id.kulka 27.06.11, 13:36 Moi drodzy, niespodziewanie wpadła mi Mesyna w trakcie najbliższego wyjazdu. Gdzie najlepiej zaparkować autokar w pobliżu Piazza Duomo? Ślicznie proszę o pomoc:) Pozdrawiam, Monika. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bluemar Re: Sycylia, Mesyna 28.06.11, 16:28 Rzadko biorę Sycylię bo nie przepadam a w Mesynie w centro storico byłam jeszcze przed wprowadzeniem ruchu limitowanego i wtedy można było stać vis a vis katedry przy ulicy.Teraz chyba tylko na płatnym parkingu przy porcie- stamtąd masz na pieszo około 800m.Jeżeli zdecydujesz się podjechać bliżej centrum to uważaj na niebieskie linie strefy.Może ktoś jest bardziej na bieżąco. Odpowiedz Link Zgłoś
id.kulka Re: Sycylia, Mesyna 28.06.11, 16:39 Dziękuję :-) Jadę pojutrze, może jeszcze zajrzy tu ktoś, kto był niedawno i ma najbardziej aktualne infromacje:) Pozdrawiam! Monika. Odpowiedz Link Zgłoś
id.kulka Re: Sycylia, Mesyna 09.07.11, 20:50 Hej:-) Na Sycylii byłam, po Mesynie ostatecznie nie oprowadzałam, ale zdążyłam ją ekspresowo przejechać osobówką :-) Jechaliśmy z miejscowości San Saba, zjazdem Mesyna Boccetta. Na via Garibaldi są już znaki dir Piazza Duomo (dla autokarów), przy placu parking. Może komuś kiedyś się przyda :) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś