Dodaj do ulubionych

MAJA TRAVEL INFO

17.07.11, 15:03
Jak w temacie-prosze o wszelkie info o tym biurze.
Dzieki
Obserwuj wątek
    • free-znowak Re: MAJA TRAVEL INFO 17.07.11, 20:30
      forum.gazeta.pl/forum/w,30389,98441207,98441207,maja_travel_nie_placi_pilotom_ani_przwoznikom.html

forum.gazeta.pl/forum/w,30389,96798557,98764144.html?f=30389&w=96798557&a=98764144&wv.x=1
    • tewet111 Re: MAJA TRAVEL INFO 18.07.11, 13:16
      Dziekuje

Ja mam podobna sytuacje...sprawa skonczy sie w sadzie ,bo innej drogi nie ma.
      Oszustka i naciagaczka.
      Wydzwania do przewodnikow i wymusza nizsze faktury-nie placi- co za obciach- narobila wstydu mnie przed przewodniczka...co za babsztyl- przewodniczka -super osoba zapytala mnie-" z kim ty wspolpracujesz"? Niestety wpadlam jak sliwka w kompot podobnie jak kolezanki i koledzy....
      Pierwszy i ostatni raz!!!!!!!!!
      Szkoda slow- ALE JA TAKZE OSOBISCIE OSTRZEGAM!!!!!!!
      Jej biuro- to biurko w "pensjonacie" -nie ma NIC!!!!!
      Diabel mnie skusil, ze zdecydowalam sie na ten wyjazd....cos juz czulam po przybyciu do Ustronia...
      Ale ja jestem taka-ze jak dam slowo-to jestem- i mam za to!!!!
      Lojalnosc nie poplaca?
      Pozdrawiam wszystkich
      Pa
      • wieslaw.rusin Re: MAJA TRAVEL INFO 18.07.11, 18:28
        Witam.
        Ja również w 2009 r byłem w podobnej sytuacji:
        "Bardzo miła" pani Danuta W. przez kilka miesięcy usiłowała
        mnie zniechęcić do odebrania uzgodnionego "na słowo" wynagrodzenia
        za pilotaż grupy do Włoch.
        Wreszcie skontaktowałem się z jej synem - jak się okazało szefem firmy -
        który okazał się człowiekiem na poziomie.
        Polecił on mamusi załatwienie sprawy, co też wkrótce nastąpiło.
        Oczywiście pani Danuta nie byłaby sobą, gdyby nie "urawła" kilka EUR,
        które zapłaciłem za bilet na metro w Rzymie.
        Pozdrawiam, szczególnie "fanów" firmy MAJA TRAVEL
        Wiesław
        • tewet111 Re: MAJA TRAVEL INFO 18.07.11, 20:56
          Witam
          Dziekuje za smiale i szczere info na temat tej ......Szukam teraz w internecie -i co sie okazuje...,ze biuro uslug turyst z Bielska jest zlikwidowane-a to co powstalo w Ustroniu- to spolka z.o.o- zadne biuro turystyczne-zatem ta....dziala nielegalnie-oszukuje ludzi-nie placi neka telefonami osoby postronne-a ode mnie nie raczy odebrac telefonu.
          Ja jej tego nie popuszcze.
          Prosze osoby potraktowane przez Maja Travel w sposob nieuczciwy o kontakt na priva.
          Serdecznie pozdrawiam i ostrzegam wszystkich
          • piter_80 Re: MAJA TRAVEL INFO 19.07.11, 09:49
            tewet111 napisała:
            ......Szukam teraz w internecie
            > -i co sie okazuje...,ze biuro uslug turyst z Bielska jest zlikwidowane-a to co
            > powstalo w Ustroniu- to spolka z.o.o- zadne biuro turystyczne-zatem ta....dzia
            > la nielegalnie-....

Byłbym daleki od wysuwania takich stwierdzeń, że biuro działa nielegalnie. W myśl ustawy o usługach turystycznych wszystko jest ok a to w jaki sposób działa firma (spółka z o.o czy jednoosobowa działalność gospodarcza) nie ma najmniejszego znaczenia. Przed napisaniem "że biuro działa nielegalnie" proponuję najpierw sprawdzić www.turystyka.gov.pl/CRZ.aspx i tam można wszystko zobaczyć.
            Co do wynagrodzenia; to miałem okazję kilka razy współpracować i pilotować wycieczki do Paryża. Za każdym razem grupa była bardzo zadowolona i tym samym biuro też. Nie maiłem nigdy problemów z wypłatą. Ale myślę że jest to kwestia tego jakie jest zadowolenie grupy. Oczywiście nie popieram praktyk zalegania z wypłatą, ale też wiem że biuro zatrudnia pilotów którzy jeżdżą na wycieczki zagraniczne nawet za 150 zł za dnówkę. Piloci nie zawsze są rozgarnięci i doświadczeni, grupa wtedy jest niezadowolona, a później zaczyna się szukanie dziury w całym. Nie twierdzę że tak było w przypadku tewet111. Radzę zabezpieczać się choćby w sposób zażądania zaliczki na poczet wykonywanej usługi przy podpisaniu umowy.
            PILOT Z KRAKOWA
            • tewet111 Re: MAJA TRAVEL INFO 19.07.11, 12:36
              Wszystko jest ok- tylko ja juz jestem po- i mowy o zaliczce nie ma....
              Biuro sprawdzalam figuruje w Krajowym Rejestrze Dlugow-a pani.....jest znana z nieciekawych praktyk-o czym dowiedzialam sie juz niestety...po imprezie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka