Dodaj do ulubionych

coś dziwnego dzieje się z Exim Tours!?

IP: *.icpnet.pl 17.09.09, 19:55
też to zauważyliście?
ofert na zimę jak nie było, tak nie ma.
katalog wydany bez cen, ofert nie można rezerwować.
na stronie reklamują tajlandię, której kupić nie można.
jak dzwoniłam na infolinię to konsultanci nic nie wiedzą, każą czekać
itd. co jest???
dzisiaj na ich stronie wyczytałam, że prezes eximu zrezygnował...
static.eximtours.pl//cms/images/upload/Oswiadczenie.pdf
prezesem polskiego eximu został prezes czeskiego....jakaś parodia...
uruchamiają jakieś nowe biuro...czyli co, exim padnie???

co myślicie? ja się obawiam o o to biuro.

Obserwuj wątek
    • Gość: web Re: coś dziwnego dzieje się z Exim Tours!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 09:57
      oferty na zimę są w systemie /Egipt i Tunezja/ - da sie rezerwować
      przestań pieprzyc
      • matanzas Re: coś dziwnego dzieje się z Exim Tours!? 18.09.09, 10:17
        Gość portalu: web napisał(a):

> oferty na zimę są w systemie /Egipt i Tunezja/ - da sie rezerwować
        > przestań pieprzyc

Ta ale spróbuj zarezerwować jakieś imprezy zimowe ? /Egipt - Tunezja /od kiedy
        to jest impreza zimowa - ty przestań pieprzyć ...
        to oferta letnia ....
        • Gość: baz Re: coś dziwnego dzieje się z Exim Tours!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 11:01
          Co Ty gadasz? Można zarezerwoać Tunezje i Egipt z katalogu zimowego czyli na
          terminy od listopada do kwietnia 2010. Nie wprowadzono jeszcze pozostałych
          kierunków. Natomiast zastanawia mnie to że prezesem Eximu został człowiek o
          takim samym nazwisku jak był w Koperniku ( nie wiem czy to zbieżność nazwisk czy
          jednak jest coś na rzeczy). Nie wiem jak ten z Kopernika miał na imię ale
          nazwisko jest to samo.
          • Gość: Fragola Re: coś dziwnego dzieje się z Exim Tours!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.09, 11:31
            Prezesem BP Kopernik był Sami Ben Nasr
            • Gość: XYZ Re: coś dziwnego dzieje się z Exim Tours!? IP: *.chello.pl 18.09.09, 13:58
              Więc Ferid Nasr to jakaś rodzina do tego z Kopernika? Czy też
              nazwisko Nasr jest tak popularne?
              • Gość: zuzia Re: coś dziwnego dzieje się z Exim Tours!? IP: *.171.94.146.static.crowley.pl 18.09.09, 14:03
                a Kowalskich czy Nowaków to ile w Polsce?
                • Gość: XYZ Re: coś dziwnego dzieje się z Exim Tours!? IP: *.chello.pl 18.09.09, 21:44
                  Nie wiem ilu, ale jeszcze nie spotkem dyr.Nowaka ani dyr.Kowalskiego
                  jako dyrektorów biura podróży w Polsce a co dopiero jakiejkolwiek
                  firmy za granicą. Gdyby jeden Kowalski zastąpił drugiego to nawet w
                  Polsce by się zastanawianio nad zbieżnością nazwisk.
                  Pytam więc czy czy Nasr to nazwisko takie jak Singh wśród Sighów czy
                  Kim wśród Koreańczyków. Czy też właśnie zadziwiająca zbieżność
                  nazwisk...
            • Gość: zuzia Re: coś dziwnego dzieje się z Exim Tours!? IP: *.171.94.146.static.crowley.pl 18.09.09, 14:03
              prezesem Exim Tours został Ferid Nasr który będzie prezesem w Polsce i w Czechach. a poprzedni podobno został prezesem Four Seasons Holidays jakiegoś nowego produktu grupy kapitałowej Exim Tours. Czyli wg mnie normalne, nie wiem dlaczego dziwne, ja jadę i mam nadzieję, że nic sie złego nie stanie i wrócę bez przygód do Polski
              • Gość: baz Re: coś dziwnego dzieje się z Exim Tours!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 15:05
                Dziwne o tyle, że to to samo nazwisko. Nie wiadomo czy nazwisko Nasr jest tak
                popularne jak u nas np Kowalski ( oby). I ciekawe po co Exim utworzył Four
                Seasons. Troche dziwne te zmiany, ale mam nadzieję że nic złego nie zwiastują.
                • Gość: ddd Re: coś dziwnego dzieje się z Exim Tours!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.09, 15:19
                  dla przykładu Triada wprowadziła na rynek Sky Club. Też wszyscy
                  ostrzegali że jest coś nie tak. Nowa marka to nic złego
                  • Gość: mol Re: coś dziwnego dzieje się z Exim Tours!? IP: *.acn.waw.pl 18.09.09, 15:59
                    Ostrzegali bo tam z tego co pamietam wyladowala czesc desantu z PES
                    i Open Travel.
                    • Gość: baz Re: coś dziwnego dzieje się z Exim Tours!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 16:18
                      Tu jest sytuacja inna, ostrzegali przed Sky Clubem ( bo zawiaduje nim właściciel
                      upadłego Opena ), nikt przed Triadą nie ostrzegał. A tu jest sytuacja odwrotna.
                      Niepewność dotyczy Eximu a nie nowego ich tworu Four Seasons, bo podejrzane
                      nazwisko Nasr pojawia się własnie przy Eximie a nie FS.
                      • Gość: kaczusia Re: coś dziwnego dzieje się z Exim Tours!? IP: *.xdsl.centertel.pl 18.09.09, 16:50
                        ale to Exim jest "matką" a nie ten nowy twór. Nie doszukujcie się już jakiś teorii spiskowych i nie straszcie wyjeżdżających. Niekiedy mam wrażenie że najwięcej straszy konkurencja
                        • Gość: gosc do baz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 17:10
                          zapisz się do PIS'u tam się na pewno sprawdzisz
                          • Gość: do gosc Re: do baz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 13:13
                            Pracuje w branzy ponad 10 lat. Nie jestem w stanie okreslic kto padnie a kto
                            nie, ale pewne ruchy niektórych biur są dziwnie niepokojące. Osobiscie mam
                            nadzieje ze Exim nie padnie, bo lubie go sprzedawac i nigdy nie mialam z nimi
                            problemow niemniej dziwne jest to ich zagranie. Ja nikogo nie strasze, trzeba po
                            prostu realnie myslec zeby nie narobic sobie i klientom problemow a nie chowac
                            glowy w piasek.
          • matanzas Re: coś dziwnego dzieje się z Exim Tours!? 18.09.09, 18:12
            Gość portalu: baz napisał(a):

> Co Ty gadasz? Można zarezerwoać Tunezje i Egipt z katalogu zimowego czyli na
            > terminy od listopada do kwietnia 2010. Nie wprowadzono jeszcze pozostałych
            > kierunków. Natomiast zastanawia mnie to że prezesem Eximu został człowiek o
            > takim samym nazwisku jak był w Koperniku ( nie wiem czy to zbieżność nazwisk cz
            > y
            > jednak jest coś na rzeczy). Nie wiem jak ten z Kopernika miał na imię ale
            > nazwisko jest to samo.

Można wiem ...chodziło mi tylko oto że to kierunki nie za bardzo zimowe....
        • Gość: yunia Re: coś dziwnego dzieje się z Exim Tours!? IP: *.elblag.vectranet.pl 19.10.09, 17:59
          faktycznie, emiraty też jakieś nieaktywne, a pani w biurze rzekła,ze
          nie wie czy będą wyjazdy czy nie- to samo z tajlandią
    • myniek1 Re: coś dziwnego dzieje się z Exim Tours!? 18.09.09, 17:55
      Nazwisko Nasr jest bardzo popularne w Egipcie itp. Coś jak nasze:
      Jabłoński, Kowalski...
      • Gość: mol Re: coś dziwnego dzieje się z Exim Tours!? IP: *.acn.waw.pl 18.09.09, 18:40
        > Nazwisko Nasr jest bardzo popularne w Egipcie itp. Coś jak nasze:
        > Jabłoński, Kowalski...

