05.07.11, 15:58
Nie byłam w Pradze jakies pól roku, powiedzcie co sie zmieniło??? wiem ze ,,żłotą,, otworzyli, ale czy sa jakies konkretne zmiany?? dziekuje za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • bluemar Re: Praga 05.07.11, 16:24
      Złotą Uliczkę przenieśli na Pankrac
      • saskia1 Re: Praga 05.07.11, 18:11
        Do bluemar:wykazales sie straszny błyskiem umysłu, nie pomyl Hradczan z Paryżem
    • basia_wyb Re: Praga 05.07.11, 16:54
      Saskia podaj maila to Ci wyślę info na pw, bo nie każdy Pragą jest zainteresowany...
      • saskia1 Re: Praga 05.07.11, 18:08
        avantikrakows@interia.pl
        Dziekuje za normalne informacje
        • bluemar Re: Praga 05.07.11, 18:46
          Kilka wątków wcześniej Basia dość dokładnie opisała zmiany na Złotej Uliczce.
          • saskia1 Re: Praga 05.07.11, 19:59
            ...ale może np. Makołaj w renowacji albo zminiła sie cena wejsciówki, albo biletuja Praskie dzieciatko albo szlag ich wie.w pradze nigdy nic nie wiadomo, kiedys mi przed nosem zamkneli Lorete bo jakas elegacja była,,, etc.
    • nasiol Re: Praga 05.07.11, 22:50
      Od 1 lipca podrożały bilety komunikacji miejskiej. Na 75 min kosztuje 32 CZK (wcześniej 26 CZK)
      • saskia1 Re: Praga 06.07.11, 08:38
        i to jest cenna informacja, dziekuje
        • jimmy_dill Re: Praga 06.07.11, 17:06
          Informacja cenna, ale nie do końca ścisła - od 1 lipca cena faktycznie wzrosła do 32 Kc ale wydłużono czas przejazdu do 90min. Zmiany dosięgnęły też tzw. kratkodobou - teraz możesz na niej jechać 30min (zamiast 20min) i możesz też się przesiadać. Jej cena wynosi 24 Kc, więc czasem warto się zastanowić, którą wybrać :)
          • shluger Re: Praga 06.07.11, 21:22
            Ja spędziłem miniony weekend w Pradze i korzystałem z metra jeżdżąc właśnie na bilecie za 24 kc. Mieszkałem na Pankracu. Złotej uliczki tam nie znalazłem ale mówili o jakieś idiotce która jej tam szukała... Czego to ludzie nie wymyślą...
            • bluemar Re: Praga 06.07.11, 21:31
              Nocleg na Pankracu?:))) za oprowadzanie po Pradze bez licencji?:)))
              to już do tego doszło w Czechach?
              • shluger Re: Praga 06.07.11, 21:55
                bluemar napisała:
                > Nocleg na Pankracu?:))) za oprowadzanie po Pradze bez licencji?:)))
                > to już do tego doszło w Czechach?

Myślisz o tej idiotce co Złotej Uliczki na Pankracu szukała? Nie wiem, nie pytałem...
                • free-znowak Re: Praga 07.07.11, 17:20
                  shluger,
                  przesyłam ci kontekst do wypowiedzi bluemar - bo widzę że ni w ząb czeskich klimatów i Pragi nie kapujesz!

www.praskie-gospody.siec.com.pl/niewinni.html
                  • shluger Re: Praga 07.07.11, 20:10
                    free-znowak!
                    Ku Twojemu pewnie zdziwieniu podtrzymuję to co do tej pory w tym wątku napisałem...:-)

Natomiast mój kontekst do wypowiedzi bluemar jest taki - jak się we Włoszech polskich turystów na nieistniejącą licencję przewodnika naciągało to i na Pankracu można "Złotą Uliczkę" zobaczyć... Każdy mierzy swoją miarą...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka