amarjanowska 29.09.09, 19:14 Czy ktoś wie jak wyglada odprawa autokaru na przejściu granicznym na Ukrainę w Kroscienku.Jade tam pierwszy raz i z góry dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
free-znowak Re: Lwów 29.09.09, 22:31 Pewne jest jedno: w Krościenku nie będziesz miała kolejki autokarów, ale to nie znaczy, że przekroczysz granicę w 15 minut! Odprawa autokaru na Ukrainę nie zależy od przejścia granicznego. Oczywiście są pewne niuanse, ale i tak nie przewidzisz kiedy i na którym przejściu się uwidocznią. Rada praktyczna na przyszłość: omijaj to przejście ze względu na fatalny stan dróg po ich stronie - wspomnisz moje słowa. Z. Nowak Odpowiedz Link Zgłoś
agnicha6 Re: Lwów 29.09.09, 23:07 Niedawno tam właśnie przekraczałam granicę. Uprzedź grupę, że mają się uzbroić w cierpliwość. Drogi są tragiczne! Nawet nie mozna sobie wyobrazić, że mogą być takie. Czasami trzeba jechać lewą stroną drogi (o pasach nie mówię, bo takowych nie ma).Po przejechaniu tego odcinka (ok.70km i jedziesz ok.3 godzin) stwierdzasz, że nawet najgorsze drogi w Polsce w porównaniu z tą to NIEBO.Jeśli więc nie stracisz czasu na granicy to na pewno "nadrobisz" go po drodze :-))))Ale nie ma inego wyjścia, więc i Ty i grupa wrzućcie na luz i będzie fajnie.A na granicy możesz być wręcz zapytana przez celników, czy przypadkiem nie masz w portfelu 20 zł.albo iluś tam, to takie normalne....przygotuj więc biuro,że tak może być.Przerabiałam to osobiście. Przekraczałam juz 4 różne przejścia z Ukrainą i nigdzie tak wprost mnie nie atakowano o kasę jak w Krościenku.I powtórz sobie rosyjski(ukraiński jeszcze lepiej)bo musisz grupie wyjaśnić co ma wypisać w takich karteczkach, które dostaniesz na granicy.Wypisuje się to na jednej kartce dwa razy, ale pamiętaj że nie identycznie, bo kolejne punkty są przestawione.W miejscu np.celu przyjazdu wypisujesz słowo hotel, nie musi byc adres hotelu. W każdym razie na tej granicy( Ukraina)jest fajnie :-)))Gdybyś miała jeszcze pytania to możesz dzwonic 509 741 581. Pozdrawiam i powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
lucia794 Re: Lwów 06.10.09, 10:24 Jeżeli udajesz się na Ukraine(Lwów) to z jednej strony Ci zazdroszcze.Piękne miasto duzo zabytków.Na samym przejściu jest róznie czasami trwa 15 min czsami 5 godz.To zalezy od celników.Napewno pamietaj ,zeby nikt nie wychodził z autokaru -oni tego nie lubią.Wypełniacie wszyscy świstki które dla nich są swięte! Odpowiedz Link Zgłoś