W Egipcie nazwisko Nasr moze jest popularne w Polsce , nie .
        Odwracajac Jabloński czy Kowalski to moze popularne nazwisko w
        Polsce ale w Egipcie nie .

Przy bookowaniu wakacji znajoma prowadzaca agencje turystyczna
        delikatnie wybijala mi z glowy wyjazd z eximem . Teraz juz wiem
        czemu . Widac w "srodowisku" wiedza cos wiecej .
        Swoja droga exim niezle wtopil na Primie .
        • Gość: autokar A gdzie oferta? IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.09, 19:24
          A co powiecie o biurze które od 3 tygodni od wydania katalogu (co najmniej) nie
          jest w stanie rozpocząć sprzedaży oferty przez swoją stronę?
          A dzwonił ktoś z was na infolinię kupić np. tak szumnie zapowiadaną Tajlandię na
          zimę?
          To jest właśnie ten wysoki poziom, dzięki któremu już stary prezes nie ma w
          firmie nic do roboty? No to gratuluję i życzę sukcesów z nową zabawką. Wg mnie
          to nic innego jak zwijanie żagli.
          • Gość: Zajac1 Re: A gdzie oferta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.09, 22:50
            A co powiecie, że na obcję Dominikana, która pojawiła się niedawno
            nie ma odp
            • Gość: ster Re: A gdzie oferta? IP: 195.225.246.* 19.09.09, 11:50
              To ostatnie podrygi.
            • Gość: lelum Re: A gdzie oferta? IP: 87.204.150.* 22.09.09, 15:14
              Że to niekoniecznie była "obcja" ...
              • alohasza Re: A gdzie oferta? 22.09.09, 20:48
                dodali wkońcu jakąś ofertę! ale z PRAGI....
                ŚMIECH NA SALI! już widzę jak cała Polska jedzie do Pragi by stamtąd
                lecieć np do Emiratów!
                Strzelają sobie w kolano!
                Widać, że mają "szpeców" od pomysłów ...nieudanych....
                Nie ma to jak bujać się PKP lub cały dzień autem do Pragi aby polecieć
                na wakacje...KOMEDIA i PARODIA !
                EXIM zszedł na psy...ja bym się bała kupić coś z wyjazdem z Czech...
                • Gość: HiHi Re: A gdzie oferta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 21:52
                  Exim poleci z Pragi z czeskim Eximem tak jak robil to pare lat temu.
                  A reszta bedzie odwolywac egzotyke lub robic ja na lotach rejsowych czyli drogo.
                  Ta zima niestey bedzie w bez czrterowej egzotyki z PL.

Prawdziwy kryzyz
          • panirogalik to samo było w Ecco, 26.09.09, 09:33
            wypuścili katalogi a potem okazało się, ze nie wszystkie kierunki ruszą. Ja na
            przykład napaliłam się na Sycylię i konkretnie jeden hotel który był w ofercie
            Ecco. Tymczasem zdjęli całą ofertę na ten kierunek. Pan w biurze mówił że
            Sycylia wróci od września ale dla mnie to już po ptokach. Wycofali również hotel
            w którym byłam dwa lata temu- dziwne dla mnie bo ma bardzo dobre opinie w
            internecie, również moją. Mam nadzieję że Ecco nie padnie bo jestem zadowolona z
            wycieczek z nimi i mam zamiar założyć teraz kartę stałego klienta. Z Eximem też
            byłam na wycieczce i też było w porządku tylko że ja wolę latać LOTem.
    • Gość: neovol sun & fun; selectours IP: 217.97.233.* 19.09.09, 13:08
      inne biura też mają na tę chwilę w ofercie ZIMA 2010 w sprzedaży tylko Egipt i
      Tunezję. Na ZEA czy Maroko nie ma terminów. Nie siejmy paniki, bez konkretów.
      • Gość: web do baz i innych z "branży" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 13:28
        rozumiem, że turyści mogą takie rzeczy wypisywać na ogólnodostępnych forach, ale
        żeby osoba, która twierdzi, że 10 lat pracuje w turystyce sama pod sobą kopała
        dołek? Toż to infantylizm i z idiocenie całkowite.
        A tak w ogóle, to w sky clubie od dawna w zarządzie nie ma gościa z opena.
        Trzeba być na bieżąco, a nie pieprzyć..
        bez odbioru
        • Gość: baz Re: do baz i innych z "branży" IP: *.chello.pl 19.09.09, 17:43
          > rozumiem, że turyści mogą takie rzeczy wypisywać na
          ogólnodostępnych forach, al
          > e
          > żeby osoba, która twierdzi, że 10 lat pracuje w turystyce sama pod
          sobą kopała
          > dołek? Toż to infantylizm i z idiocenie całkowite.

Tak, tak, pewnie lepiej sprzedawac jak leci, byle tylko sprzedac i
          prowizje zgarnac, jak wiele biur robilo w przypadku Kopernika, a nóż
          się uda i nie padną, a jednak.
          Do web: jak chcesz to wciskaj każdemu byle co byle sprzedac, ja
          dzialam troche inaczej, nie ide po trupach do celu.
          • Gość: krzycho czy upadna IP: 92.244.57.* 26.09.09, 14:39
            wiadomo od upadku kopernika ze kilku ma pasc !!!!!!!!!!!!!! wiec
            trzeba kochani spokojnie i nie na lapu capu
            • Gość: remik Re: czy upadna IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.09, 18:34
              W Polsce już się zwijają głównie (oferta "czarterowa" z połączeniami przez
              Czechy) . Markę 4 seasons promują - zresztą to też nadużycie, bo to marka super
              hoteli, którą zapewne bezprawnie używają.
              • Gość: :( Re: czy upadna IP: *.xdsl.centertel.pl 30.09.09, 17:03
                Ja też już widzę jak Polacy pędzą do Czech na samolot:) Śmiech na
                sali! Podobno największy problem jest z brakiem przewoźnika
                operującego z Polski. Nie taniej i lepiej by im było złożyć się i
                stworzyć własną linię lotniczą na ich potrzeby...a nie takie głupoty
                wymyślać. Ruch czarterowy rośnie bardzo szybko tylko przewoźnika
                brak:( Air Italy Polska już się wycofało z Polski bo biura nie
                chciały z nimi podpisywać umów na sezon zimowy po akcjach z zeszłego
                roku (ogromne opóźnienia i wielka podwyżka za przelot). Musi powstać
                coś nowego żebyśmy znowu latali na tę "egzotykę". A tak na
                marginesie, aż mnie za serce ściska jak widzę skierowaną na Czeski
                rynek super egzotyczną ofertę...a później spojrzę na rodzimy rynek:(
                Szkoda gadać.
                • d.e.c.z.o.o Re: czy upadna 30.09.09, 21:12
                  Może i taniej by było zrzucić się na swoją linię, szkopuł w tym, że właśnie to zrobili całkiem niedawno i teraz takie plotki można spotkać w sieci, jak cały ten wątek :)
                  • Gość: monika Re: czy upadna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 09:03
                    Z południa Polski mamy lepszy dojazd do Pragi niż do Warszawki.
                    I ładniej ...
    • Gość: kora Re: coś dziwnego dzieje się z Exim Tours!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.09, 10:18
      Super ze z tym wylotem do Pragi ktos pomysla o turystach z północy
      kraju. Ja jestem z Torunia i nie wyobrazam sobie podrozy na samolot
      jeszcze do Pragi. Nie dosc ze w moim miesci nie ma lotniska i zawsze
      gdzies musze jechac czy Warszawa czy Poznan to teraz mi proponuja
      wycieczke do Pragi. Co za absurd!!!!! Prawa dla tego co to wymyslil.
      Dziekuje w przyszlosc na pewno nie skorzystam juz z uslug Exim Tourse

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka