w tej sytuacji. Użyty został środek grzybobójczy do murów ceglanych, a następnie Kalmatron – środek zabezpieczający o właściwościach wodoszczelnych. Ponadto, informuję, że zgodnie z projektem budowlanym, z zewnątrz cały budynek został odkopany, wykonano izolację przeciwwilgociową (naniesiono podwójną warstwę Bitizolu) a następnie termiczną – całość została zaizolowana Styrodurem. Tym samym, wykonana została wtórna izolacja pionowa, co zabezpiecza budynek przed zawilgoceniem. Informacje na ten temat znajdą Państwo w liście, który Prezes Tomasz Majda wysłał do wszystkich mieszkańców naszego Osiedla. List można również przeczytać na stronie www.citidevelopment.pl W razie jakichkolwiek pytań w tych i innych kwestiach, zapraszamy do kontaktu. Z poważaniem, Citi Development Sp. z o.o. Oleśnica, ul. Wileńska 31 B mieszkancy@citidevelopment.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Citi Development Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.12, 13:22 Szanowni Państwo! Odnośnie remontu dachu, informuję, że na etapie budowy zostały wymienione uszkodzone elementy więźby dachowej. Zostosowaną nową technologię, polegającą na pokryciu folią paroprzepuszczalną (pokrycie wstępne), następnie wykonano łacenie, ułożono dachówkę karpiówkę w koronkę i wykonano obróbki blacharskie z blachy aluminiowej 0,50 mm. Przyjęta technologia, choć długotrwała, gwarantuje wysoką jakość wykonanych robót. Dokumentacją zdjęciową z wykonanych prac można zobaczyć na stronie www.citidevelopment.pl/galerie. W razie jakichkolwiek pytań w tych i innych kwestiach, zapraszamy do kontaktu. Z poważaniem, Citi Development Sp. z o.o. Oleśnica, ul. Wileńska 31 B mieszkancy@citidevelopment.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Citi Development Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - opinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.12, 13:19 Szanowni Państwo! Informacja o zagrzybieniu w piwnicach jest nieprawdziwa. Doszło jedynie do zawilgocenia, zaś firma Citi Development podjęła wszelkie środki zaradcze i zapobiegawcze potrzebne w tej sytuacji. Użyty został środek grzybobójczy do murów ceglanych, a następnie Kalmatron – środek zabezpieczający o właściwościach wodoszczelnych. Ponadto, informuję, że zgodnie z projektem budowlanym, z zewnątrz cały budynek został odkopany, wykonano izolację przeciwwilgociową (naniesiono podwójną warstwę Bitizolu) a następnie termiczną – całość została zaizolowana Styrodurem. Tym samym, wykonana została wtórna izolacja pionowa, co zabezpiecza budynek przed zawilgoceniem. Informacje na ten temat znajdą Państwo w liście, który Prezes Tomasz Majda wysłał do wszystkich mieszkańców naszego Osiedla. List można również przeczytać na stronie www.citidevelopment.pl W razie jakichkolwiek pytań w tej i innych kwestiach, zapraszamy do kontaktu. Z poważaniem, Citi Development Sp. z o.o. Oleśnica, ul. Wileńska 31 B mieszkancy@citidevelopment.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 33 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.6.199.109.static.rdi.pl 01.05.12, 21:22 w budynku 33 to naprawde co niektorzy maja nie rowno pod sufitem. wzywac policje bo ktos sobie auto myje -i to na miejscu gdzie jest studzienka kanalizacyjna?? zastanowciesie co robicie i jaki klimat tworzycie!!!! POPAPRANCY!!! Ps. jak pies szczeka albo ktos sobie dyskoteke robi to jest ok? tak?? niezalezny mieszkaniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.centertel.pl 10.05.12, 21:00 a mnie osobiscie abrdzo denerwuje i przeszkadza ze wlasciciel pojazdu o nr DKL *** parkuje sobie an chodniku!!! Tuz obok miejsc prakingowych za ktore trzeba bylo slono zapłacić. Jutro wysylam pismo do zarzadcy wraz ze zdjeciami, a jak nie pomoze to w nocy poprzebijam opony- mala szkodliwosc czynu wiec nawet jak mnie zlapia to mam to gdzies. A samochod myje sie na myjni, w autospa za 7zl mozesz to zrobic a nie lac wode i syfic na wspolnym podworku, ogarnij sie brudasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.161.227.176.static.rdi.pl 09.08.13, 00:04 Jak pies szczeka to Cie notorycznie nawiedzają sąsiedzi bo psu trzeba mordkę zakleić taśmą, jak się imprezy robi to od razu policja wzywana a jak dzieci się bawią, krzyczą czy istnieją to też znajduje się ktoś komu to przeszkadza. Myślę, że każdy powinien wsiąść troszkę na wstrzymanie. Naprawdę chcecie tu tworzyć miejsce gdzie sąsiad sąsiadowi "dzień dobry" nie powie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad 33 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.6.199.109.static.rdi.pl 21.05.12, 19:07 kiedy skonczy sie ten PGR przed naszym blokiem?? przesiadywanie pol dnia pod blokiem, na krawezniku z beczacymi dzieciakami-to tylko takie wiesniaki jak wy robia... nie wspomne o tym ze niszcza zielen, brudza droge dojazdowa(kamienie itp). za blokiem jest duzo terenu zielonego-dlaczego tam nie pojdziecie??? trzeba bedzie na policje dzwonic-bo tu taki zwyczaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIM Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.12, 09:55 Dzwoń dzwoń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIM Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.12, 10:12 A jeszcze jedno cwaniaku Dlaczego nie podejdziesz do tych matek i nie porozmawiasz z nimi ? Boisz się ? Dupą trzęsiesz ? A i nie obrażaj wieśniaków Najpierw poznaj ludzi a potem pisz swoje poezje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.centertel.pl 27.05.12, 21:18 sąsiad ma racje- ilekrosc wyjezdzam z parkingu musze extra uwazac bo male dzieci jezdza sobie rowerkami miedzy autami oraz na drodze a umeczone mamusie albo tatusiowie z puszka piwa w rece maja w d*pie. a jak mi sie taki 4latek pod koła przewróci? albo jak wyrznie rowerkiem w moj samochod? kto za to zapłaci? zaraz za osiedlem jest cień, fajna trawa, drzewka, nie można sobie wziąć kocyka, pograć z dziećmi w piłkę czy coś? Nie ma sensu tym mamusiom wprost uwagi zwracac, bo to nie ten poziom yntelygensji zeby zrozumialy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co za frajer Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.12.199.109.static.rdi.pl 05.06.12, 23:18 parkuje na chodniku ciagle??? tym małym srebrnym zrzęchem????????? Kto zapłaci za zniszczenie chodnika????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec bud 33 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.12, 19:56 Hej , ma ktoś problem z zapowietrzającymi się ciągle rurami od ciepłej wody?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.12, 20:38 śmierć konfidentom!!!!!!!!!!!!!111 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wile Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.6.199.109.static.rdi.pl 30.06.12, 10:26 a do czego nawiazujesz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Plac zabaw IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.12, 14:03 Jak tam plac zabaw? Podoba się dzieciom? Jakieś fajne sprzęty są? Ile płacicie za utrzymanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Plac zabaw IP: *.play-internet.pl 22.07.12, 15:24 Citi Development kolejny raz udowodnił że najlepiej wychodzą im niczego warte obiecanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutejszy Re: Plac zabaw IP: *.161.227.176.static.rdi.pl 02.08.12, 11:02 Plac zabaw już jest ale jakoś chętnych do skorzystania nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Plac zabaw IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.12, 18:37 Witam ponownie, Miesiąc minął i "plac zabaw" jest. W cudzysłowie, bo owszem, jest tam jakaś zjeżdżalnia dla maluchów, ale placem to ja bym tego nie nazwał. Raczej mikro-skwerkiem, gdzie dwoje dzieci to już tłok, o rodzicach nie mówiąc. Ale mniejsza z tym. Co zmieniło pojawienie się tego placyku? Z mojego punktu widzenia nic: dzieciaki jak ganiały bez opamiętania przed blokiem, tak dalej ganiają, a na placyku zabaw można spotkać czasami jedną, góra dwie mamy z dziećmi. Towarzystwo z 33 jak siedziało przed blokiem, tak siedzi (nawet ławeczkę sobie wkopali - od siedzenia na krawężniku można wilka dostać ;-) ). "Bo u nas przed blokiem lepiej". Tylko po co było głowę zawracać placem zabaw skoro nie ma chęci korzystania z niego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kultura Re: Plac zabaw IP: *.6.199.109.static.rdi.pl 04.09.12, 19:28 zgadzam sie z poprzednim wpisem w 100%. jest kilka osob-par, ktore "twierdza" ze przed wejsciem do bloku 33 jest ich "rejon" :) i tam przesiaduja jak te kukulki w naroznikach okiennych wnek. nic bym nie mial przeciw ale ile mozna wysluchiwac rozwydrzone dzieci, ktore biegaja, jezdza rowerem i krzycza(piszcza) co chwile?? przy okazji rodzice nie lepiej sie zachowuja z piwem w reku-tu na wilenskiej 33 taki klimacik sie stworzyl( az mi wstyd jak znajomi przyjezdzaja) sa jacys sasiedzi ktorzy sa przychylni tej opini? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Plac zabaw IP: *.12.199.109.static.rdi.pl 18.11.12, 13:21 popieram, jak widze te "mamuśki" kopcące i tatusiów z piwkami w rękach a dzieci jak te dzikie biegają i piszczą to sie nóż w kieszeni otwiera. wez babo jedna z drugą kocyk i idź na trawę albo zastanów się jak kopcisz jak dziecku przykład dajesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowa nowy wątek IP: *.161.227.176.static.rdi.pl 07.01.13, 18:36 Witam.Jestem mieszkanką osiedla od roku i mam do Was, mieszkańców pytanie. Jak u Was w bloku 29,30 i 33 z hałasem? TZN czy mieszkańcy parteru i tych niższych pięter słyszą rozmowy, puszczanie wody i każe inne czynności które wykonują sąsiedzi wyżej? No ja to już od dłuższego czasu słyszę i zastanawiam się czy to wada akurat mojego mieszkania czy każdego z tych 3 bloków. A jeśli też takie rzeczy słyszycie może ma ktoś radę co zrobić żeby trochę te odgłosy wygłuszyć? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
b.33 Re: nowy wątek 19.01.13, 21:48 Nic, absolutnie nic. Trzeba się przyzwyczaić. Spytać się sąsiadów czy Twoje hałasy im nie przeszkadzają. Podobno moje nie przeszkadzają. Chyba lubią nasłuchiwać :)))))). Pozdrawiam sąsiadów. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowa Re: nowy wątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 15:51 No to może nikomu Twoje hałasy nie przeszkadzają, bo mieszkasz na samej górze:) ? Myślę że najgorzej mają ci z parteru bo "zbierają życie" z całego bloku. Wiem że takie mieszkanie wybrali ale jednak każdy w swoim domu chce spokoju ,więc może faktycznie się trzeba przyzwyczaić i ewentualnie apel do sąsiadów z piętra wyżej o uwzględnianie tzw. "ciszy nocnej".... Odpowiedz Link Zgłoś
b.33 Re: nowy wątek 21.01.13, 18:50 Prawdopodobnie mieszkam pod Tobą. Nie nie przeszkadzają mi Twoje hałasy. :) A co tam piętro wyżej? Po prostu trzeba podejść i wprosić się na imprezę do sąsiadów, a przynajmniej pogadać z nimi. hm... aż tak źle :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blok 30 Re: nowy wątek IP: *.161.227.176.static.rdi.pl 24.01.13, 09:19 Ie ktos moze co jest robione w budynku po przychodni zdrowia-na przeciww Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 33 oswietlenie 33a IP: *.6.199.109.static.rdi.pl 06.02.13, 21:22 czy nie denerwuje was brak oswietlenia przy wejsciu do budynku 33A??? Odpowiedz Link Zgłoś
b.33 Nowy wątek 24.02.13, 15:25 Kurier zostawił u mnie przesyłkę dla Marty od Anny i Tatjany z R. Podobno pilne, do odebrania do środy, w czwartek może być za późno. Potem zwracam do nadawcy. Odbiorca podobno wie gdzie odebrać. p.s. Kurier powiedział, że poprzednią przesyłkę ktoś ukradł. Domyślam się kto i zastanawiam się co z gościem zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
b.33 Re: Nowy wątek 24.02.13, 19:16 Pytanie do sąsiadów. Co byście zrobili darmozjadowi, który przywłaszczył sobie przesyłkę kurierską i dziecko nie dostało prezentu od ojca? p. ... nać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmieszany Re: Plac zabaw IP: *.play-internet.pl 18.09.12, 19:44 Jaki "deweloper" taki "plac"... Czego tu było oczekiwać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Co z tą wilgocią IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.13, 17:42 Witam, Zainteresowała mnie oferta mieszkań w bloku 29. Proszę mieszkańców parteru jak wygląda sytuacja z wilgocią. Docierają ciągle jakies informacje o potwornym grzybie...są to jednak informacje typu: słyszałam/em że grzyb, wilgoć. A może ktoś kto tam mieszka powie mi szczerze jak się przedstawia ta sytuacja w piwnicach i mieszkaniach na parterze? Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś