saskia1 05.07.11, 15:58 Nie byłam w Pradze jakies pól roku, powiedzcie co sie zmieniło??? wiem ze ,,żłotą,, otworzyli, ale czy sa jakies konkretne zmiany?? dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saskia1 Re: Praga 05.07.11, 18:11 Do bluemar:wykazales sie straszny błyskiem umysłu, nie pomyl Hradczan z Paryżem Odpowiedz Link Zgłoś
basia_wyb Re: Praga 05.07.11, 16:54 Saskia podaj maila to Ci wyślę info na pw, bo nie każdy Pragą jest zainteresowany... Odpowiedz Link Zgłoś
saskia1 Re: Praga 05.07.11, 18:08 avantikrakows@interia.pl Dziekuje za normalne informacje Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: Praga 05.07.11, 18:46 Kilka wątków wcześniej Basia dość dokładnie opisała zmiany na Złotej Uliczce. Odpowiedz Link Zgłoś
saskia1 Re: Praga 05.07.11, 19:59 ...ale może np. Makołaj w renowacji albo zminiła sie cena wejsciówki, albo biletuja Praskie dzieciatko albo szlag ich wie.w pradze nigdy nic nie wiadomo, kiedys mi przed nosem zamkneli Lorete bo jakas elegacja była,,, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
nasiol Re: Praga 05.07.11, 22:50 Od 1 lipca podrożały bilety komunikacji miejskiej. Na 75 min kosztuje 32 CZK (wcześniej 26 CZK) Odpowiedz Link Zgłoś
jimmy_dill Re: Praga 06.07.11, 17:06 Informacja cenna, ale nie do końca ścisła - od 1 lipca cena faktycznie wzrosła do 32 Kc ale wydłużono czas przejazdu do 90min. Zmiany dosięgnęły też tzw. kratkodobou - teraz możesz na niej jechać 30min (zamiast 20min) i możesz też się przesiadać. Jej cena wynosi 24 Kc, więc czasem warto się zastanowić, którą wybrać :) Odpowiedz Link Zgłoś
shluger Re: Praga 06.07.11, 21:22 Ja spędziłem miniony weekend w Pradze i korzystałem z metra jeżdżąc właśnie na bilecie za 24 kc. Mieszkałem na Pankracu. Złotej uliczki tam nie znalazłem ale mówili o jakieś idiotce która jej tam szukała... Czego to ludzie nie wymyślą... Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: Praga 06.07.11, 21:31 Nocleg na Pankracu?:))) za oprowadzanie po Pradze bez licencji?:))) to już do tego doszło w Czechach? Odpowiedz Link Zgłoś
shluger Re: Praga 06.07.11, 21:55 bluemar napisała: > Nocleg na Pankracu?:))) za oprowadzanie po Pradze bez licencji?:))) > to już do tego doszło w Czechach? Myślisz o tej idiotce co Złotej Uliczki na Pankracu szukała? Nie wiem, nie pytałem... Odpowiedz Link Zgłoś
free-znowak Re: Praga 07.07.11, 17:20 shluger, przesyłam ci kontekst do wypowiedzi bluemar - bo widzę że ni w ząb czeskich klimatów i Pragi nie kapujesz! www.praskie-gospody.siec.com.pl/niewinni.html Odpowiedz Link Zgłoś
shluger Re: Praga 07.07.11, 20:10 free-znowak! Ku Twojemu pewnie zdziwieniu podtrzymuję to co do tej pory w tym wątku napisałem...:-) Natomiast mój kontekst do wypowiedzi bluemar jest taki - jak się we Włoszech polskich turystów na nieistniejącą licencję przewodnika naciągało to i na Pankracu można "Złotą Uliczkę" zobaczyć... Każdy mierzy swoją miarą... Odpowiedz Link Zgłoś