Dodaj do ulubionych

Indie i Nepal w sierpniu? Z jakim Biurem?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 16:09
Tylko sierpień jest możliwy z uwagi na wakacje szkolne. Podobno
północne Indie w tym terminie są znośne po d względem temperatury i
opadów. Ale jak jest naprawdę? Proszę o informacje osób, które wna
tych terenach w podobnym terminie przebywały? Będę też wdzięczny za
wszelkie sugestie dotyczące wyboru Biura - organizatora wyjazdu. Z
góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ha Long Re: Indie i Nepal w sierpniu? Z jakim Biurem? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.02.10, 19:26
      Tylko mocno niekompetentne biura organizują wyjazd do Indii i Nepalu w sierpniu.
      Wyjątek Kaszmir i Ladakh. Pogoda tam OK.
      Zobacz np. www.supertramp.pl
      Jest to biuro trampingowe, więc nie wiem czy Ci odpowiada.
    • lerak Re: Indie i Nepal w sierpniu? Z jakim Biurem? 26.04.10, 16:24
      Hmm, a czemu koniecznie chcesz jechać z biurem podróży? Słyszałem o wielu
      osobach, które same organizowały sobie taki wyjazd i bardzo sobie chwaliły taką
      wolność. Z pewnością jest o wiele więcej zachodu z organizacją i realizacją, ale
      wydaje mi się, że można o wiele ciekawiej spędzić taki wypad. Poczuć tą
      atmosferę miejską, a nie jeździć tylko autokarem z miejsca na miejsce... Jakbyś
      szukał porad albo po prostu ludzi, z którymi mógłbyś pojechać, to zapraszam na
      portal twoja-podroz.pl. Myślę, że jakbyś zdecydował samemu organizować, to
      znalazłbyś kogoś kto pomógłby Ci w tym całym przedsięwzięciu:)

Pozdrawaim i powodzenia!
    • Gość: Euroholiday Plus Re: Indie i Nepal w sierpniu? Z jakim Biurem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 11:52
      Witam. Indie z Nepalem dostepne sa w pażdzierniku/listopadzie.. Ale
      w sierpniu Indie Ladakh bardzo proszę.. Złota światynia Amritsar,
      siedziba dalajlamy w Dharamsala, buddyjskie klasztory, lokalne
      wioski i bazary, pałace królewskie, podniebne przełecze i
      fantastyczne widoki Himalajów możesz zobaczyć na własne oczy..
      Wyjazd zorganizowany od 12.08 do 25.08, a wiec zdążysz na pierwszy
      dzwonek. Po szczegóły zapraszam na maila; biuro@euroholidayplus.eu
    • Gość: Podróżnik Re: Globnet jest spoko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.13, 20:33
      Najgorsze biuro w moim życiu podróżniczym. Unikajcie Panny Alicji K, jak ognia!!!!
      • hombel Re: Globnet jest spoko 11.06.13, 12:07
        Wyjaśnij mi z czy to biuro takie najgorsze i dlaczego należy unikac Panny Alicji K.
        Chcę sie wybrac z tym biurem do Tybetu jesienią i twój wpis mnie zaniepokoił
    • Gość: encepence Re: Indie i Nepal w sierpniu? Z jakim Biurem? IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.13, 12:53
      sierpień to może nie jest optymalna pora na wycieczki do Indii, ale też nie jest tak tragicznie. Owszem, uciążliwe mogą być wilgotność i ciągła duchota, ale bez przesady, można się przyzwyczaić. jeśli chodzi o deszcz to nie pada cały dzień, ale góra dwa razy dziennie, na przykład po pół godziny, tylko że jak już pada to naprawdę mocno i wtedy lepiej znależć soboe jakieś lokum. Dyskomfortem jest też chodzenie po ulicach po deszczu kiedy wala się dużo śmieci i brodzisz w nich po kostki... Jak dla mnie, nie jest to coś, co mogłoby nie odwieść od wizyty w Indiach :) Ja byłam na własną rękę, więc w kwestii biur nie mogę za bardzo się wypowiedzieć. Dobrze znane mi biuro alfa star ma też w ofercie Indie, północne, południowe, do wyboru do koloru, więc może zerknij u nich.
    • Gość: Izolda Re: Indie i Nepal w sierpniu? Z jakim Biurem? IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.14, 22:49
      o tu kryć - jest upalnie i duszno, ale to zawsze lepiej niż chłód i opady. Ja wytrzymałam bez problemu, kompani wycieczki też nie zarzekali. Co do biura - ja byłam z Rainbow Tours i jestem bardzo zadowolona. Na każdym etapie wycieczki bardzo dobrze się spisali.
    • Gość: T.K. Re: Globnet nie jest spoko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.14, 14:42
      Przeczytałam chyba wszystkie opinie pojawiające się w internecie o Pani Alicji Kokot reprezentującej biuro Glob Net. Wszystko się zgadza. W przypadku pośredniczenia w usłudze i skontaktowania klienta z hinduskimi firmami lub hotelami i przewodnikami wszystko jest rzeczywiście w porządku. Pani posiada bowiem adresy i kontakty. W moim przypadku wyprawa składała się z dwóch etapów. Pierwszy niestety z udziałem Pani Alicji, drugi samodzielny. Ten drugi będę wspominać, jako wsaniały. Z podanych mi przez Glob Net adresów wybrałam właściwy, zamówienie było zrealizowane i nie mogę mieć najmniejszych zastrzeżeń. Etap pierwszy był też dobrze przygotowany przez hinudskie biuro- dobre hotele, doskonali kierowcy i busik spełniający wymagania a także bardzo dobrzy przewodnicy. Byłoby wspaniale, gdyby nie ... Pani Alicja. Brak umiejętności organizacyjnych, brak poczucia czasu i orientacji w terenie. Robi wrażenie osoby, która po raz pierwszy wybrała sie w podróz po Indiach.!!!. Dzięki jej niezorganiozwaniu, z powodu braku poczucia czasu i realiów związanych z jakością dróg , byliśmy wiecznie spóźnieni,a podawane przez nią czasy przejazu różniły sie co najmniej o 4 godziny od rzeczywistych. spędzając w busie około 8 godzin dziennie. Jej błędy organizacyjne niestety pokrywała drobnymi kłamstewkami, a przez to stała sie dla mnie kompletnie niewiarygodna. Jedna z istotnieszych gaf, to brak uprzedzenia, że rzekomy całonocny pociąg wyrusza dopiero o 2 w nocy, którą poprzedza przejazd całodzienny busem. Ze względu na zbyt późną rezerwacje biletów mieliśmy drugą klasę i w różnych miejscach wagonu (zero okrycia a zimno bo nie poinformowała nas P. Alicja, jak to w rzeczywistości wygląda), a podróż pociągiem w Indiach to ciekawa historia, wynagająca trochę hartu ducha. Moja rada- Indie w 100 % warte zobaczenia ale zamawiając wyprawę w Glob Net opracuj swój program i daj do realizacji za jego pośrednictwem osobom w Indiach, kontrolując poprzez internet co załatwione. Nie jest wtedy potrzebne towarzystwo Pani Alicji, która z tytułu opłaconych jej przez grupę kosztów bierze udział w wyprawie uzurpując sobie rolę opiekuna, jednak zachowuje się głównie jak uczestnik i nie jest bezwzględnie przydatna, a czasami nawet niezbyt grzeczna w wypowiedziach w stosunku do klientów.
    • Gość: Tasiemka Re: Indie i Nepal w sierpniu? Z jakim Biurem? IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.14, 15:48
      Byłam w minionym roku w sierpniu w Indiach i Nepalu z biurem Rainbow Tours. Co do temperatury - nie ma co ukrywać, że jest parnie i gorąco, ale nie ma tragedii, można się do tego przyzwyczaić. W każdym razie jest czym oddychać. Co do biura - ja jestem bardzo zadowolona z mojej wycieczki, więc mogę ją spokojnie polecić. Mają bardzo fajnie skonstruowany program. Nie ma monotonii i wszystko jest ze sobą ładnie przeplecione, zwierzaki, kultura, zwiedzanie zabytków, pamiątki itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka