Dodaj do ulubionych

Chorwacja -Marija Bistrica

21.06.11, 19:03
Witam i proszę o podpowiedź : którędy najdogodniej dojechać autokarem do sanktuarium Marija Bistrica od strony Węgier oraz Słowenii ? Ile czasu zajmuje dojazd od autostrady? Ile minimalnie czasu trzeba przeznaczyć na to miejsce dla grupy pielgrzymkowej ( bez mszy) ? Z gory dziękuję i pozdrawiam. Staszek
Obserwuj wątek
    • ewa.p7 Re: Chorwacja -Marija Bistrica 06.07.11, 22:15
      Witaj! Ja jechałam z Varazdina i zajeło mi to nieco wiecej niż 1,5 godziny (drogą lokalną cały czas, obecnie na niektórych odcinach remontowaną, wąską - ale autokar spokojnie przejedzie). O parkingu masz jakieś 10 minut drogi do sanktuarium (świetnie widoczne - z wysoką dzwonnicą). Mnie kierowcy podrzucili bliżej kościoła i odjechali na parking. Do zobaczenia masz samą bazylikę - niewielką, ołtarz polowy z mszy beatyfikacyjnej celebrowanej przez JPII, ewentualnie przejście ścieżką ze stacjami drogi krzyżowej (ładna panorama na miasteczko) plus czas wolny. Mnie spokojnie wystarczyło na to niespełna 2 godziny. Zaraz przy bazylice masz mały, sympatyczny rynek - gastronomia, pamiątki, dewocjonalia.
      • stanislaw.1 Re: Chorwacja -Marija Bistrica 11.07.11, 17:46
        Dziekuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka