02.08.06, 22:53
strona na własny raczej użytek. Galeria ,linki , pliki , a przy tym żeby to
ładnie wygladało
Obserwuj wątek
    • aneko_chan Re: jaki CMS? 03.08.06, 00:32
      mambo?!

----------------
      Projektowanie stron www
    • createjoomla Re: jaki CMS? 04.10.06, 04:29
      Joomla!

------------------

www.createjoomla.com
      • tommy_from_cracow Re: jaki CMS? 04.10.06, 07:13
        Ja osobiscie polecam Wordpress. Ma mozliwosci pomiedzy blogiem a CMSem normalnego
        serwisu. Jest bardzo elastyczny i tak jak dwa ww ma dobre wsparcie techniczne. Jest chetnie
        wybierany ze wzgledu na latwosc budowy layoutow, jest zgodny z normami w3 i widzialem go
        pod roznymi przegladarkami gdzie wszedzie wygladal OK w odroznieniu np od CMSa Xaraya.
        Pozdrawiam!
    • snecz Re: jaki CMS? proszę o pomoc 04.12.06, 17:30
      Witam,

Właśnie stanąłem przed podobnym wyborem. I nie moge się zdecydować. Mambo, Joomla, Wordpress...
      Potrzebuję forum i galerię. Znam podstawy html/css, trochę php i mySQL, ale na razie chyba wykorzystam coś co jest. Co jest łatwiejsze w obłudze? Co jest łatwiej samemu rozbudować?
      Ale pomóżcie wybrać.

Z góry dzięki.
      • snecz Re: jaki CMS? proszę o pomoc 05.12.06, 17:50
        Masa jest tych CMS-ów. Chyba zdecyduję się na Joomla (joomlę). wordpress to bardziej blog.
        • infonet.waw.pl Re: jaki CMS? proszę o pomoc 04.01.07, 20:14
          Ja robię w Joomla:)

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
          tworzenie stron www i pozycjonowanie stron www
          Netart- serwer za 50 zł
        • europanel Re: jaki CMS? proszę o pomoc 09.01.07, 09:04
          No to powodzenia!
          Joomla ma tyle dziur, że radzę włączyć sobie automatyczny backup!
          Łata na łacie a i tak w końcu pewnego ranka zobaczysz
          na swojej stronie modlitwy wyznawców allacha, albo inne pierdoły :)
          To może śmieszne, ale ja po latach używania CMS'ów wróciłem do
          podstawowego html'a i mam święty spokój.
          Ma to ogromną zaletę, można zrzucić cały serwis do projekcji off-line,
          a na tym mi akurat bardzo zależało.
          Jeszcze jedno, jeżeli nie jesteś kumaty w PHP to jakiś koleś
          podrzuci ci takie paskudztwo do joomli, które zapętli skrypt,
          spowolni cały serwer aby w końcu całkowicie go położy.
          Powodzenia
      • trintaga Re: jaki CMS? proszę o pomoc 08.01.07, 19:32
        Witam
        mam strony zrobione w joomala :]
        Wordpress zdecydowanie prostszy ;)
        Pozdrawiam

PS strony zobacz w stopce
        • beata_ Mała uwaga do stopki :-) 08.01.07, 20:09
          Ja wiem, że IE to żadna poważna przeglądarka, niemniej fragmencik z pierwszego
          linka :
          "Możesz także wypełnić formularz wniosku on-line."

jest przełamany i wygląda :
          "Możesz także wypełnić formularz wniosku on-
          line."
          • trintaga Re: Mała uwaga do stopki :-) 09.01.07, 20:54
            już odpalam i sprawdzam ;)
            generalnie ... robione pod Opere i Fire Foxa ;)
            • beata_ Jeszcze nie widzę zmian :-)) 09.01.07, 22:39
              Nie zapominaj, że IE jednak nadal jest w użyciu... śmiem twierdzić, że
              większość tzw. "niewyrobionych" użytkowników [w tym i ja :-)] korzysta z tej
              przeglądarki "defaultowo" - z lenistwa, niewiedzy lub z przywyczajenia :-))
    • krysiulka Re: jaki CMS? Nasz! 15.01.07, 18:16
      Słuchajcie, przecież można np. kupić za tanie pieniądze wiele różnych
      samochodów, ale jeśli chce się już mieć nieco bardziej wypaśny model
      (karetka?), to trzeba go zamawiać. Nie ma rzeczy idealnych w każdych warunkach..
      Myślę, że podobnie jest z CMS-em. Moim zdaniem najtaniej wychodzi dogadać się z
      firmą informatyczną produkującą tego typu soft, złożyć indywidualne zamówienie
      i otrzymać CMS "skrojony na miarę", zwykle z dodatkowymi bonusami.
      Naszego CMS-a stale rozwijamy, wykonując nowe jego elementy w zależności od
      zapotrzebowania klientów. Dzięki temu mamy dobrze przetestowany soft, który
      znamy i który zawsze działa (już nasza w tym głowa!).
      Pozdrawiam serdecznie :)
      Krysia

• tommy_from_cracow Re: jaki CMS? Nasz! 15.01.07, 19:25
        Witaj,
        Trudno mi sie z Toba zgodzic. To ze cos jest darmowe nie znaczy ze jest zle a
        wielokrotnie o wiele lepsze niz platne rozwiazania. Z przykladow Linux vs
        Windows, PHP vs ASP. Oczywiscie firmy mimo ze opieraja sie o gotowe darmowe
        rozwiazania czesto oferuja calkowite wsparcie techniczne np. w przypadku sklepow
        internmetowych. Nowoczesne Open Sourcowe SMSy sa w wiekszosci naprawde
        nowoczesnymi rozwiazaniami, rozwijanymi przez ogromne spolecznosci, zawierajace
        mase modulow+testowane przez wiele, wiele osob. Tego nie mozna powiedziec chyba
        o zadnym autorskim rozwiazaniu jakiejs firmy jesli kod trzyma zamkniety.
        Ciekawym rozwiazanie jest posuniecie firmy Red Hat i platny Red Hat i darmowa
        Fedora. Zreszta post dotyczyl pytanie o strone amatorska i zapewne osoba go
        piszaca nie szukala firmy ktora zrobi dla niej skalowalna aplikacje J2EE ;) ale
        wszystko i za darmo bedzie mogla zbudowac sama...
        Pozdrawiam!
        • krysiulka Re: jaki CMS? Nasz! 16.01.07, 13:38
          [cut]

Tego nie mozna powiedziec chyba
          > o zadnym autorskim rozwiazaniu jakiejs firmy jesli kod trzyma zamkniety.

Tak, oczywiście, natomiast sam pewnie widziałeś w internecie mnóstwo ogłoszeń
          typu "muszę sam zrobic stronę, a nie umiem, pomóżcie, nie kumam o co w tym
          wszystkim chodzi" - w takich sytuacjach wielogodzinna udręka nad nieznanym
          systemem IMHO nie ma sensu - szkoda czasu, lepiej dać zarobić specjalistom,
          którzy wezmą odpowiedzialność za wykonaną stronę i zapewnią jej prawidłowe
          funkcjonowanie.
    • krasnyy Re: jaki CMS? 29.12.16, 11:02
      O CMS jest dobry blog stronyinternetowepila.com.pl/strony-internetowe/ranking-darmowych-systemow-zarzadzania-trescia/. Tam o tym systemie wiele przydatnych napisane. I można znaleźć odpowiedzi na wiele pytań
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka