Dodaj do ulubionych

Triada obniżyła ceny

25.01.10, 16:04
Wczoraj zajrzałam na strone TRIADY.. Okazalo się, że TRIADA obniżyła
znacząco ceny wyjazdów w porównaniu z pierwszą promocją. Sprawdzałam
dwa hotele,óznica prawie 2000PLN: hotel Sun City w Oludeniz i hotel
Stela Village na Krecie. Nie jestem już zainteresowana tymi
hotelami, ale z 8952 zjechali do 7200, cena ciekawa ( Sun City). Co
jest grane?
Obserwuj wątek
    • Gość: na nie Re: Triada obniżyła ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 16:22
      Nie rób pseudo -reklamy i tak z Nimiec jest taniej min 40%
      • zembiczek Re: Triada obniżyła ceny 25.01.10, 16:53
        Czytaj ze zrozumieniem!!! Zastanawiam się nad sytuacją, o co chodzi
        Triadzie, a nie ją reklamuję.
        Wtórny analfabetyzm, ciężki przypadek.
        • Gość: wojtek Re: Triada obniżyła ceny IP: *.chello.pl 25.01.10, 18:43
          Kopernik przed rokiem też robił fajne promocje sam skorzystałem i co
          potem .................. ???
          • Gość: klient3001 Re: Triada obniżyła ceny IP: *.aster.pl 26.01.10, 20:51
            www.koperniktravel.pl
    • Gość: olek Re: Triada obniżyła ceny IP: 188.33.175.* 25.01.10, 18:53
      poprostu biura podróży wytresowały sobie tak klientów iż wmawiają im
      że first minute będzie najtaniej- co nie jest prawdą.

Identyczną sytuację miałem z BP ITAKA w 2009 roku. Kupiłem Egipt już
      w czerwcu, podobno miało być najtaniej: 3900 od osoby, od lipca cena
      była za 3550, listopad okolice 3900, a last minute 3200.

Tak więc od teraz będzie chyba tak: pierwsza cena nie będzie tą
      najniższą bo liczą na klientów którzy wierzą, że taka jest wiec
      płacą.

Wracając do sedna sprawy: euro potaniało więc musieli obniżyć-
      czytają przecież te fora i widzą, że klienci też patrzą na ceny
      walut.

Pozatym ludzie naprawdę teraz kasy nie mają, rozmawiałem z
      przyjacielem z bankowości: masakra, ludzie kredytów nie spłacają, on
      na premie nie ma co liczyć w tym roku ( były zawsze) a kobieta boi
      się o zwolnienia
      • Gość: bida bida w karaju IP: 92.244.57.* 25.01.10, 18:59
        bida w kraju i tyle trzeba z cenami zjechac w dół
      • Gość: marcin Re: Triada obniżyła ceny IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.10, 12:01
        nie wiem jak w innych biurach podróży, ale testuję właśnie Itakę;

zrażeni poprzednim rokiem (mocnym spadkiem cen na koniec) zastanawialiśmy się
        nad first minute na tą zimę, w końcu jednak kupiliśmy wcześniej;

wylatujemy za tydzień, sprawdzałem dzisiaj rano "lasty" - nie dość, że mało co
        na luty zostało to jeszcze różnica między płaconym przez nas first, a
        dzisiejszym last to ok. 1500 zł / os (first o tyle tańszy );

także według stanu na dzisiaj (przynajmniej Itaka) oferta jest mocno wyprzedana
        i last minute to niedobitki ze skromnym upustem;

pozdrawiam, Marcin
    • Gość: kaik Re: Triada obniżyła ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.10, 10:11
      Nie tylko triada obniżyła ceny ale inne biura również. Euro i $ spadło w
      porównaniu w grudniem i tyle.
      • Gość: zeus Re: Triada obniżyła ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 11:16
        Do spadku cen euro dodam znizke ceny czarterow LOT-owskich.
        Co do przewagi cenowej last nad first to fakt.
        Problem polega jednak na tym ze z lastow korzystac moga jedynie ludzie ktorym
        obojetne jest gdzie jada. Dla nich priorytetem jest cena.
        Ci ktorym zalezy na konkretnym miejscu lub hotelu musza rezerwowac wczesniej bo
        czekajac moga sie nie zalapac.
        Zwykle prawa rynku.
        To na co jest popyt bedzie zawsze drozsze i w ograniczonej ilosci.
        • Gość: mania Re: Triada obniżyła ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 12:22
          Przetestowałam rózne opcje i lasty i firsty. Prawdą jest, ze
          chodliwe hotele o przyzwoitym standardzie i cenie rozchodzą się jak
          ciepłe bułeczki i tu nie ma co liczyć na super lasty, bo jaki sens
          obnizać ceny na coś co i tak się sprzedaje. W tamtym roku musieliśmy
          wykupiś "lasta" na konkretny hotel w Bodrum półtora miesiąca
          wcześniej. Koleżanka, która nie miała na mysli konkretnego hotelu,
          jedynie kierunek (Bodrum)i termin, czekała do ostatniej chwili i
          okazało się, ze nie ma juz miejsc w samolocie, poleciała w ostatniej
          chwili owszem, ale na wybrzeże tureckie i do hotelu, który nie
          spełnił jej oczekiwań. Słyszałam, ze ktoś,kiedyś, gdzieś poleciał za
          bezcen, ale ja osobiście nie znam takiej osoby. Więc tak jak w
          piosence "gdzieś jest, lecz nie wiadomo gdzie..." Chyba nie ma
          osoby, która nie chciałaby spędzić super wakacji za minimalną cenę.
          • Gość: olek Re: Triada obniżyła ceny IP: 109.243.125.* 26.01.10, 13:49
            dokładnie, jedynym problemem może być brak miejsca w samolocie: w
            hotwelu zawsze będą.
            Dobrym sposobem miejsce było to poprosić zaprzyjaźnioną osobę z BP o
            poinformowanie że na dany termin w samolocie pozostały już
            pojedyńcze miejsca: mają do tego dostęp. Wtedy rezerwujesz.

Aktualnie w Polsce są ferie ziomowe więc na mega lasty też nie ma co
            liczyć- ale na super firstach już się przejechałem
            • Gość: jozefa1 Re: Triada obniżyła ceny IP: 80.51.237.* 27.01.10, 09:13
              To zależy od kierunku,widać Turcja sprzedaje się słabo,więc obniżyli
              ceny.Moja Sycylia w stosunku do grudnia zdrożała niecałe 200 zł od
              osoby.
              • Gość: olek Re: Triada obniżyła ceny IP: 188.33.170.* 27.01.10, 10:11
                pytam z ciekawości:
                jaki hotel masz na sycylii ?
                w jakim terminie ?
                ile dokładnie płaciłaś/eś ?

chce sobie porównać jaka jest różnica jeśli te same wczasy
                zorganizuję sobie samemu w stosunku do ceny z biura. Podejrzewam iż
                dla tego kierunku wyjdzie korzystniej cena z biura, lub będą bardzo
                podobne, ale z czystej ciekawości chciałbym wiedzieć.
                Ryanair lata bezposrednio na sycylię z Krakowa wkrótce mogę stanąć
                przed dylematem: z biura czy samemu :)
    • Gość: ciekawa Re: Triada obniżyła ceny IP: 178.56.34.* 13.03.10, 13:00
      hmm nie wiem jakie ceny byly kiedy sprawdzales.. obecnie sun city to
      max 3500 zl za 2 tyg. wlasnie sie zastanawiam nad kupnem. czytalam
      wiele pozytywnych rzeczy na temat tego hotelu.
      • Gość: Yoda Re: Triada obniżyła ceny IP: *.173.24.14.tesatnet.pl 13.03.10, 16:47
        Ale jakie znaczenie mają ceny w Triadzie (Turcja najtanszy hotel 4* all
        dwa tygodnie 2+2 12,5 tys z niemiec 4*+ 2000 euro - 8000pln) Ja bym
        nawet gdyby mi dopłacili to bym nie pojechał. Strach się bać ...
        • Gość: surri Re: Triada obniżyła ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 17:27
          Ale o co chodzi Jodu ?
          • Gość: sceni Re: Triada obniżyła ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.10, 21:21
            O to, że z Niemiec 8000zł a z Traidy 12500
            • Gość: Yoda Re: Triada obniżyła ceny IP: *.173.24.14.tesatnet.pl 13.03.10, 23:21
              A tak wogóle to nie wiem kto Triadzie doradzał w tworzeniu nowej strony
              WWW tam coś znaleźć to jest masakra. Nieźle się napociłem zanim
              znalazłem to co mnie interesowało. W zaawansowanym wyszukiwaniu nie
              można wybrać standardu wyżywienia ??!! itd.
              • Gość: gość Re: Triada obniżyła ceny IP: 188.33.110.* 15.03.10, 16:37
                Nie tylko Triada obniżyła ceny ale też wiele innych biur. Ja akurat korzystam z
                Alfa Staru i oni też dają promocje nawet 20%. Dla mnie jednak najważniejsza jest
                gwarancja niezmienności ceny w alfie, bo już kiedyś dopłacaliśmy do wycieczki 2
                tyg. przed wylotem...
                • Gość: magdalenka Re: Triada obniżyła ceny IP: 195.150.165.* 16.03.10, 12:23
                  no właśnie ja też ostatnio sprawdzałam oferty alfy i są wyjątkowo atrakcyjne.
                  • Gość: scenic Re: Triada obniżyła ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.10, 14:27
                    jak dopłacaliście na dwa tygodnie przed wylotem jak polskie prawo
                    nie zezwmala na podwyżki w ostatnich 20 dniach przed wylotem?
    • Gość: Gość Re: Triada obniżyła ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 08:04
      Triada najniższe ceny miała w promocji walentynkowej. Teraz te same imprezy są
      już w wyższej cenie. Ponadto w tej promocji gwarancja niezmienności ceny
      kosztowała jedyne 22,50 zł od osoby.
      • Gość: Yoda Re: Triada obniżyła ceny IP: *.173.24.14.tesatnet.pl 17.03.10, 23:59
        O czym wy mówicie ???? I tak ciągle jest o 30% - 40% droższa niż to
        można nabyć wylatując z np. Berlina. To jest kosmos w dalszym ciągu. W
        niemczech nie ma wogóle czegoś takiego jak zmienność ceny tam po prostu
        podpisuje się umowę na kwotę i koniec reszta jest niedotrzymaniem umowy
        od czego płaci się drakońskie kary!!!!
        • Gość: Gość Re: Triada obniżyła ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 09:57
          Kto ma blisko do Berlina, niech leci z Berlina, ale w moim przypadku koszty
          wyprawy na niemieckie lotnisko byłyby wyższe od potencjalnych korzyści z tytułu
          zakupu tam tańszych wczasów.
          • mon320 Re: Triada obniżyła ceny 18.03.10, 11:48
            Yoda tak już ma. Wszystko co dotyczy Triady jest Be
        • Gość: felicja Re: Triada obniżyła ceny IP: 82.160.51.* 18.03.10, 13:46
          Gdyby mi nawet dopłacano nie poleciałabym z Berlina. Lotnisko
          warszawskie mam blisko i ważniejszy jest dla nas komfort
          podróżowania niż nizsza cena za wypoczynek. Ale niektórzy są
          baaaardzo oszczędni.
          • Gość: kate54 Re: Triada obniżyła ceny IP: 91.206.64.* 18.03.10, 18:22
            a niektórzy baaaardzo lubią jak robi się z nich frajerów :)
            • Gość: Yoda Re: Triada obniżyła ceny IP: *.173.24.14.tesatnet.pl 18.03.10, 22:19
              Ale to nie jest tylko kwestia ceny, hotele i standardy w niemieckich
              biurach są o poziom wyższe. w wakacje zimowe bylem na wakacjach z
              niemieckim biurem i zmienili mi hotel na inny tej samej sieci i o tej
              samej liczbie gwiazdek napisalem prostą reklamację i dostałem 20%
              zwrotu. Nie piszę tego bo jestem upierdliwy i zachłanny, chciałem
              zobaczyć jak rozpatrują tego typu reklamacje, na szczęście mają kartę
              frankfurcka i nie ma dyskusji zmiana hotelu należy się odszkodowanie
              bez szarpania itd. Jeśli chodzi o koszty to najczęściej dostaje się
              bilety od granicy gratis. Więc nie wiem o jakich kosztach mówicie. A
              podróż DB to prawdziwa przyjemność. Proponuję polskim biurom
              podniesienie jakości usług i traktowanie klienta jak partnera a nie
              jak szarą masę i nie mam tu na myśli tylko Triady.
            • Gość: zadowolona Re: Triada obniżyła ceny IP: 82.160.51.* 19.03.10, 09:34
              czyli jesteś frajerką, bo pracujesz w polsce, przecież w niemczech
              lepiej ci zapłacą. fajny tok rozumowania
              • Gość: Yoda Re: Triada obniżyła ceny IP: 94.127.108.* 19.03.10, 10:05
                ale to nie o to chodzi!! Jeśli niemieckie biura są ok to dlaczego nie
                jeździć z tych biur. Jeśli japończycy robią dobre samochody to czy
                kupisz polski samochód?? I czy ktoś będzie cię zmuszać do wyjazdu do
                japonii. Pewnie masz komputer ?? 95% komputerów jest produkowanych w
                azji proponuję wyprowadzkę do azji. Jeszcze lepszy przykład: przecież
                polska jest pięknym krajem dlaczego wogóle wyjeżdżać za granicę to jest
                bez sensu.
                • Gość: Yoda Re: Triada obniżyła ceny IP: 94.127.108.* 22.03.10, 13:13
                  Widzę, że temat umarł :-)
                  • mon320 Re: Triada obniżyła ceny 23.03.10, 09:16
                    Gość portalu: Yoda napisał(a):

> Widzę, że temat umarł :-)
                    A ja widzę, że tylko Triada Cie trzyma przy życiu. Napisz w końcu
                    cooooooo oni Ci zrobili.
                    • Gość: Yoda Re: Triada obniżyła ceny IP: *.ferrodo.pl 23.03.10, 13:03
                      Mi nic tylko turystom którzy z nimi jeżdżą. Ja nie odważę się z nimi
                      pojechać bo ani cena nie jest atrakcyjna a poziom usług za tak
                      wygórowaną cenę jest żenujący. Tylko tyle, jak to ulegnie zmianie to i
                      ja zmienię zdanie :-) Pozdrawiam wszystkich hardkorowców jeżdżących z
                      Triadą.
                      • mon320 Re: Triada obniżyła ceny 23.03.10, 14:55

> Mi nic tylko turystom którzy z nimi jeżdżą. Ja nie odważę się z
                        nimi
                        > pojechać bo ani cena nie jest atrakcyjna a poziom usług za tak
                        > wygórowaną cenę jest żenujący. Tylko tyle, jak to ulegnie zmianie
                        to i
                        > ja zmienię zdanie :-) Pozdrawiam wszystkich hardkorowców
                        jeżdżących z
                        > Triadą.

Dzięki za pozdrowienia. A może nie opierał byś sie tylko na opiniach
                        ale sprawdził organoleptycznie. Ja byłem , mam się dobrze i nie
                        miałem powodów do utyskań. Twoje wypowiedzi to jak z tym
                        seksuologiem gawedziarzem, albo z Yeti, wszyscy o nim mówią, a nikt
                        nie widział. Jak to spiewał Lombard " przeżyj to sam" , a nie z
                        kolegą.
                        Pozdrawiam hardcorowiec
                        • Gość: Yoda Re: Triada obniżyła ceny IP: *.173.24.14.tesatnet.pl 23.03.10, 22:22
                          Założyłem nowy wątek dla nabitych w Triadę klientów. Masz w ciągu kilku
                          godzin 5 wpisów myślę że będzie ich więcej.....
                        • Gość: scenic Re: Triada obniżyła ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.10, 16:06
                          A dlaczego ma ryzykowac za własną kasę?

A poza ty - czyżbyś uważał,że np z alkoholizmu leczyć moga tylko
                          alkoholicy? Przecież inni są tlko "teoretykami" - hehe.

• Gość: Yoda Re: Triada obniżyła ceny IP: *.173.24.14.tesatnet.pl 27.03.10, 02:34
                            Ciekawa teza :-)
                            • Gość: Yoda Re: Triada obniżyła ceny IP: *.173.24.14.tesatnet.pl 29.03.10, 23:03
                              Widzę że temat cen Triady umarł. W sumie nie ma o czym pisać ...
                              • mon320 Re: Triada obniżyła ceny 30.03.10, 08:33

> Widzę że temat cen Triady umarł. W sumie nie ma o czym pisać ...

Kończ Waść, wstydu oszczędź ( sobie)
                                • Gość: Yoda Re: Triada obniżyła ceny IP: *.173.24.14.tesatnet.pl 31.03.10, 00:17
                                  Jak się nie ma argumentów to takie bzdury zaczyna się wypisywać :-)
                                  • Gość: Yoda Re: Triada obniżyła ceny IP: *.173.24.14.tesatnet.pl 13.04.10, 23:22
                                    ......
                        • Gość: lucyna Re: Triada obniżyła ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 20:12
                          Byłam z Triadą w Portugalii i na Rodos -naprawdę nie ma się czego
                          przyczepić.Hotele czyste,wyżywienie ok.organizacja bez zarzutu.
                          Ludzie przestańcie wydziwiać z tą Triadą!!!!
                          • Gość: Yoda Re: Triada obniżyła ceny IP: *.173.24.14.tesatnet.pl 28.05.10, 22:03
                            No to się ciesz że się udało :-) nie wszyscy mieli tyle szczęścia co
                            ty... Niedosyć że drogo to jeszcze organizacja do du...
                            • Gość: colin Re: Triada obniżyła ceny IP: *.chello.pl 29.05.10, 10:31
                              Podobno jeszcze taniej jest z Madrytu ,jak kogoś nie stać z Polski
                              zapraszam do Madrytu -50 %.Tak już na poważnie lecąc z Berlina nie
                              możesz liczyźć na polskich rezydentów ,a nie każdy mówi po niemiecku.
                              Ja również na pierwszym miejscu stawiam wygode ,a nie cene i nie mam
                              zamiaru tłuc się z dzieckiem do Berlina żeby zaoszczędzić pare
                              euro.Ale centusiów w naszym kraju nie brakuje,więc pewnie kolejni
                              chętni bęą się tłukli kilka godzin do Berlina aby zaoszczędzić pare
                              euro-pozdrawiam normalnych turystów
                              • Gość: abc Re: Triada obniżyła ceny IP: 91.206.64.* 29.05.10, 11:24
                                Ło matko, ale ten colin brednie wypisuje :)
                                Normalni turyści są kulturalni więc także pozdrawiają colina ale na wszelki wypadek nie pisz, że jesteś jednym z nas.

• Gość: colin Re: Triada obniżyła ceny IP: *.chello.pl 29.05.10, 12:47
                                  Ło matko -co to za wieśniackie powiedzonko ???
                                  Skąd Ty jesteś ????
                                  Jakie brednie przykłady ????
                                  • Gość: nuta Re: Triada obniżyła ceny IP: *.chello.pl 29.05.10, 22:40
                                    Zgodzę się z Colinem, brałam w tym roku możliwość lotu z Berlina - wylot o 10
                                    rano, na lotnisku trzeba być o 8 więc możliwości są dwie - hotel albo noc na
                                    lotnisku - doliczając do tego koszty dojazdu z Warszawy do Berlina, koszty
                                    parkingu za 2 tygodnie oraz zmarnowany dzień i zmęczenie ( dzieci + walizy)
                                    dziękuję bardzo!
                                    • Gość: Yoda Re: Triada obniżyła ceny IP: *.173.24.14.tesatnet.pl 29.05.10, 22:54
                                      Ja jadę w tym roku do Turcji 2+2 4+ All 2 tygodnie, wyniesie mnie to
                                      8000 pln najtańsza porównywalna oferta polskiego biura to 12'500. Jeśli
                                      dla kogoś różnica 4'500 to jest mało to zgodzę się nie opłaca się.
                                      Jeśli chodzi o dojazdy to myślę że pociągiem będzie szybciej i
                                      wygodniej, ale nawet samochodem to nie jest wielka masakra koszt
                                      parkingu na twa tygodnie to 50euro (niewiele) a na droższych kierunkach
                                      różnice są jeszcze większe. Nie wspomnę o poziomie oferowanych usług
                                      hoteli itp... Do przemyślenia :-)
                                      • Gość: ola 34 Re: Triada obniżyła ceny IP: 91.112.29.* 30.05.10, 08:53
                                        Panie Yoda,Opowiadac mozna nawet ze sie bylo na marsie.Udowodnij nam
                                        ta wyzszosc niemieckich b.p. Moze wiecej konkretow;
                                        Wklej linka ze swoja oferta.
                                      • Gość: colin Re: Triada obniżyła ceny IP: *.chello.pl 30.05.10, 09:37
                                        My płacimy 8 tys za hotel 5***** w Egipcie i ultra all z polskiego
                                        BP nie pisze jakiego by nie robic reklamy ,a na Turcje to można
                                        polecieć jeszcze taniej .
                                        • Gość: Yoda Re: Triada obniżyła ceny IP: *.173.24.14.tesatnet.pl 30.05.10, 10:07
                                          No to trochę konkretów poproszę, a jeśli chodzi o oferty niemieckich
                                          biur to wystarczy wejść w wyszukiwarkę ofert niemieckich biur żadna
                                          filozofia :-) polecam dominikana 4* tydzień all to standard ale jak
                                          ktoś chce jechać za taką kasę do egiptu to nie ma sprawy
                                          • Gość: colin Re: Triada obniżyła ceny IP: *.chello.pl 30.05.10, 20:06
                                            Sam piszesz o Turcji ,a potem zmieniasz płyte na Dominikane ,którą
                                            pewnie znasz z tv.Sam nie podałeś żadnych konkretów,a na marginesie
                                            super się czuje w Egipcie i to już moja 6-a wizyta i nie ostatnia w
                                            kraju Faraonów.Nie mam zamiaru lecieć na Dominikane z dzieckem 15
                                            godzin z przesiadkami ,wolę 5 godzin i Egipt.
                                            • Gość: nuta Re: Triada obniżyła ceny IP: *.chello.pl 30.05.10, 21:07
                                              Yoda - jaka jakość hoteli oferowanych przez niemieckie biura? hotele, do których
                                              się jedzie są różne, to zależy od tego czy ktoś kupi 3* czy 5*. Kolejna sprawa
                                              to, jak wyjaśnisz fakt , że w tych samych hotelach są i Niemcy i Polacy z
                                              Polski, którzy podobno mają gorsze hotele, bo tylko takie kupisz w polskich
                                              biurach podróży?
                                              Ciekawa jestem ile kosztuje 4* All w Kemer na 2 tyg dla 2 osób w lipcu z
                                              niemieckiego biura? podaj mi proszę cenę
                                              • Gość: Yoda Re: Triada obniżyła ceny IP: *.173.24.14.tesatnet.pl 30.05.10, 21:46
                                                w tej chwili poniżej 399 euro za tyle mozna kupic all w hotelu Kemer.
                                                A to że polskie biura mają gorsze hotele i pokoje to fakt. Jeśli
                                                chodzi o Colina i jego tekst to jest prostakiem i nie będę się
                                                odnosił do takich komentarzy. Jeśli ktoś szuka ofert niemieckich
                                                biur i chce szczegóły to proszę wpisać w googlach wycieczki z niemiec
                                                i wtedy pokaże się pełno biur które takie wyjazdy oferują. Sprawa
                                                jest o tyle fajna że wszelkie formalności załatwia się z polskim
                                                pośrednikiem to dla tych którzy po niemiecku lub w innym języku nie
                                                wiele mają do powiedzenia. To tyle nie trzeba się z moim zdaniem
                                                zgadzać ale jeśli ktoś chce pojechać taniej (zostawiając kilka
                                                tysięcy w kieszeni, szczególnie jeśli są rodziną 2+2) i chcą mieć
                                                lepszą obsługę i standard no i jeśli chodzi o ewentualne reklamacje
                                                to naprawdę nie ma porównania.
                                                • Gość: ola 34 Re: Triada obniżyła ceny IP: 188.33.164.* 30.05.10, 22:15
                                                  Tak jak myslalam,Pan Yoda nic nie wkleil,nawet tej jego super
                                                  oferty,zero konkretow.Ten Pan Yoda jak juz pisano,podejrzewam ze ma
                                                  psychiczne problemy na punkcie triady i ludzi ktorzy chca milo
                                                  spedzic urlop.
                                                  • Gość: Yoda Re: Triada obniżyła ceny IP: *.173.24.14.tesatnet.pl 30.05.10, 23:11
                                                    dlaczego koleżanka się wyrywa z Triadą, ja nic na temat tego biura
                                                    nie mówiłem to były ogólne uwagi... ?? (rozumiem że pracownikom biura
                                                    zaczynają puszczać nerwy przed sezonem bo się nie sprzedaje a i ceny
                                                    kosmiczne są ;-))
                                                    Jeśli chodzi o szczegóły wylot 4 lipca Berlina hotel Kemer (według
                                                    niemieckiego biura to są 3*) dwa tygodnie all cena 399 euro.
                                                    Jak się tak bawimy w porównania to z Tradią na początku lipca w
                                                    ofercie 3* traf (czyli nie wiadomo jaki hotel) 2555 pln :-)
                                                    Psychiczni to są ludzie, którzy twierdzą że Triada jest tanim biurem
                                                  • Gość: scenic Re: Triada obniżyła ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.10, 00:12
                                                    Oni nie są "psychiczni" im po prostu za to dobrze płacą.
                                                  • Gość: colin Re: Triada obniżyła ceny IP: *.chello.pl 31.05.10, 09:15
                                                    Nawet bardzo dobrze mi płacą i stać mnie dwa razy w roku z rodziną
                                                    polecieć na urlop ,a mam do lotniska 30 min samochodem.
                                                  • Gość: scenic Re: Triada obniżyła ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.10, 00:15
                                                    A i jeszcze jedno - znajoma ma biuro podrózy, sama nigdy nie lata z
                                                    Polski (za swoje pieniądze) - wie to co pisze Yoda. Drogo i gorszy
                                                    standard. Tyle w temacie. A rozeznanie ma, bo lata po 4-5 razy w
                                                    roku. Z Polski lata tylko wtedy jak ktos "sponsoruje" - darowanemu
                                                    nie koniowi patrzy się w zęby...
                                                  • Gość: Yoda Re: Triada obniżyła ceny IP: *.111.191.235.static.crowley.pl 31.05.10, 08:52
                                                    Ale jeśli ktoś lubi się katować z polskim biurem to ja nikogo nie
                                                    zmuszam tylko informuję....
                                                  • Gość: colin Re: Triada obniżyła ceny IP: *.chello.pl 31.05.10, 09:09
                                                    Jesteż zakomleksinym debilkiem i tyle w temacie.
                                                  • Gość: Gość Re: Triada obniżyła ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.10, 09:52
                                                    Dyskusja zeszła na psy.
                                                  • Gość: Yoda Re: Triada obniżyła ceny IP: *.111.191.235.static.crowley.pl 31.05.10, 11:35
                                                    Ja nikogo nie obrażam dlatego proszę o nie używanie takich
                                                    bezsensownych słów. Jeśli koledze Colin'owi puszczają nerwy i
                                                    sprzedaż jego ukochanego biura nie idzie to już nie jest mój problem.
                                                    To co piszę są konkretnymi informacjami bez podawania nazw biur itp
                                                    ponieważ nie chcę być posądzany o lobbing ponieważ jestem zwykłym
                                                    turystą, który chce być rzetelnie obsłużony i jak zamówił samochód
                                                    czerwony to taki chciałbym otrzymać, a nie samochód żółty z 3 kółkami
                                                    i jeszcze biuro twierdzi że to nie on to wyprodukował, on tylko
                                                    sprzedaje. Na temat cen nie będę się wypowiadał ponieważ jest to
                                                    kolosalna różnica
                                                  • Gość: nuta Re: Triada obniżyła ceny IP: *.chello.pl 31.05.10, 13:01
                                                    Ciekawe... bo ja pani Yodo znalazłam tez cene w Kemer 4* w lipcu za 350euro tyle
                                                    że za tydzień - na holidaychecku.de
                                                    i tyle to i u nas kosztuje
                                                  • Gość: Yoda Re: Triada obniżyła ceny IP: *.111.191.235.static.crowley.pl 31.05.10, 14:18
                                                    To trzeba umieć szukać ja znalazłem 2 tygodnie za 399euro
                                                  • Gość: Yoda Re: Triada obniżyła ceny IP: *.111.191.235.static.crowley.pl 31.05.10, 14:20
                                                    U nas czyli w Triadzie :-) Pozdrowienia dla wszystkich pracowników
                                                    TRIADY :-)
                                                  • Gość: colin Re: Triada obniżyła ceny IP: *.chello.pl 31.05.10, 14:57
                                                    Puknij sie w kalafior zakomleksiny ,,turysto'' ,a propos obrażania
                                                    sam napisałeś wczoraj :
                                                    Jeśli
                                                    chodzi o Colina i jego tekst to jest prostakiem i nie będę się
                                                    odnosił do takich komentarzy.

Zmień lekarza bo ten Cię okłamuje.

• Gość: Yoda Re: Triada obniżyła ceny IP: *.111.191.235.static.crowley.pl 31.05.10, 15:27
                                                    Colin nie denerwuj się bo Ci żyłka pęknie. Wiem, że prawda w oczy kole
                                                    :-)
                                                  • Gość: colin Re: Triada obniżyła ceny IP: *.chello.pl 31.05.10, 19:05
                                                    Ja sie nie denerwuje ale ty sie podniecasz że polecisz i
                                                    zaoszczędzisz pare euro .Pamiętasz takie przysłowie ,,Chytry dwa
                                                    razy traci '' ja latam od prawie dwudziestu lat czasem raz czasem
                                                    dwa razy w roku i zawsze z Polski z polskim rezydentem ,stać mnie na
                                                    to i niech tak zostanie.
                                                  • Gość: Yoda Re: Triada obniżyła ceny IP: *.173.24.14.tesatnet.pl 31.05.10, 19:46
                                                    Jeśli uważasz, że 4 tys pln na rodzinie 2+2 to parę euro to masz rację.
                                                    Gratuluję wysokich zarobków. A jeśli chodzi o Nutę to nie wiem dlaczego
                                                    tylko pracownicy biur mogą latać po sezonie :-) Coś się tu nie zgadza
                                                    :-) Pozdrowienia dla personelu BP T. ;-)
                                                  • Gość: colin Re: Triada obniżyła ceny IP: *.chello.pl 31.05.10, 20:12
                                                    Jakie 4 tys zł ,no to ok znajdz mi hotel ,do którego lecimy 2+1
                                                    płacąc 6100 zł za 2 tyg ultra all.Hotel Sunrise Royal Makadi w
                                                    Makadi Bay-powodzenia . A ha wylot 16.06.
                                                  • Gość: Yoda Re: Triada obniżyła ceny IP: *.173.24.14.tesatnet.pl 01.06.10, 01:05
                                                    Colin a z jakiego biura ten wyjazd i ile lat ma dziecko :-)
                                                  • Gość: colin Re: Triada obniżyła ceny IP: *.chello.pl 01.06.10, 08:16
                                                    Z Sun Fun ,a dziecko ma 5 lat.
                                                  • Gość: nuta Re: Triada obniżyła ceny IP: *.chello.pl 31.05.10, 15:32
                                                    u nas czyli w Polsce - nie jestem pracownikiem bp- a żałuję, bo wtedy mogłabym
                                                    sobie latać na wakacje poza sezonem
                                                  • Gość: ola 34 Re: Triada obniżyła ceny IP: 109.243.146.* 31.05.10, 21:28
                                                    Panie Yoda,prosze zazyc wiecej tych czerwonych pigulek ktore panu
                                                    przepisalem.Fobia triady powinna wtedy przejsc.
                                                    Psychiatra
                                                  • Gość: Yoda Re: Triada obniżyła ceny IP: *.173.24.14.tesatnet.pl 31.05.10, 21:46
                                                    Dziękuję bardzo za troskę nie omieszkam, ale nie wydaje mi się żeby to
                                                    coś zmieniło w podejściu Triady do klienta :-)
                                                  • Gość: colin Re: Triada obniżyła ceny IP: *.chello.pl 01.06.10, 17:38
                                                    I co tam panie Yoda gdzie ta oferta tańsza o 4 tys pln dla mnie z
                                                    niemieckiego bp.Nie ma i nawet podobnej cenowo nie znajdziesz chyba
                                                    że na hotele ,które się nie sprzedają w first minute czyli to samo
                                                    co w Polsce bez rewelacji.Tyle szumu i nic ????
                                                  • Gość: ola 34 Re: Triada obniżyła ceny IP: 188.33.26.* 01.06.10, 20:22
                                                    Ten Yoda konkretow nie wklei,tylko kaze ich szukac w google,taki z
                                                    niego krzykacz.Pozatym przypuszczam ze tego klienta nie obsluguja
                                                    nasze biura bo pewnie u wszystkich biadolil i pisal chore reklamacje
                                                    np.(a ze niebo zaniebieskie,lub ze woda zamokra)Biura przekazuja
                                                    sobie taka czarna liste takich Yod. To taki typ wiecznego marudera
                                                    i markoteta.
                                                  • Gość: colin Re: Triada obniżyła ceny IP: *.chello.pl 01.06.10, 20:41
                                                    Chyba że mu w ośrodku internet odłączyli hi hi
                                                  • Gość: scenic Re: Triada obniżyła ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.10, 22:28
                                                    Yoda oszczędził 4000 na 4 osobach a nie na 3 jak u Ciebie. Troszkę
                                                    zatem musisz zmienić oczekaiwania.
                                                  • mon320 Re: Triada obniżyła ceny 02.06.10, 08:14
                                                    Gość portalu: scenic napisał(a):

> Yoda oszczędził 4000 na 4 osobach a nie na 3 jak u Ciebie. Troszkę
                                                    > zatem musisz zmienić oczekaiwania.
                                                    Owszem ale dodaj koszty pośrednie związane z dotarciem na miejsce
                                                    wylotu. Nie każdy mieszka przy granicy i nie zawsze kupisz bilet na
                                                    pociąg za 29 euro. Parking i paliwo też kosztują. Więc proponuję
                                                    spojrzeć na całość kosztów, a nie tylko samej wycieczki.
                                                  • Gość: Yoda Re: Triada obniżyła ceny IP: 94.127.108.* 02.06.10, 08:36
                                                    Jeśli chodzi o dojazd to niemieckie biura najczęściej sprzedają oferty
                                                    gdzie w cenie jest bilet kolejowy :-) Więc należy tylko wykupić
                                                    miejscówkę 5 euro a jeśli chodzi o ceny to zaraz zrobię tabeleczkę :-)
                                                    Niestety za polski bilet do granicy trzeba zapłacić, a jazda
                                                    niemieckimi kolejami to naprawdę wielka frajda ...
                                                  • Gość: Yoda Re: Triada obniżyła ceny IP: 94.127.108.* 02.06.10, 08:43
                                                    Kreta Hotel Elounda Aqua Sol 2 tygodnie wylot 30 czerwca Triada 3899
                                                    pln biuro niemieckie TuiFly 569 euro czyli na pln 2390 pln co przy
                                                    dwóch osobach daje 3000 pln :-) Dalej jechać??
                                                  • Gość: Yoda Re: Triada obniżyła ceny IP: 94.127.108.* 02.06.10, 08:48
                                                    Majorka Delfin Siesta Mar all 4* 2 tygodnie Hotel Delfin Siesta Mar
                                                    3925 pln Triada a w biurze LMX Touristik w niemczech 643 euro czyli
                                                    2700 pln co przy dwóch osobach daje oszczędność 2450 pln tu już to
                                                    troszkę lepiej wygląda :-)
                                                  • Gość: Yoda Re: Triada obniżyła ceny IP: 94.127.108.* 02.06.10, 08:57
                                                    Kolega Colin miał niedosyt konkretów więc proszę. Nie mam czasu żeby
                                                    porównywać, proszę wejść do jakiejkolwiek wyszukiwarki niemieckiego
                                                    biura Triada nie ma w tej chwili dalekich kierunków (albo ja nie
                                                    potrafię ich znaleźć bo nowa triada jest nieobsługiwalna) tam różnice
                                                    są jeszcze większe
                                                  • Gość: colin Re: Triada obniżyła ceny IP: *.chello.pl 02.06.10, 10:39
                                                    Co ty za brednie wypisujesz podając ceny cennikowe z polskiego bp i
                                                    lasty z niemieckiego .Napisałem Ci konkretnie gdzie lece ,kiedy ,z
                                                    jakiego bp i ile płace i prosiłem o przynajmniej podobną cene z
                                                    niemieckiego bp i cisza .A ty przechodzisz ze skrajności w skrajność
                                                    tak więc dalsza konwersacja jest zbyteczna bo krowa co dużo ryczy
                                                    mało mleka daje.
                                                  • Gość: colin Re: Triada obniżyła ceny IP: *.chello.pl 02.06.10, 08:42
                                                    No to ja zaoszczędze 3 tys zł czyli reasumując płace teraz 6100 zł -
                                                    3 tys =3100 zł za 2 tyg w hotelu 5***** w wersji all dla trzech
                                                    osób.Poproszę takie wczasy trzy razy w roku-pozdrawiam i gratuluję
                                                    poczucia humoru.
                                                  • Gość: Yoda Re: Triada obniżyła ceny IP: 94.127.108.* 02.06.10, 12:54
                                                    Te wyloty są z tych samych dat to nie są lasty :-) Wiem że serce boli
                                                    ale taka jest prawda ceny polskich biur są koszmarnie wysokie .... :-(
                                                  • Gość: colin Re: Triada obniżyła ceny IP: *.chello.pl 02.06.10, 18:15
                                                    No to czemu jeszcze nie znalazłeś oferty przynajmniej zbliżonej do
                                                    mojej ?????
                                                  • rychu_k Re: Triada obniżyła ceny 02.06.10, 20:52
                                                    Yoda pisze:
                                                    Majorka Delfin Siesta Mar all 4* 2 tygodnie Hotel Delfin Siesta Mar
                                                    3925 pln Triada a w biurze LMX Touristik w niemczech 643 euro czyli
                                                    2700 pln co przy dwóch osobach daje oszczędność 2450 pln...

Triada zgadza się ale nie mogę znaleźć oferty za 643euro, znalazłem ofertę:
                                                    Berlin - Tegel (D) Mi. 30.06., 14 Tage LMX Touristik Doppelzimmer nur Übernachtung ab 892,- €
                                                    a Doppelzimmer All Inclusive ab 978,- €
    • Gość: jasmin Re: Triada obniżyła ceny IP: 83.168.91.* 02.06.10, 10:17
      W tym roku Turcja jest niestety dużo droższa od Egiptu.Oglądając
      oferty do Turcji z polskich biur podrózy nie znalazłam niczego w
      atrakcyjnej cenie, a wprost przeciwnie.Ceny do Turcji takie jak z
      niemieckiego biura na Dominikanę, a więc paranoja.Znalazłam hotel 5*
      UALL za 1778 e z Berlina za 2+1, natomiast ten sam hotel z Warszawy
      (Wezyr) jest droższy o ponad 2 tys. na naszej trójce.Więc róznica
      jest ogromna.Juz nie mówiąc o tym, ze nie martiłam sie że cena mi
      wzrośnie itp.Z tym , że ja mieszkam w Szczecinie więc do berlina
      mam "rzut beretem".I bardzo dobrze:)Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się