szymonstanczyk 02.08.06, 22:53 strona na własny raczej użytek. Galeria ,linki , pliki , a przy tym żeby to ładnie wygladało Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneko_chan Re: jaki CMS? 03.08.06, 00:32 mambo?! ---------------- Projektowanie stron www Odpowiedz Link
createjoomla Re: jaki CMS? 04.10.06, 04:29 Joomla! ------------------ www.createjoomla.com Odpowiedz Link
tommy_from_cracow Re: jaki CMS? 04.10.06, 07:13 Ja osobiscie polecam Wordpress. Ma mozliwosci pomiedzy blogiem a CMSem normalnego serwisu. Jest bardzo elastyczny i tak jak dwa ww ma dobre wsparcie techniczne. Jest chetnie wybierany ze wzgledu na latwosc budowy layoutow, jest zgodny z normami w3 i widzialem go pod roznymi przegladarkami gdzie wszedzie wygladal OK w odroznieniu np od CMSa Xaraya. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
snecz Re: jaki CMS? proszę o pomoc 04.12.06, 17:30 Witam, Właśnie stanąłem przed podobnym wyborem. I nie moge się zdecydować. Mambo, Joomla, Wordpress... Potrzebuję forum i galerię. Znam podstawy html/css, trochę php i mySQL, ale na razie chyba wykorzystam coś co jest. Co jest łatwiejsze w obłudze? Co jest łatwiej samemu rozbudować? Ale pomóżcie wybrać. Z góry dzięki. Odpowiedz Link
snecz Re: jaki CMS? proszę o pomoc 05.12.06, 17:50 Masa jest tych CMS-ów. Chyba zdecyduję się na Joomla (joomlę). wordpress to bardziej blog. Odpowiedz Link
infonet.waw.pl Re: jaki CMS? proszę o pomoc 04.01.07, 20:14 Ja robię w Joomla:) -=-=-=-=-=-=-=-=-=-=- tworzenie stron www i pozycjonowanie stron www Netart- serwer za 50 zł Odpowiedz Link
europanel Re: jaki CMS? proszę o pomoc 09.01.07, 09:04 No to powodzenia! Joomla ma tyle dziur, że radzę włączyć sobie automatyczny backup! Łata na łacie a i tak w końcu pewnego ranka zobaczysz na swojej stronie modlitwy wyznawców allacha, albo inne pierdoły :) To może śmieszne, ale ja po latach używania CMS'ów wróciłem do podstawowego html'a i mam święty spokój. Ma to ogromną zaletę, można zrzucić cały serwis do projekcji off-line, a na tym mi akurat bardzo zależało. Jeszcze jedno, jeżeli nie jesteś kumaty w PHP to jakiś koleś podrzuci ci takie paskudztwo do joomli, które zapętli skrypt, spowolni cały serwer aby w końcu całkowicie go położy. Powodzenia Odpowiedz Link
trintaga Re: jaki CMS? proszę o pomoc 08.01.07, 19:32 Witam mam strony zrobione w joomala :] Wordpress zdecydowanie prostszy ;) Pozdrawiam PS strony zobacz w stopce Odpowiedz Link
beata_ Mała uwaga do stopki :-) 08.01.07, 20:09 Ja wiem, że IE to żadna poważna przeglądarka, niemniej fragmencik z pierwszego linka : "Możesz także wypełnić formularz wniosku on-line." jest przełamany i wygląda : "Możesz także wypełnić formularz wniosku on- line." Odpowiedz Link
trintaga Re: Mała uwaga do stopki :-) 09.01.07, 20:54 już odpalam i sprawdzam ;) generalnie ... robione pod Opere i Fire Foxa ;) Odpowiedz Link
beata_ Jeszcze nie widzę zmian :-)) 09.01.07, 22:39 Nie zapominaj, że IE jednak nadal jest w użyciu... śmiem twierdzić, że większość tzw. "niewyrobionych" użytkowników [w tym i ja :-)] korzysta z tej przeglądarki "defaultowo" - z lenistwa, niewiedzy lub z przywyczajenia :-)) Odpowiedz Link
krysiulka Re: jaki CMS? Nasz! 15.01.07, 18:16 Słuchajcie, przecież można np. kupić za tanie pieniądze wiele różnych samochodów, ale jeśli chce się już mieć nieco bardziej wypaśny model (karetka?), to trzeba go zamawiać. Nie ma rzeczy idealnych w każdych warunkach.. Myślę, że podobnie jest z CMS-em. Moim zdaniem najtaniej wychodzi dogadać się z firmą informatyczną produkującą tego typu soft, złożyć indywidualne zamówienie i otrzymać CMS "skrojony na miarę", zwykle z dodatkowymi bonusami. Naszego CMS-a stale rozwijamy, wykonując nowe jego elementy w zależności od zapotrzebowania klientów. Dzięki temu mamy dobrze przetestowany soft, który znamy i który zawsze działa (już nasza w tym głowa!). Pozdrawiam serdecznie :) Krysia Odpowiedz Link
tommy_from_cracow Re: jaki CMS? Nasz! 15.01.07, 19:25 Witaj, Trudno mi sie z Toba zgodzic. To ze cos jest darmowe nie znaczy ze jest zle a wielokrotnie o wiele lepsze niz platne rozwiazania. Z przykladow Linux vs Windows, PHP vs ASP. Oczywiscie firmy mimo ze opieraja sie o gotowe darmowe rozwiazania czesto oferuja calkowite wsparcie techniczne np. w przypadku sklepow internmetowych. Nowoczesne Open Sourcowe SMSy sa w wiekszosci naprawde nowoczesnymi rozwiazaniami, rozwijanymi przez ogromne spolecznosci, zawierajace mase modulow+testowane przez wiele, wiele osob. Tego nie mozna powiedziec chyba o zadnym autorskim rozwiazaniu jakiejs firmy jesli kod trzyma zamkniety. Ciekawym rozwiazanie jest posuniecie firmy Red Hat i platny Red Hat i darmowa Fedora. Zreszta post dotyczyl pytanie o strone amatorska i zapewne osoba go piszaca nie szukala firmy ktora zrobi dla niej skalowalna aplikacje J2EE ;) ale wszystko i za darmo bedzie mogla zbudowac sama... Pozdrawiam! Odpowiedz Link
krysiulka Re: jaki CMS? Nasz! 16.01.07, 13:38 [cut] Tego nie mozna powiedziec chyba > o zadnym autorskim rozwiazaniu jakiejs firmy jesli kod trzyma zamkniety. Tak, oczywiście, natomiast sam pewnie widziałeś w internecie mnóstwo ogłoszeń typu "muszę sam zrobic stronę, a nie umiem, pomóżcie, nie kumam o co w tym wszystkim chodzi" - w takich sytuacjach wielogodzinna udręka nad nieznanym systemem IMHO nie ma sensu - szkoda czasu, lepiej dać zarobić specjalistom, którzy wezmą odpowiedzialność za wykonaną stronę i zapewnią jej prawidłowe funkcjonowanie. Odpowiedz Link
krasnyy Re: jaki CMS? 29.12.16, 11:02 O CMS jest dobry blog stronyinternetowepila.com.pl/strony-internetowe/ranking-darmowych-systemow-zarzadzania-trescia/. Tam o tym systemie wiele przydatnych napisane. I można znaleźć odpowiedzi na wiele pytań Odpowiedz Link